DROPS Baby / 25 / 14

Camille by DROPS Design

Heklet kyse med viftemønster til baby i DROPS BabyAlpaca Silk. Str 0 - 4 år

  • Camille / DROPS Baby 25-14 - Heklet kyse med viftemønster til baby i DROPS BabyAlpaca Silk. Str 0 - 4 år
DROPS Design: Modell nr bs-010-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2 - 3/4) år
Passer hodemål: ca 34/38 - 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50 - 50/52) cm
Materialer:
DROPS BABY ALPACA SILK fra Garnstudio
50 g i alle str i f.nr 1306, pudder
50 g i alle str i f.nr 0100, natur

DROPS HEKLENÅL NR 3,5 – eller den nålen du må bruke for å få 22 st og 8 strukturrader i høyden på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


70% Alpakka, 30% Silke
fra 63.00 kr /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 63.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 126kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO:
På beg av hver omg/rad med fm erstattes 1.fm med 1 lm. Omg avsluttes med 1 kjm i lm fra beg av omg. Raden avsluttes med 1 fm i 3.lm fra beg av forrige rad.
På beg av hver omg/rad med st erstattes 1.st med 3 lm. Omg avsluttes med 1 kjm i 3.lm fra beg av omg. Raden avsluttes med 1 st i lm fra beg av forrige rad.

STRUKTURRADER:
* 1 rad fm fra vrangen, 1 rad st fra retten *, gjenta fra *-* (1 rad fm + 1 rad st = 1 strukturrad).

ØKETIPS:
Det økes 1 fm/st ved å hekle 2 fm/st i samme m.

MØNSTER:
Se diag A.1.
----------------------------------------------------------

KYSE:
Arb hekles først rundt fra midt bak, deretter hekles det frem og tilbake over hodet.
Hekle 4 lm på nål 3,5 med pudder og sett dem til 1 ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: LES HEKLEINFO! Hekle 12 st om ringen.
2.OMG: Hekle 1 fm i hver st = 12 fm.
3.OMG: Hekle 2 st i hver fm = 24 st.
4.OMG: Hekle 1 fm i hver st = 24 fm.
5.OMG: * Hekle 1 st i første fm, 2 st i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 36 st.
6.OMG: Hekle 1 fm i hver st = 36 fm.
7.OMG: * Hekle 1 st i hver av de 2 første fm, 2 st i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 48 st.
8.OMG: Hekle 1 fm i hver st = 48 fm.
Stopp her i str 0/1 + 1/3 mnd.
9.OMG: * Hekle 1 st i hver av de 3 første fm, 2 st i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 60 st.
10.OMG: Hekle 1 fm i hver st = 60 fm.
Stopp her i str 6/9 + 12/18 mnd.
11.OMG: * Hekle 1 st i hver av de 4 første fm, 2 st i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 72 st.
12.OMG: Hekle 1 fm i hver st = 72 fm.
Stopp her i str 2 + 3/4 år.

ALLE STR:
Sett 1 merke på omg beg og 1 merke etter 6-6-6-8 (8-8) m (sett fra retten).
Start fra retten ved merket på omg beg og hekle 1 st i hver fm frem til det andre merket SAMTIDIG som det økes 20-26-20-28 (20-22) st jevnt fordelt over disse m – LES ØKETIPS = 62-68-74-80 (84-86) st på raden (det hekles ikke over de 6-6-6-8 (8-8) fm mellom de 2 merkene.
Videre hekles det STRUKTURRADER frem og tilbake – se forkl over, til arb måler ca 8-9-10-11 (12-13) cm fra merkene – avslutt etter 1 rad med fm fra vrangen. Klipp tråden.

HULLKANT TIL KNYTEBÅND:
Hekle en kant nederst på luen med pudder slik: Start fra retten og hekle fm langs den ene kortsiden nederst på kysen (hekle 1 fm i hver fm-rad og 2-3 fm om hver st-rad), hekle 1 fm i hver av de 6-6-6-8 (8-8) fm mellom de 2 merkene på sirkelen og hekle fm langs den andre kortsiden (1 fm i hver fm-rad og 2-3 fm om hver st-rad). Snu arb og hekle 1 rad til med fm SAMTIDIG som fm-antallet justeres slik at det er delelig med 5 + 1. Neste rad hekles slik: 1 lm, 1 fm i hver av de 2 første fm, * hopp over 2 fm, 2 lm, 1 fm i hver av de 3 neste fm *, gjenta fra *-* til det gjenstår 4 m, hopp over 2 fm, hekle 2 lm og 1 fm i hver av de 2 siste fm.
Hekle 2 rader til frem og tilbake med fm (1 fm i hver fm og 2 fm om hver lm-bue). Klipp og fest trådene.

KNYTEBÅND:
Klipp 4 tråder natur à 2,5 meter. Tvinn de sammen til de gjør motstand, legg snoren dobbelt og den vil tvinne seg igjen. Knyt en knute i hver ende. Tre snoren opp og ned gjennom hullkanten nederst på luen.

VIFTEKANT:
Bytt til natur og hekle 1 rad fm fra vrangen foran på luen SAMTIDIG som det økes jevnt fordelt til 64-70-76-82 (88-94) fm – LES ØKETIPS. Videre hekles det VIFTEMØNSTER etter diag A.1, dvs det hekles slik:
1.RAD (= retten): 1 lm, 1 fm i første m, * 3 lm, hopp over 2 m, 1 fm i neste m *, gjenta fra *-* raden ut = 21-23-25-27 (29-31) lm-buer, snu arb.
2.RAD (= vrangen): 3 lm (tilsvarer 1 st), 3 st + 2 lm + 3 st om første lm-bue, * 1 st om neste lm-bue, 3 st + 2 lm + 3 st om neste lm-bue *, gjenta fra *-* raden ut og avslutt med 1 st i første fm på beg av forrige rad = 11-12-13-14 (15-16) st-grupper med 1 st mellom hver st-gruppe, snu arb.
3.RAD (= retten): 3 lm (tilsvarer 1 st), 3 st + 2 lm + 3 st om lm-buen i første st-gruppe, * 1 st i neste st, 3 st + 2 lm + 3 st om lm-buen midt i neste st-gruppe *, gjenta fra *-* raden ut og avslutt med 1 st i 3.lm fra beg av forrige rad, klipp og fest tråden.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 07.05.2019
Rettelse - ALLE STR: Start fra retten ved merket på omg beg og hekle 1 st i hver fm frem til det andre merket

Diagram

symbols = 1 fm
symbols = 1 lm
symbols = 1 st
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (35)

country flag ANGELIQUE THOMAS 15.02.2021 - 16:05:

Bonjour j'aimerais savoir pourl'augmentation du 10em tour , je suis a 60m en fesant le tour de bride il me reste le 6 derniere brides j'augmente de 2 b dans chaque mail sauf la dernier qui est de 1b je ferme en ms qui me fait 68 b en tout pars la suite je continue pour en ms le otur d'apres et je reprend sur le tour suivant avec 68 brides si j'ai bien compris c'est ça , car augmenter jusque 74 je comprend pas trop merci d'avance angelique

user icon DROPS Design 16.02.2021 kl. 10:09:

Bonjour Mme Thomas, on n'augmente pas au 10ème tour (ni aucun des tours en mailles serrées), - vous devez avoir 60 mailles serrées que vous crochetez sur les 60 brides du 9ème tour = on augmente 12 mailles par tour. Au 11ème tour, augmentez comme indiqué (= 2 brides dans chaque 5ème bride), vous avez 72 mailles. Au 12ème tour, crochetez 1 ms dans chaque bride = 72 ms. Bon crochet!

country flag Eva 27.01.2021 - 22:26:

Dobrý den. Nevychází mi střídání rub-líc. Háčkuji do 8. řady. Poté začínáme z rubové strany DS (celkem 62) a poté se mají háčkovat plastické řady- začínají KS. Jenže KS mají být taky z rubové strany, což při otočení práce nevychází...

user icon DROPS Design 28.01.2021 kl. 16:15:

Dobrý den, Evo, díky za postřeh - máte pravdu, v návodu byla chyba. Text už je opraven: po dokončení 8. řady pokračujete z LÍCOVÉ strany (viz odstavec VŠECHNY VELIKOSTI). Hodně zdaru! Hana

country flag Valerie 16.09.2020 - 04:58:

J'ai 60 mailles en tout au 10 ème tour (taille 6/9 mois) Comment arriver a 74 mailles avec 20 augmentations* ? *:d'après explications :tailles:0/1+1/3 mois=6-6 marqueurs et 20-26 augm 6/9 mois 12/18 mois=6-8 marqueurs et 20-28 augm... Or 74 ms+20 augm=94 brides non?

user icon DROPS Design 16.09.2020 kl. 09:06:

Bonjour Valérie, vous avez 60 m au tour 10 et ne crochetez pas les 6 mailles entre les marqueurs = 1 bride dans les 6 premières m + 1 bride dans chacune des 48 m suivantes (= il reste 6 m avant le marqueur) en augmentant 20 m = 68 brides + les 6 premières du tour = 74 m - et les 6 m entre les marqueurs n'ont pas été crochetées (= milieu dos, côté nuque). Bon crochet!

country flag Jules 09.09.2020 - 17:38:

145 of DROPS design patterns are being SOLD at outrageous prices on Etsy by a shop calling themselves Schemes Creations - I have a link but it will not allow me to add it - buyers are paying for these and they do not realise there is no need to. The shop needs a takedown notice and soon.

user icon DROPS Design 10.09.2020 kl. 11:55:

Dear Jules, thanks for your feedback, you are welcome to help us by reporting them. Thank you! Happy crocheting!

country flag Charlotte 07.05.2020 - 15:09:

"ALLA STL: Börja från rätsidan vid markören i v början och virka 1 st i varje fm fram till den andra markören SAMTIDIGT som det ökas 20-26-20-28 (20-22) st jämnt fördelat över dessa m." Hur virkar jag 1st i varje fm och samtidigt öka med 20st? Ska ökningen göras genom att vända arb och virka 20st ovanpå maskorna mellan markörerna? Eller ska jag göra 3 eller 4st i varjeav de 6fm mellan markörerna? Kan ni förklara denna delen tydligare?

user icon DROPS Design 11.05.2020 kl. 08:56:

Hei Charlotte. Les ØKETIPS i oppskriften, der står det beskrevet hvordan du skal øke. Eller les her: ØKETIPS: Det økes 1 fastmaske/stav ved å hekle 2 fastmasker/staver i samme maske. God Fornøyelse!

country flag Irene Rameckers 07.10.2019 - 11:55:

Kunt u mij de diameter zeggen van het rondje na de eerste 8 touren?

user icon DROPS Design 11.10.2019 kl. 20:28:

Dag Irene,

De stekenverhouding geeft aan dat 8 toeren in de hoogte met structuurpatroon, 10 cm is. Dan zou je dus op een diameter van ongeveer 20 cm komen.

country flag Thelma 15.09.2019 - 18:27:

One more question, so before the increase I have 72sc. Then after the increase row, should I have total 86dc or 94dc in the end of that row? Because you say I should do 1dc in every sc to the second marker, that is 8sc right? meaning i should do 8dc right? Then in the next 64sc do 86dc evenly throughout those 64sc to the end. Then it will be 94dc in the end(counting the 8dc between the markers with) , right? I dont know why, but how this is put up is so confusing haha

user icon DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:21:

Dear Thelma, at the end of the first row, there will be 94 sts but you won't work anymore the first 8 stitches at the beg of the row (= between both markers) = you are now working over 86 sts only (from 2nd marker from RS to 1st marker from RS, then turn and work next row from WS from the first marker to the 2nd marker and so on). Happy crocheting!

country flag Thelma 15.09.2019 - 17:35:

One more question, so before the increase I have 72sc. Then after the increase row, should I have total 86dc or 94dc in the end of that row? Because you say I should do 1dc in every sc to the second marker, that is 8sc right? meaning i should do 8dc right? Then in the next 64sc do 86dc evenly throughout those 64sc to the end. Then it will be 94dc in the end(counting the 8dc between the markers with) , right? I dont know why, but how this is put up is so confusing haha

country flag Thelma 15.09.2019 - 16:59:

Hi again, also I dont understand when you say: (do not work over the 6-6-6-8 (8-8) sc between the 2 markers). Should i skip those 8sc between the marker and make my next dc in the sc after that or what does that mean? That would make a strange hole in the bonnet right? And also I find it confusing on how many rows i should be continuing on doing after the first part I dont understand what row you are talking about at what time. Is the ALL SIZES just one row of dc? And then the texture row

user icon DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:19:

Dear Thelma, as said previously, you will crochet the first 8 sts on the row (= between markers) only on first row, then only crochet over the remaining 64 sts inc 22 sts = 86 sts. From RS you will crochet this row with dc, then turn and work textured rows = 1 row with sc from WS, 1 row with dc from RS, and repeat these 2 rows. Happy crocheting!

country flag Thelma 15.09.2019 - 16:45:

Hello, I find this pattern very confusing when you come to the ALL SIZES section. I dont understand where to increase? For the biggest size I now have 72 sc. Then you say for my size I should increase 22dc evenly. Then you say it should be 86dc at the end of that round? That doesnt add up. Do you mean I should increase evenly over the 64sc(72sc -8 sc between the markers) or do i increase evenly over the 8sc. Wouldnt that make a strange bump? Can you clarify this part for me

user icon DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:16:

Dear Thelma, on this row, you first crochet the first 8 stitches (inserting one marqueur at the beg of round + 1 marker after these 8 sts = 64 sts remain; then work the next 64 sts increasing 22 sts evenly = 86 sts, and continue working back and forth over these 86 sts, ie you won't crochet the 8 sts from the beg of the row anymore. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS Baby 25-14

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.