Storlek: Small/Medium (Large/XLarge)
Övervidd: 114 ( 126 ) cm
Längd: 55 ( 60 ) cm
Garnåtgång: DROPS Muskat från Garnstudio
200 (250) gr nr 21, rost
150 (200) gr nr 45, militärgrön
150 (200) gr nr 04, lila
150 (150) gr nr 39, mörk rosa
100 (150) gr nr 28, orange
100 (100) gr nr 38, pistage

DROPS Rundst och Strumpst 3,5 och 4.

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


100% Bomull
från 25.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 25.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 425kr. Läs mer.

Instruktioner

Stickfasthet: 21 m x 28 v på st 4 och slätst = 10 x 10 cm. St.nr är bara rekommenderad!!

Mönster: Se diagram1 + Se diagram2 (1 diagram = 1 rapport). Mönstret visas från rätsidan. Hela mönstret slätstickas.

Fram- och bakst: Tröjan stickas runt på rundst och klipps upp för ärmhål efteråt. Lägg upp 240 (264) m på rundst 3,5 med rost och sticka 4 cm slätst, 1 v avigt (= vikkant - härifrån mäts arb). Byt till rundst 4 och sticka M.1 uppöver. Kontrollera stickfastheten. När arb mäter 30 (34) cm ökas det 5 m i varje sida (dessa m är till att klippa upp i efteråt och stickas inte in i mönstret) = 120 (132) m = framst = bakst. Se till att få en rapport mitt fram. Efter M.1 stickas för S/M: M.2 uppöver till färdigt mått, för L/XL: M.3 uppöver till färdigt mått. När arb mäter 50 (55) cm maskas de mittersta 24 (26) m fram av till hals. Arb stickas färdigt fram och tillbaka på st. Fortsätt avm mot halsen på vartannat v: 3 m 1 gång, 2 m 2 ggr, 1 m 2 ggr. Samtidigt när arb mäter 53 (58) cm maskas de mittersta 38 (40) m bak till hals och sedan avm 2 m i varje sida på nästa v mot halsen bak. Maska av när arb mäter ca 55 (60) cm.

Ärm: Lägg upp 52 (56) m på strumpst 3,5 med rost och sticka 4 cm slätst, 1 v avigt (= vikkant - härifrån mäts arb). Byt till strumpst 4 och sticka M.4 och sedan M.5 uppöver till färdigt mått - se till att få en rapport mitt uppe på ärmen. Samtidigt när arb mäter 5 cm ökas det 2 m mitt under ärmen 27 (27) på växelvis vart 3e och varv 4 = 106 (110) m. När arb mäter 45 (43) cm sätts 8 m på en tråd mitt under ärmen. Sedan sätts det m på en tråd till ärmkulle i varje sida på vartannat v: 10 m 3 ggr. Arb mäter ca 48 (46) cm, sätt m på tråden tillbaka på st och sticka 2 cm slätst med rost med avigan ut till sömsmån över klippkanten på fram- och bakst, maska av.

Montering: Sy en märktråd ned mitt i de ökade m i varje sida. Sy två maskinsömmar runt märktrådarna, 1:a söm = 1/2 m från tråden, 2:a söm = 1/2 m från 1:a söm. Klipp upp för ärmhål. Sy axelsömmen. Plocka upp ca 95-105 m runt halsen på strumpst 3,5 med rost och sticka 1,5 cm slätst, 1 v avigt (= vikkant), 1,5 cm slätst, maska av. Vik kanterna dubbla mot avigan och sy. Sy i ärmarna mot fram- och bakst från rätsidan så här: Sy växelvis ett stygn i sista rätstickade v på ärmen innan sömsmånen och ett stygn på fram- och bakst efter maskinsömmen. Vänd tröjan och sy sömsmånen från ärmen över klippkanten på fram- och bakst för hand.

Diagram

diagram measurements
diagram measurements
signature-image

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS Extra 0-31) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (22)

country flag Steffi wrote:

Moin, auf dem Bild sind meiner Meinung nach noch zwei weitere Musterstreifen vor der ersten Reihe (Muster1). Ist das künstlerische Freiheit? Bei den Anfangsreihen geht es doch gleich mit der Blume los.

06.10.2021 - 13:02:

DROPS Design answered:

Liebe Steffi, die ersten 13 Reihen in M.1 sehen wie aus dem Foto, nur die 3. ist etwas kleiner (= 3 Reihen: 1 Reihe Rost, 1 Reihe erika, 1 Reihe Rost). Dann beginnt der Blumen. Viel Spaß beim Stricken!

06.10.2021 kl. 16:27:

country flag Jean wrote:

Hvor starter m1 i mønsteret på S/M? Er det nederst på siden eller over M3? (M3 er midt i mønsteret) for størrelse L. Skal jeg starte der det står 24m? Ser at M2 skal strikkes i M.

23.08.2021 - 22:57:

DROPS Design answered:

Hei Jean. Du starter med diagram M.1 nederst til høyre (1 omgang med x (farge rust), der det står 24 m. Mønster M.1 er delt i 2 der siste omgang er xxx (farge rust) og neste del av M.1 er sorte firkanter (mørk rosa). Husk å få en rapport midt foran når det skal deles til for-og bakstykke. M.2 strikkes i str. S/M og M.3 strikkes i str. L / XL. mvh DROPS design

27.08.2021 kl. 10:14:

country flag Jolien Nijk wrote:

Ik heb een vraag over het breien van de mouw. Dit stukje begrijp ik niet: ‘Zet bij een hoogte van 45 (43) cm 8 steken op een hulpdraad midden onder de mouw. Ga verder met het plaatsen van steken op de hulpdraad voor het vormen van de kop van de mouw aan elke kant op iedere andere naald: 3 keer 10 steken‘. Brei je de steken op de hulpvraag niet meer mee? Betekent het dat je vanaf hier heen en weer gaat breien? En 3 keer 10 steken....?

13.05.2020 - 20:09:

DROPS Design answered:

Dag Jolien,

Ja, dat klopt. Vanaf dat punt brei je de steken heen en weer. Je zet eerst de middelste 8 steken op de hulpdraad. Dan zet je aan beide kanten 3 keer 10 steken erbij. In totaal heb je dan dus 68 steken op de hulpnaald staan.

20.05.2020 kl. 09:33:

country flag Linda Snow wrote:

I am not using the steek stitches and have split the front and back. I am now knitting the sleeves and have gotten to the point where the directions say "Slip 8 stitches onto stitch holder mid under sleeve........continue to slip sts on thread each side every other row: 10 its 3 times". Since I am not using steek stitches what do I do with these stitches? Thank you.

06.05.2020 - 22:06:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Snow, if you don't use the steek stitches, just do not work the 2 cm reversed stocking stitch at the top of the sleeve, but work the short rows to shape the top of sleeve. Happy knitting!

07.05.2020 kl. 09:44:

country flag Linda Snow wrote:

I would like to knit the sleeves in the round (I have split the sweater front and back). The directions are to cast on 52 stitches; however the pattern is in multiples of 24 stitches. Since I am knitting the sleeve in the round should I cast on 48 stitches? Otherwise, how should I handle the extra four stitches? Thank you so much!!!

11.03.2020 - 00:08:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Snow, sleeves are worked in the round; cast on 52 sts in first size and then after the folded edge work diagram M.4 then M.5 - centering a pattern mid on the sleeve - read here how to center a pattern on a sleeve. Happy knitting!

11.03.2020 kl. 08:37:

country flag MaryJean Walker wrote:

Tried to find this pattern on a notebook with printer. Also tried to find Night Violet 27-5 but number shows child’s sweater. Can you help me find these patterns so I can print instructions? Thanks!

13.01.2020 - 21:43:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Walker, please find Night Violet, DROPS 27-5 here. Happy knitting!

14.01.2020 kl. 08:24:

country flag Linda Snow wrote:

I have knitted the sweater to the top of the second flower design. I don't want to use steek stitches and will divide. I have looked at other comments but am totally confused as to how to proceed. When do I split the front and back for the sleeve? Do I have to increase stitches or just continue and finish M.1 for both front and back? When would I rejoin the front and back so I have an opening to attach sleeve? Thank you, Linda

18.11.2019 - 00:08:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Snow, if you don't want to cast on steek stitches, you will have to divide piece in two parts and finish front and back piece separately casting on 1 st on each side for seam allowance. Then continue back and forth to neck/shoulder shaping, sew shoulders and work sleeves without the 2 cm reversed stocking st for steek-seam. Happy knitting!

18.11.2019 kl. 10:49:

country flag Viola Meulman wrote:

Zou graag deze trui willen breien, maar niet alle kleuren zijn meer te verkrijgen. wat raad u mij aan als vervanging daarvan. groetjes viola

23.09.2019 - 13:27:

DROPS Design answered:

Dag Viola,

Er zijn inderdaad een aantal kleuren uit de handel. Voor vervangende kleuren heb ik in dit geval helaas geen advies, omdat het nogal persoonlijk is. Je kunt het beste even contact op nemen met je verkooppunt en vragen of je extra kleuren kunt bestellen, en dat je dan de kleuren die je niet wilt hebben terug kunt sturen.

03.10.2019 kl. 16:32:

country flag Ria Van Dijk wrote:

Bij de 5 steken extra breien twijfel ik welke kleur ik moet gebruiken want je breit meestal met 2 kleuren neem je dan 1 van de twee draden mee over de 5 steken en wat doe je daar dan mee als je de 5 steken hebt doorgeknipt

18.07.2019 - 18:40:

DROPS Design answered:

Dag Ria,

Bij deze 5 steken brei je in de hoofd kleur en je kunt inderdaad de andere kleur meenemen door deze om de draad van de hoofdkleur te slaan. Bij het afwerken worden er 2 naden genaaid met de naaimachine, zodat de draad niet los kunnen komen.

23.07.2019 kl. 11:31:

country flag Samira Farid wrote:

Hallo, Mijn vraag is de volgende: Na het afkanten voor de voorhals als je breit op een rondbreipen hoe met je dan verder breien. Er staat in het patroon heen en weer breien maar ik begrijp niet wat er precies bedoeld wordt. \kunt u mij dat aub even uitleggen. Alvast hel hartelijk bedankt. Met vriendelijke groet, Samira Farid

15.05.2019 - 00:24:

DROPS Design answered:

Dag Samira,

Je breit a.h.w. een koker in de rondte, zodat voor en achterpand aan elkaar vast zitten. Als je voord ronding van de hals bij het voorpand hebt afgekant kun je niet meer in de rondte breien, dus dan brei je heen en weer met dezelfde rondbreinaald. Je keert dan dus het werk steeds.

15.05.2019 kl. 08:39:

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-31

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.