DROPS design: Model nr X-338
--------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fodens længde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets længde: 33 - 34 - 35 cm
Materialer: DROPS ALASKA fra Garnstudio
150-150-200 gr f.nr 49, lys brunmeleret
50-100-100 gr f.nr 02, natur
50-50-50 gr f.nr 40, gammelrosa

DROPS STRØMPEP nr 5 - eller den p du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS STRØMPEP nr 4 - til Rib.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 14.95 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 89.7kr. Læs mere.

Instruktioner

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ind på hver side af sidste m på omg = midt bagpå. Tag ind således før denne m: 2 r sm. Tag ind således efter denne m: 2 drejet r sm (dvs strik i bagerste m-bue i stedet for i forreste).
MØNSTER:
Se diag M.1 - diag strikkes i glatstrik og viser 1 rapport af mønsteret.
HÆLINDTAGNING:
1.p (= retsiden): Strik til der er 5-6-6 m tilbage, 2 drejet r sm (dvs strik i bagerste m-bue i stedet for i forreste), vend arb.
2.p (= vrangen): Strik til der er 5-6-6 m tilbage, 2 vr sm, vend arb.
3.p: Strik til der er 4-5-5 m tilbage, 2 drejet r sm, vend arb.
4.p: Strik til der er 4-5-5 m tilbage, 2 vr sm, vend arb.
Fortsæt indtagningerne på samme måde ved at strikke til der er 1 m mindre tilbage før der strikkes 2 sm, til der er 8-8-10 m tilbage på p.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
STRØMPE:
Arb strikkes rundt på Strømpep. Slå 60-68-72 m op på Strømpep 4 med gammelrosa. Strik 1 omg glatstrik. Sæt 1 mærke i sidste m på omg = midt bagpå. Skift til lys brunmeleret og fortsæt med Rib = 2 r / 2 vr til arb måler 10-11-12 cm. Fortsæt med 1 omg r Samtidig med at der tages 10-6-10 m ind jævnt fordelt = 50-62-62 m. Skift til Strømpep 5. Næste omg strikkes således: M.1 4-4-5 gange, derefter strikkes første m i M.1 en gang til, sidste m på omg (= midt bagpå) strikkes uden mønster i lys brunmeleret hele tiden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
SAMTIDIG på den 20.omg i diag tages der 1 m ind på hver side af m midt bagpå – SE INDTAGNINGS-TIPS!
STR 35/37: Gentag indtagningen på skiftevis hver 3.og 4.omg totalt 8 gange = 34 m.
STR 38/40 og 41/43: Gentag indtagningen på skiftevis hver 2.og 3.omg totalt 12-10 gange = 38-42 m på omg.
ALLE STR: Når M.1 er strikket 1 gang i højden måler arb ca 33-34-35 cm.
Videre beholdes de første 8-9-10 m på p, sæt de næste 18-20-22 m på 1 tråd (= midt ovenpå foden) og behold de sidste 8-9-10 m på p = 16-18-20 m på p til hæl. Strik glatstrik med lys brunmeleret frem og tilbage over hæl-maskerne i 5-5½-6 cm - sæt så 1 mærke midt på arb. Videre strikkes HÆLINDTAGNING – se forkl over! Efter hælindtagningen strikkes der 9-10-11 m op på hver side af hælen og de 18-20-22 m fra tråden ovenpå foden sættes tilbage på p = 44-48-54 m. Sæt 1 mærke på hver side af de 18-20-22 m ovenpå foden. Fortsæt rundt i glatstrik og lys brunmeleret - SAMTIDIG tages der ind i hver side således: Strik de 2 sidste m FØR første mærke r sm, og strik de 2 første m EFTER andet mærke drejet r sm. Gentag indtagningen på hver 2.omg totalt 6-6-7 gange = 32-36-40 m.
Strik videre til arb måler 18-20-22 cm fra mærket på hælen (= ca 4-4-5 cm tilbage). Sæt 1 mærke i hver side så der bliver 16-18-20 m både ovenpå og under foden. Fortsæt i glatstrik Samtidig med at der tages ind til tå på hver side af begge mærker således: Strik til der er 3 m tilbage før mærket: 2 r sm, 2 r (mærket sidder midt mellem disse), 2 drejet r sm. Gentag indtagningen på hver 2.omg totalt 4-3-4 gange og derefter på hver omg 1-3-3 gange = 12 m tilbage på p. Strik 1 omg hvor alle m strikkes r sm 2 og 2 = 6 m. Klip tråden, træk den gennem de resterende m, træk sammen og sy tråden godt fast.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 11.01.2010
....Skift til Strømpep 5. Næste omg strikkes således: M.1 4-4-5 gange...

SAMTIDIG på den 20.omg i diag tages der 1 m ind på hver side af m midt bagpå

Diagram

symbols = natur
symbols = lys brunmeleret
symbols = gammelrosa
diagram
signature-image

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 116-36) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (15)

country flag Berit wrote:

Hej. Jag fattar inte . Sticka första maskan i M1 en gång till, sista m på v ( mitt bak) stickas utan mönster.

07.01.2021 - 17:42

country flag Mélanie Coulombe wrote:

I am sorry drops but this pattern is giving me a hard time. It says I should start the deacreasing on round 20. And do a total of 12 deacrease (for the size I am knitting) rounds following the '' other and 3rd '' rounds alternatively. The M.1 chart is 48 rounds total. Since we start deacrasing on round 20, it means we gotta do 47 more rounds... this does not make any sense... It does not add up. And I had to go down to 3 and 4 mm needles this thing was SO big.... I am lost here.

04.03.2019 - 02:04

DROPS Design answered:

Dear Mrs Coulombe, you decrease 1 stitch on each side of middle stitch mid on back piece from round 20 a total of 12 times, ie last decrease will be worked on round 47 and after diagram has been worked there are 38 sts left. Remember to check and keep same tension, ie 17 sts x 22 rows = 10 x 10 cm. Happy knitting!

04.03.2019 kl. 11:32

country flag Mélanie Coulombe wrote:

Hi ! At the decreasing part for the 7 and a half size, what does OTHER stands for ? It says to decrase every other and 3rd round... I don't get it. Thank you !

20.02.2019 - 05:36

DROPS Design answered:

Hi Melanie, Every other round means every 2nd round - so decrease 1 round, do not decrease the next round and decrease next round etc. Every 3rd round will be with 2 rounds in-between where you do not decrease. I hope this helps. Happy knitting!

20.02.2019 kl. 07:53

country flag Janna Stenholt wrote:

Jeg bestilte garn til disse skønne sokker, men den brunmelerede slog slet ikke til, derimod har jeg en helt hvid tilovers. Ergo måtte jeg strikke sokkerne med stribet fod da jeg ikke kunne nå at skaffe mere garn. Andre der har oplevet dette ?

20.12.2018 - 16:53

country flag Anne Juul wrote:

Kan jeg bruge to tråde fabel og strikke en opskrift, hvor der skal bruges garn C som i denne opskrift?

04.11.2018 - 16:08

DROPS Design answered:

Hei Anne. I utgangspunktet skal det gå fint å bruke to tråder Fabel for å erstatte Alaska, men lag en prøvelapp så du er sikker på at strikkefastheten blir overholdt. Bruk garnkalkulatoren for å finne ut hvor mye Fabel du trenger. God fornøyelse

05.11.2018 kl. 07:27

country flag Hetty Stok wrote:

Am I right to say that there is a light brown, vertical stripe all the way up the mid-back of this sock? How ugly!!

27.08.2018 - 10:19

DROPS Design answered:

Dear Hetty, having a line, or a seam running up at the back of a sok or stocking has a long history, in fact stockings from several hundreds of years ago have them. I would not call them ugly, and they are the easiest way to avoid having jogs in your patterns where the rounds meet. Happy Knitting!

28.08.2018 kl. 01:30

country flag Thove Kramer Arntsen wrote:

Etter vrangbord står det at første maske i M.1 skal strikkes en gang til. Skal den også , som den siste masken i omgangen , også strikkes i brunmelert hele tiden? For det er jo 2 masker for mye for at mønsteret skal gå opp. Jeg strikker str38/40 mvh Thove

02.03.2015 - 12:39

DROPS Design answered:

Hei Thove. Ja, du har 62 m paa pinden. Saa strikker du 5 gange M.1 (12 m) og slutter af med 1e maske M.1 igen og 1 m i lysbrun meleret (som strikkes i lysbrun hele vejen)

02.03.2015 kl. 14:23

country flag Johanna wrote:

Antalet ska vara (4x12)+ 1.Den extra maskan gör mönstret lika i bägge yttersidor.

05.09.2012 - 13:02

country flag Sinne Kold wrote:

Næste omg strikkes således: M.1 4-4-5 gange, derefter strikkes første m i M.1 en gang til, sidste m på omg (= midt bagpå) strikkes uden mønster i lys brunmeleret hele tiden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Hvad mener der med: Derefter strikkes første m i M1 en gang til?? Der er to masker til overs på omgang som vel skal strikkes uden mønster, da men i str. 35-37 har 50 masker på pind, men M1 fylder 12: 12x4= 48 m, og 2 m i overskud.

05.09.2012 - 11:10

DROPS Design answered:

Du strikker M.1 4 gange (48 masker), saa strikker du den förste maske i M.1 één gang til og den sidste m på omg (= midt bagpå) strikkes uden mønster i lys brunmeleret hele tiden = 2 masker. Saa kommer du paa 50 m.

07.09.2012 kl. 09:07

country flag Sinne Kold wrote:

Det ser ud som om I er kommet til at vende M1 på hovedet i denne opskrift, i forhold til billedet af strømperne og det passer også bedre med indtagningerne bagpå, hvis M1 vendes om.

05.09.2012 - 11:09

DROPS Design answered:

Du strikker jo sokkerne ovenfra (begynder med ribben). Saa strikker du mönstret som vist i opskriften og naar du saa tager sokkerne paa bliver mönstret vendt paa hovedet

07.09.2012 kl. 09:04

Kommentere opskrift DROPS 116-36

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.