DROPS / 139 / 8

Summer Harmony by DROPS Design

Heklet DROPS hatt i ”Safran” og “Cotton Viscose”

  • Summer Harmony / DROPS 139-8 - Heklet DROPS hatt i ”Safran” og “Cotton Viscose”
DROPS Design: Modell nr E-188
Garngruppe A
--------------------------------------------------------
Størrelse: One size
Materialer: DROPS SAFRAN fra Garnstudio
100 g f.nr 28, appelsin
Og bruk: DROPS COTTON VISCOSE fra Garnstudio
50 g f.nr 06, rust

DROPS HEKLENÅL NR 3 - eller den nåla du må bruke for å få 1 rute = ca 6 x 6 cm (når den strekkes lett) og 24 m x 16 rader med MØNSTER på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Bomull
fra 20.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 20.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Cotton Viscose DROPS Cotton Viscose
54% Bomull, 46% Viscose
Utgått
finn alternativer
needles Pinner & Heklenåler Bestill

Instruksjoner

HEKLEINFO:
Omg med st: Første st på hver omg erstattes av 3 lm, avslutt omg med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
Omg med fm: Første fm på hver omg erstattes av 1 lm, avslutt omg med 1 kjm i første lm på beg av omg.
MØNSTER:
1.OMG (Safran): 1 fm i hver st.
2.OMG (Safran): 4 lm, hopp over 1 fm, * 1 st i neste fm, 1 lm, hopp over 1 fm *, gjenta fra *-* og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
3.OMG (Cotton Viscose): 1 fm i hver st og 1 fm i hver lm.
4.OMG (Safran): 1 st i hver fm.
5.OMG (Cotton Viscose): 1 st i hver st.
6.OMG (Safran): 1 st hver st.
Gjenta 1.til 6.omg oppover.
--------------------------------------------------------

HATT:
Først hekles rutene – de hekles sammen etter hvert. Videre hekles det langs den ene siden av rutene og opp til toppen (= hattepull). Deretter hekles det langs den andre siden av rutene og utover (= hattebrem).

RUTE-1:
Se også diag M.1
Hekle 4 lm med Safran på nål 3 og sett dem i en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 3 lm (= 1 st), 11 st om lm-ringen, avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
2.OMG (Bytt til Cotton Viscose): Hekle 2 lm, 1 fm i neste st, 1 lm, * 1 fm i neste st, 1 lm *, gjenta fra *-* omg rundt, avslutt med 1 kjm i første lm på beg av omg.
3.OMG: 1 lm, 1 fm i 2.lm fra forrige omg, * 4 lm, 1 fm om neste lm fra forrige omg *, gjenta fra *-*, avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg = 12 lm-buer.
4.OMG (Bytt tilbake til Safran): 2 lm, 1 fm om første lm-bue, * 4 lm, 1 fm om neste lm-bue, 4 lm, 1 fm om neste lm-bue, 8 lm (= hjørnet), 1 fm om neste lm-bue *, gjenta fra *-* omg rundt, men avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg (istedenfor 1 fm om neste lm-bue). Klipp tråden og fest alle trådene.

RUTE-2:
Legg opp med Cotton Viscose og hekle som RUTE-1 fra 1. til 3.omg, men bytt om på kvalitetene, slik at det blir Cotton Viscose på 1.omg og Safran på 2. og 3.omg.
4.OMG: Se også diag M.2.
Hekle med Safran slik: 2 lm, 1 fm om første lm-bue, 4 lm, 1 fm om neste lm-bue, 4 lm, 1 fm om neste lm-bue, 4 lm, legg ruten vrange mot vrange med RUTE-1, hekle 1 fm om den ene store lm-buen på RUTE-1 (= hjørnet), 4 lm, 1 fm om neste lm-bue på RUTE-2, * 2 lm, 1 fm om neste lille lm-bue på RUTE-1, 2 lm, 1 fm om neste lm-bue på RUTE-2 *, gjenta fra *-* 1 gang til, 4 lm, 1 fm om neste store lm-bue på RUTE-1 (= hjørnet), 4 lm, 1 fm om neste lm-bue på RUTE-2. Videre hekles det rundt RUTE-2 slik: ** 4 lm, 1 fm om neste lm-bue, 4 lm, 1 fm om neste lm-bue, 8 lm, 1 fm om neste lm-bue **, gjenta fra **-** 1 gang til, men avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg. Klipp og fest alle trådene.

Videre hekles RUTE-1 og RUTE-2 annenhver gang (samtidig som de hekles sammen som beskrevet under 4.omg på RUTE-2) til det er heklet totalt 8 ruter. Siste rute hekles fast i både nest siste rute og første rute slik at alle rutene sitter sammen til en sirkel.

HATTEPULL:
LES HEKLEINFO OVER! Hekle med Safran på nål 3 langs den ene siden av rutene slik: 5 st om hver av de store lm-buene i hjørnene på rutene og 3 st om hver av de små lm-buene = 16 st pr rute og 128 st totalt. Videre hekles det MØNSTER – se forkl over! SAMTIDIG når arb måler totalt ca 12 cm (inkl rutene) – avpass slik at neste omg er en omg med bare st eller fm - felles det 16 m jevnt fordelt ved å hoppe over hver 8.m = 112 m. Gjenta fellingen på hver 2.omg 3 ganger til og deretter på hver omg 3 ganger (det blir 1 m mindre moellom hver fellinge, på neste omg hoppes over den 7. m og neste om over den 6. m... NB: På 2.omg i mønsteret må hoppes over 2 fm istedenfor 1 der det skal felles.) = 16 m tilbake. Hekle tilslutt 1 omg med fm hvor det hoppes over annenhver m = 8 m. Arb måler nå ca 19-20 cm i høyden. Klipp tråden, tråkle den rundt de 8 m på toppen, snurp sammen og fest.

HATTEBREM:
Hekle med Safran på nål 3 langs den andre siden av rutene på samme måte som langs den første siden, dvs 5 st i hver av de store buene og 3 st i hver av de små = 128 st. Bremmen hekles kun med Safran slik:
2.OMG: 1 fm i hver st, men i hver 8.st hekles det 2 fm (dvs at det økes 16 m) = 144 fm.
3.OMG: 1 st i hver fm.
4.OMG: 1 fm i hver st, men i hver 9.st hekles det 2 fm = 160 fm.
5.OMG: 1 st i hver fm.
Fortsett med å hekle 1 omg st og 1 omg fm annenhver gang samtidig som det økes 16 m hver gang det hekles fm, til det er 192 m på omg.
Hekle videre med st og fm på annenhver omg (men nå uten økning) – til bremmen måler ca 8 cm. Klipp og fest tråden.

Diagram

symbols = 1 lm
symbols = 1 fm
symbols = 1 kjm
symbols = 1 st
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (63)

country flag Sandra 05.07.2019 - 13:51:

Hallo. Tut mir leid aber ich verstehe die Abnahme leider immer noch nicht.... in der ersten Abnahmerunde mit fm oder stb nehme ich 16 Maschen ab indem ich jede 8. Masche überspringe. In der zweiten Abnahmerunde sofern diese fm oder stb sind nehme ich ebenso wieder 16 Maschen auf die gleiche Weise ab und häkel dreimal zwischen den Abnahmen eine Masche weniger usw. Ist das korrekt?

user icon DROPS Design 05.07.2019 kl. 14:09:

Liebe Sandra, also ja 16 M werden so abgenommen aber in jeder 2. Runde noch 3 Mal un dann in jeder Runde 3 Mal - bei der 2. Abnahmenrunde überspringen Sie jede 7. Masche, dann bei der 3. Abnahmenrunde überspringen Sie jede 6. Masche usw. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Sandra 01.07.2019 - 15:01:

Hallo. Ich hab eine Frage zur Abnahme am Hut oben. In der Anleitung steht jede 8 Masche überspringen bis es 116 Maschen sind und dann drei Mal in jeder. Heißt hier jede 2. Runde die Runde des Musters? Also 4 lm eine fm überspringen usw? Und dreimal heißt dann 48 Maschen abnehmen? Vielen Dank.

user icon DROPS Design 01.07.2019 kl. 15:30:

Liebe Sandra, die Abnahmen werden nur entweder auf eine Runde mit fM oder auf eine mit nur Stb (=wenn Sie dann in jeder Runde abnehmen, bei der 2. Reihe im Muster die Abnahmen so anpassen, daß Sie 2 M anstatt 1 M überspringen). Wenn es nur 16 M bleiben, übespringen Sie alle 2. Masche. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Sonia I Pizarro 10.01.2019 - 20:35:

Ok, I feel very confused with the furst section of the patterm. It says to do a sc in each dc, but it does not said how to begin, or how many chains and how many dc you have to make to start. Reading in the comments I found that you explain to do 24 stitches. So I have a couple of questions: Does this mean that the first row od dc does not count towards tne 10”x10” square? So this first 6 rows it’s only for the purpose of gauge measuring?

user icon DROPS Design 11.01.2019 kl. 09:17:

Dear Mrs Pizarro, the pattern does start with HAT (the informations before are just some further explanations to the pattern). You first crochet a total of 8 squares (square-1 and 2) work them into a circle and then crochet first the crown of hat (bottom up) and finally the brim. For your gauge, 1 square should be approx. 2½" x 2½" and 24 sts x 16 rows in pattern (= 1 row sc, 1 row dc) = 4"x4". Happy crocheting!

country flag Dianne 14.08.2015 - 03:38:

Both the yarn and pattern are lovely to work with, however, now that I am almost done (measured and counted frequently) I have some size issues, so want to clarify a few sections. Crown: dec 16 sts evenly by skipping every 8th stitch - am I literally skipping the 8th stitch or is is a 2tog decrease. My brim was not as illustrated, it is completely flopped downward and I cannot see what I have done wrong.

user icon DROPS Design 14.08.2015 kl. 10:06:

Dear Dianne, you have to skip litterally every 8th st to dec 16 sts evenly. Remember to check and keep your gauge (24 sts x 16 rows in pattern) = 10 x 10 cm. Happy crocheting!

country flag Julia 13.07.2015 - 18:38:

Please explain what is required to obtain the necessary tension/ gauge for this pattern - 24sts x 16 rows (confused by this part of the instructions). Thank you. Julia

user icon DROPS Design 27.07.2015 kl. 11:21:

Dear Julia, work the 6 rows in pattern (see at the beg of the pattern) over 24 sts for 16 rows, this should measure 10 x 10 cm (4" x 4"). Happy crocheting!

country flag Mariangeles 22.06.2015 - 15:56:

Cuál es el truco para que el ala del sombrero tenga forma? y que además se quede levantada?

user icon DROPS Design 24.06.2015 kl. 10:27:

Hola Mariangeles, puedes trabajar los pts del ala con más tensión y usar laca de pelo para darle un poco de forma.

country flag Jette 15.06.2015 - 15:30:

Hvis man skal hækle 8 firkanter af 6 cm, kan omkredsen på hatten kun blive 48 cm , det er da til et meget lille hovede. Er det en fejl ? Det ville passe mere til en voksen hvis de skulle være 7 cm . Lidt surt når man har hæklet dem.

user icon DROPS Design 16.06.2015 kl. 15:48:

Hej Jette. Hatten skal sidde lidt stramt for ikke at falde af, saa derfor er omkredsen altid mindre end hovedet selv - og garnet giver sig ogsaa. Men er den for lille til dig, saa kan du tilpasse saa det passer dig bedre.

country flag Renate Grohmann 15.08.2012 - 19:54:

Der Hut ist wunderschön. Wie hält die Form. Mit was wird der Hut gestärkt? Dankeschön für Ihren Tipp.

country flag Wil Jonker 03.06.2012 - 12:03:

Bij het minderen van een vaste, gaat het precies hetzelfde, maar dan meteen door drie lussen. Mooier resultaat !

country flag Wil Jonker 03.06.2012 - 12:00:

Het valt mij op, dat jullie altijd met haken gaatjes maken met minderen. Ik heb geleerd om b.v. met een stokje een omslag om de haaknaald, dan in de steek steken en een lus ophalen en meteen in de volgende steek steken en een lus ophalen en dan omslaan en niet door twee, maar door drie halen en dan gewoon weer door twee. Zo heb je een mindering gemaakt zonder een lusje van de vorige toer over te slaan.

user icon DROPS Design 04.06.2012 kl. 13:40:

Bedankt voor de tip. Het is natuurlijk altijd mogelijk om te haken of breien op de manier dat men zelf het prettigst of mooist vindt.

Kommentér oppskrift DROPS 139-8

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.