DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Ull, 25% Polyamid
fra 26.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 27.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 129-18
DROPS design: Modell nr FA-148
--------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: ca 22 - 24 - 27 cm
Sokkens høyde: ca 7 - 8 - 9 cm
Materialer: DROPS FABEL fra Garnstudio
50-50-100 gr f.nr 103, gråblå

DROPS SETTP NR 2,5 -
eller det p.nr du må bruke for å få 26 m x 34 p glstrikk på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Ull, 25% Polyamid
fra 26.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 27.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag M.1.
HÆLFELLING:
1.p (= retten): Strikk til det gjenstår 5-5-6 m, ta neste m løs av p, 1 r, løft den løse m over, snu arb.
2.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 5-5-6 m, ta neste m løs av p, 1 vr, løft den løse m over, snu arb.
3.p (= retten): Strikk til det gjenstår 4-4-5 m, ta neste m løs av p, 1 r, løft den løse m over, snu arb.
4.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 4-4-5 m, ta neste m løs av p, 1 vr, løft den løse m over, snu arb.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 m mindre før det taes 1 m løs av til det gjenstår 13-13-15 m på p.
--------------------------------------------------------

SOKK:
Arb strikkes rundt på settp.
Legg opp 50-56-60 m på settp 2,5 med Fabel. Strikk 1 omg rett, fortsett med vrbord = 1 r/1 vr i 2-2-3 cm. Videre beholdes de første 21-21-25 m på p til hæl og de øvrige 29-35-35 m settes på 1 tråd (= midt oppå foten). Strikk glstrikk frem og tilbake over hæl-maskene i 5-5½-6 cm. Sett 1 merketråd midt på hælen - arb måles videre herfra! Videre felles det til hæl - se HÆLFELLING! Etter hælfellingen strikkes det opp 13-14-15 m på hver side av hælen og de 29-35-35 m fra tråden settes tilbake på p = 68-76-80 m. Sett 1 merketråd i hver side av 29-29-35 m midt oppå foten. Fortsett med glstrikk under foten, de 29-29-35 m oppå foten strikkes slik: M.1A (= 2 m), M.1B gjentas over de neste 24-24-30 m (= 4-4-5 ganger) og avslutt med M.1C (= 3 m). SAMTIDIG felles det i hver side slik: Strikk de 2 siste m før de 29-29-35 m midt oppå foten vridd r sm (dvs strikk i bakre del av m isteden for fremre) og strikk de 2 første m etter de midterste 29-29-35 m oppå foten r sm. Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 10-12-12 ganger = 48-52-56 m. Strikk til arb måler 18-19-22 cm fra merketråden på hælen (= ca 4-5-5 cm igjen). Sett 1 merketråd i 1 m i hver side slik at det blir 23-25-27 m både oppå og under foten. Fortsett med glstrikk over alle m SAMTIDIG som det felles til tå på hver side av begge merketrådene slik - start 2 m før m med merketråden: 2 r sm, 1 r (merketråden sitter i denne m), 2 vridd r sm. Fell slik i hver side på hver 2.omg totalt 4-7-6 ganger og deretter på hver omg 6-4-6 ganger = 8 m tilbake på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

Denne oppskriften har blitt rettet.

Oppdatert online: 30.04.2020
Nytt diagram M.1 (rad 3).

Diagram

symbols = rett
symbols = 1 kast, ta 1 m løst av p som om den skulle strikkes r, 2 r sm, løft den løse m over, 1 kast.
diagram

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Neptunia Socks

Karianne Roaas, Norway

Neptunia Socks

Roksana, Poland

Neptunia Socks

Ewa, Poland

129-18 Neptunia Socks

Janne, Norway

Kommenter oppskrift DROPS 129-18

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (65)

country flag Marianne Näränen wrote:

Hei, haluaisin tietää silmukka silmukalta ja kerros kerrokselta Neptunia Socks-sukkien pitsineulemallin. en pysty sokeananäkemään ruutupiirroksia. Kiitos, ja hienoa, että teiltä voi kysyä apua.

17.01.2024 - 20:27

DROPS Design answered:

Hei, piirros neulotaan seuraavasti: 1., 2., 4., 5., 6. ja 8.kerros: Neulo kaikki silmukat oikein. 3.kerros: 4 silmukkaa oikein, 1 langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli, 1 langankierto, neulo 4 silmukkaa oikein. 7.kerros: 1 silmukka oikein, 1 langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli, 1 langankierto, 3 silmukkaa oikein, 1 langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli, 1 langankierto, neulo 1 silmukka oikein. Toista kerroksia 1.-8.

23.01.2024 - 17:14

country flag Anne wrote:

Bonjour, je crois m’être mal exprimée dans ma dernière question, je voulais répartir sur une seule aiguille les mailles pour le dessous du pied qui sont présentement sur deux aiguilles et sur l’autre aiguille les mailles de M1.

30.08.2022 - 12:46

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, il est un peu délicat de tricoter en rond sur 2 aiguilles doubles pointes (mais pas impossible bien sûr), vous pouvez donc utiliser 2 aiguilles doubles pointes (ou plus en répartissant les mailles) ou bien en magic loop. En espérant avoir compris votre question cette fois, bonne continuation!

30.08.2022 - 13:30

country flag Anne wrote:

Bonsoir, je suis rendue après les diminutions soit à 52 mailles, est-ce que je peux mettre toutes les mailles pour le dessous du pied sur une seule aiguille ou si je dois continuer sur deux aiguilles. Merci énormément pour vos réponses rapides et votre patiente.

30.08.2022 - 02:36

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, comme vous préférez, vos 52 mailles doivent être réparties de façon harmonieuse pour qu'il soit plus simple pour vous de tricoter, si besoin, ajoutez un marqueur avant et après le point fantaisie pour que ce soit plus facile de repérer les mailles à tricoter en M.1. Bon tricot!

30.08.2022 - 08:29

country flag Anne wrote:

Merci d’avoir répondu à ma question si rapidement, suite à ma dernière question, est-ce qu’il y a une façcon plus facile de répartir les mailles…..pour ce qui est des diminutions, je comprends celles que je dois faire sur les côtés, est-ce que je dois les faire également sur le dessus du pied ou c’est seulement une fois pour le dessus du pied, parce que lorsque je calcule les diminutions (24 mailles…..) ça ne fonctionne pas…….merci……..

25.08.2022 - 14:00

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, dans ce modèle, on va tricoter les 35 mailles du dessus du pied ainsi: 3 m jersey, 29 m M.1 et 3 m jersey. Autrement dit vous pouvez par ex. continuer ainsi: Aig. 1: la 2ème moitié des mailles du talon + les 14 m relevées à gauche du talon + 3 m jersey; Aig. 2: les29 m de M.1; Aig. 3: les 3 m jersey + 14 m relevées + l'autre moitié des mailles du talon. Vous diminuerez ainsi à la fin de l'aiguille-1 et au début de l'aiguille 3 (= 2 dim tous les 2 tours). Vous aviez: 13+14+35+14=76 m; vous diminuez 12 x 2 m tous les 2 tours = il reste 76-24=52 m. Bon tricot!

25.08.2022 - 15:43

country flag Anne wrote:

Bonjour, j’ai de la difficulté.à comprendre votre patron, mais j’aimerais bien le réussir…..lollll J’ai remonté les 14 mailles de chaque côté, donc, si je comprends bien mon travail devrait être réparti sur 4 aiguilles, le talon 13 mailles, les deux aiguilles pour les côtés de 14 mailles et l’aiguille pour le dessus du pied 35 mailles, est ce la façon de faire? Merci de votre patience

24.08.2022 - 23:25

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, c'est exact, vous pouvez également répartir vos mailles autrement, mais votre façon de faire est correcte, les 13 m du talon + les 14 m relevées de chaque côté vont se tricoter en jersey, les 29 m en attente seront tricotées en point fantaisie (M.1A, 4 x M.1B et M.1C). Bon tricot!

25.08.2022 - 09:34

country flag Loredana Daviddi wrote:

Per la taglia 38/40, dopo diminuzioni tallone restano 52 maglie, quindi per la punta avremo 26 m sotto e 26 m sopra. Non 25 e 25 come scritto.

22.08.2022 - 18:49

DROPS Design answered:

Buonasera Loredana, le 2 maglie che mancano sono le maglie con il segnapunti. Buon lavoro!

29.08.2022 - 23:15

country flag Anne wrote:

Me again, thank you for your quick answer on my first question…. Can you please explain to me the diagram M1A, M1B and M1C, I understand that this has to be done on 29 stitches….. Thank you !

22.08.2022 - 04:17

DROPS Design answered:

Hi Anne, The 29 stitches on top of the foot are worked following diagram M.1 as follows: Work the first 2 stitches in M.1 (M.1A), then repeat the middle 6 stitches (M.1B) four times and finish with the last 3 stitches in M.1 (M.1C). This gives a total of 29 stitches. Happy knitting!

22.08.2022 - 06:56

country flag Anne wrote:

I do not have a lot of experience knitting socks, it is specified double pointed needles, do I have to divide my stitches on 3 or 4 needles? Thank you!

21.08.2022 - 03:19

DROPS Design answered:

Dear Anne, you can see in the following video how to cast on with double pointed needles: https://www.garnstudio.com/video.php?id=42&lang=en. You usually buy this needles in packs of 5: 4 hold the stitches and the 5th is used to work. Happy knitting!

21.08.2022 - 21:21

country flag Alli wrote:

Hello. Any chance I could have a basic written version of the M1 graph. It has me stumped!!!

14.07.2022 - 11:22

DROPS Design answered:

Dear Alli, this is the only version of the pattern available, with written instructions and charts. We don't make custom patterns. You can read the following lesson to better understand knitting charts: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=68&cid=19

15.07.2022 - 13:00

country flag Jacquelynn wrote:

I do not understand the heel decrease. I understand how to do it but i am confused when it states: Row 1:work until 6 sts remain. S1 as if to K, K1, PSSO, turn. What i dont understand is what exactly am i working? Do I work the decrease at the beginning of the round or in the middle or end?

08.04.2022 - 02:42

DROPS Design answered:

Dear Jacquelynn, this video shows how to work a heel decrease, ie work until 6 sts remain (time code 0:24), decrease 1 stitch, turn (0:38), work the wrong side row until 6 sts remain (1:00), decrease 1 st, turn (1:22) and continue decreasing like this. Happy knitting!

08.04.2022 - 09:02