DROPS / 60 / 13

Summer Charm by DROPS Design

Kort DROPS top i Muskat

Størrelse: Small (Medium - Large)
Materialer: DROPS Muskat fra Garnstudio
300 (300-350) gr f.nr 18, hvid

DROPS Rundp: 4
DROPS Hæklenål: 2

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Bomuld
fra 11.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 11.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 66kr. Læs mere.

Instruktioner

Strikkefasthed: 21 m x 28 p på p 4 og glatstrik = 10 x 10 cm. Husk pindenr er kun vejledende!

Mønster: Se diagram (1 diagram = 1 rapport). Mønsteret i diagrammet ses fra retsiden.

Retstrik (på rundp): 1. omg: Vrang, 2. omg: Ret.
Perlestrik: * 1. p: 1 r, 1 vr. 2. p: strik r over vr og vr over r. * Gentag 1. og 2. p løbende.

Strikketips! Luk således på retsiden: Før 3 kantm: 2 r sammen. Efter 3 kantm: 1 m løs af, strik 1 r, løft den løse m over. Luk således på vrangen: Før 3 kantm: 2 drejet vr sammen. Efter 3 kantm: 2 vr sammen.

Ryg og forstykke: Slå 176 (192-208) m op på rundp 4 med hvid og strik 2 omg retstrik, derefter 3 omg perlestrik. Sæt en mærketråd i hver side, forstk = 87 (95-103) m, ryg = 89 (97-105) m. Strik Mønster - start ved startpilen. Husk på strikkefastheden. Samtidig efter perlestrik-kanten tages der 1 m ud på hver side af mærketrådene: 4 gange på hver 5. cm = 192 (208-224) m, forstk = 95 (103-111) m, ryg = 97 (105-113) m. De udtagne m strikkes ind i Mønsteret efterhånden. Når arb måler 27 (28-28) cm strikkes der 3 p med perlestrik over 6 (6-7) m på hver side af mærketrådene, derefter lukkes der 3 (3-4) m af til ærmegab på hver side af mærketrådene, og arbejdet strikkes færdig frem og tilbage på p - forstk = 89 (97-103) m, ryg = 91 (99-105) m.

Forstk: = 89 (97-103) m. Nu lukkes der af til ærmegab - se Strikketips! - indenfor 3 kantm (disse strikkes i perlestrik opover) 1 m i hver side på hver p: 5 (5-8) gange, på hver 2. p: 4 gange, og på hver 4. p: 2 gange = 67 (75-75) m. Når arb måler 37 (37-37) cm strikkes der 3 p perlestrik over de midterste 15 (23-23) m, derefter lukkes de midterste 9 (17-17) m af til hals. Videre lukkes der 1 m af mod halsen - se Strikketips! - indenfor 3 kantm (disse strikkes hele tiden i perlestrik opover) på hver p: 6 gange, på hver 2. p: 2 gange, og på hver 4. p: 2 gange. Luk af når arb måler 50 (51-52) cm.

Ryg: = 91 (99-105) m. Luk derefter af til ærmegab indenfor 3 kantm som på forstk = 69 (77-77) m. Når arb måler 47 (48-49) cm strikkes der 3 p perlestrik over de midterste 33 (41-41) m, derefter lukkes de midterste 27 (35-35) m af til hals. Videre lukkes der af mod halsen - se Strikketips! - indenfor de 3 kantm (disse strikkes i perlestrik opover) 1 m på hver p: 2 gange. Luk af når arb måler 50 (51-52) cm.

Montering: Sy skuldersømmene. Hækl en kant rundt i halsen fra retsiden med hvid og nål 2 således: 1.række: 1 fastm, * 4 luftm over 2 strikkede m, 1 kædem gennem 3. strikkede m *, gentag * - *. 2.række: * 4 fastm rundt luftm-buen, 1 kædem i kædem fra forrige række *, gentag * - *. .

Diagram

= r
= vr

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 60-13) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (45)

Ribault Martine 28.07.2020 - 12:40:

Bonjour, Je suis toujours sans réponse aux dernières observations et questions que je vous ai adressé hier. Comme je l'ai écrit, je n'arrive pas à faire en sorte que les 3m de point de riz soit bien régulières avec l'inclusion des augment à faire au fur et à mesure. Avez vous une solution à proposer ? L'idéal serait de pouvoir disposer d'1 diagramme complet de l'ouvrage avec l'emplacement des augmentations tous les 5 cm. Je reste dans l'attente de votre réponse. Cdlt

DROPS Design 29.07.2020 kl. 11:27:

Bonjour Mme Ribault, désolée pour le retard des réponses pour cause de vacances d'été. Les augmentations se tricotent dans le point fantaisie sur les côtés pour que vous ayez toujours le même motif sur le devant et sur le dos, autrement dit 5 mailles jersey espacées de 3 m point de riz, vous devrez donc tricoter les augmentations soit au point de riz, soit en jersey - le motif ne tombera naturellement plus juste au niveau des marqueurs sur les côtés. Rappelez-vous de contacter votre magasin, il sera beaucoup plus simple pour eux de vous aider, même par téléphone. Bon tricot!

Ribault Martine 27.07.2020 - 16:47:

Bonjour, (suite du message précédent) Je suis le point d\'abandonner la réalisation de ce modèle, qui pour moi est irréalisable en l'état avec ces explications, trop sugsinte à mon goût pour la réalisation des augmtat en point fantaisie au fur et à mesure. Avez vous une solution ? Peut être une vidéo avec les augmemt dans du point de riz, si c' est ça la solution, pour que le point fantaisie soit régulier dans ce modèle tricoté en rond ?

DROPS Design 29.07.2020 kl. 11:12:

Bonjour Mme Ribault, rappelez-vous que, pour toute assistance et aide personnalisée à la réalisation d'un modèle, vous pouvez vous adresser directement au magasin où vous avez acheté votre laine, même par mail ou téléphone, on saura vous conseiller et vous assister. Bon tricot!

Ribault Martine 27.07.2020 - 16:32:

Bonjour, Entre le 15/6 & le 24/6 je vous ai posé une multitude de questions sur la réalisation de ce modèle. Tout particulièrement pour les 1ère augmentations. J'ai beau avoir essayé sur un échantillon, le motif fantaisie de 8m, soit : 5m jersey et 3m point de riz, je n'y suis pas arrivée. Comment faire pour que le motif fantaisie se suive avec les augmemt ? Cordialement.

DROPS Design 29.07.2020 kl. 11:11:

Bonjour Mme Ribault, les augmentations doivent se tricoter de sorte que le motif continue en s'élargissant sur les côtés; pour plus de simplicité, vous pouvez aussi les tricoter simplement en jersey. Bon tricot!

Katharina 15.07.2020 - 01:08:

Hallo! Mir ist leider nicht ganz klar wo die beiden Markierungen zu setzen sind, die Vorder- und Rückseite trennen. Normalerweise ist der Rundenbeginn ja in der Mitte am Rücken. So wie ich diese Beschreibung jedoch verstehe, ist der Rundenbeginn in an der Seite. Stimmt das? Nach 3 R Perlmuster, fang ich ab Rundenbeginn an 87 M abzuzählen und danach die restlichen 89 M (ich stricke Gr S). Herzlichen Dank im voraus für die Hilfe. Ich bin ein großer Fan von den Drops Anleitungen!

DROPS Design 15.07.2020 kl. 07:44:

Liebe Katharina, ja genau so stimmt es, in S haben Sie 87 M fûr Vorderteil und 89 M für Rückenteil. Sie stricken Diagram vom Pfeil = 7 Maschen, dann wiederholen Sie 10 Mal die 8 M im Diagram = 87 M, und jetzt stricken Sie 11 Mal die 8 M im Diagram + die erste Masche im Diagram = 89 M für Rückenteil. Viel Spaß beim stricken!

Rita 07.07.2020 - 17:33:

Buonasera vorrei per cortesia sapere se fosse possibile usare i ferri normali per questo modello di top equanti punti avviare per una taglia 42/44. Grazie

DROPS Design 07.07.2020 kl. 21:36:

Buongiorno Rita. Può lavorare con i ferri dritti e in parti separate, avviando, a seconda della taglia, 87 (95-103) m per il davanti e 89 (97-105) m per il dietro. Per individuare la taglia corretta, può fare riferimento allo schema con le misure in fondo alle spiegazioni. Buon lavoro!

Nancy Danbury 26.06.2020 - 04:41:

I’m confused with how to proceed with a pattern after the beginning 3 seed stitch rows. Using the M arrow on the chart, do I (knit 2, p1, k1, p1) and repeat? Wish I could have a translation of what the other questions/answers were. Love this design! Thank you for any help.

DROPS Design 26.06.2020 kl. 07:34:

Dear Mrs Danbury, in size M you start at the arrow (= K2, P1, K1, P1, K2) then repeat the whole diagram from the right towards the left (= K3, P1, K1, P1, K2) to the end of the round and end round with the first stitch (= K1) of A.1. There will be the first repeat over 7 sts + 11 repeats = 95 sts for front piece and 12 repeats +1 stitch for back piece = 97 sts. Happy knitting!

Ribault Martine 24.06.2020 - 20:19:

Bonjour, je reviens sur les 1ère augmentations. Si j\'ai bien compris les explications, en tout il faut faire 4 augment sur un même tour, après la bordure des 3 rang au point de riz, 2+2= devant & dos en début et fin de chaque côté près des marqueurs et ce tous les 5 cm. Ce qui fait au total 8 augment et 8 m en +. Est-ce exact ? Dans ce cas, est-ce que je fais la 1ère augment avant la 2ème m du diagramme Taille M? C\'est-à-dire la 2ème m du diagramme ? Merci pour votre réponse.

DROPS Design 25.06.2020 kl. 08:59:

Bonjour Mme Ribault, vous augmentez effectivement 4 m à chaque fois (2 pour le devant/2 pour le dos) - en taille M vous commencez à la flèche = vous tricotez la 1ère augmentation au début du tour en jersey (= comme la 1ère maille du diagramme - la 2ème sera comme la dernière m du diagramme, la 3ème comme l'avant-dernière m du diagramme etc...) - avant le marqueur à la fin du devant/dos, tricotez la 1ère augmentation comme la 1ère m du diagramme, la 2ème comme la 2ème et ainsi de suite. Le nombre de motif augmente de chaque côté - mais au milieu du côté, les motifs ne se suivent plus. Bon tricot!

Ribault Martine 21.06.2020 - 19:23:

Bonjour, Je ne vois pas comment réaliser ce modèle tricoté en rond, en respectant les explications du diagramme (Taille M) que vous m'avez adressés dernièrement. Sachant qu'après les 3 rangs de la bordure en point de riz, il faut commencer les 1ère augmentations, 4 x 1m tous les 5 cm, tout en continuant le point fantaisie. Ces augmentations me bloque pour poursuive. Est-ce qu'il est possible de réaliser ce modèle avec des aiguilles traditionnelles et comment faire ? Cdlt

DROPS Design 22.06.2020 kl. 08:36:

Bonjour Mme Ribault, vous trouverez ici comment adapter un modèle sur aiguilles droites. Bon tricot!

Ribault Martine 20.06.2020 - 18:31:

Bonjour, désolé 🙏 de vous inonder de questions pour la réalisation de ce modèle. J\'ai une dernière question concernant les augmentations. Est ce qu\'il faut utiliser la technique de la vidéo \"Comment augmenter avec le fil du rang précédent\"? Merci pour l\'ensemble des réponses que vous voudrez bien apporter aux questions que je vous ai posées depuis le 18 juin et restées sans réponses pour l\'instant. Cdlt Ribault

DROPS Design 22.06.2020 kl. 08:20:

Bonjour Mme Ribault, vous pouvez également augmenter de cette façon, tout à fait, essayez si elle vous convient mieux ainsi. Rappelez-vous que pour toute assistance personnalisée (et plus rapide), vous pouvez directement vous adresser à votre magasin, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Ribault Martine 20.06.2020 - 18:23:

Bonjour, Je rencontre des difficultés pour les augmentations après la bordure des 3 rang au point de riz. Tout de suite après continuer avec le point fantaisie & de suite faire les 1ère augmentations : 1 m de chaque côté de chaque marqueur, 4 fois tous les 5 cm (208 m Taille M). A partir de quelle m JERSEY je fais la 1ère, 2ème 3ème & 4ème augmentation d'après le détail de vos dernières explications du diagramme Taille M ? Merci pour votre réponse. Cdlt Ribault

DROPS Design 22.06.2020 kl. 08:19:

Bonjour Mme Ribault, placez un marqueur de chaque côté = 1 au début du tour + 1 après la moitié des mailles, et tricotez vos augmentations ainsi: 1 augmentation, marqueur, maille du début du tour/moitié du tour, 1 augmentation. Tricotez ensuite vos augmentations de sorte que le motif soit toujours une alternance de 5 m jersey/3 m point de riz. - gardez la maille sur le côté en jersey. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS 60-13

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.