Rain Kisses by DROPS Design

Perlestrikkede DROPS tøfler i ”Snow”.

Søkeord: perlestrikk, tøfler
DROPS 129-17
DROPS design: Modell nr EE-348
--------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: ca 22 - 24 - 27 cm
Materialer: DROPS SNOW fra Garnstudio
100-150-150 gr f.nr 31, pastellblå

DROPS PINNE OG SETTP NR 5 - eller det p.nr du må bruke for å få 13 m x 22 p perlestrikk på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 25.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 25.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 29.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 31.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 75kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 p rett.
RILLE (rundt på settp):
1 rille = 2 omg. 1 omg rett og 1 omg vrang.
PERLESTRIKK:
1.p: * 1 r, 1 vr *, gjenta fra *-*
2.p: vr over r og r over vr
Gjenta 2.p oppover
FELLETIPS:
Strikk perlestrikk til det gjenstår 1 m før m med merketråden i. Strikk de 3 neste m r/vr sm = 2 m felt. Strikk perlestrikk over de resterende m på p som før.
--------------------------------------------------------

TØFFEL:
Legg opp 25-27-29 m på p 5 med Snow.
Strikk slik: Strikk 3-4-4 m rett, snu arb, stram tråden og strikk rett tilbake. Strikk 7-8-8 m rett, snu arb, stram tråden og strikk rett tilbake. Strikk 11-12-13 m rett, snu arb, stram tråden og strikk rett tilbake. Strikk 1 p rett over alle m. Snu arb, strikk 11-12-13 m rett, snu arb, stram tråden og strikk rett tilbake. Strikk 7-8-8 m rett, snu arb, stram tråden og strikk rett tilbake. Snu arb, strikk 3-4-4 m rett, snu arb, stram tråden og strikk rett tilbake.
Strikk 1 p rett over alle m. Videre strikkes det PERLESTRIKK med 2 m RILLE i hver side – se forkl over. Sett 1 merketråd i den midterste m (= midt under foten). Fortsett med perlestrikk og 2 m rille i hver side. SAMTIDIG når arb måler 3-4-5 cm (målt på midten) felles det 2 m midt under foten – LES FELLETIPS! Gjenta fellingen på hver 6.p totalt 4 ganger = 17-19-21 m. SAMTIDIG når arb måler 11-13-15 cm på midten legges det opp 8-8-8 nye m på slutten av neste p fra vrangen = 25-27-29 m. Sett alle m over på settp 5 og fortsett med perlestrikk rundt på settp. Når arb måler 18-19-21 cm på det korteste (= ca 4-5-6 cm igjen til ferdig mål), strikkes det 0-1-2 RILLER over alle m - se forkl over! Deretter strikkes det videre i rille SAMTIDIG som det felles 3 m jevnt fordelt på 1.omg rett. Gjenta fellingen på hver omg rett totalt 4 ganger = 13-15-17 m. På neste omg rett strikkes alle m 2 og 2 r sm, avslutt med 1 r = 7-8-9 m igjen på p. Tøffelen måler nå ca 22-24-27 cm. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m og snurp sammen. Fest godt.

MONTERING:
Brett tøffelen dobbelt og sy sammen midt bak i ytterste m-ledd (slik at det ikke blir en tykk søm).

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (22)

country flag Elaine Haney wrote:

Is there a pattern to work on a loom for this? Would love to make for my mom, just because. Thanks

14.08.2018 - 01:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs Haney, there is only a knitted pattern to these slippers. Should you need any help, you'll find some videos showing the different techniques used in that pattern. Happy knitting!

14.08.2018 kl. 07:53

Christiana wrote:

Hi, when you say "K 3-4-4 sts, turn piece, tighten the thread and K back...." you mean from the beginning of the work knit 3 or knit 3 before the end and start the short rows. I am a bit confused. Thank you in advance for your time.

11.10.2017 - 18:00

DROPS Design answered:

Dear Christiana, at the very beginning of the work, just after casting on sts, work the short rows as explained: first on the right side of piece from RS then work 1 row over all sts and work the short rows over the left side of piece (seen from RS), ie starting from WS. Then K 1 row over all sts and continue with moss stitch. Happy knitting!

12.10.2017 kl. 09:05

country flag Mistyhig wrote:

XRumer 12 is a modern multifunctional software for mass posting/inviting/liking/registering on the: + Facebook + forums + blogs + soc.nets + different CMS's with a totally automatic captcha breaking.

06.11.2016 - 18:45

country flag Melanietic wrote:

XRumer 12.0.19 is the BEST

23.10.2016 - 12:03

country flag Maria wrote:

I've moved to dpns and have 27 stitches. Seed stitch doesn't work evenly on an odd number of stitches so I get to the end and have two same stitches in a row. Am I doing something wrong?

22.01.2016 - 02:37

DROPS Design answered:

Dear Maria, see below how to work seed stitch in the round with an uneven number of sts. Happy knitting!

22.01.2016 kl. 10:40

country flag Florence wrote:

Bonjour Pourriez vous me préciser ceci: Quand les mailles sont sur les aiguilles double'pointes je ne comprends pas comment vous mesurez les 18 cm. Quel est le côté le plus court? Dans l'attente. Votre réponse, Merci.

19.12.2015 - 11:01

DROPS Design answered:

Bonjour Florence, au tout début, vous avez fait quelques rangs raccourcis et le bord de l'ouvrage n'est pas tout à fait droit, prenez les mesures au milieu, là où l'ouvrage est plus court que sur les côtés. Bon tricot!

21.12.2015 kl. 10:15

country flag Candice Ryba wrote:

What is the gauge for this pattern? I want to use chunkier yarn for these. Thank you.

05.12.2014 - 22:04

DROPS Design answered:

Dear Mrs Ryba, these slippers are worked with our bulky DROPS Eskimo with a tight gauge of 13 sts x 22 rows in seed st = 4"x4". see also here. Happy knitting!

07.12.2014 kl. 13:26

country flag Naomi wrote:

Hi, I am at the point where it says "Repeat dec on every 6th row a total of 4 times = 17-19-21 sts. AT THE SAME TIME when piece measures 11-13-15 cm on the middle, cast on 8-8-8 new sts at the end of next row from WS = 25-27-29 sts". I have decreased every 6 rows a total of 3 times, and done 2 more rows. My piece now measures 13cm on the middle (what I need) - so do I now cast on 8sts on WS, and if so, what do I do about the last few rows before the 4th decrease? Thanks, N

11.05.2014 - 12:04

DROPS Design answered:

Dear Naomi, cast on the 8 new sts now (when your piece measures 13 cm), continue in the round in moss st, and make the 4th dec 6 rows after the 3rd dec as done before. Happy knitting!

12.05.2014 kl. 09:32

country flag Hannie wrote:

Ik google mijn naam en zie de vraag die ik hier gesteld heb openbaar op Google staan. Vinden jullie dat netjes?

31.10.2013 - 13:13

DROPS Design answered:

Beste Hannie. Ja, de website en de blog is duidelijk openbaar.

31.10.2013 kl. 16:35

country flag Hannie Franken wrote:

Er lijkt een fout te staan. In regel 3 van het patroon staat "Brei 11-12-13 st recht, keer het werk, trek de draad aan en brei de een nld recht over alle st." Maar dat kan niet. Bij het nalezen van de Engelse vertaling blijkt dat er een patroon regel ontbreekt. Er moet namelijk staan:"Brei 13 st recht; keer het werk, trek de draad aan, brei recht. BREI 1 TOER IN RIBBELSTEEK OVER ALLE STEKEN. Wie kan dit aanpassen in de Nederlanse vertaling van het patroon? Groet uit Lewedorp

20.10.2013 - 16:06

DROPS Design answered:

Het patroon is aangepast, bedankt voor het doorgeven.

21.10.2013 kl. 15:49

Kommentér oppskrift DROPS 129-17

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.