Florence by DROPS Design

Strikket DROPS hals, votter og lue i ”Nepal” med hullmønster

DROPS 131-35
DROPS Design: Modell NE-064-065-066
Garngruppe C
-------------------------------------------------------
HALS:
Størrelse: S - M - L/XL - XXL/XXXL
Omkrets på det smaleste: 65-71-76-82 cm
Materialer: DROPS NEPAL fra Garnstudio
F.nr 0100 m, natur
150-150-150-150 g

DROPS RUNDP NR 5 (60 cm) - eller det p.nr du må bruke for å få 17 m x 22 p
glstrikk på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------
LUE:
Størrelse: One-size
Materialer: DROPS NEPAL fra Garnstudio
100 g f.nr 0100 m, natur

DROPS SETTP og RUNDP (40 cm) nr 5 - eller det p.nr du må bruke for å få 17 m x 22 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (40 cm til vrbord) nr 3,5
--------------------------------------------------------
VOTT:
Størrelse: S/M - L
Materialer: DROPS NEPAL fra Garnstudio
100-100 g f.nr 0100, natur

DROPS SETTP NR 4 - eller det p.nr du må bruke for å få 19 m x 25 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS SETTP NR 3,5 - til vrangbord.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpakka
fra 27.00 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 27.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 27.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 189kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (rundt på rundp):
1 rille = 2 omg. 1 omg r og 1 omg vr.

MØNSTER:
Se diagram 1-4. Diag viser mønsteret sett fra retten og hele mønsteret strikkes rundt på rundp eller settp.

ØKETIPS – til votten:
Det økes 1 m ved å lage 1 kast om p, på neste omg strikkes kastet vridd rett (dvs strikk i bakre del av m istedenfor i fremre) slik at det ikke blir hull.

FELLETIPS – til votten:
Det felles på samme omgang som det felles i M.4.
Fell slik ved 1.merketråd: strikk til 1 m før merketråden, ta 1 m løst av p, 1 rett, løft den løse m over.
Fell slik ved 2.merketråd: strikk til 1 m før merketråden, 2 r sm.


--------------------------------------------------------

HALS:
Arb strikkes rundt på rundp. Legg opp 132-144-156-168 m med Nepal på rundp 5. Strikk 2 RILLER – se forkl over. Videre strikkes det etter M.1. Når M.1 er strikket ferdig er det 110-120-130-140 m på omg. Strikk 2 RILLER og fell av.
--------------------------------------------------------

LUE:
Arb strikkes rundt på rundp. Legg opp 90 m på rundp 3,5 med Nepal. Videre strikkes det etter M.2 - SAMTIDIG som det etter 10 omg byttes til rundp 5. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! – Når det blir for trangt på rundp byttes det til settp 5. Når M.2 er ferdig gjenstår det 18 m på omg. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og fest godt. Luen måler ca 24 cm i høyden
For at luen skal beholde formen – gjøres den våt og settes til tørk over en stor tallerken.
--------------------------------------------------------

VOTT:
Votten strikkes rundt på settp. Legg opp 39-39 m på settp 3,5 med Nepal og strikk 1 omg r. Deretter strikkes det vrangbord slik = 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 1 r, * 2 vr, 2 r *, gjenta fra *-* ut omg. Fortsett med r over r og vr over vr til vrangborden måler 8-9 cm. Bytt til settp 4 og strikk neste omg slik: 4 r, 2 vr, 9 r, 2 vr, de resterende m strikkes r - SAMTIDIG som det felles 4-1 m jevnt fordelt = 35-38 m på omg. Neste omg strikkes slik: 4 r, M.3 over de neste 13 m, de resterende m strikkes r.
Når arb måler 11-13 cm økes det 1 m på hver side av den første m på omg til tommel – LES ØKETIPS – ( på den andre votten økes på hver side av den 4. m etter M.3).
Gjenta økningen på hver side av de økte m på hver 2.omg totalt 5 ganger = 45-48 m. Nå settes de 11 tommel-m på 1 tråd. Strikk videre i glstrikk og mønster SAMTIDIG som det legges opp 1 ny m bak tommelen på neste omg = 35-38 m. Når votten måler ca 25-27 cm - avpass slik at det avsluttes etter 1 hel rapport av M.3 (det gjenstår nå ca 3 cm til ferdig mål) settes det 2 merketråder: 1 merketråd etter 21.-23.m og 1 merketråd etter 31.- 32.m (= 10-9 m mellom merketrådene). Videre felles det til tupp på undersiden ved å felle 1 m ved hver merketråd på hver 2.omg – Les FELLETIPS – SAMTIDIG som det strikkes M.4 over M.3. Når M.4 er strikket ferdig er det 17-20 m igjen. På neste omg strikkes alle m sm 2 og 2. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.
TOMMEL:
Sett de 11 tommel-m fra tråden tilbake på settp 4. Strikk i tillegg opp 4-5 m bak tommelen = 15-16 m. Strikk glstrikk rundt til selve tommelen måler ca 4½-5½ cm (prøv evt votten på, det gjenstår nå ca ½ cm til ferdig mål). Nå felles det ved å strikke maskene sm 2 og 2. Gjenta fellingen på neste omg. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 25.01.2012
VOTT:....( på den andre votten økes på hver side av den 4. m etter M.3.).

Diagram

symbols = rett
symbols = vrang
symbols = 1 kast mellom 2 m
symbols = 1 m løs av p, 2 r sm, løft den løse m over de 2 m
symbols = 2 vr sm
symbols = ta 1 m løs av p, 1 vr, løft den løse m over
symbols = 3 m vrang sammen
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (50)

country flag Lucia Bandirali wrote:

Sto ultimando il berretto Florence, ma non so come fare per il diagramma M2, al punto dove si restringe a dx e sx, come faccio in circolare non lavorare il primo e ultimo punto!

01.12.2022 - 20:56

DROPS Design answered:

Buonasera Lucia, quei punti non ci sono perchè sono stati diminuiti nei giri precedenti. Buon lavoro!

01.12.2022 kl. 22:12

country flag Kaidi wrote:

Leidsin mustris ühe vea. Käpikutel on peale soonikut esimene ring 4mm varrastega kirjutatud 2pr, 2ph, 9pr jne. Järgmise rea järgi sain aga aru, et peab olema 4pr, 2ph, 9pr jne. Nii on kirjas ka ingliskeelses versioonis.

24.11.2021 - 13:22

country flag Marja wrote:

Setti mallista Florence, aivan ihana. Myssy ja kauluri valmiina, lapaset aloituksessa. Minusta on tullut todellinen Drops fani. Neuloosi jatkukoon.

26.09.2021 - 12:53

country flag Marja Steinhoff wrote:

Hei. Kysyn lapasista. Aivan alku, jatkuuko siis koko joustinneule niin että aina krs:n alussa neulotaan 2n, 2o, 2n, 2o,2n, 1o ja aina loput kerroksesta 2n,2o.

26.09.2021 - 12:50

DROPS Design answered:

Hei, aivan oikein, kun olet neulonut ensimmäiset 11 silmukkaa, loput silmukat neulotaan 2 n/2 o.

05.10.2021 kl. 17:00

country flag Sara wrote:

Buongiorno! Ho appena realizzato il campione richiesto e per la mia misura sarebbero sufficienti meno di 90 m da caricare. Ho arrotondato a 80 m in modo da riuscire a fare i primi 10 giri con 10 ripetizioni in modo simmetrico. Mi chiedo, a livello di disegno ci sarebbero problemi? soprattutto per le ripetizioni ogni 12 m... grazie mille! Sara

19.03.2020 - 16:36

DROPS Design answered:

Buongiorno Sara. E' sufficiente che segua correttamente le indicazioni del diagramma. Sul primo ferro, ogni ripetizione è di 10 maglie, al decimo ferro vengono aumentate 2 maglie in ogni ripetizione e questo le consente di proseguire correttamente con il disegno. Buon lavoro!

20.03.2020 kl. 09:35

country flag Maryvonne Dechamps wrote:

J'ai assayé de suivre la grille du bonnet , mais impossible à faire , pourriez vous me donner les explications rang par rang , cela me serait plus facile , je vous remercie

08.12.2019 - 08:49

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Deschamps, tricotez simplement le diagramme M.2 comme indiqué dans les explications (en changeant pour l'aiguille 5 à partir du 11ème tour) - vous pourrez apprendre ici comment tricoter un diagramme en rond. Bon tricot!

09.12.2019 kl. 10:04

country flag Simona wrote:

Verstehe ich das richtig ?die Maschenproben werden Nur mit Nadel 5 und 4 Glatt rechts gemacht? Oder muss man mit Nadel 3,5 im Bündchenmuster auch eine Maschenprobe fertigen?

03.01.2019 - 16:37

DROPS Design answered:

Liebe Simona, ja genau, es gibt keine Maschenprobe für die Nadel Nr 3,5 - sollte die Maschenprobe mit Nadel 4 und 5 stimmen, dann stimmt sie auch mit dünneren Nadeln. Viel Spaß beim stricken!

04.01.2019 kl. 11:56

country flag Laura Menegatti wrote:

Buongiorno, per favore 2 chiarimenti sulle muffole. Sto facendo la taglia S. 1) si dice di lavorare gli aumenti con gettato a dir. ritorto per non creare buchi, ma nella foto i buchi ci sono; quindi vanno lavorati normalmente come negli altri diagrammi? 2) Le diminuzioni per la punta delle muffole vanno fatte tra i 2 Marcapunto, cioè entro le 10 maglie, o esternamente ai Marcapunto? Grazie

09.01.2018 - 07:53

DROPS Design answered:

Buongiorno Laura, il suggerimento per il lavoro a diritto ritorto vale solo per gli aumenti, per il resto della muffola si lavora il diagramma, che crea i buchi. Per quanto riguarda le diminuzioni per la punta è tutto spiegato nel suggerimento per le diminuzioni. Buon lavoro!

09.01.2018 kl. 09:34

country flag Karin wrote:

Hallo, möchte sehr gerne den Kragen stricken, aber ich verstehe nicht, wie die Rückreihe gestrickt wird. In der Anleitung steht das Diagramm zeigt die Hin und Rückreihe der Vorderseite.? Was bedeutet dies? Wie stricke ich die 2. Musterreihe? Sorry, aber ich bin noch Anfänger. LG

13.10.2017 - 19:19

DROPS Design answered:

Liebe Karin, der Kragen ist in der Runde gestrickt, dh immer von der Vorderseite. Wenn Sie M.1 stricken, lesen Sie jede Runde von rechts nach links (bei der rechten Ecke unten anfangen), dh Reihe 1 im M.1 = 1 M li, 11 M re. Reihe 2 im M.1: 1 M li, 1 Umschlag, 4 M re, 1 M. re. abheben, 2 re. zusammen, die abgehobene über die gestrickten ziehen, 4 M re, 1 Umschlag. Viel Spaß beim stricken!

16.10.2017 kl. 09:20

country flag Marianna wrote:

Fino a li ho capito.... ma le maglie da diminuire sono 2 per giro è il primo schema con i calati che faccio

14.07.2017 - 10:09

DROPS Design answered:

Buongiorno Marianna. Il diagramma M2 viene lavorato 9 volte sulle maglie del giro (9 ripetizioni del motivo). Quando lavora il giro 32, diminuisce 2 maglie in ognuna di queste ripetizioni; quindi su tutto il giro, diminuisce 2 m x 9 volte = 18 maglie. Analogamente al giro 42 e sugli altri giri con diminuzioni. Buon lavoro!

14.07.2017 kl. 11:04

Kommentér oppskrift DROPS 131-35

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.