När du klickar på BESTÄLL knappen så kommer du till LindeHobby hemsida
Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!
Chestnut Season / DROPS 255-30
Ändra språk:
Svenska#chestnutseasonsweater
DROPS Design: Modell an-076
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------
När du klickar på BESTÄLL knappen så kommer du till LindeHobby hemsida
Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!
= rätt | |
= sticka 2 maskor räta tillsammans, men släpp inte av maskorna från vänster sticka, gör 1 omslag om stickan, sticka de samma 2 maskorna räta tillsammans 1 gång till, men genom bakre ledd av maskorna, nu kan maskorna släppas av från vänster sticka = 2 maskor har blivit till 3 maskor (omslaget stickas vridet räta på nästa varv - så att det inte blir hål) | |
= sticka 2 maskor räta tillsammans, men släpp inte av maskorna från vänster sticka, gör 1 omslag om stickan, sticka 1 maska rät i bakre ledd på var och en av de 2 maskorna på vänster sticka, nu kan maskorna släppas av från vänster sticka = 2 maskor har blivit till 4 maskor (omslaget stickas vridet räta på nästa varv - så att det inte blir hål) |
Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.
Dessa steg-för-steg lektioner kan hjälpa dig:
Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?
Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.
Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.
Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.
Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten
Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp
Hur vet jag hur många nystan jag behöver?
Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.
Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?
Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.
Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.
Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?
Vad är garngrupper?
Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.
Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna
Hur använder man konverteraren för garn?
Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).
Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.
Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?
Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.
Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.
Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.
Vilken storlek ska jag välja?
Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.
Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.
Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss
Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?
Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.
Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.
Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten
Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp
Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?
Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.
Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.
Hur stickar man enligt ett stickdiagram?
Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.
När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.
När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).
Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram
Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?
Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.
När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).
När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.
När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.
Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.
Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram
Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?
Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).
Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram
Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram
Varför är ärmarna kortare i större storlekar?
I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.
Var på plagget mäts längden?
Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.
På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.
Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss
Vad är 1 rapport?
Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.
Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?
Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.
Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?
Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.
Varför ökas det i avmaskningskanten?
Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.
Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag
Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?
För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.
Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv
Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?
Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.
Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål
Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?
Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.
Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?
Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?
Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.
Följ mönster och diagram för din storlek!
Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?
Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.
När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.
Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?
Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.
Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:
1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.
2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.
3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.
4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.
Varför noppar mitt plagg?
Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.
Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.
Chestnut Season |
||||||||||
|
|
|||||||||
Stickad tröja i DROPS Andes eller DROPS Snow. Arbetet stickas uppifrån och ner i slätstickning med runt ok, dubbel halskant, i-cord och sprund i sidorna. Storlek S - XXXL.
DROPS 255-30 |
||||||||||
------------------------------------------------------- FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN: ------------------------------------------------------- MÖNSTER: Se diagram A.1 till A.4. Diagrammen visar alla varv i mönstret sett från rätsidan. Välj diagram för önskad storlek. RÄTSTICKNING (när det stickas fram och tillbaka): Alla varv stickas räta. I-CORD: FÖRSTA 2 MASKOR: Stickas så här på varje varv: Ta av 1 maska från stickan som om den skulle stickas avig med tråden framför arbetet, sticka 1 maska rät. SISTA 2 MASKOR: Stickas så här på varje pinne: Sticka tills det återstår 2 maskor på varvet, ta av 1 maska från stickan som om den skulle stickas avig med tråden fram arbetet, sticka 1 maska rät. ÖKNINGSTIPS (jämn fördelning): För att beräkna hur det ska ökas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (tex 76 maskor) och delar med antalet ökningar som ska göras (tex 8) = 9,5. I detta exempel ökas det genom att göra 1 omslag om stickan efter växelvis ca var 9e och 10e maska. På nästa varv stickas omslagen vridet - så att det inte blir hål. MINSKNINGSTIPS (gäller mitt under ärmarna): För att minskningarna ska komma på växelvis höger och vänster sida av märktråden, minskas det växelvis före och efter märktråden på varvet det ska minskas. MINSKA FÖRE MÄRKTRÅDEN SÅ HÄR: Sticka tills det återstår 3 maskor före märktråden, sticka 2 räta tillsammans, 1 rätmaska (= 1 maska minskad). MINSKA EFTER MÄRKTRÅDEN SÅ HÄR: Sticka 1 rätmaska, ta av 1 maska från stickan som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, lyft den lösa maskan över maskan som blev stickad (= 1 maska minskad). ------------------------------------------------------- BÖRJA ARBETET HÄR: ------------------------------------------------------- TRÖJA - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET: I mönstret har det använts stickor med olika längd, börja med längden som passar till maskantalet och byt vid behov. Halskant och ok stickas runt på rundsticka från höger axel bak, och det stickas uppifrån och ner. När oket har stickats färdigt, delas maskorna till fram- och bakstycke och ärmar. Fram-och bakstycket stickas färdiga nedåt runt på rundsticka, medan ärmarna väntas med. Fram-och bakstycket delas till sprund i varje sida och sedan stickas framstycket och bakstycket färdiga fram och tillbaka var för sig. Sedan stickas ärmarna nedåt runt på stickan. Halskanten viks dubbelt mot avigsidan, och sys fast. Om det står 0 i den valda storleken, så betyder det att man hoppar över informationen och fram till nästa information. HALSKANT: Lägg upp 62-64-70-70-74-76 maskor på rundsticka 8 med DROPS Andes eller DROPS Snow. Byt till rundsticka 6 (det läggs upp på ett tjockare sticknummer för att uppläggningskanten ska bli elastisk). Sticka resår runt (= 1 rätmaska, 1 avigmaska) i 13-13-13-15-15-15 cm. Senare ska halskanten vikas in mot avigsidan och monteras så att det blir en halskant på ca 6-6-6-7-7-7 cm. Varvets början är vid höger axel bak. Sätt 1 markör efter de första 21-22-24-24-25-25 maskorna på varvet (= ca mitt fram), arbetet ska mätas från denna markör. OK: Byt till rundsticka 8 och sticka 1 varv slätstickning där det ökas 1-5-2-2-4-8 maskor jämnt fördelat – läs ÖKNINGSTIPS = 63-69-72-72-78-84 maskor. Sedan stickas det slätstickning. Kom ihåg att följa stickfastheten. När oket mäter 3-3-4-4-4-4 cm från markören, ökas det maskor genom att sticka MÖNSTER – läs förklaring ovan och sticka så här: A.1: Sticka första varvet i A.1 totalt 21-23-24-24-26-28 gånger runt oket = 84-92-96-120-130-140 maskor. Sticka slätstickning tills arbetet mäter 8-8½-9½-9½-9½-9½ cm från markören. Nästa varv stickas så här: A.2: Sticka första varvet i A.2 totalt 21-23-24-24-26-28 gånger runt oket = 105-115-120-144-156-168 maskor. Sticka slätstickning tills arbetet mäter 13-14-15-15-16-16 cm från markören. Nästa varv stickas så här: A.3: Sticka första varvet i A.3 totalt 21-23-24-24-26-28 gånger runt oket = 126-138-144-168-182-196 maskor. Sticka slätstickning tills arbetet mäter 18-19½-20½-20½-22½-22½ cm från markören. Nästa varv stickas så här: A.4: Sticka första varvet i A.4 totalt 21-23-24-24-26-28 gånger runt oket = 147-161-168-192-208-224 maskor. Sticka sedan slätstickning samtidigt som det ökas 5-3-4-4-0-0 maskor jämnt fördelat på första varvet = 152-164-172-196-208-224 maskor. När oket mäter 21-23-24-24-26-28 cm från markören mitt fram delas arbetet till fram- och bakstycke och ärmar. DELNING TILL FRAM- OCH BAKSTYCKE OCH ÄRMAR: SAMTIDIGT som nästa varv stickas, delas oket till fram- och bakstycke och ärmar så här: Sätt de första 28-30-32-38-38-40 maskorna på en tråd till ärm, lägg upp 8-8-10-10-12-12 nya maskor på stickan (= i sidan mitt under ärmen), sticka 48-52-54-60-66-72 maskor slätstickning (= framstycke), sätt de nästa 28-30-32-38-38-40 maskorna på en tråd till ärm, lägg upp 8-8-10-10-12-12 nya maskor på varvet (= i sidan mitt under ärmen), och sticka de sista 48-52-54-60-66-72 maskorna i slätstickning (= bakstycke). Fram- och bakstycke och ärmar stickas sedan var för sig. FRAM- OCH BAKSTYCKE: = 112-120-128-140-156-168 maskor. Sätt 1 märktråd i varje sida på fram-och bakstycket, mitt i de 8-8-10-10-12-12 maskorna som lades upp under varje ärm och låt märktrådarna följa med vidare i arbetet, märktrådarna ska användas när arbetet ska delas till sprund i varje sida. Sticka fram till första märktråden, varvet startar här och det stickas runt i slätstickning. När arbetet mäter 44-46-47-48-50-52 cm från markören mitt fram, stickas nästa varv så här: Starta 1 maska före varvets början, sätt 1 maska på flätsticka bakom arbetet, sticka 1 rätmaska, sätt tillbaka märktråden på stickan, sticka 1 rätmaska från flätstickan, sticka tills det återstår 1 maska före nästa märktråd, sätt 1 maska på flätsticka framför arbetet, sticka 1 rätmaska, sätt tillbaka märktråden på stickan, sticka 1 rätmaska från flätstickan, sticka varvet ut som tidigare. Arbetet mäter ca 45-47-48-49-51-53 cm från markören mitt fram. Nu delas arbetet till ett sprund i varje sida på fram-och bakstycket, dela vid märktrådarna genom att vänta med maskorna från bakstycket och sticka maskorna från framstycket fram och tillbaka på stickan som förklaras nedan. FRAMSTYCKE: = 56-60-64-70-78-84 maskor. På nästa varv (= rätsidan) startar resåren SAMTIDIGT som det ökas 23-25-27-29-33-35 maskor jämnt fördelat på varvet = 79-85-91-99-111-119 maskor, det stickas så här: Byt till rundsticka 6, sticka 2 maskor I-CORD och 2 maskor i RÄTSTICKNING – läs förklaring ovan, sticka resår (= 1 rätmaska, 1 avigmaska – kom ihåg ökningen) tills det återstår 5 maskor, sticka 2 maskor i rätstickning och 2 maskor i-cord. När resåren mäter 10-10-10-11-11-11 cm maskas det av. Tröjan mäter 55-57-58-60-62-64 cm från markören mitt fram och ca 60-62-64-66-68-70 cm från toppen av axeln. BAKSTYCKE: Sticka på samma sätt som framstycket. ÄRMAR: Sätt ärmens 28-30-32-38-38-40 maskor från den ena tråden på rundsticka 8 och sticka även upp 1 maska i var och en av de 8-8-10-10-12-12 maskorna som lades upp under ärmen = 36-38-42-48-50-52 maskor. Sätt 1 märktråd mitt i de 8-8-10-10-12-12 nya maskorna under ärmen – varvet startar vid märktråden. Sticka slätstickning runt på varvet - SAMTIDIGT när ärmen mäter 4-4-3-2-2-2 cm från delningen, minskas det mitt under ärmen – läs MINSKNINGSTIPS och minska så här: Det minskas 1 maska växelvis före och efter märktråden på var 5-3½-3-1½-1½-1½ cm totalt 6-8-10-16-16-18 gånger = 30-30-32-32-34-34 maskor. Sticka sedan tills ärmen mäter 34-32-32-32-30-29 cm från delningen. Byt till strumpstickor 6 och sticka resår (= 1 rätmaska, 1 avigmaska) SAMTIDIGT som det ökas 8-8-10-10-10-10 maskor jämnt fördelat på varv 1 = 38-38-42-42-44-44 maskor. När resåren mäter 10-10-10-11-11-11 cm maskas det av. Ärmen mäter ca 44-42-42-43-41-40 cm från delningen. MONTERING: Vik ner resåren överst i halsen på insidan av plagget. Sy fast resåren så att det blir en dubbel halskant. För att undvika att halskanten stramar och böjer sig utåt, är det viktigt att sömmen är elastisk. |
||||||||||
Diagram förklaring |
||||||||||
|
||||||||||
Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem! Behöver du hjälp med mönstret?Du hittar 31 instruktionsvideoer, kommentarer/frågor och mer i mönstret på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alla rättigheter är reserverade. Detta dokument med tillhörande underdokument har copyright. Läs mer om vad du kan göra med våra mönster längst ner på vår hemsida. Har du gjort detta mönster? |
Med över 40 år i stick- och virkbranschen erbjuder DROPS Design en av de mest omfattande samlingarna av gratis mönster på internet - översatt till 17 språk. Per idag har vi 309 kataloger och 11642 mönster på och alla är översatta till Svenska.
Vi arbetar hårt för att kunna erbjuda det bästa inom stickning och virkning, inspiration och goda råd, men också kvalitetsgarn till fantastiska priser! Vill du använda våra mönster till annat än personligt användande? Du kan läsa om vilka regler som gäller i texten Copyright längst ner på sidan på alla våra mönster. Lycka till!
Kommentarer / Frågor (4)
Stefania Bernareggi skrev:
Buongiorno, forse nella descrizione del motivo A4 non è corretto il numero di aumenti da eseguire? Perché mi pare che il totale delle maglie da raggiungere non corrisponda. Io ho considerato corretto il numero delle maglie totali. Grazie.
01.12.2024 - 15:35Stefania Bernareggi skrev:
Buongiorno, forse nella descrizione del motivo A4 non è corretto il numero di aumenti da eseguire? Perché mi pare che il totale delle maglie da raggiungere non corrisponda. Io ho considerato corretto il numero delle maglie totali. Grazie.
20.11.2024 - 10:04Tze Moi Ang skrev:
I noticed that the sweater showed a lower front panel than back panel but I don’t see any short row shaping in the pattern. How do I make the back piece higher than the front? Thank you.
31.10.2024 - 20:32DROPS Design svarede:
Dear Mrs Tse Moi, in this pattern neckline is as height on back as on front piece; to get a higher neck on back piece you can work some short rows as shown in this video. Happy knitting!
01.11.2024 - 08:30Mamé skrev:
Bonjour. Avec quelle laine plus fine peut on le faire ? Peut on avoir les explications en français ?
18.10.2024 - 14:16DROPS Design svarede:
Bonjour Mme Mamé, retrouvez les explications en français en cliquant sur le menu déroulant à côté de l'icône imprimante pour changer de langue, ou bien retrouvez tous nos modèles de pulls tricotés de haut en bas, avec empiècement arrondi, toute tension confondue ici, pensez à ajouter le filtre de l'échantillon souhaité pour filtrer votre recherche. Bon tricot!
18.10.2024 - 15:55