DROPS Extra / 0-1409

Christmas Drums by DROPS Design

Hæklet tromme til jul. Arbejdet er hæklet i DROPS Safran

DROPS Design: Model e-266
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
1 tromme vejer ca 15 g.
-----------------------------------------------------------
Mål: Omkreds: ca 18 cm. Højde: ca 5 cm.
Materialer:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g i hver af følgende farver:
farve 18, naturhvid
farve 19, rød
farve 11, stærk gul
farve 07, mellemgrå

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 3 – eller den nål du skal bruge for at få 24 fastmasker og 26 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

TILBEHØR: Vat til fyld.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Vi har hundredevis af gratis juleopskrifter. Se dem her!
Garntype
Deals fra
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

HÆKLEINFO:
Hver omgang starter med 1 luftmaske, denne luftmaske erstatter ikke første fastmaske på omgangen og kommer derfor i tillæg til fastmaskerne. Hver omgang afsluttes med 1 kædemaske i denne luftmaske.
Dette er ikke beskrevet under hver omgang i opskriften, men hver omgang starter og slutter på denne måde.

FARVEMØNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet viser farverne i mønsteret. 1 rude = 1 fastmaske.

FARVESKIFT:
Når der skal skiftes farve i starten af en omgang, hækles kædemasken i slutningen af forrige omgang med den nye farve.
Når der hækles med flere farver på en omgang med fastmasker hækles der således: Hækl sidste fastmaske med første farve, men vent med sidste gennemtræk, skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk med den nye farve, derefter hækles næste fastmaske.
Når der hækles med to farver lægges tråden på den farve der ikke hækles med over maskerne fra forrige omgang og der hækles rundt om tråden så den bliver skjult indeni maskerne, tråden bliver dermed taget med rundt.
----------------------------------------------------------

TROMME:
Trommen hækles rundt i tre dele som til sidst hækles sammen.

BUND:
Hækl 4 luftmasker på nål 3 med rød og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske.
Videre hækles der således:
1.OMGANG: Læs HÆKLEINFO! Hækl 12 fastmasker om ringen.
2.OMGANG: Hækl * 1 fastmaske i første fastmaske, 2 fastmasker i næste fastmaske *, hækl fra *-* omgangen rundt = 18 fastmasker. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
3.OMGANG: Hækl * 1 fastmaske i hver af de 2 første/næste fastmasker, 2 fastmasker i næste fastmaske *, hækl fra *-* omgangen rundt = 24 fastmasker.
Fortsæt at hækl fastmasker rundt på denne måde ved at tage 6 fastmasker ud på hver omgang, dvs for hver omgang hækles der 1 fastmaske mere mellem hver udtagning. Når der er hæklet totalt 6 omgange er der 42 fastmasker på omgangen.
Næste omgang hækles således: * Hækl 20 fastmasker, hækl 2 fastmasker i næste fastmaske *, hækl fra *-* én gang til = 44 fastmasker. Klip og hæft tråden.

TOP:
Hækl på samme måde som bunden med rød.

SIDEN:
Hækl 44 lidt løse luftmasker på nål 3 med rød og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske.
Læs HÆKLEINFO, FARVEMØNSTER og FARVESKIFT! Hækl A.1 rundt (= 11 rapporter à 4 masker). Klip og hæft trådene når A.1 er hæklet færdig.

MONTERING:
Hækl toppen til siden med rød (der hækles fra siden, med toppen vendt fra dig) – hækl gennem begge lag med 1 fastmaske i hver maske, men i slutningen af omgangen hækles der 25 luftmasker til strop, derefter afsluttes omgangen med 1 kædemaske i første fastmaske i begyndelsen af omgangen.
Fyld trommen med vat. Hækl bunden til siden med rød på samme måde, men uden strop (der hækles fra siden, med bunden vendt fra dig).
Når trommen er færdig monteret lægges den under et fugtig håndklæde og dampes let på toppen så den bliver helt flad. Gentag på bunden.


Diagram

= rød
= mellemgrå
= naturhvid
= stærk gul

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1409.