DROPS Baby Merino
DROPS Baby Merino
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 12.30€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS Children 23-36
DROPS design: Malli nro bm-001-bn
Lankaryhmä A
---------------------------------------------------------
Koko: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 v = 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152 cm
Joustinneuleen vuoksi housuista tulee mittapiirroksen mittoja kapeammat.
Langanmenekki: Garnstudion DROPS BABY MERINO:
150-200-200-250-300 g nro 27, vanharoosa

DROPS SUKKAPUIKOT ja PYÖRÖPUIKKO (60 cm) nro 2,5 tai käsialan mukaan
NEULETIHEYS: 26 s x 35 krs sileää neuletta puikoilla nro 2,5 = 10 x 10 cm.
Kuminauhaa: n. 55-60-65-70-75 cm

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Baby Merino
DROPS Baby Merino
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 12.30€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

MALLINEULE: Katso ruutupiirros A.1 (katso halutun koon piirros). Piirros näyttää mallineuletta oikealta puolelta katsottuna.

LISÄYSVINKKI:
Lisää 2 oikean s:n molemmin puolin 1 s, tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen (eli takakautta). Lisätyillä silmukoilla neulotaan joustinneuletta, eli neulo ensimmäisillä 2 lisätyllä s:lla oikeaa, seuraavilla 2 lisätyllä s:lla nurjaa jne.

KAVENNUSVINKKI:
Neulo kunnes merkkiä edeltää 2 s, neulo sitten 2 s oikein yhteen ja 2 s kiertäen oikein (eli takakautta) yhteen.
---------------------------------------------------------

HOUSUT:
Neulotaan suljettuna neuleena, ylhäältä alas. Kerroksen vaihtumiskohta on keskellä takana.
Luo 160-168-176-184-192 s pyöröpuikolle nro 2,5 Baby Merino -langalla. Kiinnitä 1 merkki krs:n alkuun (= keskitaka) ja 1 merkki 80-84-88-92-96 s:n jälkeen (= keskietu). Neulo joustinneuletta keskeltä takaa alkaen seuraavasti: 1 o, *2 n, 2 o*, toista *-*, neulo lopuksi 2 n, 1 o. Jatka joustinneuletta tähän tapaan. Kun työn pituus on 5 cm, tee korotus keskelle taakse näin: Neulo 11 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka, neulo 22 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka, neulo 32 s joustinneuletta. Jatka lyhennettyjä kerroksia tähän tapaan, eli neulo aina 10 s lisää, kunnes olet viimeksi neulonut yht. 122-142-142-162-162 s. Käännä työ. Jatka kaikilla silmukoilla suljettua neuletta. Neulo seuraavasti keskeltä takaa alkaen: 1 o, *2 n, 2 o*, toista *-* seuraavilla 28-32-32-36-36 s:lla, 2 n, A.1 (katso halutun koon piirros), *2 n, 2 o*, toista *-* seuraavilla 60-68-68-76-76 s:lla, neulo lopuksi 2 n, A.1, *2 n, 2 o*, toista fra *-* seuraavilla 28-32-32-36-36 s:lla ja neulo lopuksi 2 n, 1 o. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun pituus keskeltä edestä mitattuna on 18-19-20-21-22 cm, lisää keskellä edessä ja takana olevien 2 s:n molemmin puolin 1 s (KS. LISÄYSVINKKI). Toista tällaiset lisäykset joka 2. krs yht. 12 kertaa = 208-216-224-232-240 s. Kun työn pituus on 25-26-27-28-29 cm, päätä keskeltä edestä ja takaa 16 s. Neulo molemmat lahkeet erikseen, siirrä toisen lahkeen s:t apulangalle.

LAHJE:
= 88-92-96-100-104 s. Jaa s:t 4 sukkapuikolle nro 2,5. Jatka joustinneuletta ja neulo sivussa palmikkoneuletta kuten aiemmin. Kiinnitä 1 merkki lahkeen sisäreunaan. Kun lahkeen pituus on 2 cm, kavenna merkin molemmin puolin 1 s (KS. KAVENNUSVINKKI). Toista tällaiset kavennukset 4-4-5-5-6 cm välein yht. 8 kertaa = 72-76-80-84-88 s. SAMANAIKAISESTI kun lahkeen pituus on 30-36-42-50-58 cm, jatka neulomalla kaikilla silmukoilla 2 o/2 n -joustinneuletta. Kun lahkeen pituus on 38-44-50-58-66 cm, päätä s:t löyhästi joustinneuletta neuloen.

Ota toisen lahkeen s:t takaisin työhön ja neulo kuten ensimmäinen lahje.

VIIMEISTELY:
Kiinnitä haaran päätetyt 16 s toisiinsa. Taita housujen ylimmät 2 cm kaksinkerroin työn nurjalle puolelle ja kiinnitä pienin pistoin. Pujota kuminauha vyötäröön.

Piirros

symbols = siirrä 3 s apupuikolle työn taakse, 3 o, neulo apupuikon 3 s oikein
symbols = siirrä 3 s apupuikolle työn eteen, 3 o, neulo apupuikon 3 s oikein
symbols = siirrä 4 s apupuikolle työn taakse, 4 o, neulo apupuikon 4 s oikein
symbols = siirrä 4 s apupuikolle työn eteen, 4 o,neulo apupuikon 4 s oikein
symbols = oikea s
diagram
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Cecilie

Enni / Tänkimäätein, Finland

Cecilie Leggins

Maria, Germany

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Children 23-36

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (21)

country flag Francisca wrote:

I work with straight needles, not in the round, How do I convert instructions in the round to straight needles?

15.10.2023 - 17:36

DROPS Design answered:

Dear Francisca, you can read the following lesson: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=13&cid=19. Happy knitting!

15.10.2023 - 21:26

country flag Francisca wrote:

I work with straight needles, not in the round, How do I convert instructions in the round to straight needles?

15.10.2023 - 17:36

DROPS Design answered:

Dear Francisca, you can read the following lesson: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=13&cid=19. Happy knitting!

15.10.2023 - 21:26

country flag Anita wrote:

Når jeg legger opp 160 masker og skal starte økningen 2 masker annenhver gang 12 ganger .Så får jeg antal masker til å bli 184.Hvorfor står det da i oppskriften at det etter de 12 økningene skal være 280 masker? Er det feil i oppskriften?

16.09.2023 - 13:14

DROPS Design answered:

Hei Anita. Du skriver 280 masker, regner med at det er en tastefeil siden det i oppskriften står 208 masker. Du har 160 masker og du skal øke 1 maske på hver side av de 2 midterste maskene både foran og bak, altså det økes 4 masker pr øke omgang. Du skal øke 12 ganger, 12 x 4 masker = 48 masker og du startet med 160 masker. 48+160= 208 masker. mvh DROPS Design

18.09.2023 - 14:18

country flag Lena wrote:

Hei. Jeg har kommet dit at jeg skal begynne å øke. Skal det strikkes slik at 1 omgang blir slik: 1 vridd rett bak og 1 vridd rett foran, 1 vridd vrang foran og 1 vridd vrang bak? Eller skal det være 2 rett vridd på hver side bak og 2 vridd vrang foran? Skal de vridde maskene fortsatt strikkes vridd etter 1. omgang?

21.09.2022 - 11:00

DROPS Design answered:

Hei Lena. Når du strikkes kastet vridd (dvs i bakre maskebue) unngår du å få et stort hull ved økningen. Så alle kast strikkes vridd på alle omgangene. Du kan strikke 1. og 2. omgang med økninger slik: 1 vridd rett bak og 1 vridd rett foran, 1 vridd rett foran og 1 vridd rett bak, mens 3. og 4. omgang med økninger slik: 1 vridd vrang bak og 1 vridd vrang foran, 1 vridd vrang foran og 1 vridd vrang bak. mvh DROPS Design

26.09.2022 - 09:40

country flag Maria wrote:

Ich bin gerade etwas irritiert. Die gestrickte Leggings auf dem Bild ist nicht entsprechend der Anleitung gestrickt sondern von unten nach oben. Also vom Beinsaum zum Bund? Es ist mir nämlich gerade unerklärlich was ich falsch mache, dass mein Zopfmuster genau anders herum zeigt. Ich stricke von oben.

28.11.2020 - 09:41

DROPS Design answered:

Liebe Maria, die Arbeit wird hier von oben nach unten gestrickt, das Diagram lesen Sie aber von unten nach oben. Viel Spaß beim stricken!

30.11.2020 - 10:49

country flag Anne wrote:

Hei. Jeg lurer på om det ikke hadde vært bedre å øke til kile i skrittet med å ha to masker mer mellom maskene på hver økning, altså at økningen skrår utover mot benet. Jeg synes sammensyingen mellom bena ble litt merkelig, med en spiss, vi økte bestandig sånn før, men fikk lyst til å prøve å følge oppskriften som den er.

03.02.2020 - 16:53

country flag Anne Britt Johannessen wrote:

Hvor mange omg. Rett skal det være mellom hver vridning på mønsteret er det 6 elller 9 på str. 7/8 år

20.01.2019 - 23:59

DROPS Design answered:

Hei Anne Britt. Hvis du mener hvor mange omganger det er mellom hver flette er dette 9. Du strikker etter A.1 slik: først strikkes 3 omganger rett, så flettes på neste omgang, og videre strikkes 6 omganger rett. Når du har strikket A.1 en gang i høyden begynner du på nytt med 3 omganger rett, 1 omgang flette osv. God fornøyesle.

29.01.2019 - 07:58

country flag Siri wrote:

Hei! Jeg får ikke mønsteret til å gå opp på str 5/6 år selvom maskeantallet på hver side av merkene er riktig. Jeg har forsøkt flere ganger. Tar da utgangspunkt i det lille diagrammet.

17.10.2018 - 20:06

DROPS Design answered:

Hei Siri. Du har altså 168 masker på pinnen, og 84 masker mellom hvert merke. Du strikker slik: 1 rett, vrangbord over 32 masker, 2 vrang = 35 masker strikket før A.1. Så strikkes A.1 (=14 masker), vrangbord over 68 masker, og 2 masker vrang = 119 masker strikket før neste A.1. Så strikkes A.1 (14 masker). Det er nå 35 masker igjen på pinnen, og de strikkes slik: vrangbord over 32, 2 vrang, iog 1 rett. Du har nå strikket: 35 masker, A.1, 70 masker, A.1, 35 masker = 168 masker. God fornøyelse

30.11.2018 - 09:08

country flag Karen Løken wrote:

Se denne!

27.02.2018 - 12:47

Monica Thylin wrote:

Bästa modellen jag någonsin stickat. Jag stickade till mitt 3-åriga barnbarn och hon var såå nöjd. Jag förlängde benen med 5 cm.

12.01.2018 - 08:41