När du klickar på BESTÄLL knappen så kommer du till LindeHobby hemsida
Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!
Winter Rose Socks / DROPS 150-5
Ändra språk:
Svenska
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------
När du klickar på BESTÄLL knappen så kommer du till LindeHobby hemsida
Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!
= vinröd | |
= ljus grå |
Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.
Dessa steg-för-steg lektioner kan hjälpa dig:
Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?
Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.
Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.
Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.
Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten
Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp
Hur vet jag hur många nystan jag behöver?
Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.
Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?
Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.
Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.
Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?
Vad är garngrupper?
Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.
Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna
Hur använder man konverteraren för garn?
Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).
Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.
Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?
Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.
Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.
Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.
Vilken storlek ska jag välja?
Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.
Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.
Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss
Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?
Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.
Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.
Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten
Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp
Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?
Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.
Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.
Hur stickar man enligt ett stickdiagram?
Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.
När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.
När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).
Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram
Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?
Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.
När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).
När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.
När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.
Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.
Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram
Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?
Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).
Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram
Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram
Varför är ärmarna kortare i större storlekar?
I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.
Var på plagget mäts längden?
Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.
På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.
Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss
Vad är 1 rapport?
Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.
Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?
Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.
Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?
Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.
Varför ökas det i avmaskningskanten?
Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.
Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag
Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?
För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.
Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv
Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?
Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.
Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål
Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?
Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.
Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?
Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?
Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.
Följ mönster och diagram för din storlek!
Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?
Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.
När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.
Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?
Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.
Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:
1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.
2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.
3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.
4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.
Varför noppar mitt plagg?
Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.
Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.
Winter Rose Socks |
|||||||
|
|||||||
Stickade DROPS sockor stickade från tån och upp i ”Karisma” med nordiskt mönster.
DROPS 150-5 |
|||||||
MAGISK CIRKEL: För att slippa hål i mitten börjar man med denna teknik: Håll i garnänden med vänster hand och gör en ögla runt vänster pekfinger (från vänster mot höger). Håll i öglan med vänster tumme och pekfinger. Stick in stickan genom öglan, hämta tråden från nystanet och dra tillbaka den genom öglan, 1 omslag (dvs dra tråden bakifrån och mot dig), och dra omslaget genom m på st, * stick in stickan genom öglan, gör 1 omslag, dra omslaget genom öglan, 1 omslag och dra omslaget genom yttersta m på höger st (dvs den sista m som gjordes) *, upprepa *-* tills det är 8-12-16 m på stickan. Fördela m på 2 st strumpst 3,5 som förkl i beskrivningen. Sticka sedan som förkl i beskrivningen – SAMTIDIGT dras det i garnänden så att öglan dras ihop och hålet försvinner. MÖNSTER: Se diag A.1 till A.5. Hela mönstret stickas i slätst. ÖKNINGSTIPS: Det ökas 1 m genom att göra 1 omslag. På nästa v stickas omslaget vridet så att det inte blir hål. De ökade m stickas fortlöpande in i A.1, dvs första m stickas vinröd, nästa m ljus grå osv. STICKTIPS: Om stickfastheten inte stämmer med antal v på höjden på 10 cm, kommer detta att påverka längdmåttet på sockan jämfört med den beräknade ökningen. Om du har fler v på höjden på 10 cm stickas sockan lite längre innan ökningen börjar. Har du färre v på höjden på 10 cm stickas sockan lite kortare innan ökningen börjar. FÖRKORTADE VARV ÖVER HÄLEN: Det stickas fram och tillbaka i mönster efter diag A.3. VARV 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 1 m, vänd arb. VARV 2 (= avigsidan): Lyft första m som om den skulle stickas avig, strama tråden och sticka tills det återstår 1 m, vänd arb. VARV 3 (= rätsidan): Lyft första m som om den skulle stickas rät, strama tråden och sticka tills det återstår 2 m, vänd arb. VARV 4 (= avigsidan): Lyft första m som om den skulle stickas avig, strama tråden och sticka tills det återstår 2 m, vänd arb. Fortsätt vändningarna på samma sätt tills det återstår 13-15-17 m mitt på st. Sätt 1 markör. Fortsätt fram och tillbaka, men nu stickas det 1 m mer för varje v över hälen. För att slippa hål i övergångarna lyfts tråden före den m som stickas mer upp och sätts vriden på st (tråden som lyfts upp ska ha samma färg som m den stickas tills med). Sticka tråden tills med nästa m (från rätsidan stickas tråden och m räta tills och från avigsidan stickas tråden och m aviga tills). Sticka så tills det har stickats över alla m på hälen. ---------------------------------------------------------- SOCKA: Arb stickas från tån och upp. Börja med vinröd och MAGISK CIRKEL – se förkl ovan = 8-12-16 m fördelat på 2 st strumpst (det ska vara med 5-7-9 m på första st (= uppepå foten) och 3-5-7 m på den andra st (= under foten). Sätt 1 markör i 1:a m i början på v och 1 markör i den 5:e-7:e-9:e m på första st (= 2 markörer). Sedan stickas det mönster runt efter diag A.1. Maskorna med markör i ska vara vinröda. SAMTIDIGT på 1:a v ökas det 1 m på varje sida av båda m med markör – LÄS ÖKNINGSTIPS (= 4 m ökade). Upprepa ökningen på varje v, 5 ggr till (= totalt 6 ggr), sedan på vartannat v totalt 4 ggr = 48-52-56 m (dvs 25-27-29 m uppepå foten och 23-25-27 m under foten). Nästa v stickas så här: Sticka A.1 (= 2 m), sticka mönster efter diag A.2 (se markering för rätt stl = 21-23-25 m), sedan stickas det mönster efter diag A.3 över de resterande 25-27-29 m (dvs ränderna från tån fortsätter under foten och markörerna sitter fortfarande i en vinröd m i varje sida uppepå foten). När arb mäter ca 17-19-22 cm från tån (det återstår nu ca 5 cm till färdig längd på sockan) – LÄS STICKTIPS, ökas det 1 m före första markören och 1 m efter andra markören (dvs mot undersidan av sockan) – LÄS ÖKNINGSTIPS (= 2 m ökade – de ökade m stickas fortlöpande in i A.3). Upprepa ökningen på vartannat v, 7 ggr till (= totalt 8 ökningar i varje sida) = 64-68-72 m på st (dvs 25-27-29 m uppepå foten och 39-41-43 m under foten). Sätt de 25-27-29 mittersta m uppepå foten + de 8 ökade m på varje sida av dessa på 1 tråd = 23-25-27 m kvar på st till häl. Sedan stickas det FÖRTKORTADE VARV ÖVER HÄLEN över dessa 23-25-27 m – se förkl ovan. Efter de förkortade v över hälen fortsätts A.3 fram och tillbaka över de 23-25-27 m på hälen - SAMTIDIGT i slutet på varje v (både från rätsidan och avigsidan), stickas sista m på v tills med yttersta m på tråden (från rätsidan stickas de 2 m vridet räta tills och från avigsidan stickas de 2 m aviga tills). Fortsätt så fram och tillbaka tills de 8 yttersta m i varje sida på tråden har stickats tills med yttersta m på hälen. Sätt tillbaka de resterande 25-27-29 m från tråden på st = 48-52-56 m på st. Nästa v stickas så här: Sticka A.1 (= 2 m), fortsätt A.2 över de nästa 21-23-25 m som förut, sticka A.3 (= 2 m), sticka A.4A över de nästa 22-24-26 m SAMTIDIGT som det i stl 35/37 ökas 2 m jämnt fördelat över dessa m och i stl 41/43 minskas det 2 m jämnt fördelat över dessa m så att mönstret går jämnt upp (det ökas/minskas inte i stl 38/40), avsluta v med A.4B (= 1 m) = 50-52-54 m på st. Fortsätt mönstret runt. När sockan mäter ca 18-19-16 cm från markören på hälen (kortare mått i största stl pga längre fot) – avsluta mönstret efter v markerat med pil i diag (välj pil för rätt stl – mönstret i A.2 kommer då att sluta med en halv eller en hel blomma), stickas det 1 v med vinröd över alla m. Sticka 1 v med ljus grå SAMTIDIGT som det ökas 4-8-6 m jämnt fördelat = 54-60-60 m. Sedan stickas det mönster efter diag A.5 (= 9-10-10 rapporter på v). När A.5 har stickats 1 gång på höjden byts det till vinröd. Sticka resår (= 1 rm, 1 am). När resåren mäter 2 cm maskas det av löst med rm över rm och am över am. Sockan mäter ca 24-25-22 cm på höjden från markören på hälen. Sticka en socka till på samma sätt. |
|||||||
Diagram förklaring |
|||||||
|
|||||||
Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem! Behöver du hjälp med mönstret?Du hittar 14 instruktionsvideoer, kommentarer/frågor och mer i mönstret på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alla rättigheter är reserverade. Detta dokument med tillhörande underdokument har copyright. Läs mer om vad du kan göra med våra mönster längst ner på vår hemsida. Har du gjort detta mönster? |
Med över 40 år i stick- och virkbranschen erbjuder DROPS Design en av de mest omfattande samlingarna av gratis mönster på internet - översatt till 17 språk. Per idag har vi 309 kataloger och 11647 mönster på och alla är översatta till Svenska.
Vi arbetar hårt för att kunna erbjuda det bästa inom stickning och virkning, inspiration och goda råd, men också kvalitetsgarn till fantastiska priser! Vill du använda våra mönster till annat än personligt användande? Du kan läsa om vilka regler som gäller i texten Copyright längst ner på sidan på alla våra mönster. Lycka till!
Kommentarer / Frågor (29)
Lena skrev:
Hallo, ich verstehe magic Circle leider nicht, gibt es vielleicht ein Video dazu? Viele Grüße
18.10.2024 - 22:01DROPS Design svarede:
Liebe Lena, hier finden Sie das Video für so einen Anschlag. Viel Spaß beim Stricken!
21.10.2024 - 07:46Anna skrev:
Nu kan jag svara på min egen fråga från 11 november! Jag stickade 12 cm innan jag började med ökningarna och fick då en socka som passar lite tight till en fot i storlek 37, så 12 cm verkar ge den minsta storleken. Och då borde måttet från tån när ökningarna ska börja alltså vara 12-15-17 cm i de olika storlekarna.
05.12.2023 - 15:48Anna skrev:
Det måste vara fel i beskrivningen. Stämmer verkligen längden när man ska böja med ökningar för hälen? Jag stickar mellanstorleken, där man ska börja med ökningar efter 19 cm. På fotografiet ser ökningarna ut att börja vid övre halvan av den 1:a blomman från tån, men när jag har stickat 19 cm är jag på ungefär samma ställe på blomma nummer 2. Och sockan ser ut att bli alldeles för lång, precis som många andra säger i sina kommentarer.
15.11.2023 - 09:31DROPS Design svarede:
Hej Anna, Vi skal høre med design om opskriften stemmer, i så fald skal vi skrive det tydeligere - hold øje her i opskriften :)
16.11.2023 - 14:43Susana Rodríguez-Vida skrev:
En la versión española de este patrón hay un error. En el párrafo que comienza "Trabajar la sig vta como sigue", FALTA indicar que, después de trabajar A.1 y A.2, hay que trabajar A.3 (para completar los 27 pts). Asimismo, donde dice "trabajar A4" debería decir "trabajar A.4A". Por cierto, gracias por este hermoso patrón.
11.11.2021 - 11:24Leena skrev:
I have knitted these, using the Karisma yarn, and will have to say it was time wasted. I could not get the gauge and the length of the foot to match properly, and had to unravel and try several times before the sock would NOT be a giant length! Also, the quality of the yarn was a VERY disappointing. After only a short time in use, I already had holes in the socks. I have had to darn them many times. This yarn is not made for wear! Fellow knitters, do not waste your time on this pattern or yarn.
03.01.2021 - 09:21Jolien skrev:
Vanaf welk moment worden de steken over 4 naalden verdeeld?
11.06.2018 - 09:56DROPS Design svarede:
Dag Jolien, Dat staat niet specifiek aangegeven, maar dat kan je doen hoe het jou het prettigst uitkomt. Dit kun je gelijk aan het begin doen, want dat breit het makkelijkst. Je verdeeld de steken over 3 naalden en je breit met de 4e naald.
12.06.2018 - 09:43Ella skrev:
Hei, kysyisin kantapään lyhennetyistä kerroksista, seuraavasta kohdasta: "Jatka tasoneuletta, mutta neulo nyt kantapään jokaisella krs:lla 1 s lisää." Tarkoittaako tämä, että neuletta jatketaan keskimmäisillä 17 s:lla, ja otetaan reunoissa neulomatta jätettyjä silmukoita takaisin neuleeseen?
17.04.2018 - 12:18DROPS Design svarede:
Kyllä, työhön otetaan jokaisella kerroksella 1 odottamassa oleva silmukka takaisin työhön.
17.04.2018 - 13:35Ella skrev:
Hei, kysyisin kantapään lyhennetyistä kerroksista, seuraavasta kohdasta:\r\n\"Jatka tasoneuletta, mutta neulo nyt kantapään jokaisella krs:lla 1 s lisää.\" Tarkoittaako tämä, että neuletta jatketaan keskimmäisillä 17 s:lla, ja otetaan reunoissa neulomatta jätettyjä silmukoita takaisin neuleeseen?\r\n
16.04.2018 - 11:17Hanne Kirstein skrev:
Sokken bliver aaalt for lang i foden, hvis man følger opskriften. Har nu opgivet.
24.12.2015 - 09:55Alex skrev:
Hello, I got confused with your measurements. It says "When piece measures 17-19-22 cm.." to start increases. To me, the 17-19-22 cm seem to be way too far. Even looking at your photo, we can see that increases start much earlier (it seems that for my size 38/40 I would need to start the increases already after 9 cm , not after 19 cm... Can you please clarify this as the measurements in your description somehow don't seem to match the photo...
04.03.2015 - 20:49