Granny's Little Girl by DROPS Design

Fargerikt heklet DROPS teppe i 2 tråder ”Alpaca”. Tema: Babyteppe

DROPS Baby 19-22
DROPS design: Modell nr Z-074-by
--------------------------------------------------------
Mål: ca 70 x 100 cm
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
350 gr f.nr 0100, natur
50 gr f.nr 2110, gulstøvete
50 gr f.nr 2923, oker
50 gr f.nr 2915, orange
50 gr f.nr 2921, ceris
50 gr f.nr 3140, lys rosa
50 gr f.nr 0618, lys beige mix
50 gr f.nr 7300, lime
50 gr f.nr 2917, lys turkis
50 gr f.nr 2918, turkis

DROPS HEKLENÅL NR 5 - eller den nålen du bruke for at 1 rute skal måle ca 12 x 12 cm.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 38.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 38.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 38.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 623.2kr. Les mer.

Instruksjoner

FARGER PÅ RUTENE:
A (Hekle 3 stk): Opplegg + 1.omg = lys rosa, 2.omg = oker, 3.omg = gulstøvete, 4. + 5.omg = natur.
B (Hekle 5 stk): Opplegg + 1.omg = gulstøvete, 2.omg = turkis, 3.omg = lime, 4. + 5.omg = natur.
C (Hekle 5 stk): Opplegg + 1.omg = orange, 2.omg = lys rosa, 3.omg = lime, 4. + 5.omg = natur.
D (Hekle 3 stk): Opplegg + 1.omg = lys turkis, 2.omg = ceris, 3.omg = lys beige mix, 4. + 5.omg = natur.
E (Hekle 4 stk): Opplegg + 1.omg = gulstøvete, 2.omg = turkis, 3.omg = lys turkis, 4. + 5.omg = natur.
F (Hekle 5 stk): Opplegg + 1.omg = orange, 2.omg = lys turkis, 3.omg = lys rosa, 4. + 5.omg = natur.
G (Hekle 3 stk): Opplegg + 1.omg = gulstøvete, 2.omg = oker, 3.omg = ceris, 4. + 5.omg = natur.
H (Hekle 5 stk): Opplegg + 1.omg = oker, 2.omg = lys rosa, 3.omg = lys beige mix, 4. + 5.omg = natur.
I (Hekle 2 stk): Opplegg + 1.omg = lys beige mix, 2.omg = lime, 3.omg = ceris, 4. + 5.omg = natur.

= totalt 35 ruter.
--------------------------------------------------------
FIRKANTET RUTE:
Hekle 6 lm med 2 tråder på nål 5 og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 3 lm, 15 st om ringen, avslutt med 1 kjm i 3.lm fra beg av omg = 16 st, snu arb.
2.OMG: 3 lm, 2 st i 1.st, * 2 lm, hopp over 1 st, 3 st i neste st *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger og avslutt med 2 lm og 1 kjm i 3.lm fra beg av omg = 8 st-grupper, snu arb.
3.OMG: 3 lm, 1 st om første lm-bue, 1 lm, 2 st om samme lm-bue, * 1 lm, 2 st om neste lm-bue, 1 lm, 2 st om samme lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 7 ganger og avslutt med 1 lm og 1 kjm i 3.lm fra beg av omg, snu arb = 8 st-grupper.
4.OMG: 2 lm, 2 halv-st om første lm-bue, 1 lm, * 3 st om neste lm-bue, 3 lm, 3 st om neste lm-bue, 1 lm, 3 halv-st om neste lm-bue, 1 lm, 3 halv-st om neste lm-bue, 1 lm *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, 3 st om neste lm-bue, 3 lm, 3 st om neste lm-bue, 1 lm, 3 halv-st om neste lm-bue, 1 lm og avslutt med 1 kjm i 2.lm fra beg av omg, snu arb.
5.OMG: Hekle kjm til midten av lm-buen, * 2 lm, 1 fm om neste lm-bue, 2 lm, om neste lm-bue hekles det: 1 halv-st, 2 st, 3 lm, 2 st og 1 halv-st (= i hjørnet), 2 lm, 1 fm om neste lm-bue, 2 lm, 1 fm om neste lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, 2 lm, 1 fm om neste lm-bue, 2 lm, om neste lm-bue hekles det: 1 halv-st, 2 st, 3 lm, 2 st og 1 halv-st (= i hjørnet), 2 lm, 1 fm om neste lm-bue, 2 lm, avslutt med 1 kjm i kjm på beg av omg.

MONTERING:
Plassèr rutene med 5 ruter i bredden og 7 ruter i høyden – se foto for fargerekkefølge. Hekle rutene sammen med 2 tråder natur på nål 5 – rutene hekles først sammen på tvers slik (legg 2 og 2 ruter oppå hverandre vrange mot vrange og hekle dem sammen gjennom begge lag) – se også fig.1: 1 fm i første lm-bue (= hjørnet) på første rute, 2 lm, 1 fm i hjørnet på andre rute, * 3 lm, 1 fm i neste lm-bue på første rute, 2 lm, 1 fm i neste lm-bue på andre rute *, gjenta fra *-* totalt 4 ganger, 3 lm, 1 fm i siste lm-bue (= hjørnet) på første rute, 2 lm, 1 fm i siste lm-bue (= hjørnet) på andre rute, 3 lm, 1 fm i hjørnet på tredje rute, 2 lm, 1 fm i hjørnet på fjerde rute osv bortover til det er heklet 5 og 5 ruter sammen på tvers. Fortsett med 3.rad nedover osv. Når alle rutene er heklet sammen på tvers hekles de sammen på langs på samme måte.

HEKLET KANT:
Hekle en avsluttende kant rundt hele teppet på nål 5 med 2 tråder natur.
1.OMG (hekles fra vrangen): Hekle 3 st om hver lm-bue med 1 lm mellom hver st-gruppe (det hekles også 1 st-gruppe i hver overgang der rutene er heklet sammen). I hvert hjørne hekles det 3 st, 3 lm og 3 st om samme lm-bue, snu arb.
2.OMG: Hekle 1 fm om første lm-bue, * 3 lm, 1 st i den første av de 3 lm, 1 fm om neste lm-bue *, gjenta fra *-* rundt hele teppet. NB: I hvert hjørne hekles det en ekstra bue slik at hjørnet blir pent og ikke strammer.

Diagram

symbols = 1 lm
symbols = 1 fm
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (42)

country flag Helene O'Connor wrote:

Bonjour, je ne comprends pas comment crocheter le 2e tour de la bordure, les arceaux ont 2 mailles sauf dans les coins. Pouvez-vous expliquer plus précisément svp?

13.06.2020 - 09:29

DROPS Design answered:

Bonjour Mme O'Connor, crochetez le 2ème tour comme dans la vidéo ci-dessous, chaque maille serrée doit être dans un arceau de 2 mailles en l'air du 1er tour. Bon crochet!

15.06.2020 kl. 08:27

country flag Britta wrote:

Hvorfor skal arbejdet vendes for hver omgang? og hvordan ser man så hvad der er ret og vrang siden?

24.05.2020 - 18:22

DROPS Design answered:

Hej Britte, det er for at få det pænt på begge sider. Hvis du hellere vil hækle rundt, så gør du bare det :)

26.05.2020 kl. 15:03

country flag Stephanie Lytton wrote:

Ska HELA mönstret virkas med två trådar, eller är det bara när det står att det ska vara det (ringen, kanten och monteringen) som man ska använda två trådar? Tack!

08.04.2019 - 11:15

DROPS Design answered:

Hei Stephanie. Hele teppet hekles med 2 tråder. God fornøyelse

08.04.2019 kl. 13:34

country flag José wrote:

Ik heb een vraag over de gehaakte rand: die is me niet duidelijk. Is er een video van? Ik heb het dekentje gehaakt met Nepal garen, erg mooi!

04.03.2016 - 11:57

DROPS Design answered:

Hoi José. Nee, we hebben hier geen specifiek video van, maar wel deze over een picot (3 l met 1 stk in eerste l)

07.03.2016 kl. 16:59

country flag Päivi wrote:

Many colours in the same time but looks great

11.12.2015 - 12:27

Febe wrote:

Sätt in diagrammet, snälla!!!

24.08.2015 - 18:14

country flag Renata wrote:

Hallo, misschien kijk ik eroverheen, maar wat is de afmeting van de sprei al hij af is?

21.06.2015 - 15:44

DROPS Design answered:

Hoi Renata: ongeveer 70 x 100 cm (staat bovenaan het patroon onder Maten)

23.06.2015 kl. 11:57

country flag Anne wrote:

Hallo, kann ich diese Decke auch mit einem anderen Garn häkeln, z.B. Baby Merino oder Baby Alpaka Silk? Wenn ja, bräuchte ich von beiden die gleiche Menge? Danke!

03.04.2015 - 20:54

DROPS Design answered:

Beide Garne sind als Alternativen möglich. Sie können alle Garnalternativen (alle Garne der Gruppe A) sehen, wenn Sie oben im Kopf neben dem Foto auf "Garnalternativen" klicken. Für die Menge berechnen Sie die Gesamtmeterzahl, die Sie vom Originalgarn benötigen (Alpaca: 50 g = 167 m) und rechnen das dann für das Ersatzgarn um. Bei BabyAlpaca Silk gelten die gleichen Mengen, da die Lauflänge identisch ist. Baby Merino hat eine Lauflänge von 175 m / 50 g. Da die Mindestmenge bei allen Farben außer natur 50 g ist, benötigen Sie dies auch bei Baby Merino. Von natur benötigen Sie 1169 m, umgerechnet auf 175 m macht das 6,7 Knäule, also auch 7 Knäule. Die Mengen bleiben damit gleich. Wichtig ist, die Maschenprobe einzuhalten.

03.04.2015 kl. 21:10

country flag Marie Engling wrote:

Jeg har hæklet sammen på tværs nu, og skal til at hækle sammen på langs. Har det noget at sige, hvilken ende/side, man begynder i? Sammenhæklingen trækker det hele lidt skævt, hvilket man også godt kan se på jeres billede, men kan man modvirke det alt efter hvilken retning man hækler sammen på langs til sidst?

30.01.2015 - 22:59

DROPS Design answered:

Hej Marie, Nej det har ikke noget at sige, det vil du ikke kunne se når arbejdet er færdigt. God fornøjelse!

02.02.2015 kl. 13:45

country flag Jane wrote:

Hi, how do I work with two threads, when the pattern calls for one ball of each colour? Thanks!

24.12.2014 - 18:06

DROPS Design answered:

Dear Jane, the video below shows you how to make 2 balls from 1 ball to work with 2 threads hold together. Happy crocheting!

30.12.2014 kl. 12:59

Kommentér oppskrift DROPS Baby 19-22

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.