DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 2.70€. Lue lisää.
DROPS 129-18
DROPS design: Malli nro FA-148
--------------------------------------------------------
Koko: 35/37 - 38/40 - 41/43
Jalkapohjan pituus: n. 22 - 24 - 27 cm
Sukan korkeus: n. 7 - 8 - 9 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS FABEL:
50-50-100 g nro 103, harmaansininen

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 2,5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 26 s x 34 krs sileää neuletta puikoilla nro 2,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Neuletiheys – Katso miksi ja miten mittaat tästä
Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 2.70€. Lue lisää.

Mallin ohjeet

MALLINEULE:
Katso ruutupiirros M.1.
KANTAPÄÄKAVENNUKSET:
1. krs (= oikea puoli): Neulo kunnes jäljellä on 5-5-6 s, nosta seuraava s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
2. krs (= nurja puoli): Neulo kunnes jäljellä on 5-5-6 s, nosta seuraava s neulomatta, 1 n, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
3. krs (= oikea puoli): Neulo kunnes jäljellä on 4-4-5 s, nosta seuraava s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
4.p (= nurja puoli): Neulo kunnes jäljellä on 4-4-5 s, nosta seuraava s neulomatta, 1 n, vedä nostettu s neulotun yli, käännä työ.
Jatka kaventamista samalla tavalla, ja neulo niin että joka toisella kerroksella jäljellä olevien silmukoiden määrä vähenee yhdellä, ennen kuin nostat s. Toista kavennukset kunnes työssä on jäljellä 13-13-15 s.
--------------------------------------------------------

SUKKA:
Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla.
Luo 50-56-60 s sukkapuikoille nro 2,5 Fabel-langalla. Neulo 1 krs oikein. Neulo sitten 2-2-3 cm 1 o/1 n -joustinneuletta. Jätä nyt ensimmäiset 21-21-25 s työhön kantapäätä varten ja siirrä loput 29-35-35 s apulangalle (= keskellä jalan päällä). Neulo tasona kantapään silmukoilla 5-5½-6 cm sileää neuletta. Kiinnitä 1 merkkilanka kantapään keskelle. Kaikki mitat otetaan jatkossa tästä! Tee sitten kantapääkavennukset (ks. KANTAPÄÄKAVENNUKSET). Poimi tämän jälkeen kantalapun kummastakin reunasta 13-14-15 s ja ota apulangalla odottavat s:t takaisin työhön = 68-76-80 s. Kiinnitä 1 merkkilanka keskellä jalan päällä olevien 29-29-35 s:n molemmin puolin. Neulo jatkossa jalkapohjan silmukoilla sileää neuletta, keskellä jalan päällä olevilla 29-29-35 s:lla neulotaan seuraavasti: M.1A (= 2 s), neulo seuraavilla 24-24-30 s:lla mallineuletta piirroksen M.1B mukaisesti (työhön tulee 4-4-5 mallikertaa) ja neulo lopuksi M.1C (= 3 s). Kavenna SAMALLA kummassakin sivussa seuraavasti: Neulo viimeiset 2 s ennen keskellä jalan päällä olevia 29-29-35 s kiertäen oikein yhteen (eli neulo s:t takakautta yhteen) ja neulo ensimmäiset 2 s keskellä jalan päällä olevien 29-29-35 s:n jälkeen oikein yhteen. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs yht. 10-12-12 kertaa = 48-52-56 s. Neulo kunnes työn pituus kantapään merkkilangasta mitattuna on 18-19-22 cm (= n. 4-5-5 cm jäljellä). Kiinnitä 1 merkkilanka kumpaankin sivuun siten, että sekä jalan alla että jalan päällä on 23-25-27 s. Jatka neulomalla kaikilla silmukoilla sileää neuletta ja tee SAMALLA kummankin merkkilangan molemmin puolin kärkikavennukset seuraavasti (aloita 2 s:n päässä merkitystä silmukasta): 2 s oikein yhteen, 1 o (= merkitty s), 2 s kiertäen oikein yhteen. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs yht. 4-7-6 kertaa ja sitten jokaisella krs:lla 6-4-6 kertaa = 8 s jäljellä työssä. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä aukko umpeen ja päättele langanpäät hyvin.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 30.04.2020
Uusi piirros M.1 (3.kerros).

Piirros

symbols = oikea s
symbols = 1 langankierto, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli, 1 langankierto.
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Neptunia Socks

Karianne Roaas, Norway

Neptunia Socks

Roksana, Poland

Neptunia Socks

Ewa, Poland

129-18 Neptunia Socks

Janne, Norway

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 129-18

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (65)

country flag Marianne Näränen wrote:

Hei, haluaisin tietää silmukka silmukalta ja kerros kerrokselta Neptunia Socks-sukkien pitsineulemallin. en pysty sokeananäkemään ruutupiirroksia. Kiitos, ja hienoa, että teiltä voi kysyä apua.

17.01.2024 - 20:27

DROPS Design answered:

Hei, piirros neulotaan seuraavasti: 1., 2., 4., 5., 6. ja 8.kerros: Neulo kaikki silmukat oikein. 3.kerros: 4 silmukkaa oikein, 1 langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli, 1 langankierto, neulo 4 silmukkaa oikein. 7.kerros: 1 silmukka oikein, 1 langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli, 1 langankierto, 3 silmukkaa oikein, 1 langankierto, nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli, 1 langankierto, neulo 1 silmukka oikein. Toista kerroksia 1.-8.

23.01.2024 - 17:14

country flag Anne wrote:

Bonjour, je crois m’être mal exprimée dans ma dernière question, je voulais répartir sur une seule aiguille les mailles pour le dessous du pied qui sont présentement sur deux aiguilles et sur l’autre aiguille les mailles de M1.

30.08.2022 - 12:46

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, il est un peu délicat de tricoter en rond sur 2 aiguilles doubles pointes (mais pas impossible bien sûr), vous pouvez donc utiliser 2 aiguilles doubles pointes (ou plus en répartissant les mailles) ou bien en magic loop. En espérant avoir compris votre question cette fois, bonne continuation!

30.08.2022 - 13:30

country flag Anne wrote:

Bonsoir, je suis rendue après les diminutions soit à 52 mailles, est-ce que je peux mettre toutes les mailles pour le dessous du pied sur une seule aiguille ou si je dois continuer sur deux aiguilles. Merci énormément pour vos réponses rapides et votre patiente.

30.08.2022 - 02:36

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, comme vous préférez, vos 52 mailles doivent être réparties de façon harmonieuse pour qu'il soit plus simple pour vous de tricoter, si besoin, ajoutez un marqueur avant et après le point fantaisie pour que ce soit plus facile de repérer les mailles à tricoter en M.1. Bon tricot!

30.08.2022 - 08:29

country flag Anne wrote:

Merci d’avoir répondu à ma question si rapidement, suite à ma dernière question, est-ce qu’il y a une façcon plus facile de répartir les mailles…..pour ce qui est des diminutions, je comprends celles que je dois faire sur les côtés, est-ce que je dois les faire également sur le dessus du pied ou c’est seulement une fois pour le dessus du pied, parce que lorsque je calcule les diminutions (24 mailles…..) ça ne fonctionne pas…….merci……..

25.08.2022 - 14:00

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, dans ce modèle, on va tricoter les 35 mailles du dessus du pied ainsi: 3 m jersey, 29 m M.1 et 3 m jersey. Autrement dit vous pouvez par ex. continuer ainsi: Aig. 1: la 2ème moitié des mailles du talon + les 14 m relevées à gauche du talon + 3 m jersey; Aig. 2: les29 m de M.1; Aig. 3: les 3 m jersey + 14 m relevées + l'autre moitié des mailles du talon. Vous diminuerez ainsi à la fin de l'aiguille-1 et au début de l'aiguille 3 (= 2 dim tous les 2 tours). Vous aviez: 13+14+35+14=76 m; vous diminuez 12 x 2 m tous les 2 tours = il reste 76-24=52 m. Bon tricot!

25.08.2022 - 15:43

country flag Anne wrote:

Bonjour, j’ai de la difficulté.à comprendre votre patron, mais j’aimerais bien le réussir…..lollll J’ai remonté les 14 mailles de chaque côté, donc, si je comprends bien mon travail devrait être réparti sur 4 aiguilles, le talon 13 mailles, les deux aiguilles pour les côtés de 14 mailles et l’aiguille pour le dessus du pied 35 mailles, est ce la façon de faire? Merci de votre patience

24.08.2022 - 23:25

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, c'est exact, vous pouvez également répartir vos mailles autrement, mais votre façon de faire est correcte, les 13 m du talon + les 14 m relevées de chaque côté vont se tricoter en jersey, les 29 m en attente seront tricotées en point fantaisie (M.1A, 4 x M.1B et M.1C). Bon tricot!

25.08.2022 - 09:34

country flag Loredana Daviddi wrote:

Per la taglia 38/40, dopo diminuzioni tallone restano 52 maglie, quindi per la punta avremo 26 m sotto e 26 m sopra. Non 25 e 25 come scritto.

22.08.2022 - 18:49

DROPS Design answered:

Buonasera Loredana, le 2 maglie che mancano sono le maglie con il segnapunti. Buon lavoro!

29.08.2022 - 23:15

country flag Anne wrote:

Me again, thank you for your quick answer on my first question…. Can you please explain to me the diagram M1A, M1B and M1C, I understand that this has to be done on 29 stitches….. Thank you !

22.08.2022 - 04:17

DROPS Design answered:

Hi Anne, The 29 stitches on top of the foot are worked following diagram M.1 as follows: Work the first 2 stitches in M.1 (M.1A), then repeat the middle 6 stitches (M.1B) four times and finish with the last 3 stitches in M.1 (M.1C). This gives a total of 29 stitches. Happy knitting!

22.08.2022 - 06:56

country flag Anne wrote:

I do not have a lot of experience knitting socks, it is specified double pointed needles, do I have to divide my stitches on 3 or 4 needles? Thank you!

21.08.2022 - 03:19

DROPS Design answered:

Dear Anne, you can see in the following video how to cast on with double pointed needles: https://www.garnstudio.com/video.php?id=42&lang=en. You usually buy this needles in packs of 5: 4 hold the stitches and the 5th is used to work. Happy knitting!

21.08.2022 - 21:21

country flag Alli wrote:

Hello. Any chance I could have a basic written version of the M1 graph. It has me stumped!!!

14.07.2022 - 11:22

DROPS Design answered:

Dear Alli, this is the only version of the pattern available, with written instructions and charts. We don't make custom patterns. You can read the following lesson to better understand knitting charts: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=68&cid=19

15.07.2022 - 13:00

country flag Jacquelynn wrote:

I do not understand the heel decrease. I understand how to do it but i am confused when it states: Row 1:work until 6 sts remain. S1 as if to K, K1, PSSO, turn. What i dont understand is what exactly am i working? Do I work the decrease at the beginning of the round or in the middle or end?

08.04.2022 - 02:42

DROPS Design answered:

Dear Jacquelynn, this video shows how to work a heel decrease, ie work until 6 sts remain (time code 0:24), decrease 1 stitch, turn (0:38), work the wrong side row until 6 sts remain (1:00), decrease 1 st, turn (1:22) and continue decreasing like this. Happy knitting!

08.04.2022 - 09:02