DROPS / 189 / 16

Cottage Charm by DROPS Design

Strikket håndkle med løftede masker, strikket klut og håndkle med dobbel perlestrikk og striper. Arbeidene er strikket i DROPS Safran

  • Cottage Charm / DROPS 189-16 - Strikket håndkle med løftede masker, strikket klut og håndkle med dobbel perlestrikk og striper. Arbeidene er strikket i DROPS Safran
  • Cottage Charm / DROPS 189-16 - Strikket håndkle med løftede masker, strikket klut og håndkle med dobbel perlestrikk og striper. Arbeidene er strikket i DROPS Safran
DROPS Design: Modell e-284
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
HÅNDKLE (med løftede masker):
Størrelser håndklær: ca 29 x 42 cm
Materialer:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farge 17, hvit
100 g farge 06, jeansblå

HÅNDKLE (med dobbel perlestrikk):
Størrelser håndklær: ca 29 x 42 cm
Materialer:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farge 17, hvit
50 g farge 06, jeansblå

KLUT (med dobbel perlestrikk):
Størrelser: ca 21 x 21 cm
Materialer:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farge 17, hvit
50 g farge 06, jeansblå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS PINNE NR 3 – eller de pinnene du må bruke for å få 24 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 14.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 14.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 126kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER (gjelder håndkle med løftede masker):
Se diagram A.1, A.2 og A.3. NB! Alle pinner strikkes rett. Diagrammene viser alle pinner sett fra retten.

MØNSTER (gjelder håndkle og klut med dobbel perlestrikk):
Se diagram A.4. Diagrammene viser alle pinner sett fra retten.


STRIPER (gjelder klut med dobbel perlestrikk):
Det strikkes striper mens man strikker mønster etter A.4 som før.
4 pinner med jeansblå.
6 pinner med hvit.
4 pinner med jeansblå.
6 pinner med hvit.
8 pinner med jeansblå

STRIPER (gjelder håndkle med dobbel perlestrikk):
Det strikkes striper mens man strikker mønster etter A.4 som før.
6 pinner med jeansblå.
8 pinner med hvit.
6 pinner med jeansblå.
8 pinner med hvit.
10 pinner med jeansblå

----------------------------------------------------------

HÅNDKLE (med løftede masker):
Arbeidet strikkes frem og tilbake på pinnen.
Legg opp 69 masker med jeansblå på pinne 3. Strikk 2 RILLER – se forklaring over. Deretter strikkes det etter diagrammene A.1, A.2 og A.3 (NB! Alle pinner strikkes rett) slik fra retten: A.1 over 5 masker, A.2 gjentas over de neste 60 maskene (15 ganger) og strikk A.3 over de siste 4 maskene. Ikke klipp tråden i siden når det byttes farge, la den følge med oppover i siden og pass på at den ikke strammer kanten. Strikk etter diagrammet slik til arbeidet måler ca 40 cm, avpass etter en hel rapport i høyden. Strikk 2 riller med jeansblå. Deretter strikkes det en innfelt hempe på neste pinne slik: Strikk til det gjenstår 2 masker, legg opp 14 nye masker på pinnen og strikk de siste 2 maskene rett sammen. På neste pinne felles alle maskene løst av med rett (også de nye maskene til hempen).
Strikk 1 håndkle til på sammen måte, men med motsatt farge.

HÅNDKLE (med dobbel perlestrikk):
Arbeidet strikkes frem og tilbake på pinnen.
Legg opp 68 masker på pinne 3 med hvit. Strikk 2 RILLER - se forklaring over. Strikk 2 kantmasker i rille, strikk etter mønster A.4 til det gjenstår 2 masker på pinnen og strikk 2 kantmasker i rille. Strikk videre slik til arbeidet måler ca 29 cm. Nå strikkes det STRIPER - se forklaring over. Når stripene er ferdig strikkes det 1 rille med jeansblå. Deretter strikkes neste pinne med innfelt hempe slik: Strikk rett til det gjenstår 2 masker på pinnen. Legg opp 12 nye masker og strikk de siste 2 maskene rett sammen. På neste pinne felles alle maskene løst av med rett (også de nye maskene til hempen). Klipp og fest trådene.

KLUT (med dobbel perlestrikk):
Arbeidet strikkes frem og tilbake på pinnen.
Legg opp 48 masker på pinne 3 med hvit. Strikk 2 RILLER - se forklaring over. Strikk 2 kantmasker i rille, strikk etter mønster A.4 til det gjenstår 2 masker og strikk 2 kantmasker i rille. Strikk videre slik til arbeidet måler ca 11 cm. Nå strikkes det STRIPER - se forklaring over. Når stripene er ferdig strikkes det 1 rille med jeansblå. Deretter strikkes neste pinne med innfelt hempe slik: Strikk rett til det gjenstår 2 masker på pinnen. Legg opp 12 nye masker og strikk de siste 2 maskene rett sammen. På neste pinne felles alle maskene løst av med rett (også de nye maskene til hempen). Klipp og fest trådene.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 02.08.2018
Rettelse: diagram A.3 strikkes over 4 masker (tidligere 5)

Diagram

symbols = natur
symbols = jeansblå
symbols = løft 1 maske med jeansblå som om den skulle strikkes rett med tråden på vrangsiden av arbeidet
symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (23)

country flag Ribault Martine 11.04.2021 - 02:08:

Bonjour, Je vous informe que j'ai enfin réussi à réaliser le point fantaisie maille glissée, non sans mal, grâce un tuto vidéo. Sur ce tuto vidéo sur l'envers de l'ouvrage on y comprend mieux de quelle façon le fil de pelote est placé avant et après la maille glissée. Il est bien dommage qu'il n'y est de tuto vidéo dans votre tricotheque concernant les points avec maille glissée. J'aurai perdu beaucoup moins de temps. Il n'ai jamais trop tard ! Cdlt

country flag Ribault Martine 10.04.2021 - 00:24:

Bonjour, Impossible pour moi de realiser ce point à maille glissée avec les différents commentaires. J'ai bien essayé pourtant ! Serait-il possible d'envisager la création d'une vidéo explicative sur les 12 premiers rgs, comme il en existe pour d'autres modèles dans votre tricotheque ? Ce serait tellement plus simple et compréhensible de suivre ce tuto explicatif en vidéo !! J'envisage de faire ce modèle avec un autre point, alvéoles bicolores. Merci pour v/réponse. Cdlt

country flag Ribault Martine 09.04.2021 - 22:53:

Bonjour, Rg 3 et 5 endroit de l'ouvrage toutes les m glissées ne sont pas tricotées et l'on place le fil de pelote à l'arrière du tricot comme indiqué ? Les rgs 4 et 6 envers de l'ouvrage, fil de pelote placer devant l'ouvrage pour les m glissées et tous les rgs pairs du point fantaisie m glissée ne sont pas tricotées ? Est-ce que ces m glissées sur 4 rgs (2 end. 2 env.) seront tricotées uniquement aux rgs 7 et 8 ? Merci pour votre réponse. Cordialement

user icon DROPS Design 12.04.2021 kl. 07:22:

Bonjour Mme Ribault, tout à fait, quand vous glissez 1 maille, le fil de pelote doit être sur l'envers de l'ouvrage= ferrière l'ouvrage sur l'endroit et face à vous sur l'envers. ces mailles sont ensuite tricotées aux rangs 7+8 puis 1+2. Toutes les mailles de ces diagrammes se tricotent à l'endroit=au point mousse - cf POINT FANTAISIE (torchon à mailles glissées):. Bon tricot!

country flag Ribault Martine 05.04.2021 - 20:59:

Bonjour, Pour aborder le point fantaisie avec maille glissée j'ai consulter des tutos de vidéos de point avec m glissée, pour comprendre ce point. Pouvez-vous me confirmer que le motif du point se fait s/1 nbre de 12 rgs 1er) : 2 rgs côtes mousse, 2e) : 3m end., 1m glissée, de* à * entre les rgs 3 et 6. Reprendre alternativement au rg 7 les 2 côtes mousse en décalant le motif avec la m glissée, afin que la m glissée tombe au milieu des 3m endroit. Merci pour v/réponse. Cdlt

user icon DROPS Design 06.04.2021 kl. 14:51:

Bonjour Mme Ribault, effectivement sauf que votre description commence par le rang 7, sinon c'est tout à fait ainsi - aux rangs 3-4-5-6 vous commencez et terminez par 2 m end. Bon tricot!

country flag Ribault Martine 03.04.2021 - 10:30:

Bonjour, Je souhaiterais faire le torchon au point fantaisie maille glissée, mais je ne comprends pas les explications de la mailles glissée. Pouvez-vous m'aider avec un tuto en vidéo ? J'ai déjà formuler cette demande et suis toujours dans l'attente d'une réponse. Vous remerciant pour votre réponse. Cordialement.

user icon DROPS Design 06.04.2021 kl. 13:12:

Bonjour Mme Ribeault, lorsque l'on doit glisser 1 maille, le fil de pelote (celui que l'on tricote) doit être sur l'envers (derrière l'ouvrage sur l'endroit; devant l:'ouvrage sur l'envers), glissez la maille indiquée comme pour la tricoter à l'envers. Bon tricot!

country flag Ribault 03.04.2021 - 01:32:

Bonjour, Je ne comprends pas le point fantaisie avec maille glissée. Existe t'il une vidéo montrant ce point avec maille glissée ? Merci pour votre réponse.

user icon DROPS Design 06.04.2021 kl. 13:06:

Bonjour Mme Ribault, Il n'y a pas de vidéo pour ces diagrammes. Cette leçon pourra sans doute vous aider. Bon tricot!

country flag Nancy Kubo 07.02.2021 - 05:05:

I am doing the slipped stitch version of the cottage charm dish towel. In the chart it looks like rows 9 to 12 begin and end with a slip stitch on the edges. I'm confirming that I am reading it correctly.

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 09:17:

Dear Nancy, yes, that is correct, those rows do start and end with a slip stitch. Happy knitting!

country flag Jette Lund 14.09.2020 - 20:29:

Hej. Det er en fin opskrift. Vil I ikke godt lave en video af de løftede masker? Venligst Jette

country flag Oda 04.08.2020 - 08:37:

Kunne ønsket meg at dere i alle fall på ett av bildene har nærbilde av hvordan maskene trer frem på håndkleet med løftede masker. Det gjør det mye enklere å forstå om man gjør rett eller feil i strikkingen. Finner heller ingen instr.video av løftede masker..? Hilsen Oda

country flag Kate Thorud 28.11.2019 - 13:16:

Kommentar og spørsmål. Den 14.11.19 sendte jeg et spørsmål om hjelp ang denne oppskriften. Vil så gjerne begynne, håper nå på et snarlig svar. På forhånd takk for hjelpen.

Kommentér oppskrift DROPS 189-16

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.