DROPS / 104 / 4

Winter Sprite by DROPS Design

Tovet tøffel i DROPS Snow. Størrelse 35-44.

Stikkord: jul, tovet, tøfler,
  • Winter Sprite / DROPS 104-4 - Tovet tøffel i DROPS Snow. Størrelse 35-44.
DROPS Design: Modell nr EE-156
Garngruppe E
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 43/44
Mål: Se målskisse
Materialer: DROPS Snow fra Garnstudio
150-200-250-250 g f.nr 14, mørk grå
Og bruk:
50 gr i alle størrelser, f.nr 08, rød

DROPS PINNE NR 8 - eller det pinnenummer du må bruke for å få 11 masker x 15 pinner glattstrikk = 10 x 10 cm før toving.
Etter toving 10 x 10 cm = 13,5 masker x 28 pinner.

Obs! Ang. toving klikk her

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 25.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 25.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 125kr. Les mer.

Instruksjoner

TØFFEL:
Tøffelen strikkes i ett stykke med søm midt foran og midt bak, det startes øverst midt oppå vristen med mørk grå (se målskisse – D).

Legg opp 4-4-5-4 m på p 8 med grå Snow. Strikk glattstrikk. Øk i hver side ved å legge opp nye masker på slutten av hver pinne slik:
Høyre side sett fra retten (mot hælen): 2 masker 3 gang, 3 masker 2 gang, 5-6-7-8 masker 1 gang.
Venstre side sett fra retten (mot tåen): 2 masker 5-6-6-7 ganger, 1 maske 3 ganger.
Etter alle økninger er det 34-37-39-41 masker på pinnen. Fortsett med glattstrikk. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når arbeidet måler 22-24-24-25 cm settes en merketråd i arbeidet = midt under foten. Nå strikkes den andre siden på tøffelen med fellinger istedenfor økninger. Start fellingene når det er like mange cm fra merketråden, som det er fra siste økning i hver side og frem til merketråden NB! Fellingene i høyre side starter når det er felt 2-3-3-4 ganger i venstre side. Fell på begynnelsen av hver pinne slik:
I høyre side (fra helen): 5-6-7-8 masker 1 gang, 3 masker 2 gang, 2 masker 3 gang.
I venstre side (fra tåen): 1 maske 3 ganger, 2 masker 5-6-6-7 ganger = 4-4-5-4 masker igjen. Fell av.

MONTERING:
Brett tøffelen midt under foten og sy sømmen midt oppå foten (inkludert opplegg og avfellingskanten).
Rundt åpningen øverst plukkes det opp ca 55-60 masker med rød (det er viktig at det plukkes opp nok masker slik at det ikke strammer). Strikk 2 pinner rett. Fell av. Sy sømmen midt bak (A+B) i ytterste ledd av ytterste maske. Strikk 1 tøffel til.

TOVING:
Legg tøflene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifuge og uten forvask. Etterpå tas tøflene på foten og formes til riktig mål mens den ennå er våt. Senere vaskes tøflene som et ullplagg.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 07.09.2007
Under Tøffel: ...Legg opp 4-4-5-4 m på p 8 med grå Snow. Strikk glstrikk. Øk i hver ...

Ny garnmengde på str. 40/42 og 43/44.
Skal være 250-250 gr f.nr 14, mørk grå
Oppdatert online: 08.08.2018
Ingen rettelse: Oppskriftstekst er skrevet om

Diagram

symbols = helen midt bak, skal syes til B

symbols = helen midt bak, skal syes til A
symbols = midt under foten
symbols = =start å strikke her
symbols = strikkeretning
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (95)

country flag Suzie Durand 16.03.2021 - 19:38:

Bonjour, avec la grandeur 35/37 lorsque je mesure l'ouvrage a 22cm la pointe et le talon ont la même longueur, soit 14cm? Et ensuite, je ne comprends pas la Note qui dit de commencer à rabattre à droite quand on a rabattu 2 fois les mailles a gauche. Le chausson n'est plus symétrique. Merci de bien vouloir m'éclairer.

user icon DROPS Design 17.03.2021 kl. 08:11:

Bonjour Mme Durand, les 22 cm se mesurent à partir des 4 mailles montées (à partir de D dans le schéma). Vous rabatte ensuite pour le talon en début de rang sur l'endroit (= à droite, vu sur l'endroit) et pour la pointe en début de rang sur l'envers (= à gauche, vu sur l'endroit). Bon tricot!

country flag Heike 07.02.2021 - 14:54:

Ich habe 24 cm Grösse 38 gestrickt Maschenmakierer angebracht Fussmitte jetzt noch einmal 24 cm stricken oder mit der Abnahme beginnen???

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 09:53:

Liebe Heike, die Markierung nach 24 cm ist für die Mitte von der Arbeit (siehe Maßskizze = gestrichte Linie). Schauen Sie wieviele Reihen nach der letzten Zunahmenreihen bis zu dieser Markierung gestrickt haben, diese Reihenanzahl stricken Sie nach der Markierung bis zum ersten Abnahme/Abkette, damit die 2. Hälfte schön spiegelverkehrt wird. Viel Spaß beim stricken!

country flag Vilde 28.12.2020 - 17:27:

Nå skal jeg strikke disse men står det feil i oppskrifta? Kan ikke få det til å stemme. Når man skal felle så står det at man skal begynne å felle i høyre side når det er fellt 3 ganger i venstre side, er det ikke motsatt?

user icon DROPS Design 07.01.2021 kl. 13:27:

Hej Vilde, Se må skitsen nederst i opskriften, her ser du i hvilken retning tøflen strikkes. Først tager du ud i hver side, kommer til midten og tager nu ind i hver side. God fornøjelse!

country flag Frauk 16.12.2020 - 20:57:

Hallo! Wie nähe ich den Schuh zusammen? Ich schließe die Obere Naht (inkl Anschlag- und Abkettkante) also den Fußrückens. Wie nähe ich jedoch die Zehenspitzen zusammen? So dass ich vorne eine senkrechte Kante bekomme?.. oder flach? Das macht beides für mich keinen Sinn....

user icon DROPS Design 17.12.2020 kl. 08:46:

Liebe Frauk, dieses Video zeigt, wie man einen ähnlichen Hausschuh zusammennäht (nicht genau das gleiche Modell jedoch werden die Nähte doch gleich). Viel Spaß beim stricken!

country flag Lydia 02.12.2020 - 11:35:

Strickt man mit doppeltem Garn oder mit einfachem?

user icon DROPS Design 02.12.2020 kl. 15:32:

Liebe Lydia, Hausschuhen sind mit nur 1 Faden DROPS Snow gestrickt - Maschenprobe ist 11 M x 15 Reihen glatt gestrickt = 10 x 10 cm - lesen Sie mehr über Maschenprobe und Nadelgröße. Viel Spaß beim stricken!

country flag Dörte 23.11.2020 - 16:48:

Ich habe mich, trotz der vielen Fragen zur Anleitung, an diesen Hausschuh gewagt. Mein Tipp: genau der Anleitung folgen. Es klappt!!! Vor dem Filzen dachte ich, ich hätte einen unförmigen Putzlappen produziert. Nach dem Filzen, oh Wunder, ein wunderschöner, perfekt passender Hausschuh. Also, nicht den Mut verlieren.

country flag Lucia Battisti 03.06.2020 - 17:25:

Buongiorno vorrei sapere se dopo il lavaggio in lavatrice é opportuno mettere della carta per dare la forma desiderata. Per far asciugare le pantofole é possibile metterle al sole.?Ho avuto un pó di difficoltà nel realizzare questo modello, ma dopo aver consultato le spiegazioni del modello n. 203/24 Line Walking sono riuscita a terminarle. Grazie dei consigli

user icon DROPS Design 05.06.2020 kl. 19:56:

Buongiorno Lucia. Per dare la forma corretta può usare qualunque materiale che non si attacchi alla lana. Generalmente consigliamo di non asciugare i capi di lana alla luce diretta del sole. Buon lavoro!

country flag Sandra L Whittley 05.12.2019 - 08:28:

I have managed with great difficulty to make my first slipper but now I can't figure out how to assemble it... the video doesn't help. Do I fold the slipper lengthwise so you end up with a gigantic length and then sewing the toe is not a nice shape... or do I fold it in half where I put the markers... none of it makes sense and I have about 20 orders for xmas

user icon DROPS Design 05.12.2019 kl. 10:35:

Dear Mrs Whittley, lay piece as shown in measurement chart (see arrow showing knitting direction), fold double (along the dotted line in chart) and sew together mid upper foot: from the toe (left side on the chart) towards opening on foot (until last st cast on from RS (on D) and last st cast off at the end of slipper), pick up sts along edge ((not along A nor B) then sew A + B (= back side on slipper) together. Hope this helps! Happy knitting!

country flag Emelie 14.10.2019 - 11:22:

Hej. Ska hela toffeln stickas i slätstickning? Det står rätstickning mitt i mönstret..?

user icon DROPS Design 16.10.2019 kl. 14:51:

Hej Emelie, nej de stickas i slätstickning. Tack för info :)

country flag ROLAND Mager 28.09.2019 - 19:18:

Bonjour, J'ai tricoter le chausson feutréChaussons feutrés tricotés en DROPS Eskimo. Du 35 au 44. DROPS design: Modèle n° ee-156 . Je ne comprend pas comment l’assembler. Suivant le schéma , je plie le tricot en deux suivant la ligne C , je couds la partie A à B côté droit sur la partie droite et ensuite? je ne comprend plus... Pouvez vous m'aidez? Avec mes remerciements anticipées Cordialement Georgette Mager

user icon DROPS Design 30.09.2019 kl. 10:16:

Bonjour Mme Roland,
cette vidéo montre comment assembler ce type de chaussons (la tige du modèle en vidéo est plus haute), toutefois, pour ce modèle, on va commencer l'assemblage à partir du time code 1:35: à partir de la pointe en remontant vers l'ouverture pour le pied (les rangs d'augmentations contre les rangs de diminutions). Quand les coutures sont faites, relevez les mailles autour de l'ouverture pour le pied pour tricoter la bordure et terminer ensuite par la couture du milieu dos = A & B (début de la vidéo). Bon assemblage!

Kommentér oppskrift DROPS 104-4

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.