DROPS Baby / 19 / 22

Granny's Little Girl by DROPS Design

Farveglad tæppe hæklet i firkanter i 2 tråde DROPS Alpaca.

DROPS design: Model nr Z-074-by
--------------------------------------------------------
Mål: ca 70 x 100 cm
Materialer: DROPS ALPACA
350 gr f.nr 0100, natur
50 gr f.nr 2110, guldstøvet
50 gr f.nr 2923, okker
50 gr f.nr 2915, orange
50 gr f.nr 2921, cerise
50 gr f.nr 3140, lys rosa
50 gr f.nr 0618, lys beige mix
50 gr f.nr 7300, lime
50 gr f.nr 2917, lys turkis
50 gr f.nr 2918, turkis

DROPS HÆKLENÅL nr 5 - eller den nål du skal bruge for at 1 rude skal måle ca 12 x 12 cm.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Alpaca
fra 23.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 24.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 383.2kr. Læs mere.

Instruktioner

FARVER PÅ RUDERNE:
A (Hækl 3 stk): Lm + 1.omg = lys rosa, 2.omg = okker, 3.omg = guldstøvet, 4. + 5.omg = natur.
B (Hækl 5 stk): Lm + 1.omg = guldstøvet, 2.omg = turkis, 3.omg = lime, 4. + 5.omg = natur.
C (Hækl 5 stk): Lm + 1.omg = orange, 2.omg = lys rosa, 3.omg = lime, 4. + 5.omg = natur.
D (Hækl 3 stk): Lm + 1.omg = lys turkis, 2.omg = cerise, 3.omg = lys beige mix, 4. + 5.omg = natur.
E (Hækl 4 stk): Lm + 1.omg = guldstøvet, 2.omg = turkis, 3.omg = lys turkis, 4. + 5.omg = natur.
F (Hækl 5 stk): Lm + 1.omg = orange, 2.omg = lys turkis, 3.omg = lys rosa, 4. + 5.omg = natur.
G (Hækl 3 stk): Lm + 1.omg = guldstøvet, 2.omg = okker, 3.omg = cerise, 4. + 5.omg = natur.
H (Hækl 5 stk): Lm + 1.omg = okker, 2.omg = lys rosa, 3.omg = lys beige mix, 4. + 5.omg = natur.
I (Hækl 2 stk): Lm + 1.omg = lys beige mix, 2.omg = lime, 3.omg = cerise, 4. + 5.omg = natur.

= totalt 35 ruder.
--------------------------------------------------------

FIRKANTET RUDE:
Hækl 6 lm med 2 tråde på nål 5 og sæt dem til en ring med 1 km i første lm.
1.OMG: 3 lm, 15 st om ringen, slut af med 1 km i 3.lm fra beg af omg = 16 st, vend arb.
2.OMG: 3 lm, 2 st i 1.st, * 2 lm, spring over 1 st, 3 st i næste st *, gentag fra *-* totalt 7 gange og slut af med 2 lm og 1 km i 3.lm fra beg af omg = 8 st-grupper, vend arb.
3.OMG: 3 lm, 1 st om første lm-bue, 1 lm, 2 st om samme lm-bue, * 1 lm, 2 st om næste lm-bue, 1 lm, 2 st om samme lm-bue *, gentag fra *-* totalt 7 gange og slut af med 1 lm og 1 km i 3.lm i beg af omg, vend arb = 8 st-grupper.
4.OMG: 2 lm, 2 halv-st om første lm-bue, 1 lm, * 3 st om næste lm-bue, 3 lm, 3 st om næste lm-bue, 1 lm, 3 halv-st om næste lm-bue, 1 lm, 3 halv-st om næste lm-bue, 1 lm *, gentag fra *-* totalt 3 gange, 3 st om næste lm-bue, 3 lm, 3 st om næste lm-bue, 1 lm, 3 halv-st om næste lm-bue, 1 lm og slut af med 1 km i 2.lm fra beg af omg, vend arb.
5.OMG: Hækl km til midten af lm-buen, * 2 lm, 1 fm om næste lm-bue, 2 lm, om næste lm-bue hækles der: 1 halv-st, 2 st, 3 lm, 2 st og 1 halv-st (= i hjørnet), 2 lm, 1 fm om næste lm-bue, 2 lm, 1 fm om næste lm-bue *, gentag fra *-* totalt 3 gange, 2 lm, 1 fm om næste lm-bue, 2 lm, om næste lm-bue hækles der: 1 halv-st, 2 st, 3 lm, 2 st og 1 halv-st (= i hjørnet), 2 lm, 1 fm om næste lm-bue, 2 lm, slut af med 1 km i km i beg af omg.

MONTERING:
Placere ruderne med 5 ruder i bredden og 7 ruder i højden – se foto for farverækkefølge. Hækl ruderne sammen med 2 tråde natur på nål 5 – ruderne hækles først sammen på tværs således (læg ruderne ovenpå hinanden 2 og 2 vrang mod vrang og hækl dem sammen igennem begge lag) – se også fig.1: 1 fm i første lm-bue (= hjørnet) på første rude, 2 lm, 1 fm i hjørnet på anden rude, * 3 lm, 1 fm i næste lm-bue på første rude, 2 lm, 1 fm i næste lm-bue på anden rude *, gentag fra *-* totalt 4 gange, 3 lm, 1 fm i sidste lm-bue (= hjørnet) på første rude, 2 lm, 1 fm i sidste lm-bue (= hjørnet) på anden rude, 3 lm, 1 fm i hjørnet på tredje rude, 2 lm, 1 fm i hjørnet på fjerde rude osv henad til der er hæklet 5 ruder sammen på tværs. Fortsæt med 3.række nedad osv. Når alle ruder er hæklet sammen på tværs hækles de sammen på langs på samme måde.

HÆKLET KANT:
Hækl til sidst en kant rundt om hele tæppet på nål 5 med 2 tråde natur.
1.OMG (hækles fra vrangen): Hækl 3 st om hver lm-bue med 1 lm mellem hver st-gruppe (der hækles også 1 st-gruppe i hver overgang der hvor ruderne er hæklet sammen). I hver hjørne hækles der 3 st, 3 lm og 3 st om samme lm-bue, vend arb.
2.OMG: Hækl 1 fm om første lm-bue, * 3 lm, 1 st i den første af de 3 lm, 1 fm om næste lm-bue *, gentag fra *-* rundt om hele tæppet. OBS: I hver hjørne hækles der en ekstra bue så hjørnet bliver pænt og ikke strammer.

Diagram

= 1 lm
= 1 fm

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Baby 19-22) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (42)

Helene O'Connor 13.06.2020 - 09:29:

Bonjour, je ne comprends pas comment crocheter le 2e tour de la bordure, les arceaux ont 2 mailles sauf dans les coins. Pouvez-vous expliquer plus précisément svp?

DROPS Design 15.06.2020 kl. 08:27:

Bonjour Mme O'Connor, crochetez le 2ème tour comme dans la vidéo ci-dessous, chaque maille serrée doit être dans un arceau de 2 mailles en l'air du 1er tour. Bon crochet!

Britta 24.05.2020 - 18:22:

Hvorfor skal arbejdet vendes for hver omgang? og hvordan ser man så hvad der er ret og vrang siden?

DROPS Design 26.05.2020 kl. 15:03:

Hej Britte, det er for at få det pænt på begge sider. Hvis du hellere vil hækle rundt, så gør du bare det :)

Stephanie Lytton 08.04.2019 - 11:15:

Ska HELA mönstret virkas med två trådar, eller är det bara när det står att det ska vara det (ringen, kanten och monteringen) som man ska använda två trådar? Tack!

DROPS Design 08.04.2019 kl. 13:34:

Hei Stephanie. Hele teppet hekles med 2 tråder. God fornøyelse

José 04.03.2016 - 11:57:

Ik heb een vraag over de gehaakte rand: die is me niet duidelijk. Is er een video van? Ik heb het dekentje gehaakt met Nepal garen, erg mooi!

DROPS Design 07.03.2016 kl. 16:59:

Hoi José. Nee, we hebben hier geen specifiek video van, maar wel deze over een picot (3 l met 1 stk in eerste l)

Päivi 11.12.2015 - 12:27:

Many colours in the same time but looks great

Febe 24.08.2015 - 18:14:

Sätt in diagrammet, snälla!!!

Renata 21.06.2015 - 15:44:

Hallo, misschien kijk ik eroverheen, maar wat is de afmeting van de sprei al hij af is?

DROPS Design 23.06.2015 kl. 11:57:

Hoi Renata: ongeveer 70 x 100 cm (staat bovenaan het patroon onder Maten)

Anne 03.04.2015 - 20:54:

Hallo, kann ich diese Decke auch mit einem anderen Garn häkeln, z.B. Baby Merino oder Baby Alpaka Silk? Wenn ja, bräuchte ich von beiden die gleiche Menge? Danke!

DROPS Design 03.04.2015 kl. 21:10:

Beide Garne sind als Alternativen möglich. Sie können alle Garnalternativen (alle Garne der Gruppe A) sehen, wenn Sie oben im Kopf neben dem Foto auf "Garnalternativen" klicken. Für die Menge berechnen Sie die Gesamtmeterzahl, die Sie vom Originalgarn benötigen (Alpaca: 50 g = 167 m) und rechnen das dann für das Ersatzgarn um. Bei BabyAlpaca Silk gelten die gleichen Mengen, da die Lauflänge identisch ist. Baby Merino hat eine Lauflänge von 175 m / 50 g. Da die Mindestmenge bei allen Farben außer natur 50 g ist, benötigen Sie dies auch bei Baby Merino. Von natur benötigen Sie 1169 m, umgerechnet auf 175 m macht das 6,7 Knäule, also auch 7 Knäule. Die Mengen bleiben damit gleich. Wichtig ist, die Maschenprobe einzuhalten.

Marie Engling 30.01.2015 - 22:59:

Jeg har hæklet sammen på tværs nu, og skal til at hækle sammen på langs. Har det noget at sige, hvilken ende/side, man begynder i? Sammenhæklingen trækker det hele lidt skævt, hvilket man også godt kan se på jeres billede, men kan man modvirke det alt efter hvilken retning man hækler sammen på langs til sidst?

DROPS Design 02.02.2015 kl. 13:45:

Hej Marie, Nej det har ikke noget at sige, det vil du ikke kunne se når arbejdet er færdigt. God fornøjelse!

Jane 24.12.2014 - 18:06:

Hi, how do I work with two threads, when the pattern calls for one ball of each colour? Thanks!

DROPS Design 30.12.2014 kl. 12:59:

Dear Jane, the video below shows you how to make 2 balls from 1 ball to work with 2 threads hold together. Happy crocheting!

Kommentere opskrift DROPS Baby 19-22

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.