Oxford Skirt by DROPS Design

DROPS nederdel i ”Karisma” med Rib i taljen og 4 enkle snoninger. Str XS til XXL

Nøgleord: nederdele, snoning
  • Oxford Skirt / DROPS 115-42 - DROPS nederdel i ”Karisma” med Rib i taljen og 4 enkle snoninger. Str XS til XXL
DROPS design: Model nr U-588
--------------------------------------------------------
Størrelse: XS - S - M - L - XL - XXL Materialer: DROPS KARISMA fra Garnstudio
300-350-350-400-450-500 gr f.nr 55, lys brunmeleret

DROPS RUNDP (80 cm) nr 3,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 22 m x 36 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (60 cm) nr 3 - til Rib.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 17.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 107.7kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diag M.1, diag viser 1 rapport af mønst.
INDTAGNINGSTIPS:
Tag ind således på hver side af de 4 snoninger: Strik til der er 2 r m tilbage før 2 vr og M.1: Strik 2 r sm, 2 vr, M.1, 2 vr, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over.
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
NEDERDEL: Arb strikkes rundt på rundp nedenfra og op.
Slå 336-368-400-432-464-496 m op på rundp 3,5 med Karisma. Strik således: [* M.1, 4 vr *, gentag fra *-* totalt 9-10-11-12-13-14 gange, M.1, 2 vr, M.1 (Sæt 1 mærke midt i denne snoning), 2 vr], gentag fra [-] totalt 4 gange = totalt 44-48-52-56-60-64 snoninger. Der er nu 4 mærker på omg med lige mange m mellem hver. Strik mønster til der er snoet ialt 4 gange i højden, strik 3 omg efter sidste snoning, arb måler ca 8 cm.
Næste omg strikkes således: [* strik de 4 m over M.1 r sm 2 og 2, 4 vr *, gentag fra *-* totalt 9-10-11-12-13-14 gange, strik de 4 m over M.1 r sm 2 og 2, 2 vr, M.1, 2 vr], gentag fra [-] totalt 4 gange (dvs at det kun er over de 4 snoninger som har mærke hvor m ikke strikkes sm 2 og 2) = 256-280-304-328-352-376 m.
Fortsæt således: * Glatstrik over 56-62-68-74-80-86 m, 2 vr, M.1, 2 vr *, gentag fra *-* totalt 4 gange. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDHEN!
Når arb måler 11-11-11-11-12-13 cm tages der 1 m ind på næste omg på hver side af hver snoning - SE INDTAGNINGSTIPS (= 8 indtagninger pr omg). Gentag indtagningen på hver 7.omg totalt 13-14-15-16-16-16 gange = 152-168-184-200-224-248 m. Når arb måler 42-44-46-48-50-52 cm skiftes der til rundp 3 - strik 1 omg med mønster som tidligere, samtidig med at der tages 16-32-32-32-40-48 m ud jævnt fordelt, dvs tag 4-8-8-8-10-12 m ud mellem hver snoning (der tages ikke ud i snoningen + 2 vr på hver side af denne) = totalt 168-200-216-232-264-296 m. Fortsæt således: [* 2 r, 2 vr *, gentag fra *-* totalt 8-10-11-12-14-16 gange, 2 r, 2 vr, M.1, 2 vr], gentag fra [-] omg ud. Strik således i 6 cm, luk løst af med r over r og vr over vr. Nederdelen måler totalt ca 48-50-52-54-56-58 cm.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 29.09.2009
Under billedet i Drops katalog 115 model 42 står der at nederdelen er srikket i Alaska, det stemmer ikke, den er strikket i Karisma som der står i opskriften.

Diagram

symbols = ret
symbols = sæt 2 m på hj.p foran arb,
2 r, 2 r fra hj.p.
diagram
signature-image signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 115-42) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (43)

country flag Brigitte Tessarek wrote:

Hallo ich möchte den Rock länger machen. Wo kann ich dies am besten einarbeiten so das er oben nicht zu eng wird?

10.09.2020 - 06:36

DROPS Design answered:

Liebe Frau Tessarek, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder Anfrage umrechnen - gerne können Sie aber Ihr DROPS Laden fragen, oder andere Strickerinnen in unserer DROPS Workshop fragen. Viel Spaß beim stricken!

10.09.2020 kl. 09:49

country flag Mollie Chance wrote:

I have the chart for M1 but don’t completely understand it, what do you do between the cable rows, is it 5 knit rows? Help. Mollie

09.06.2020 - 17:14

DROPS Design answered:

Dear Mrs Chance, correct, you will knit the stitches (from RS = in the round) for 5 rounds between every cable round. Happy knitting!

09.06.2020 kl. 19:07

country flag Kerstin Schnepper wrote:

Habe angefangen den Rock zu stricken, das Bündchenmuster ist sehr schön. Leider rollt sich der Saum unten nach außen. Was kann man da machen?

22.12.2016 - 07:28

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schnepper, es wird 8 cm im Bündchen (Zopfmuster) gestrickt, dann bei der nächsten Runde werden Sie wie beschrieben abnehmen. Am Ende können Sie immer den Rock spannen/blockieren. Viel Spaß beim stricken!

22.12.2016 kl. 09:56

country flag Lene Bårtvedt wrote:

Jeg har begynt på dette skjørtet, men det blir jo alt for stort. På bildet ser det ut som om det er ganske smalt, og jeg lurer på om det kan stemme med 400 masker i størrelse m.

21.12.2016 - 13:35

DROPS Design answered:

Hej Lene. Nej, ikke om du overholder strikkefastheden - og husk at kabler/mönstret ogsaa vil traekke arbejdet lidt sammen. Og naar du er faerdig med mönstret (M.1) tager du ind til 304 m

21.12.2016 kl. 14:03

country flag Kirsten Poulsen wrote:

Når man når rib-kanten i taljen står der, at man skal starte med 2r, 2vr osv. (rib), bør det ikke være 2vr, M.1, 2vr og så ribben?

01.09.2016 - 14:35

DROPS Design answered:

Det kommer an på hvor du er på omgangen, men sørg for at strikke M.1 over snoningen. God fornøjelse!

01.09.2016 kl. 14:49

country flag Anja wrote:

Ich habe jetzt gerade noch einmal das Foto des fertigen Rocks genau angeschaut und sehe im Bund 4 Runden, in denen sich die Maschen bei den Zöpfen überschneiden, ergo muss das Muster, so wie es im Diagramm ist, nur zwei Mal gestrickt werden! Dann haut das ja auch genau hin mit den 8cm. Die Maschenprobe hat nämlich auch genau gestimmt, daher war ich sehr verwundert. Ist das ein Fehler in der Anleitung oder habe ich das mit dem Diagramm und der Anleitung noch nicht ganz verstanden gehabt?

24.01.2016 - 12:49

DROPS Design answered:

Antwort siehe unten, Sie haben das genau richtig erkannt. Der Fehler wurde gerade behoben.

02.02.2016 kl. 11:01

country flag Anja wrote:

Hallo. Ich habe jetzt nach der Anschlagkante das Muster einmal komplett fertig, also alle 12 Runden wie im Diagramm. Die Anleitung sagt, ich solle das Muster 4 Mal stricken (also noch weitere 3 mal 12 = 36 Runden?) dann sei die Arbeit 8 cm lang. Meine Arbeit ist nach den ersten 12 Runden des Musters aber bereits 4 cm lang! Habe ich da etwas falsch verstanden?

24.01.2016 - 12:42

DROPS Design answered:

Sie stricken die Verzopfungen insgesamt 4x, d.h. M.1 2x in der Höhe. Dann passt es genau zu Ihrer gemessenen Höhe. Der Fehler wird in der Anleitung gleich korrigiert.

02.02.2016 kl. 10:57

country flag Ingrid wrote:

Har frågat tidigare utan svar. Hoppas på tur nu. Förstår inte att man ska öka innan resår. Det är 232 m på stickor 3, jag jämför med modell 11-3 som i sin resår har 180 m på stickor 2,5. Mindre nr på stickor och färre maskor, hur fungerar det??

12.11.2015 - 20:17

country flag Ingrid wrote:

Jag har stickat kjolen och ska påbörja resåren , förstår inte 232 m på stickor 3. Håller också på med kjol11-3 och där är resåren 180 m på stickor 2,5. Ju mindre maskor finare stickor, skillnaden är så stor i maskantalet, får inte cm måttet att gå ihop. Snälla HJÄLP!!

10.11.2015 - 12:35

DROPS Design answered:

Hej Ingrid, jo resåren på 11-3 skall vara mindre enligt beskrivningen. Om du føljer mønstret på 115-42 så får du en resår på 88 cm. Kom ihåg att resår får plagget till att dra ihop sig och att varje fläta behöver flera m då den drar ihop sig ännu mera! Känner du att den blir för stor så följ en mindre storlek. Lycka till!

20.11.2015 kl. 13:27

country flag Irmgard wrote:

Rock ist super geworden! Danke für die tolle Anleitung

06.07.2014 - 19:56

Kommentere opskrift DROPS 115-42

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.