Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
Denne oppskriften har blitt rettet. Klikk her for å se rettelsen(e).
Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp
Disse steg-for-steg leksjonene kan hjelpe deg:
Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?
Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.
Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..
Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?
Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.
Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?
Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.
Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.
Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?
Hva er garngrupper?
Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.
Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?
Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).
Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.
Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?
Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator
Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.
Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.
Hvilken størrelse skal jeg velge?
Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.
Du finner målskissen nederst i oppskriften.
See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse
Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?
Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.
Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?
Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.
Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.
Hvordan strikker man etter diagram?
Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.
Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv
Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).
Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams
Hvordan hekler man etter et heklediagram?
Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.
Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).
Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.
Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover
Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.
Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams
Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?
Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).
Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer
Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?
I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.
Hvor på plagget måles lengden?
Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.
På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.
Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse
Hva er 1 rapport?
Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .
Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?
Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.
Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?
Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.
Hvorfor økes det i avfellingskanten?
Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.
Se DROPS video: Hvordan felle av med kast
Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?
For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.
Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne
Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?
Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.
Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull
Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?
Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.
Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?
Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?
Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.
Følg oppskrift og diagram for din størrelse!
Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?
Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).
Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.
Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?
Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.
Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.
Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:
1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.
2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.
3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.
Hvorfor nupper plagget mitt?
Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.
Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.
Garden ballerina |
|
|
|
Heklede tøfler i DROPS Nepal
DROPS Children 24-18 |
|
MAGISK SIRKEL: For å unngå hull i midten på beg av omg startes det med en magisk sirkel (isteden for en lm-ring) slik: Hold i garn enden og surr garnet en gang rundt venstre pekefinger for å danne en løkke. Hold i løkken med venstre tommel og langfinger, tråden legges over venstre pekefinger. Stikk nålen gjennom løkken, lag ett kast med tråden og trekk tråden gjennom løkken, hekle 1 lm, deretter hekles det fm rundt løkken. Når du har ønsket antall fm, dra i garn enden slik at løkken snøres sammen. Fest garn-enden på baksiden. OMG MED FM: Hver omg starter med 1 lm, omg avsluttes med 1 kjm i første fm. ØKETIPS: Det økes 1 fm ved å hekle 2 fm i neste fm. FM-RAD: Hver fm-rad starter med 1 lm (regnes ikke som 1.fm), videre hekles det 1 fm i hver fm raden ut, snu arb. FELLETIPS: Det felles 1 fm ved å hekle neste 2 fm sammen slik: * Stikk nålen inn i neste fm, hent tråden *, gjenta fra *-* en gang til, lag 1 kast og trekk tråden gjennom alle 3 m på nålen. -------------------------------------------------------- TØFLER: Arb hekles først rundt fra tåen, deretter frem og tilbake mot hælen. Start på nål 3,5 med mellomrosa og lag en MAGISK SIRKEL - se forkl over (= ytterst på tåen). 1.OMG: Hekle 7-7-7-8-8 fm om den magiske sirkelen, avslutt med 1 kjm i 1.fm. Videre hekles det OMG MED FM - se forkl over. 2.OMG: Øk 1 fm i hver fm - LES ØKETIPS = 14-14-14-16-16 fm. 3.OMG: Hekle 1 fm i hver fm - SAMTIDIG økes det 4-6-8-8-8 m jevnt fordelt på omg = 18-20-22-24-24 fm. 4.OMG: Hekle 1 fm i hver fm. 5.OMG: Hekle 1 fm i hver fm - SAMTIDIG økes det 8 m jevnt fordelt på omg = 26-28-30-32-32 fm. 6.OMG: Hekle 1 fm i hver fm. 7.OMG: Hekle 1 fm i hver fm - SAMTIDIG økes det 4 m jevnt fordelt på omg = 30-32-34-36-36 fm. Deretter hekles det 1 fm i hver fm til arb måler 5-5½-6-6½-7 cm. Bytt til cerise og fortsett rundt med 1 fm i hver m til arb måler 7½-8½-9-10-11 cm. Etter siste fm på den siste omg, hekles det ikke kjm i første fm, men fortsett med 1 fm i hver av de neste 10-10-11-12-12 fm (= 1.rad fra retten), snu arb og hekle 1 fm i hver av de neste 20-20-22-24-24 fm fra vrangen (= 10-12-12-12-12 fm igjen midt foran på tøffelen, nå er beg av omg fra tidligere under sålen). Videre hekles FM-RAD – se forkl over, frem og tilbake med 20-20-22-24-24 fm på hver rad. Når arb måler ca 14½-16½-17½-19½-21½ cm hekles neste rad fra retten slik: 1.RAD: Hekle 6-6-7-8-8 fm, fell 2 fm over de neste 4 fm - LES FELLETIPS = 8-8-9-10-10 fm, snu (10-10-11-12-12 fm igjen på andre side av raden). 2.RAD: Fell 2 fm over de første 4 fm, 1 fm i hver fm raden ut = 6-6-7-8-8 fm, snu. 3.RAD: Hekle 2-2-3-4-4 fm, fell 2 fm over de siste 4 fm = 4-4-5-6-6 fm. 4.RAD: Fell 1-1-1-2-2 fm over de første 2-2-2-4-4 fm, 1 fm i hver fm raden ut = 3-3-4-4-4 fm, klipp og fest tråden. Hekle over de resterende 10-10-11-12-12 fm på andre siden slik: 1.RAD: Fell 2 fm over de første 4 fm, 1 fm i hver fm raden ut = 8-8-9-10-10 fm, snu. 2.RAD: Hekle 4-4-5-6-6 fm, fell 2 fm over de siste 4 fm = 6-6-7-8-8 fm, snu. 3.RAD: Fell 2 fm over de første 4 fm, 1 fm i hver fm raden ut = 4-4-5-6-6 fm. 4.RAD: Fell 1-1-1-2-2 fm over de siste 2-2-2-4-4 fm = 3-3-4-4-4 fm, klipp og fest tråden. Sy tøffelen sammen midt bak. HEKLET KANT: Start fra retten midt bak på tøffelen, hekle 1 omg med fm rundt hele åpningen med cerise. Over radene i sidene hekles det slik: Hekle 1 fm i hver rad langs sidene, og 1 fm i hver fm foran på tøffelen - i 1.hjørne foran hekles det slik: * Stikk nålen inn i den siste fm fra radene, hent tråden, stikk nålen inn i den 1.fm fra fremre del av tøffelen, hent tråden, lag 1 kast og trekk tråden gjennom alle 3 m på nålen. Gjenta fra *-* i 2.hjørnet foran men motsatt. Avslutt omg med 1 kjm i 1.fm. Deretter hekles 1 omg med fm, klipp og fest tråden. HEKLEBLOMST: Hekle 4 lm med cerise på nål 3,5 og sett de sammen til en ring med en kjm i første lm. 1.OMG: Hekle1 lm, *1 fm om ringen, 1 lm *, gjenta fra *-* 5 ganger og avslutt med 1 kjm i 1.lm på beg av omg = 5 fm med 1 lm mellom hver. Bytt til mellomrosa. 2.OMG: 1 lm, hekle 1 fm, 1 halvst, 1 fm om hver lm fra forrige omg, avslutt med 1 kjm i 1.lm på omg. Klipp og fest tråden. Hekle 2 blomster, sy en blomst øverst på hver tøffel. |
|
Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem! Trenger du hjelp med denne oppskriften?Du finner instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside. |
Med over 40 år i strikke- og heklebransjen, tilbyr DROPS Design en av de mest omfattende samlingene av gratis oppskrifter på internett - oversatt til 17 språk. Per i dag har vi 309 kataloger og 11582 oppskrifter på Norsk.
Vi jobber hardt for å tilby det beste innen strikking og hekling, inspirasjon og gode råd, men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruke våre oppskrifter til annet enn personlig bruk? Du kan lese om hvilke regler som gjelder i teksten Copyright nederst på siden i alle våre oppskrifter. God fornøyelse!
Kommentarer / Spørsmål (9)
Stephanie skrev:
Avant tout merci beaucoup pour l'aide que vous m'avez déjà apportée :) J'ai une autre question... Quand vous dites "À environ 14½-16½-17½-19½-21½ cm de hauteur totale" est que cela siginifie qu'on doit compter tout le rond qui forme l'avant + les mailles qui forment la semelle ? ou doit-on compter à partir du centre du rond (milieu du magic loop de début) ? Merci encore.
10.12.2021 - 13:11DROPS Design answered:
Bonjour Stéphanie, c'est la hauteur totale, donc à partir du rond de mailles en l'air, du tout début du chausson. Bonne continuation!
10.12.2021 - 15:06Stephanie skrev:
Bonjour, j'ai commencé à crocheter les ballerines (taille 23/25) mais mon ouvrage était trop grand. J''ai essayé avec un crochet 3.5 au lieu du 4.5 en serrant bien mais le problème persiste Mon ouvrage mesure déjà 5 cm au TOUR 5 (alors que je devrais arriver à 5 cm au tour 7). Que faire ? Merci pour votre aide :)
09.12.2021 - 12:35DROPS Design answered:
Bonjour Stéphanie, essayez de tirer un peu moins vos mailles serrées en hauteur pour bien conserver la bonne échelle de hauteur, et sinon vous devrez ajuster en crochetant moins de rangs que dans les explications - sautez par exemple un ou plusieurs (en fonction de votre hauteur) tours de type tours 2, 4 ou 6 (= en mailles serrées, sans augmenter). Bon crochet!
09.12.2021 - 15:16Lourdes Piña G skrev:
Muchas gracias por compartir su conocimiento y creaciones tan bellas!
03.12.2021 - 18:55Václav Šifta skrev:
Vaše papuče se mi moc líbí, zkoušela jsem je uháčkovat, ale podle návodu se mi to nedaří, bez obrázku jej nechápu. Uháčkuju skoro celou papuči, ale s patou si neporadím. Musela jsem udělat rovný šev, který sice moc dobře nevypadá, ale chodit se v tom dá. Mohli byste prosím natočit video s návodem, jak háčkovat patu nebo alespoň k návodům doplnit i fotografie paty nebo nakreslit střih? Děkuji
30.03.2021 - 20:57DROPS Design answered:
How to crochet a basic slipper from toe and up
20.04.2021 - 09:58Chrissy skrev:
Hallo, ich habe eine Frage zur Anleitung der Hausschuhe. Was bedeutet es, wenn in der 1.Runde steht: 7-7-7-8-8fm ? Wieviele Maschen sollen jetzt in dieser Runde gehäkelt Werden? Sowie (Tel:18-20-22-...) Vielen Dank im Voraus
29.06.2016 - 17:51DROPS Design answered:
Liebe Chrissy, 7-7-7-8-8 fM bezeichnen die verschiedenen Grössen, also in den ersten 3 Grössen werden 7 fM gehäkelt, in den beiden grössten Grössen 8 fM. Die Angabe (Tel:18-20-22-...) ist eine Einstellung Ihres Computers, der die Zahlen als Telefonnummer identifiziert. Die 5 durch Bindestrich getrennten Zahlen sind wiederum die 5 verschiedenen Grössen.
30.06.2016 - 13:25Camilla Damgaard Rasmussen skrev:
Skal arbejdet måle syv centimeter fra snuden og om mod hælen eller er det fra slutningen af omg. syv og om mod hælen?
18.08.2015 - 16:25DROPS Design answered:
Hej Camilla. Du maaler fra snuden (starten af arbejdet).
19.08.2015 - 12:43Alice Teunis skrev:
De er veldig søte og barna liker dem, men mine 2 par måtte strammes opp med symaskinstrikk (på innsiden av åpningen) fordi de var for vide. Litt skuffet over passformen, altså. Men det fungerte bra med den strikken.
12.05.2015 - 13:41Alice Teunis skrev:
Nu heb ik 2 paar gehaakt. De kinderen vinden ze leuk, maar ze zijn veel te wijd. Ik heb een dubbele draad naaimachine-elastiek door de opening gehaald, (binnenkant) en nu zitten ze wel goed. Dus de pasvorm laat misschien wat te wensen over.
12.05.2015 - 13:39Claudine Etienne skrev:
Bonjour, serait-il possible d'avoir les explications de ce modèle aux aiguilles ??? merci d'avance
05.07.2014 - 10:43DROPS Design answered:
Bonjour Mme Etienne, vous pouvez vous inspirer de ce modèle ou d'un des autres modèles de chaussons au tricot. Ou bien aussi oser vous lancer dans le crochet à l'aide de nos tutoriels vidéos (cf onglet vidéo). Bon tricot!
05.07.2014 - 11:36