DROPS / 14 / 9

Bluescape by DROPS Design

DROPS genser i Muskat eller Lima med Blomsterbord

  • Bluescape / DROPS 14-9 - DROPS genser i Muskat eller Lima med Blomsterbord
  • Bluescape / DROPS 14-9 - DROPS genser i Muskat eller Lima med Blomsterbord
DROPS design: Modell nr R-038
-------------------------------------------------------

DROPS Retro 1980-1993

Størrelse: Small/Medium - (Medium/Large)
Materialer: DROPS Muskat fra Garnstudio
Alt 1:
600 (650) gr f.nr 002,blå
100 (100) gr f.nr 018,hvit
50 (50) gr f.nr 001,lys blå
50 (50) gr f.nr 004,lilla
Alt 2:
600 (650) gr f.nr 010,lyslaks
100 (100) gr f.nr 018,hvit
50 (50) gr f.nr 011,laks
50 (50) gr f.nr 009,beige

Eller bruk:
DROPS Lima fra Garnstudio
600 (650) gr f.nr 6235,gråblå
100 (100) gr f.nr 1101,hvit
50 (50) gr f.nr 8112,isblå
50 (50) gr f.nr 4088,lyng


DROPS Rundp og Ermp 2,5 og 4,5.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 17.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 17.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 272kr. Les mer.

Instruksjoner

Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 19 m x 25 p på p 4,5 og glstrikk.

Vrangbord: * 1 vridd rett, 1 vrang *

Mønster: Hele mønsteret glattstrikkes.

Bolen: Genseren er strikket nedenfra og opp. Legg opp 170 (178) m med blå / gråblå på rundp 2,5 og strikk 5 cm vrbord. Bytt til rundp 4,5 og glstrikk samtidig som det økes 28 (32) m jevnt fordelt på 1.p = 198 (210) m. Husk på strikkefastheten! videre økes 2 m i hver side 15 (12) ganger slik: S/M: vekselvis hver 3. og 4.p, M/L: vekselvis hver 5. og 6.p = 258 (258) m. Når arb måler 22 (26) cm felles den midterste m på for- og bakstk til v-hals. Nå strikkes høyre og venstre del ferdig for seg - videre felles det mot halsen 1 m i hver ende av hver p 3 ganger og deretter 1 p uten å felle. Gjenta til det er felt totalt 124 (124) m – 62 (62) m mot hver hals. Samtidig, når arb måler 28 (32) cm deles det til ermhull på midten av arb og hver del strikkes ferdig for seg. Etter siste felling mot halsen gjenstår 2 m på hver del, fell av, arb måler ca 56 (60) cm.

Erme: Legg opp 40 (42) m med blå / gråblå på ermp 2,5 og strikk 4 cm vrbord. Bytt til ermp 4,5 og glstrikk samtidig som det økes 15 (13) m jevnt fordelt på 1.p = 55 (55) m. Videre økes det midt under ermet slik: Øk 1 m på hver side av midtmasken vekselvis hver 3. og 4.p. totalt 26 ganger = 107 (107) m. Når arb måler 41 cm deles arbeidet midt under og det strikkes nå frem og tilbake. Fell 10 m på starten av hver pinne. Når arb måler 44 cm felles de resterende m av.

Montering: Sy skuldersømmen. Plukk opp 88 m på hver side av v-halsen med hvit på rundp 4,5 = 352 m, Strikk mønster - 11 rapporter på hver side av v-halsen - Samtidig felles midt foran og midt bak slik: strikk de 2 m før midtmasken vridd r sm og strikk de 2 m etter midten rett sm. Gjenta fellingen oppover. På hver 4.p felles det ikke. Etter siste mønsterp byttes til rundp 2,5 og lys blå, strikk 3 cm vrbord (fortsett fellingen) fell av. Sy ermene til bolen.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 12.04.2018
Rettelse: Oppdatert målskisse og diagram, samt oppdatert/omformulert deler av oppskriften for å gjøre mer tydelig

Diagram

symbols = lilla (Muskat) / lyng (Lima)
symbols = lyseblå (Muskat) / isblå (Lima)
symbols = hvit (Muskat / hvit (Lima)
symbols = blå (Muskat) / gråblå (Lima)
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (17)

country flag Merete Ballermann 16.03.2021 - 14:23:

Hvordan syr man ærmet pænt på med den underlige udforming??

user icon DROPS Design 17.03.2021 kl. 14:39:

Hej Merete, ærmet skal sys på de øverste 28 cm i hver side, sy fra den ene side af starten på den smalle ærmekuppel til den anden. God fornøjelse!

country flag Eb 14.12.2020 - 10:26:

J'en étais arrivée à cette conclusion, qu'il fallait en fait relever les plus de 300 mailles d'un coup, même si je craignais que ça ne fasse une encolure ronde. J'espère ne pas me tromper dans le schéma, avec les diminutions! Merci encore beaucoup de votre aide!

user icon DROPS Design 14.12.2020 kl. 11:06:

oups j'ai quand même mal lu tout à l'heure, vous diminuez 4 mailles à chaque fois: 1 m avant la pointe en V et 1 m après la pointe en V = les diagrammes vont donc diminuer progressivement, et oui effectivement, on tricote bien les 352 m d'un coup en diminuant donc 4 mailles sur 3 tours, 1 tour sans diminuer et répétez ces 4 tours. Bon tricot!

country flag Eb 14.12.2020 - 08:59:

... : j'ai commencé par relever d'abord 88 mailles, puis ai commencé le motif, mais ne comprends pas comment diminuer alors que le motif de 8 mailles est "fixe"... Puis je me suis demandé si, en fait, il ne fallait pas relever 4 fois 88 mailles et ai redéfait!..Merci de votre aide précieuse...

user icon DROPS Design 14.12.2020 kl. 10:20:

Re-bonjour et.. j'ai eu un doute :) Ok alors vous tricotez maintenant le jacquard sur les 352 mailles soit 44 fois les 8 mailles (= 11 de chaque côté de l'encolure V) - mettez bien un marqueur entre chaque motif, ça vous aidera pour les diminutions. À chaque fois que vous diminuez au milieu devant et au milieu dos, il vous manquera 1 maille d'un diagramme (au début, la dernière avant le V + la première après le V etc..) continuez de bien tricoter les mailles restantes de ces motifs en suivant le diagramme pour que les motifs soient bien alignés. Bon tricot!

country flag Eb 14.12.2020 - 08:58:

Merci d'avoir essayé de me répondre!Cependant, je me suis mal fait comprendre:j'ai déjà fait tout le corps, assemblé les épaules.J'en suis au jacquard:ce sont les diminutions concernant le jacquard et pour créer le V que je ne comprends pas :

country flag Eb 12.12.2020 - 23:30:

Suite et fin question précédente: une de mes erreurs est peut-être d'avoir compris qu'il fallait réaliser l'encolure jacquard en 4 fois (côté devant droit, tout le diagramme, puis côté devant gauche, tout le diagramme, puis le dos, etc...) ??? Sans faire cela, je doute pouvoir réaliser un vrai "V".

user icon DROPS Design 14.12.2020 kl. 08:45:

Bonjour Eb, à 22-26 cm vous divisez l'ouvrage en 2 et terminez chaque côté séparément: mettons d'abord le côté droit (à partir du milieu devant jusqu'au milieu dos et/ou vice versa), puis à 28-32 cm vous divisez de nouveau en 2 cette fois pour terminer le devant et le dos séparément. Attention! le jacquard ne se tricote qu'après l'assemblage, pas quand on fait ces 2 côtés divisés encore en 2. Bon tricot!

country flag Eb 12.12.2020 - 23:18:

Bonjour, je ne comprends pas comment diminuer l'encolure, le jacquard: comment suivre le diagramme des 8 mailles s'il faut diminuer (3 tours sur 4) ??? Merci de votre aide; je tricote depuis longtemps mais n'ai pas réalisé beaucoup de jacquard. Cordialement.

user icon DROPS Design 14.12.2020 kl. 08:42:

Bonjour Eb, les diminutions de l'encolure se font ainsi: diminuez 1 maille en début de rang + 1 maille en fin de rang pendant 3 rangs, tricotez 1 rang sans diminuer et répétez ces 4 rangs jusqu'à ce que vous ayez diminué 124 m au total (= 62 de chaque côté). En même temps, à 28-32 cm; divisez l'ouvrage en 2 parties et terminez chaque partie séparément. Le jacquard ne se tricote pas à ce niveau, mais après, quand on fait le grand V après les pointillés du schéma (et il se fera en tricotant le motif autant que possible de chaque côté des diminutions du V). Bon tricot!

country flag Jannie 23.02.2020 - 17:48:

Hoe vergroot ik het patroon van L naarXL of XXL

user icon DROPS Design 24.02.2020 kl. 07:59:

Dag Jannie,

Helaas zijn de wat oudere patronen er inderdaad niet in alle maten en in dit geval heb je te maken met een telpatroon waar je rekening mee moet houden. Wat je zou kunnen doen is een dikker garen nemen, bijvoorbeeld Paris. Daar maak je een proeflapje van en dan kijk je hoe je uitkomt met de maten die je wilt hebben.

country flag Inger-Johanne Karlsen 30.11.2019 - 02:49:

Ja, så har det gått over èn måned uten at jeg har fått svar ? Skuffende ?

user icon DROPS Design 03.12.2019 kl. 15:46:

Hej Inger-Johanne, Vi havde ikke set din kommentar før nu. Tak for information, så skal vi se hvad det er for noget. :)

country flag Eefje 28.11.2019 - 21:55:

Beste lezer, Ik ben bezig met de minderingen van het lijf en moet op een gegeven moment het aantal steken op de naald splitsen voor de armsgaten zodat ik 4 losse delen krijg. Is het vervolgens de bedoeling dat ik de minderingen op alle 4 de delen toepas? Of net zoals daarvoor, alleen middenvoor en middenachter? Ik hoor het graag!

user icon DROPS Design 16.12.2019 kl. 12:40:

Dag Eefje,

Nee, het minderen doe je alleen op de voor en achterpanden.

country flag Inger-Johanne Karlsen 28.10.2019 - 05:06:

Jeg har mange gamle kataloger fra Drops, som jeg ofte blar i. Jeg ble derfor forbauset da jeg gjenkjente bildet fra denne oppskriften på en genser på nettbutikken "FLORYDAY". Det er det eksakt samme bilde, bare ansiktet på modellen er beskåret. Drops er ikke kreditert for design, og andre regler er ikke fulgt. Juks?

Kommentér oppskrift DROPS 14-9

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Bluescape

Valery, United States