DROPS Snow
DROPS Snow
100% Villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 12.00€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24
DROPS 104-4

Kenkäkoko: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 43/44
Mitat: Katso mittapiirros.
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Snow:
150-200-250-250 g nro 14, tummanharmaa
joka kokoon 50 g nro 08, punainen
Langan koostumus - kts. sivu 2
Huom! Lue lisää huovutuksesta sivulta XX

DROPS Puikot nro 8.
Neuletiheys: 11 s x 15 krs sileää neuletta Snow-langalla puikoilla nro 8 ennen huovutusta = 10 x 10 cm.
Huovutuksen jälkeen: 13½ s x 28 krs = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Snow
DROPS Snow
100% Villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 12.00€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

Tossu: Tossu neulotaan yhtenä kappaleena saumalla keskellä edessä ja keskellä takana. Aloita ylimpänä nilkan keskeltä tummanharmaalla langalla (kts. mittapiirros - D).

Luo puikoille nro 8 harmaalla Snow-langalla 4-4-5-4 s ja neulo sileää neuletta. Lisää kummassakin reunassa samanaikaisesti luomalla uusia s:ita joka 2. krs näin:
Oikea reuna (kantapään reunassa): 3 x 2 s, 2 x 3 s, 1 x 5-6-7-8 s.
Vasen reuna (kärjen reunassa): 5-6-6-7 x 2 s, 3 x 1 s.
Puikolla on nyt yht. 34-37-39-41 s. Tarkista neuletiheys! Kiinnitä merkkilanka työhön kun työn korkeus on 22-24-24-25 cm = keskellä jalan alla. Jatka neulomalla tossun toinen puoli ja kavenna samalla kummassakin reunassa. Aloita kavennukset neulottuasi yhtä monta cm merkkilangasta, kuin neuloit viimeisen lisäyksen jälkeen ennen kuin kiinnitit merkkilangan. Kavenna joka 2. krs näin:
Oikea reuna (kantapään reunassa): 1 x 5-6-7-8 s, 2 x 3 s, 3 x 2 s.
Vasen reuna (kärjen reunassa): 3 x 1 s, 5-6-6-7 x 2 s = 4-4-5-4 s jäljellä. Päätä s:t.

Viimeistely: Taita tossu keskeltä jalan alta ja ompele sauma keskellä jalan päällä (sis. luomis- ja päätösreuna). Poimi ylimpänä olevasta aukosta punaisella langalla n. 55-60 s (on tärkeää, että s:ita poimitaan riittävästi, jottei reunus kiristäisi). Neulo 2 krs ainaoikeaa, päätä s:t. Ompele sauma keskellä takana (A+B) uloimmista silmukanreunoista. Neulo toinenkin tossu.

Huovutus: Laita tossut pesukoneeseen ja käytä pesuainetta ilman entsyymejä ja optisia valkaisuaineita. Aseta kone 40 asteen pesuohjelmalle, tavallinen linkous, ei esipesua. Kun ohjelma on valmis, tossut muotoillaan oikean muotoisiksi niiden ollessa yhä märkiä. Tulevaisuudessa tossut pestään kuin villavaatetta.


A = kantapää keskellä takana, kiinnitetään kohtaan B
B = kantapää keskellä takana, kiinnitetään kohtaan A
C = keskellä jalan alla
D = aloita neulominen tästä
Nuoli = neulomissuunta
HUOVUTUKSEN JÄLKEEN:
Mikäli työ ei ole huopunut riittävästi ja se on tästä syystä hieman liian iso: Pese märkä vaate uudestaan pesukoneessa ja laita lisäksi halutessasi pesukoneeseen froteepyyhe (50x70 cm). HUOM: Älä käytä lyhyttä pesuohjelmaa!
Jos neule on huopunut liikaa ja se on liian pieni: Vedä märkä vaate oikeaan muotoonsa. Mikäli vaate on jo kuivunut, kostuta se uudelleen ja vedä se sitten oikeaan muotoonsa.
Muistathan - jatkossa neule pestään samoin kuin villavaatteet.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 07.09.2007
Otsikon Tossu alla: Luo puikoille nro 8 harmaalla Snow-langalla 4-4-5-4 s ja neulo sileää neuletta. Lisää...
Uusi langanmenekki kooissa 40/42 ja 43/44. Tarvitset 250-250 g nro 14, tummanharmaa

Piirros

symbols = kantapää keskellä takana, kiinnitetään kohtaan B
symbols = kantapää keskellä takana, kiinnitetään kohtaan A
symbols = keskellä jalan alla
symbols = aloita neulominen tästä
symbols = neulomissuunta
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 104-4

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (107)

country flag Marit wrote:

Hur ökar man flera maskor i slutet av varvet? Avigt? Rät? Ska man bara sticka flera ggr i samma maska? Det blir tokigt när man ska öka 5 m sista v. Jag har letat efter tutorials men hittar ingen som stämmer med mönstret.

10.01.2024 - 20:14

DROPS Design answered:

Hei Marit. Det skal ikke økes, men legges opp nye masker. Nederst finner du en video: Lägg upp nya m i kanten på arb. Ta en titt på den og bruk den teknikken du syns best om. Bruk samme teknikk både på retten og på vrangen. mvh DROPS Design

15.01.2024 - 13:55

country flag Petra wrote:

Hallo, Ich muss trotzdem nochmal fragen: "A" wird an "B"genäht? Wird das dann nicht sehr hoch? Es sind doch nur Pantoffeln... Beste Grüße

13.11.2023 - 16:12

country flag Petra wrote:

Hallo, Sie schreiben: "Aus der oberen Öffnung ca. 55 bis 60 Maschen mit rot auffassen" . D.h. die Randmaschen von 'A' und 'B' werden nicht mit aufgenommen? Und was bedeutet: "am äußeren Maschenglied der äußersten Maschen" ? Besten Dank

12.11.2023 - 20:56

DROPS Design answered:

Liebe Petra, A und B sind beim Fersen, deshalb wird man keine Masche hier auffassen, nur an der Öffnung. Damit diese Kante nicht zu dick wird, soll man die Maschen in der äußersten Glied von den Rand-Maschen auffassen. Viel Spaß beim stricken!

13.11.2023 - 08:30

country flag Barbara Schust-Lawrence wrote:

I love the look of these slipper! I have made several slippers from another pattern, but now want to make a slip on style. I am a novice knitter, and the pattern I used was so easy, as there was a chart with directions for every row, for every size. I don’t want to give up on this pattern but I can’t even begin to understand the directions. Has anyone created a chart for these lovely Winter Sprite slippers and could share it?

20.02.2023 - 14:30

DROPS Design answered:

Dear Mrs Schust-Lawrence, we don't have any chart for this pattern, but just follow the pattern step by step, and feel free to ask any question here. Happy knitting!

21.02.2023 - 09:49

country flag Jutta Schwan-Mahut wrote:

Hallo, wo finde ich die Anleitung der gefilzten blaue krone? Ist abgebildet wo man näheres über das verfilzen nach lesen kann. Mit freundlichen Grüßen Jutta

05.02.2023 - 02:37

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schwan-Mahut, wir haben einige Anleitung für Kronen (siehe hier) aber für diese gefiltze haben wir keine. Viel Spaß beim filzen!

08.03.2023 - 13:23

country flag Helene wrote:

Jeg har meget smalle fødder og lav vrist, så når jeg strikker i str. 40, skal midten ikke være 24 cm høj, som der står i opskriften, men kun 18 cm. Det svarer til 20 pinde fra sidste udtagning til første indtagning. Og der skal kun samles 50 masker op til kanten rundt om åbningen. Jeg har også lavet et diagram på ternet papir til udtagningerne/indtagningerne - det gør det meget nemmere at holde styr på.

29.01.2023 - 11:46

country flag Helene wrote:

Hej - Jeg har strikket hjemmeskoene i str. 40, men de blev alt for brede/høje. Nu har jeg strakt dem ud til en str. 44 i stedet, men kan det være rigtigt, at arbejdet skal være 24 cm på midten i str. 40? (Skitsen ser heller ikke så “høj” ud …) Et andet spørgsmål: Når man syr vristen og tåen sammen, skal man så bare sy sømmen fladt hele vejen frem til tåen? Jeg lagde tåen sammen og syede den på tværs … jeg ved ikke, om det var en fejl?

07.01.2023 - 20:06

country flag Stella wrote:

Hej, det vore oerhört användbart för nybörjare om ni någonstans förklarar grunder, t ex 1. lägga upp 4-4-5-5 vad betyder detta om jag har vanliga stickor eller menar ni att jag ska ha fyra sockstickor? Ska jag lägga upp vissa rätt och vissa aviga eller? 2. Ökning 2 maskor 5-6-6-7 gånger menas här på sockstickor eller? Tack.

30.12.2022 - 12:33

DROPS Design answered:

Hei Stella. Tallene 4-4-5-5 forteller deg hvor mange masker du skal legge opp. I denne oppskriften er det 4 størrelse og de 4 tallene forteller deg at første tallet er til den minste størrelsen og det siste tallet er til den største størrelsen. Men ta gjerne en titt her for å forstå en DROPS oppskrift for du begynner å strikke: Hur man följer ett DROPS mönster mvh DROPS Design

05.01.2023 - 12:36

country flag Gunvor wrote:

Det här är andra mönstret tofflor jag provar av era beskrivningar och båda är värdelösa. Mycket förvirrande och konstiga beskrivningar, och resultatet som inte alls liknar era ritningar. Och jag är ingen nybörjare. Tråkigt att behövs repa upp ullgarn son lätt slits....ska man verkligen behövs provsticka i ett annat garn först? Nä jag ger upp och letar mönster någon annanstans....

02.12.2022 - 11:26

country flag Chiara Eller wrote:

Hallo, Ich war immer sehr zufrieden mit den Anleitungen von Garnstudio. Ich hab mich auch genau an die Anleitung gehalten, dennoch ist ein oben viel zu weiter Schuh bei mir raus gekommen, was super ärgerlich ist. Die neu überarbeiteten Anleitungen sind irgendwie nicht mehr das gleiche 😔 Ich muss jetzt schauen, wie ich meinen Schuh noch tragfähig machen kann, da ich so rausschlüpfe und sie aber von der Fußlänge super passen.

22.01.2022 - 17:46