DROPS / 150 / 49

Summer Nights by DROPS Design

Heklet DROPS teppe i “Delight” og “Fabel”

DROPS Design: Modell nr de-109
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 100 x 170 cm
Materialer:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio
150 g f.nr 11, syrin/ grønn
150 g f.nr 15, turkis/ vinrød/ beige

Og bruk:
DROPS FABEL fra Garnstudio
250 g f.nr 800, natur/ beige
150 g f.nr 310, solnedgang

DROPS HEKLENÅL NR 6 – eller den nålen du må bruke for at 1 rute skal måle 23 x 23 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 460kr. Les mer.

Instruksjoner

FARGEBYTTE-TIPS:
For å få en pen overgang ved hvert fargebytte hekles siste kjm på omg med den nye fargen slik: Stikk nålen inn i lm på beg av omg, hent den nye tråden med heklenålen og trekk tråden tilbake gjennom lm og m på nålen.

FARGEKOMBINASJON:
RUTE-1:
1.-3.OMG: Delight nr 11, syrin/ grønn
4.-5.OMG: Fabel nr 800, natur/ beige
6.-7.OMG: Delight nr 11
8.OMG: Fabel nr 310, solnedgang
9.OMG: Delight nr 11
10.OMG: Fabel nr 310
11.OMG: Fabel nr 800

RUTE-2:
1.-3.OMG: Delight nr 15, turkis/ vinrød/ beige
4.-5.OMG: Fabel nr 800, natur/ beige
6.-7.OMG: Delight nr 15
8.OMG: Fabel nr 310, solnedgang.
9.OMG: Delight nr 15
10.OMG: Fabel nr 310
11.OMG: Fabel nr 800
----------------------------------------------------------

TEPPE:
Hekle ruter som forkl under. Det hekles 14 ruter i hver fargekombinasjon – se forkl over (= totalt 28 ruter).

HEKLERUTE:
LES FARGEBYTTE-TIPS OG FARGEKOMBINASJON!
Hekle 6 lm på nål 6 med Delight og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm. Videre hekles det etter diag A.1, dvs det hekles slik:
1.OMG: 1 lm, hekle 7 fm om ringen og avslutt med 1 kjm i lm på beg av omg = 8 m.
2.OMG: 6 lm (tilsvarer 1 st + 3 lm), * 1 st i neste fm, 3 lm *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger og avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 8 st med 3 lm mellom hver.
3.OMG: 1 kjm om første lm-bue, 3 lm (tilsvarer 1 st), 3 st om samme lm-bue, * 2 lm, 4 st om neste lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger, hekle 2 lm og avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 8 st-grupper med 2 lm mellom hver. Klipp tråden.
4.OMG: Bytt til Fabel og start med 1 fm om hvilken som helst lm-bue. Hekle 3 lm (tilsvarer 1 st), 2 st om samme lm-bue, 3 lm, 3 st om samme lm-bue, * 3 lm, 2 fm om neste lm-bue, 3 lm, om neste lm-bue hekles det: 3 st + 3 lm + 3 st *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, hekle 3 lm, 2 fm om neste lm-bue, 3 lm og avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
5.OMG: 1 lm (tilsvarer 1 fm), 1 fm i hver av de 2 neste st, 3 fm om lm-buen i hjørnet, 1 fm i hver av de 3 neste st, * 4 fm om lm-buen, 1 fm mellom de 2 neste fm, 4 fm om lm-buen, 1 fm i hver av de 3 neste st, 3 fm om lm-buen i hjørnet, 1 fm i hver av de 3 neste st *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, 4 fm om neste lm-bue, 1 fm mellom de 2 neste fm, 4 fm om neste lm-bue, bytt til Delight og avslutt omg med 1 kjm i lm på beg av omg.
6.OMG: Hekle 3 lm med Delight (tilsvarer 1 st), videre hekles det 1 st i hver fm fra forrige omg, men i den midterste fm i hvert hjørne hekles det 2 st + 2 lm + 2 st = 21 st mellom hver lm-bue, avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
7.OMG: 1 lm (tilsvarer 1 fm), videre hekles det 1 fm i hver st fra forrige omg, men om lm-buen i hvert hjørne hekles det 3 fm, avslutt omg med 1 kjm i lm på beg av omg = 96 fm på omg. Klipp tråden.
8.OMG: Bytt til Fabel og start med 1 kjm i den midterste fm i hvilket som helst hjørne. Hekle 3 lm (tilsvarer 1 st), 3 st i samme m, 2 lm, 4 st i samme m, * (1 lm, hopp over 5 fm, 4 st i neste fm), gjenta fra (-) totalt 3 ganger, hekle 1 lm, hopp over 5 fm, i neste fm (dvs fm i hjørnet) hekles det 4 st + 2 lm + 4 st *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, gjenta fra (-) 1 gang til, hekle 1 lm, bytt til Delight og avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
9.OMG: Snu arb og hekle 3 lm med Delight (tilsvarer 1 st), hekle 3 st i samme lm, videre hekles det 4 st om hver lm og 1 lm mellom hver st-gruppe. Om lm-buen i hvert hjørne hekles det 4 st + 2 lm + 4 st, bytt til Fabel på slutten av omg og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
10.OMG: Hekle som 9.omg men med Fabel.
11.OMG: Hekle som 9.omg, men med Fabel. Klipp og fest trådene.

MONTERING:
Plassér rutene med 4 ruter i bredden og 7 rader i høyden. Hekle rutene sammen kant i kant med natur/ beige Fabel som vist i diag A.2, dvs legg 2 ruter sammen og hekle 1 fm om lm-buen i hjørnet på den ene ruten, 1 lm, 1 fm om lm-buen i hjørnet på den andre ruten, * 4 lm, 1 fm om neste lm-bue på begge rutene (hekle om begge lm-buene samtidig) *, gjenta fra *-* og avslutt med 4 lm, 1 fm om lm-buen i hjørnet på den første ruten, 1 lm og 1 kjm i lm-buen i hjørnet på den andre ruten.
NB: rutene hekles først sammen på langs og deretter på tvers.

HEKLET KANT RUNDT TEPPET:
Hekle en avsluttende kant rundt hele teppet på nål 6 med natur/ beige Fabel som vist i diag A.3, dvs det hekles slik:
1.OMG: Start fra retten i et hjørne på teppet og hekle med natur/ beige Fabel slik: 3 lm (tilsvarer 1 st), 3 st om samme lm, 2 lm, 4 st om samme lm-bue, videre hekles det 4 st om hver lm og 1 lm mellom hver st-gruppe. Om lm-buen i hvert hjørne hekles det 4 st +2 lm + 4 st, avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
2.OMG: 1 lm (tilsvarer 1 fm), videre hekles det 1 fm i hver m omg rundt (dvs 1 fm i hver st, 1 fm om hver lm, 1 fm i hvert hjørne på selve rutene, 4 fm i hver overgang mellom hver rute og 2 fm i hvert hjørne på selve teppet), avslutt omg med 1 kjm i første lm på beg av omg.
3.OMG: 3 lm, (tilsvarer 1 st), videre hekles det 1 st i hver fm omg rundt, men i hver av de 2 fm i hvert hjørne på teppet hekles det 2 st = 4 st i hjørnene, avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
4.OMG: 3 lm (tilsvarer 1 st), videre hekles det 1 st i hver st men i hver av de 4 st i hvert hjørne på teppet hekles det 2 st = 8 st i hvert hjørne, avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
5.OMG: 3 lm (tilsvarer 1 st), * hopp over 3 st, 1 fm i neste st, hopp over 3 st, 10 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt – tilpass slik at det kommer en st-gruppe med 10 st midt i hvert hjørne og avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.

Diagram

= 1 fm
= 1 kjm
= 1 lm
= 1 st


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (29)

Claudia Häberle 31.03.2020 - 23:35:

Hallo, ich würde gerne diese Decke häkeln. Bräuchte sie aber etwas größer, ca.120 x 190. Das wären dann 12 Grannys mehr und die Umrandung wäre größer. Wieviel Wolle würden Sie dann für die Decke empfehlen ? Vielen lieben Dank für Ihre Hilfe schon im Voraus Grüße Claudia Häberle

DROPS Design 01.04.2020 kl. 08:25:

Liebe Frau Häberle, leider können wir jeder Anleitung nach jedem individuellen Frage anpassen und einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen. Wenn sie Hilfe damit brauchen, wenden Sie sich bitte an Ihrem DROPS Laden, dort hilft man Ihnen gerne weiter, auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

Soyoung 30.03.2020 - 16:59:

Hi! i can,t understand “edge around blanket round 2” part.. 4 sc,, Which part should I do it? I can't find a place to do it. Thank you!

DROPS Design 03.04.2020 kl. 12:58:

Dear Soyoung, our designteam will check this round, but I would skip that part, ie work only sc on round 2 on edge - just as shown in diagram A.3. Happy crocheting!

Rosa María Sanz Ledesma 28.08.2019 - 13:52:

Buenos días: En este patrón se recomienda tejer con ganchillo del número seis pero la lana es muy fina. Es un error, se teje con hilo doble?? porque el tejido con el 6 queda muy abierto... Muchas gracias

DROPS Design 31.08.2019 kl. 19:58:

Hola Rosa Maria. En este patrón utilizan un número de ganchillo superior a lo habitual para esta lana. Pero el tamaño del ganchillo es solo orientativo. Es necesario hacer una muestra para poder elegir el numero de ganchillo apropiado. No se teje con hilo doble

Esther 05.07.2016 - 16:39:

Vraagje over de rand die om de deken heen wordt gehaakt: bij toer 1 is het mij niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is bij de overgang tussen twee verschillende vierkantjes. Haak ik 4 stk in de losse tussen de vierkantjes en dan dus niet in de hoeken van de vierkantjes zelf? Bij toer 2 staat dat er 4 v in elke overgang tussen elk vierkant worden gehaakt, zijn dit dus 4v in de 4 stk die dan tussen de vierkanten ontstaan?

DROPS Design 06.07.2016 kl. 14:30:

Hoi Esther. Je hebt de vierkantjes samengehaakt volgens patroon A.2 = dus je haakt de 4 stk in de lossen tussen het vierkantje. Je haakt dan 4 stk in elke l op het vierkantje met 1 l boven elke stk-groep. Ik zou geen stk haken in de hoeken, volgens mij wordt het dan te veel.

Benthe Enger 05.10.2015 - 15:59:

Skal dette teppet hekles med dobbel tråd? Jeg synes garnet virker så tynt for pinne nr 6.

DROPS Design 06.10.2015 kl. 14:33:

Hej Benthe, ja tæppet hækles bare med 1 tråd. God fornøjelse!

Manuela 30.04.2015 - 13:08:

Muss man für die Decke "Summer Nights" (150-49) den Faden doppelt nehmen, weil laut Anleitung eine 6mm Nadel verwendet werden soll?? Auf den Garnen sind 2,5 bzw. 3 mm Nadeln angegeben. Vielen Dank vorab für eine Antwort!!

DROPS Design 30.04.2015 kl. 22:30:

Sie nehmen das Garn nicht doppelt, sondern häkeln einfädig. Die Maschen sollen sehr locker werden, die Decke soll luftig und anschmiegsam sein, daher die dicke Nadel. Theoretisch können Sie dünne Garne immer mit deutlich stärkeren Nadeln als auf der Banderole angegeben stricken (oder umgekehrt auch die Nadelstärke verringern), das wirkt sich dann in erster Linie auf das Maschenbild aus - dickere Nadel + dünnes Garn = lockere Maschen, typisch beim Lace-Stricken z.B. Die empfohlene Nadelstärke ist ein Richtwert für ein gutes Maschenbild - nicht zu locker und nicht zu fest, letztendlich ist aber immer die Maschenprobe und Nadelstärke der jeweiligen Anleitung maßgeblich.

Katia 01.04.2015 - 13:40:

Salve, vi chiedo di un consiglio. Volendo fare la coperta un po' + grande, ad esempio una fila di quadrati in più in larghezza e una in lunghezza (circa 120x190) potrebbe essere sufficiente l'acquisto di un gomitolo in più per ognuna delle tipologie/colori indicate? grazie mille, K

DROPS Design 01.04.2015 kl. 16:07:

Buongiorno Katia. La coperta così come presentata è formata da 28 quadrati. Per aggiungere una riga sia in larghezza che in lunghezza, dovrà lavorare altri 12 quadrati, quindi quasi la metà in più di quelli che riesce a lavorare con le quantità di filato indicate. Le consigliamo di aggiungere 3 gomitoli di fabel, colore panna/beige e 2 gomitoli per ognuno degli altri colori. Buon lavoro!

Anna 03.02.2015 - 15:50:

Ik heb een vraag over de dikte van de haaknaald. In het patroon is aangegeven dat haaknaald 6 mm gebruikt moet worden, maar op de wikkel van het garen staat 2 mm. Het garen is ook heel dun. Is het wel de bedoeling om met haaknaald 6 mm te haken (ik ga ervan uit dat ik met één draad tegelijk haak). Vriendelijke groeten, Anna

DROPS Design 04.02.2015 kl. 13:24:

Hoi Anna. De naalddikte op de wikkel is een standaard, maar dat kan verschillen ivm het ontwerp, steken, structuur enzovoort. De vierkanten voor dit deken zijn los gehaakt. Je moet uitgaan van de stekenverhouding in het patroon: 1 vierkant meet 23 x 23 cm. Wij raden naald 6 aan, maar maak een proefvierkantje en kies de naald die je nodig hebt voor de juiste afmeting.

Jaana Leontjev 10.10.2014 - 19:53:

Miten ohje kuva näe selvä kuva isompi T.Jaana leontjev

DROPS Design 13.10.2014 kl. 16:18:

Kuva suurenee kun viet hiiren, eli kursorin, kuvan päälle.

Jolanda Ketting 17.09.2014 - 13:26:

Met het in elkaar zetten leg je de blokken dan met de goede of verkeerde kant op elkaar

DROPS Design 17.09.2014 kl. 14:49:

Hoi Jolanda. Je haakt van de goede kant van de vierkantjes.

Kommentér oppskrift DROPS 150-49

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.