Highland Dew Socks by DROPS Design

DROPS strømper i ”Alaska” med norsk mønster.

Søkeord: flerfarget, nordisk, sokker
DROPS 116-36
DROPS design: Modell nr X-338
--------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets lengde: 33 - 34 - 35 cm
Materialer: DROPS ALASKA fra Garnstudio
150-150-200 gr f.nr 49, lys brunmelert
50-100-100 gr f.nr 02, natur
50-50-50 gr f.nr 40, gammelrosa

DROPS SETTP nr 5 - eller den p du må ha for å få 17 m x 22 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS SETTP nr 4 - til vrbord.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 18.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 108kr. Les mer.

Instruksjoner

FELLETIPS:
Det felles 1 m på hver side av siste m på omg = midt bak. Fell slik før denne m: 2 r sm. Fell slik etter denne m: 2 vridd r sm (dvs strikk i bakre m-buer istedenfor i fremre).
MØNSTER:
Se diag M.1 - diag strikkes i glstrikk og viser 1 rapport av mønsteret.
HÆLFELLING:
1.p (= retten): Strikk til det gjenstår 5-6-6 m, 2 vridd r sm (dvs strikk i bakre m-buer istedenfor i fremre), snu arb.
2.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 5-6-6 m, 2 vr sm, snu arb.
3.p: Strikk til det gjenstår 4-5-5 m, 2 vridd r sm, snu arb.
4.p: Strikk til det gjenstår 4-5-5 m, 2 vr sm, snu arb.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 m mindre før det strikkes 2 sm, til det gjenstår 8-8-10 m på p.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
STRØMPE:
Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 60-68-72 m på settp 4 med gammelrosa. Strikk 1 omg glstrikk. Sett 1 merke i siste m på omg = midt bak. Bytt til lys brunmelert og fortsett med vrbord = 2 r / 2 vr til arb måler 10-11-12 cm. Videre strikkes det 1 omg r SAMTIDIG som det felles 10-6-10 m jevnt fordelt = 50-62-62 m. Bytt til settp 5. Neste omg strikkes slik: M.1 4-5-5 ganger, deretter strikkes første m i M.1 en gang til, siste m på omg (= midt bak) strikkes uten mønster i lys brunmelert hele tiden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
SAMTIDIG på den 20.omg i diag felles det 1 m på hver side av m midt bak – SE FELLETIPS!
STR 35/37: Gjenta fellingen på vekselvis hver 3.og 4.omg totalt 8 ganger = 34 m.
STR 38/40 og 41/43: Gjenta fellingen på vekselvis hver 2.og 3.omg totalt 12-10 ganger = 38-42 m på omg.
ALLE STR: Når M.1 er strikket 1 gang i høyden måler arb ca 33-34-35 cm.
Videre beholdes de første 8-9-10 m på p, sett de neste 18-20-22 m på 1 tråd (= midt oppå foten) og behold de siste 8-9-10 m på p = 16-18-20 m på p til hæl. Strikk glstrikk med lys brunmelert frem og tilbake over hæl-maskene i 5-5½-6 cm - sett så 1 merke midt på arb. Videre strikkes HÆLFELLING – se forkl over! Etter hælfellingen strikkes det opp 9-10-11 m på hver side av hælen og de 18-20-22 m fra tråden oppå foten settes tilbake på p = 44-48-54 m. Sett 1 merke på hver side av de 18-20-22 m oppå foten. Fortsett med glstrikk og lys brunmelert videre rundt - SAMTIDIG felles det i hver side slik: Strikk de 2 siste m FØR første merket r sm, og strikk de 2 første m ETTER andre merket vridd r sm. Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 6-6-7 ganger = 32-36-40 m.
Strikk videre til arb måler 18-20-22 cm fra merket på hælen (= ca 4-4-5 cm igjen). Sett 1 merke i hver side slik at det blir 16-18-20 m både oppå og under foten. Fortsett med glstrikk SAMTIDIG som det felles til tå på hver side av begge merkene slik: Strikk til det gjenstår 3 m før merket: 2 r sm, 2 r (merket sitter midt mellom disse), 2 vridd r sm. Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 4-3-4 ganger og deretter på hver omg 1-3-3 ganger = 12 m tilbake på p. Strikk 1 omg hvor alle m strikkes r sm 2 og 2 = 6 m. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest tråden godt.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 11.01.2010
STRØMPE:
......... Bytt til settp 5. Neste omg strikkes slik: M.1 4-5-5 ganger.....
SAMTIDIG på den 20.omg i diag felles det 1 m på hver side av m midt bak – SE FELLETIPS!

Diagram

symbols = natur
symbols = lys brunmelert
symbols = gammelrosa
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (15)

country flag Berit wrote:

Hej. Jag fattar inte . Sticka första maskan i M1 en gång till, sista m på v ( mitt bak) stickas utan mönster.

07.01.2021 - 17:42

country flag Mélanie Coulombe wrote:

I am sorry drops but this pattern is giving me a hard time. It says I should start the deacreasing on round 20. And do a total of 12 deacrease (for the size I am knitting) rounds following the '' other and 3rd '' rounds alternatively. The M.1 chart is 48 rounds total. Since we start deacrasing on round 20, it means we gotta do 47 more rounds... this does not make any sense... It does not add up. And I had to go down to 3 and 4 mm needles this thing was SO big.... I am lost here.

04.03.2019 - 02:04

DROPS Design answered:

Dear Mrs Coulombe, you decrease 1 stitch on each side of middle stitch mid on back piece from round 20 a total of 12 times, ie last decrease will be worked on round 47 and after diagram has been worked there are 38 sts left. Remember to check and keep same tension, ie 17 sts x 22 rows = 10 x 10 cm. Happy knitting!

04.03.2019 kl. 11:32

country flag Mélanie Coulombe wrote:

Hi ! At the decreasing part for the 7 and a half size, what does OTHER stands for ? It says to decrase every other and 3rd round... I don't get it. Thank you !

20.02.2019 - 05:36

DROPS Design answered:

Hi Melanie, Every other round means every 2nd round - so decrease 1 round, do not decrease the next round and decrease next round etc. Every 3rd round will be with 2 rounds in-between where you do not decrease. I hope this helps. Happy knitting!

20.02.2019 kl. 07:53

country flag Janna Stenholt wrote:

Jeg bestilte garn til disse skønne sokker, men den brunmelerede slog slet ikke til, derimod har jeg en helt hvid tilovers. Ergo måtte jeg strikke sokkerne med stribet fod da jeg ikke kunne nå at skaffe mere garn. Andre der har oplevet dette ?

20.12.2018 - 16:53

country flag Anne Juul wrote:

Kan jeg bruge to tråde fabel og strikke en opskrift, hvor der skal bruges garn C som i denne opskrift?

04.11.2018 - 16:08

DROPS Design answered:

Hei Anne. I utgangspunktet skal det gå fint å bruke to tråder Fabel for å erstatte Alaska, men lag en prøvelapp så du er sikker på at strikkefastheten blir overholdt. Bruk garnkalkulatoren for å finne ut hvor mye Fabel du trenger. God fornøyelse

05.11.2018 kl. 07:27

country flag Hetty Stok wrote:

Am I right to say that there is a light brown, vertical stripe all the way up the mid-back of this sock? How ugly!!

27.08.2018 - 10:19

DROPS Design answered:

Dear Hetty, having a line, or a seam running up at the back of a sok or stocking has a long history, in fact stockings from several hundreds of years ago have them. I would not call them ugly, and they are the easiest way to avoid having jogs in your patterns where the rounds meet. Happy Knitting!

28.08.2018 kl. 01:30

country flag Thove Kramer Arntsen wrote:

Etter vrangbord står det at første maske i M.1 skal strikkes en gang til. Skal den også , som den siste masken i omgangen , også strikkes i brunmelert hele tiden? For det er jo 2 masker for mye for at mønsteret skal gå opp. Jeg strikker str38/40 mvh Thove

02.03.2015 - 12:39

DROPS Design answered:

Hei Thove. Ja, du har 62 m paa pinden. Saa strikker du 5 gange M.1 (12 m) og slutter af med 1e maske M.1 igen og 1 m i lysbrun meleret (som strikkes i lysbrun hele vejen)

02.03.2015 kl. 14:23

country flag Johanna wrote:

Antalet ska vara (4x12)+ 1.Den extra maskan gör mönstret lika i bägge yttersidor.

05.09.2012 - 13:02

country flag Sinne Kold wrote:

Næste omg strikkes således: M.1 4-4-5 gange, derefter strikkes første m i M.1 en gang til, sidste m på omg (= midt bagpå) strikkes uden mønster i lys brunmeleret hele tiden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Hvad mener der med: Derefter strikkes første m i M1 en gang til?? Der er to masker til overs på omgang som vel skal strikkes uden mønster, da men i str. 35-37 har 50 masker på pind, men M1 fylder 12: 12x4= 48 m, og 2 m i overskud.

05.09.2012 - 11:10

DROPS Design answered:

Du strikker M.1 4 gange (48 masker), saa strikker du den förste maske i M.1 één gang til og den sidste m på omg (= midt bagpå) strikkes uden mønster i lys brunmeleret hele tiden = 2 masker. Saa kommer du paa 50 m.

07.09.2012 kl. 09:07

country flag Sinne Kold wrote:

Det ser ud som om I er kommet til at vende M1 på hovedet i denne opskrift, i forhold til billedet af strømperne og det passer også bedre med indtagningerne bagpå, hvis M1 vendes om.

05.09.2012 - 11:09

DROPS Design answered:

Du strikker jo sokkerne ovenfra (begynder med ribben). Saa strikker du mönstret som vist i opskriften og naar du saa tager sokkerne paa bliver mönstret vendt paa hovedet

07.09.2012 kl. 09:04

Kommentér oppskrift DROPS 116-36

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.