DROPS / 179 / 5

Margarita by DROPS Design

Teppe med hekleruter. Arbeidet er heklet i DROPS Puna eller Sky.

Stikkord: pledd, rute,
DROPS Design: Modell pu-015
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
MÅL: Bredde med kant: 96 cm. Lengde med kant: 140 cm
Materialer:
DROPS PUNA fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
550 g farge 06, grå
200 g farge 05, mørk grå
200 g farge 07, lys grå
150 g farge 01, natur
150 g farge 08, sort
NB: Dersom pleddet hekles ensfarget vil det gå med ca 1150 g Puna.

Eller bruk:
DROPS SKY fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
350 g farge 02, lysegrå
150 g farge 04, grå
150 g farge 03, perlegrå
100 g farge 01, vit
100 g farge 05, sort
NB: Dersom pleddet hekles ensfarget vil det gå med ca 700 g Sky.

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe B)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller den nålen du må bruke for å få 18 staver og 9 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden. 1 rute = 11 x 11 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Alpakka
fra 41.00 kr /50g
DROPS Puna natural DROPS Puna natural 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Puna natural mix DROPS Puna natural mix 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Puna uni colour DROPS Puna uni colour 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 943kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.5.

FARGER (gjelder heklerutene):
1.rute:
Opplegg + 1.OMGANG: sort
2.OMGANG: natur
3.OMGANG: grå
4.OMGANG: sort
5.OMGANG: grå

2.rute:
Opplegg + 1.OMGANG: lys grå
2.OMGANG: sort
3.OMGANG: mørk grå
4.OMGANG: lys grå
5.OMGANG: grå

3.rute:
Opplegg + 1.OMGANG: natur
2.OMGANG: mørk grå
3.OMGANG: lys grå
4.OMGANG: natur
5.OMGANG: grå

4.rute:
Opplegg + 1.OMGANG: mørk grå
2.OMGANG: sort
3.OMGANG: grå
4.OMGANG: mørk grå
5.OMGANG: grå

5.rute:
Opplegg + 1.OMGANG: grå
2.OMGANG: sort
3.OMGANG: natur
4.OMGANG: grå
5.OMGANG: grå

6.rute:
Opplegg + 1.OMGANG: grå
2.OMGANG: lys grå
3.OMGANG: sort
4.OMGANG: grå
5.OMGANG: grå

STRIPER (gjelder kanten):
1.OMGANG: mørk grå
2.OMGANG: grå
3.OMGANG: natur
4.OMGANG: mørk grå
5.OMGANG: lys grå
----------------------------------------------------------

PLEDD:
Først hekles det 16 ruter av hver fargesammensetning. Videre monteres heklerutene ved å hekle dem sammen. Til slutt hekles det en kant rundt hele pleddet.

HEKLERUTER:
Start med nål 4,5 og Puna eller Sky og hekle MØNSTER etter diagram A.1 - Det hekles 16 ruter av hver FARGE – se forklaring over = 96 ruter. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! 1 rute måler 11 x 11 cm. Fest trådene fortløpende på arbeidets bakside.

MONTERING:
Legg rutene utover med riktig rutenummer som vist i illustrasjonen/målskissen (8 ruter i bredden og 12 ruter i lengden). Rutenummeret på illustrasjonen/målskissen viser til heklerutene med samme nummer forklart under FARGER.
Rutene hekles sammen først på langs av hele teppet, deretter på tvers. Hekle de sammen slik: Legg 2 ruter sammen med vrangen mot vrangen. Hekle gjennom begge lag med grå: 1 fastmaske om hjørnet, * 2 luftmasker, hopp over 2 fastmasker, hekle 1 fastmaske i neste fastmaske *. Hekle fra *-* frem til og med hjørnet (= 7 luftmaskebuer) og hekle 3 luftmasker (= overgangen til de neste 2 rutene). Gjenta det samme på de neste to rutene som skal være ved siden av. Fortsett videre på samme måte til andre enden av teppet, til alle rutene på disse to radene er heklet sammen. Klipp tråden. Hekle nå sammen denne doble raden med neste rad på samme måte. Når alle radene er heklet sammen på langs henger alle rutene sammen. Nå hekles det på samme måte på tvers.

KANT:
Nå hekles det en kant rundt hele pleddet i STRIPER – se forklaring over. Start på 2.omgang i diagrammene (første omgang viser siste omgang som ble heklet på heklerutene).
Start i et hjørne på pleddet. Hekle mønster etter diagram A.2 (viser hvordan omgangen begynner og slutter). * Hekle A.3 langs siden på hekleruten, A.4 i overgangen mellom 2 hekleruter *, hekle fra *-* til det gjenstår 1 heklerute før neste hjørne, hekle A.3 langs siden på denne hekleruten, hekle A.5 om luftmaskebuen i hjørnet.
Hekle på samme måte langs de neste 3 sidene og hjørnene på pleddet. Klipp og fest tråder.

Diagram

= hekle 4 luftmasker og sett de til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske
= 1 stav om luftmaske-ringen/om luftmaske-buen
= 1 dobbeltstav om luftmaske-buen
= 1 fastmaske om mellomrommet mellom 2 masker/om luftmaske-buen/om luftmasken
= 1 fastmaske i maske
= 1 halvstav om mellomrommet mellom 2 masker/om luftmaske-buen
= 1 luftmaske
= hekle 4 dobbeltstaver sammen slik: Hekle 1 dobbeltstav om mellomrommet mellom maskene, men vent med siste gjennomtrekk (= 2 løkker på nålen), hekle 3 dobbeltstaver til på samme måte, men ved siste gjennomtrekk, trekkes tråden gjennom alle 5 løkkene på nålen
= 4 luftmasker
= 1 halvstav i maske
= hekle hjørnet på rutene sammen slik: stikk nålen rundt første luftmaskebuen på første heklerute, hent tråden, stikk nålen rundt luftmaske-buen på den neste hekleruten, hent tråden, lag 1 kast om nålen og trekk tråden gjennom alle løkkene på nålen.
= Omgangen begynner med 3 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen begynner med 2 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 2.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen begynner med 4 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 4.luftmaske på starten av omgangen
= Omgangen begynner med 1 luftmaske og avsluttes med 1 kjedemaske i 1.luftmaske på starten av omgangenHar du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

Eva Christensen 12.07.2020 - 20:45:

Hej Jeg kunne godt tænke mig at hækle dette kludetæppe til min datter men hun bryder sig ikke om uld/alpacka garn. Jeg ville hækle det i akryl garn. Kan I hjælpe mig med et garnmærke, hvor jeg kan få alle 3 nuancer af grå? Venlig hilsen Eva

DROPS Design 13.07.2020 kl. 14:32:

Hei Eva. Dette teppet er heklet i DROPS Puna som tilhører garngruppe B. Om du går til GARN - Garngruppe A-F og så ser på de garnkvalitetene vi har under garngruppe B, kan du velge bomullskvalitet, blandingskvalitet eller ullkvalitet. Se også under hver enkel kvalitet om hvilken gråfarger de har og hva du selv ønsker. Når du har funent hvilken kvalitet og farger du ønsker, kan du bruke vår garnkalkulator til å finne ut av hvor mye garn du trenger av de ulike fargene. God Fornøyelse!

Margarita Rufino 25.06.2020 - 13:38:

Muy bien explicado

Lin Harvey 24.02.2019 - 10:54:

This person is selling your pattern on ebay , i tried to post link but it wouldnt allow me

DROPS Design 25.02.2019 kl. 12:29:

Dear Mrs Harvey, thanks for the information, please report on Ebay, as we do. Happy crocheting!

Vanrenterghem Lutgart 28.12.2018 - 13:43:

Wol geeft dikwijls een prikkerig onaangenaam gevoel. Is dit ook zo met dit soort garen? Zo ja, heb je dan een anders soort garen om eem deken mee te haken? Dank bij voorbaat.

DROPS Design 01.01.2019 kl. 19:51:

Dag Vanrenterghem Lutgart,

De garens in dit patroon zijn van alpaca en dat kan inderdaad kriebelen als je daar gevoelig voor bent. Een goed alternatief is DROPS Karisma, die kriebelt niet, maar als je helemaal niet tegen wol kan (allergie) kun je beter DROPS Merino Extra Fine gebruiken. Beide garens vallen in dezelfde categorie, dus met ongeveer dezelfde stekenverhouding.

Chantal Bonneton 23.05.2018 - 11:51:

Bonjour, Ma question concerne l'assemblage : vous dites : "continuer jusqu'à l'autre extrémité de la couverture jusqu'à ce que tous les carrés de ces 2 rangs aient été crochetés ensemble" jusque là ça va, mais après Crochetez maintenant ce double rang avec le rang suivant de la même façon. Faut-il refaire un rang d'arceaux ? Merci d'avance pour votre réponse. Chantal

DROPS Design 23.05.2018 kl. 14:34:

Bonjour Mme Bonneton, quand vous avez fait une bande en assemblant les carrés 2 par 2, vous obtenez une bande de 2 carrés en largeur, assemblez maintenant cette bande avec la rangée suivante de carrés comme vous avez fait auparavant en suivant l'ordre des carrés du schéma. Les carrés seront ensuite assemblés dans l'autre sens (= en largeur). Bon assemblage!

Eleonora Grant 25.02.2018 - 17:04:

Dit is zo een mooi patroon dat ik er gelijk 2 heb gemaakt. Ze worden dagelijks gebruikt.

Griet Hanssens 20.02.2018 - 13:13:

Zou het kunnen dat er een foutje zit in de uitleg van het telpatroon? Het derde symbool, een verticaal stokje met dubbele streepjes door, is volgens de uitleg een vaste om een lossenlus. Moet dit geen dubbelstokje om een mossel uw zijn?

DROPS Design 20.02.2018 kl. 16:51:

Hallo Griet, Dat moet inderdaad een dubbel stokje zijn en niet een vaste. Bedankt voor het doorgeven, ik heb het inmiddels aangepast.

Sara 11.11.2017 - 10:20:

Hallo! Ich habe eine Frage zum Rand. Für den Rand steht in der Anleitung, dass man die erste Runde der Streifen nicht häkelt, da sie die letzte Runde der Häkelquadrate darstellt. Man soll also direkt mit dem 2. Streifen beginnen. Bei "Streifen" steht, dass die 1. Runde dunkelgrau ist. Dabei ist die letzte Runde aller Häkelquadrate immer grau (nicht dunkelgrau). Wie geht man jetzt also vor beim Rand? Ab welcher Runde beginnt man und mit welcher/n Farbe(n)? Danke für eine kurze Antwort!

DROPS Design 13.11.2017 kl. 13:35:

Liebe Sara, der Rand wird mit beschriebenen Streifen gehäkelt (= 1. Runde = dunkelgrau) aber die erste Reihe wird die 2. in Diagram sein (1. Reihe zeigt die letzte Reihe von Quadrat), dh mit 1 Lm, dann 2 Lm, 2 M überspringen, 1 fM in die nächste M, usw... Viel Spaß beim häkeln!

Karin Kook 08.10.2017 - 12:11:

Tekkis selline küsimus selle mustri kohta, et kui jõuan 3nda rea juurde siis on vaja alguses teha 4 ahelsilmust ja peale seda tekib segadus. Selle tumeda ovaalse selgitus on, et "heegelda 4 ühekordset sammas kokku: tee 1 kahekordne sammas..." jne. Et siis kas peab tegema kahekordsed samabad või ühekordsed sambad?

DROPS Design 15.05.2018 kl. 12:45:

Tere Karin! Tegemist on kahekordsete sammastega. Viga parandatud! Tänan. Head heegeldamist!

Sara 17.09.2017 - 20:07:

Hallo, wäre es möglich ein Foto mit einer Nahaufnahme der Quadrate einzustellen? Ich würde mir gerne das hübsche Blumenmuster von nahem ansehen. Danke und Grüße Sara

DROPS Design 18.09.2017 kl. 09:19:

Liebe Sarah, dieses Video zeigt der Quadrat und wie man ihn häkelt. Viel Spaß beim häkeln!

Kommentér oppskrift DROPS 179-5

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.