DROPS Extra / 0-1410

Breakfast Treats by DROPS Design

Hæklet kurv med mønster til jul. Arbejdet er hæklet i 2 tråde DROPS Cotton Light

DROPS Design: Model cl-083
Garngruppe B + B
-----------------------------------------------------------
Mål: Diameter: ca 18 cm. Højde: ca 9 cm.
Materialer:
DROPS COTTON LIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100 g farve 01, natur
50 g farve 17, mørk rød
50 g farve 32, rød
50 g farve 21, lys beige
50 g farve 28, gul

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 5 – eller den nål du skal bruge for at få 15 fastmasker og 16 rækker med 2 tråde på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Tags: grafisk, jul, kurve, køkken,

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

HÆKLEINFO:
Første fastmaske i begyndelsen af hver omgang erstattes af 1 luftmaske, omgangen afsluttes med 1 kædemaske i denne luftmaske.
Dette er ikke beskrevet under hver omgang i opskriften, men hver omgang starter og slutter på denne måde.

FARVEMØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammerne viser farverne i mønsteret. 1 rude = 1 fastmaske.

FARVESKIFT:
Når der skal skiftes farve hækles der således: Hækl sidste fastmaske med første farve, men vent med sidste gennemtræk, skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk med den nye farve, derefter hækles næste fastmaske.
Når der hækles med to farver lægges tråden på den farve der ikke hækles med over maskerne fra forrige omgang og der hækles rundt om tråden så den bliver skjult indeni maskerne, tråden bliver dermed taget med videre rundt.

DOBBELTRÅD-TIPS:
Brug tråden fra indersiden og ydersiden af nøglet. Hvis man skifter til et nyt nøgle er det en god ide at ikke skifte begge tråde samtidig - da bliver der ikke så mange ender at hæfte på samme sted.
----------------------------------------------------------

KURV:
Kurven hækles rundt fra midten af bunden og op. Hele kurven hækles med 2 tråde i hver farve.

BUND:
Hækl 4 luftmasker på nål 5 med 2 tråde mørk rød og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Læs HÆKLEINFO, FARVESKIFT og DOBBELTRÅD-TIPS!
Hækl A.1 rundt således (= 6 rapporter A.1 på omgangen).
1.OMGANG: Hækl 6 fastmasker om ringen (dette er første række i A.1).
2.OMGANG: Hækl 2 fastmasker i hver fastmaske = 12 fastmasker.
3.OMGANG: Hækl * 1 fastmaske i første fastmaske, 2 fastmasker i næste fastmaske *, hækl fra *-* omgangen rundt = 18 fastmasker. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
4.OMGANG: Hækl * 1 fastmaske i hver af de 2 første/næste fastmasker, 2 fastmasker i næste fastmaske *, hækl fra *-* omgangen rundt = 24 fastmasker.
Fortsæt at hækle fastmasker rundt efter A.1 på denne måde ved at tage 6 fastmasker ud på hver omgang, dvs for hver omgang hækles der 1 fastmaske mere mellem hver udtagning. Når A.1 er hæklet færdig er der 84 masker på omgangen. Videre hækles siden på kurven som forklaret under (uden at klippe tråden).

SIDE:
Fortsæt at hækle rundt, men nu hækles A.2 rundt uden at tage ud (= 14 rapporter à 6 masker). Når A.2 er hæklet færdig klippes og hæftes trådene.

KANT MED KREBSEMASKER:
Hækl en kant øverst rundt om kurven med krebsemasker og 2 tråde mørk rød (krebsemasker = hækl fastmasker fra venstre mod højre). Klip og hæft trådene.

Diagram

= rød
= mørk rød
= lys beige
= natur
= gul

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1410.