Cecilie by DROPS Design

Ribstrikkede tights med snoninger i DROPS BabyMerino til børn str 3 til 12 år

DROPS design: Model nr bm-001-bn
Garngruppe A
---------------------------------------------------------
Størrelse: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 år
Str i cm: 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152
Pga Ribben trækker tightsen sig sammen og bliver smallere end målene på måleskitsen.
Materialer: DROPS BABY MERINO fra Garnstudio
150-200-200-250-300 gr f.nr 27, gammelrosa

DROPS STRØMPEP OG RUNDP (60 cm) nr 2,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 26 m x 35 p glatstrik på 10 x 10 cm.
Bukseelastik: ca 55-60-65-70-75 cm
---------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Uld
fra 23.95 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 71.85kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER: Se diag A.1 for rigtig størrelse. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages ud på hver side af 2 m ret ved at slå om, på næste omg strikkes omslagene drejet (dvs i bagerste m-bue). De nye m strikkes løbende ind i Ribben, dvs at de 2 første m som tages ud strikkes i ret, de 2 næste i vrang osv.

INDTAGNINGSTIPS:
Strik til der er 2 m tilbage før mærket, strik derefter 2 r sm og 2 drejet r sm (strik i bagerste m-bue).
---------------------------------------------------------

BUKSER:
Arb strikkes rundt, ovenfra og ned. Omgangene starter midt bagpå.
Slå 160-168-176-184-192 m op på rundp 2,5 med Baby Merino. Sæt 1 mærke i beg af omg (= midt bagpå) og 1 mærke efter 80-84-88-92-96 m (= midt foran). Strik Rib således fra midt bagpå: 1 r, * 2 vr, 2 r *, gentag fra *-*, afslut med 2 vr, 1 r. Når arb måler 5 cm, strikkes forhøjning bagpå således: Strik 11 m Rib, vend, stram tråden, strik 22 m Rib tilbage, vend, stram tråden, strik 32 m Rib. Fortsæt således ved at strikke 10 m mere for hver gang der vendes, til der er strikket over totalt 122-142-142-162-162 m. Vend, fortsæt rundt over alle m. Strik således – fra midt bagpå: 1 r, * 2 vr, 2 r *, gentag fra *-* over de næste 28-32-32-36-36 m, 2 vr, A.1 – se diag for din str, * 2 vr, 2 r *, gentag fra *-* over de næste 60-68-68-76-76 m, afslut med 2 vr, A.1, * 2 vr, 2 r *, gentag fra *-* over de næste 28-32-32-36-36 m og afslut med 2 vr, 1 r. Fortsæt med dette mønster. Når måler 18-19-20-21-22 cm midt foran tages der 1 m ud på hver side af de 2 midterste m foran og bagpå – SE UDTAGNINGSTIPS! Gentag udtagningen på hver 2.omg totalt 12 gange = 208-216-224-232-240 m. Når arb måler 25-26-27-28-29 cm, lukkes der 16 m af midt foran og midt bagpå. Hvert ben strikkes færdig for sig, sæt m fra det ene ben på 1 tråd.

BEN:
= 88-92-96-100-104 m. Fordel m på 4 strømpep nr 2,5 og fortsæt Ribben med snoninger i siden - sæt 1 mærke på indersiden af benet. Når benet måler 2 cm, tages der 1 m ind på hver side af mærket – SE INDTAGNINGSTIPS. Gentag indtagningen på hver 4.-4.-5.-5.-6. cm totalt 8 gange = 72-76-80-84-88 m. SAMTIDIG når benet måler 30-36-42-50-58 cm strikkes der Rib 2 r/2 vr over alle m. Når benet måler 38-44-50-58-66 cm, lukkes der løst af med r over r og vr over vr.

Sæt m fra det andet ben tilbage på p og strik som det første.

MONTERING:
Sy de 16 m sammen som blev lukket af mellem benene, mod hinanden. Buk de øverste 2 cm på bukserne dobbelt mod vangen og sy sammen med små sting, træk et elastik i.

Diagram

= sæt 3 m på hj.p bag arb, 3 ret, 3 ret fra hj.p
= sæt 3 m på hj.p foran arb, 3 ret, 3 ret fra hj.p
= sæt 4 m på hj.p bag arb, 4 ret, 4 ret fra hj.p
= sæt 4 m på hj.p foran arb, 4 ret, 4 ret fra hj.p
= ret


Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Children 23-36) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (16)

Anne 03.02.2020 - 16:53:

Hei. Jeg lurer på om det ikke hadde vært bedre å øke til kile i skrittet med å ha to masker mer mellom maskene på hver økning, altså at økningen skrår utover mot benet. Jeg synes sammensyingen mellom bena ble litt merkelig, med en spiss, vi økte bestandig sånn før, men fikk lyst til å prøve å følge oppskriften som den er.

Anne Britt Johannessen 20.01.2019 - 23:59:

Hvor mange omg. Rett skal det være mellom hver vridning på mønsteret er det 6 elller 9 på str. 7/8 år

DROPS Design 29.01.2019 kl. 07:58:

Hei Anne Britt. Hvis du mener hvor mange omganger det er mellom hver flette er dette 9. Du strikker etter A.1 slik: først strikkes 3 omganger rett, så flettes på neste omgang, og videre strikkes 6 omganger rett. Når du har strikket A.1 en gang i høyden begynner du på nytt med 3 omganger rett, 1 omgang flette osv. God fornøyesle.

Siri 17.10.2018 - 20:06:

Hei! Jeg får ikke mønsteret til å gå opp på str 5/6 år selvom maskeantallet på hver side av merkene er riktig. Jeg har forsøkt flere ganger. Tar da utgangspunkt i det lille diagrammet.

DROPS Design 30.11.2018 kl. 09:08:

Hei Siri. Du har altså 168 masker på pinnen, og 84 masker mellom hvert merke. Du strikker slik: 1 rett, vrangbord over 32 masker, 2 vrang = 35 masker strikket før A.1. Så strikkes A.1 (=14 masker), vrangbord over 68 masker, og 2 masker vrang = 119 masker strikket før neste A.1. Så strikkes A.1 (14 masker). Det er nå 35 masker igjen på pinnen, og de strikkes slik: vrangbord over 32, 2 vrang, iog 1 rett. Du har nå strikket: 35 masker, A.1, 70 masker, A.1, 35 masker = 168 masker. God fornøyelse

Karen Løken 27.02.2018 - 12:47:

Se denne!

Monica Thylin 12.01.2018 - 08:41:

Bästa modellen jag någonsin stickat. Jag stickade till mitt 3-åriga barnbarn och hon var såå nöjd. Jag förlängde benen med 5 cm.

Margit Mark 14.10.2017 - 23:48:

Tere. Soovin seda mustrit kasutada jämedama lõngaga (varda suurus 3,5) ja kududa 86 suuruses lapsele. Palun, kas oleks võimalik saada vastavaid silmuste arve?

DROPS Design 12.01.2018 kl. 13:15:

Tere Margit! Valige oma koetihedusele ja silmuste arvule sobiv suurus. Head kudumist!

Teresa Griggs 25.02.2016 - 04:57:

Does it make difference if you use a boy pattern for a girl,or vise versa,

DROPS Design 25.02.2016 kl. 10:25:

Dear Teresa. No, I don't think so. In jackets it may be buttoned on different sides depending if it's a girl or a boy pattern.

Helene Brurås 08.12.2015 - 15:23:

Skulle gjerne hatt oppskrift på denne i str 1-2 år også!!

Anita Puhakka 15.09.2015 - 13:20:

Hei, Neulon kokoa 3/4, en saa millään onnistumaan kun aloitan neulomaan mallineuletta. 28 silmukalla ensin 2n2o jonka jälkeen mallineule 60s 2n2o jonka jälkeen mallineule, jäljelle jää silmukoita enemmän kuin 28s. Missä teen virheen. Ystävällisin terveisin Anita Puhakka

DROPS Design 22.09.2015 kl. 16:18:

Hei! Neulot seuraavasti: 1 o, 28 s 2 n/2 o -joustinneuletta, 2 n, A.1 (18 s), 60 s 2 n/2 o -joustinneuletta, 2 n, A.1, 28 s 2 n/2 o -joustinneuletta, 2 n, 1 o = 160 s.

Sonia Mariana Olivares Herrera 03.08.2015 - 23:54:

Hola encantada de poder comunicarme con ustedes,si yo aumento 1 pto en cada lado de los dos pts centrales al centro del frente y de la espalda no puedo seguir en pto resorte ya que me quedan 3pd,3pr o tengo que tejer en jersey ,el tips de ayuda tampoco lo entiendo .Muchas gracias por su atención

DROPS Design 13.08.2015 kl. 20:23:

Hola Sonia. Los dos pts centrales de derecho siempre quedan igual, los pts aum se trabajan a cada lado dentro del pt elástico, es decir después del 1er aum vamos a tener 2 r, 1 d., 2 d. (centrales), 1 d., 2 r. Después del 2º aum : 2 r., 2 d., 2 d.(centrales), 2 d., 2 r., después del 3er aum : 2 r., 2 d., 1 r., 2 d. (centrales), 1 r., 2 d., 2 r. etc.

Kommentere opskrift DROPS Children 23-36

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.