DROPS / 88 / 8

Green Symphony by DROPS Design

Virkad sjal i "Alpaca" och "Vivaldi" med 2 virkade blommor och silkeband längs kanten

Mått: Bredd överst: ca 170 cm
Längd mitt bak: ca 95 cm

Garnåtgång: Alpaca
200 gr nr 7120, ljus dimgrön
och använd: Vivaldi
100 gr nr 18, mint

DROPS Virknål nr 5.
Tillbehör: ca 2,6 m silkeband i matchande
färg (ca 10 mm bredd).

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
38.00 SEK
27.00 SEK
26.00 SEK
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
40.00 SEK
28.00 SEK
26.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Virkfasthet: Nål.nr är bara rekommenderad!
4 dbl-st + 4 lm i bredden med nål 5 och 1 tråd i varje kvalitet = ca 6 cm.

Sjal: Det virkas nerifrån och upp. Förkl på dbl-st - se sidan 2 (Virkskola).
1:a v: Virka 19 lm med nål 5 och 1 tråd i varje kvalitet (= 2 trådar). Virka 1 dbl-st i 12:e lm från nålen, 1 dbl-st i var och en av de 3 följande lm, 4 lm hoppa över 3 lm, 1 dbl-st i sista lm, vänd arb.
2:a v: 5 lm, 1 fm i första dbl-st, * 3 lm, 1 fm i nästa dbl-st *, upprepa *-* totalt 3 ggr, 4 lm och 1 fm i 5:e lm i slutet på varvet.
Fortsätt så enl diagram samtidigt som det ökas som det visas i diagr (det blir en extra dbl-st grupp på vartannat v). Virka vidare tills det är 27 st-grupper på varvet (eller till önskat mått), och klipp tråden.

Virkad kant: Virka 1 varv med lm-bågar så här (starta överst i den ena sidan på sjalen och virka längs de 2 sidorna som möts i spetsen - det virkas alltså inte överst på det bredaste stycket): 1 fm om första lm-bågen, * 10 lm, 1 fm om nästa lm-båge *, upprepa
*-* ner till spetsen, sedan virkas det så här: 1 fm om lm-bågen i hörnet, 10 lm, 1 fm i första dbl-st i st-gruppen, 10 lm, 1 fm i sista dbl-st i st-gruppen, 10 lm, 1 fm om nästa lm-båge i hörnet, sedan virkas det * 10 lm, 1 fm om nästa lm-båge *, upprepa *-* längs hela denna sidan och avsluta med 10 lm och 1 sm i sista lm-bågen.

Silkeband: Trä ett silkeband genom varvet med lm-bågar ner längs den ena sidan och upp längs den andra sidan och fäst silkebandet i varje sida med ett par små stygn.

Virkad blomma: Se mönster under modell 18-88 (Halsblomma), men avsluta blomman efter 6:e v (= 6 blad). Klipp och fäst trådarna. Virka 1 blomma till och sy fast blommorna överst i var sida på sjalen.Diagram

= 1 lm
= 1 fm
= 1 sm
= 1 dbl-st

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 88-8.