DROPS / 179 / 5

Margarita by DROPS Design

Deken met gehaakte vierkanten. Het werk wordt gehaakt in DROPS Puna of DROPS Sky.

Trefwoorden: dekens, vierkant,
DROPS design: Patroon pu-015
Garengroep B
----------------------------------------------------------
AFMETINGEN Breedte met rand: 96 cm Lengte met rand: 140 cm
Materiaal:
DROPS PUNA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
550 g kleur 06, grijs
200 g kleur 05, donkergrijs
200 g kleur 07, lichtgrijs
150 g kleur 01, naturel
150 g kleur 08, zwart
LET OP! Deken gehaakt met een kleur = 1150 g Puna.

Of gebruik:
DROPS SKY van Garnstudio (behoort tot garengroep B)
350 g kleur 02, lichtgrijs
150 g kleur 04, grijs
150 g kleur 03, parelgrijs
100 g kleur 01, wit
100 g kleur 05, zwart
LET OP! Deken gehaakt met een kleur = 700 g Sky.

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep B)” - zie link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 4.5 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 18 stokjes x 9 toeren = 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte. 1 vierkant = 11 x 11 cm.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

100% alpaca
vanaf 2.35 € /50g
DROPS Puna natural DROPS Puna natural 2.35 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Puna natural mix DROPS Puna natural mix 2.35 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Puna uni colour DROPS Puna uni colour 2.70 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 54.05€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.5.

KLEUREN (voor de gehaakte vierkanten):
Vierkant 1:
Opzetten + TOER 1: zwart
TOER 2: naturel
TOER 3: grijs
TOER 4: zwart
TOER 5: grijs

Vierkant 2:
Opzetten + 1 TOER: lichtgrijs
TOER 2: zwart
TOER 3: donkergrijs
TOER 4: lichtgrijs
TOER 5: grijs

Vierkant 3:
Opzetten + TOER 1: naturel
TOER 2: donkergrijs
TOER 3: lichtgrijs
TOER 4: naturel
TOER 5: grijs

Vierkant 4:
Opzetten + TOER 1: donkergrijs
TOER 2: zwart
TOER 3: grijs
TOER 4: donkergrijs
TOER 5: grijs

Vierkant 5:
Opzetten + TOER 1: grijs
TOER 2: zwart
TOER 3: naturel
TOER 4: grijs
TOER 5: grijs

Vierkant 6:
Opzetten + TOER 1: grijs
TOER 2: lichtgrijs
TOER 3: zwart
TOER 4: grijs
TOER 5: grijs

STREPEN (voor de rand):
TOER 1: donkergrijs
TOER 2: grijs
TOER 3: naturel
TOER 4: donkergrijs
TOER 5: lichtgrijs
----------------------------------------------------------

DEKEN:
Haak de eerste 16 vierkanten in iedere kleurcombinatie. Voeg de vierkanten daarna samen door ze samen te haken. Haak tot slot een rand om de hele deken.

GEHAAKTE VIERKANTEN:
Begin met haaknaald 4.5 mm en Puna of Sky en haak het patroon volgens telpatroon A.1 - haak 16 vierkanten van elke kleur – zie uitleg hierboven = 96 vierkanten. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! 1 vierkant meet ongeveer 11 x 11 cm. Hecht het garen af terwijl u op de achterkant van het werk haakt.

AFWERKING:
Leg de vierkanten uit met het juiste vierkantnummer zoals te zien is in afbeelding/tekening (8 vierkanten in de breedte en 12 vierkanten in lengte). De nummesr van de vierkanten op de afbeelding/tekening komen overeen met de nummers van de gehaakte vierkanten uitgelegd onder KLEUREN.
Haak de vierkanten eerst in de lengte samen over de hele deken en dan overdwars. Haak ze als volgt samen: Plaats 2 vierkanten samen met de verkeerde kanten tegen elkaar. Haak door beide lagen met grijs: 1 vaste om de hoek, * 2 lossen, sla 2 vasten over, haak 1 vaste in de volgende vaste *. Haak van *-* tot en met de hoek (= 7 lossenlussen) en haak 3 lossen (= overgang naar de volgende 2 vierkanten). Herhaal hetzelfde op de volgende twee vierkanten die hierop volgen. Ga zo verder tot het andere einde van de deken totdat alle vierkanten op deze twee toeren samen zijn gehaakt. Knip het garen af. Haak nu deze dubbele toer samen met de volgende toer op dezelfde manier. Als alle toeren samengehaakt zijn in de lengte, hangen de vierkanten samen. Haak nu op dezelfde manier overdwars.

RAND:
Haak een rand om de hele deken in STREPEN - zie uitleg hierboven. Begin op de 2e toer in het telpatroon (de eerste toer laat de laatst gehaakte toer zien op de gehaakte vierkanten).
Begin in een hoek op de deken. Haak het patroon volgens telpatroon A.2 (laat zien hoe de toer begint en eindigt). * Haak A.3 langs de zijkant van het gehaakte vierkant, A.4 in de overgang tussen 2 gehaakte vierkanten *, haak van *-* tot er 1 gehaakt vierkant over is voor de volgende hoek, haak A.3 langs de zijkant op dit gehaakte vierkant, haak A.5 om de lossenlus in de hoek.
Haak op dezelfde manier langs de volgende 3 zijkanten en de hoek op de deken. Hecht af.

Telpatroon

= haak 4 lossen en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse
= 1 stokje om lossenring/om de lossenlus
= 1 dubbel stokje om de lossenlus
= 1 vaste om de ruimte tussen 2 steken/om de lossenlus/om losse
= 1 vaste in de steek
= 1 half stokje om de ruimte tussen 2 steken/om de lossenlus
= 1 losse
= haak 4 dubbele stokjes samen als volgt: Haak 1 dubbel stokje om de ruimte tussen de steken, maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op haaknaald), haak 3 dubbele stokjes op dezelfde manier, maar op de laatste doorhaling, haal het garen door alle 5 lussen op haaknaald
= 4 lossen
= 1 half stokje in de steek
= haak de hoek op de vierkanten samen als volgt: Voeg de haaknaald in om de lossenlus op het eerste gehaakte vierkant, haal het garen op, voeg de haaknaald in om de lossenlus op het volgende gehaakte vierkant, haal het garen op, maak 1 omslag en haal deze door alle lussen op de haaknaald.
= de toer begint met 3 lossen en stopt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
= toer begint met 2 lossen en eindigt met 1 halve vaste in 2e losse op het begin van de toer
= de toer begint met 4 lossen en eindigt met 1 halve vaste in de 4e losse op het begin van de toer
= de toer begint met 1 losse en eindigt met 1 halve vaste in de 1e losse op het begin van de toerHeeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 179-5) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (11)

Lin Harvey 24.02.2019 - 10:54:

This person is selling your pattern on ebay , i tried to post link but it wouldnt allow me

DROPS Design 25.02.2019 kl. 12:29:

Dear Mrs Harvey, thanks for the information, please report on Ebay, as we do. Happy crocheting!

Vanrenterghem Lutgart 28.12.2018 - 13:43:

Wol geeft dikwijls een prikkerig onaangenaam gevoel. Is dit ook zo met dit soort garen? Zo ja, heb je dan een anders soort garen om eem deken mee te haken? Dank bij voorbaat.

DROPS Design 01.01.2019 kl. 19:51:

Dag Vanrenterghem Lutgart,

De garens in dit patroon zijn van alpaca en dat kan inderdaad kriebelen als je daar gevoelig voor bent. Een goed alternatief is DROPS Karisma, die kriebelt niet, maar als je helemaal niet tegen wol kan (allergie) kun je beter DROPS Merino Extra Fine gebruiken. Beide garens vallen in dezelfde categorie, dus met ongeveer dezelfde stekenverhouding.

Chantal Bonneton 23.05.2018 - 11:51:

Bonjour, Ma question concerne l'assemblage : vous dites : "continuer jusqu'à l'autre extrémité de la couverture jusqu'à ce que tous les carrés de ces 2 rangs aient été crochetés ensemble" jusque là ça va, mais après Crochetez maintenant ce double rang avec le rang suivant de la même façon. Faut-il refaire un rang d'arceaux ? Merci d'avance pour votre réponse. Chantal

DROPS Design 23.05.2018 kl. 14:34:

Bonjour Mme Bonneton, quand vous avez fait une bande en assemblant les carrés 2 par 2, vous obtenez une bande de 2 carrés en largeur, assemblez maintenant cette bande avec la rangée suivante de carrés comme vous avez fait auparavant en suivant l'ordre des carrés du schéma. Les carrés seront ensuite assemblés dans l'autre sens (= en largeur). Bon assemblage!

Eleonora Grant 25.02.2018 - 17:04:

Dit is zo een mooi patroon dat ik er gelijk 2 heb gemaakt. Ze worden dagelijks gebruikt.

Griet Hanssens 20.02.2018 - 13:13:

Zou het kunnen dat er een foutje zit in de uitleg van het telpatroon? Het derde symbool, een verticaal stokje met dubbele streepjes door, is volgens de uitleg een vaste om een lossenlus. Moet dit geen dubbelstokje om een mossel uw zijn?

DROPS Design 20.02.2018 kl. 16:51:

Hallo Griet, Dat moet inderdaad een dubbel stokje zijn en niet een vaste. Bedankt voor het doorgeven, ik heb het inmiddels aangepast.

Sara 11.11.2017 - 10:20:

Hallo! Ich habe eine Frage zum Rand. Für den Rand steht in der Anleitung, dass man die erste Runde der Streifen nicht häkelt, da sie die letzte Runde der Häkelquadrate darstellt. Man soll also direkt mit dem 2. Streifen beginnen. Bei "Streifen" steht, dass die 1. Runde dunkelgrau ist. Dabei ist die letzte Runde aller Häkelquadrate immer grau (nicht dunkelgrau). Wie geht man jetzt also vor beim Rand? Ab welcher Runde beginnt man und mit welcher/n Farbe(n)? Danke für eine kurze Antwort!

DROPS Design 13.11.2017 kl. 13:35:

Liebe Sara, der Rand wird mit beschriebenen Streifen gehäkelt (= 1. Runde = dunkelgrau) aber die erste Reihe wird die 2. in Diagram sein (1. Reihe zeigt die letzte Reihe von Quadrat), dh mit 1 Lm, dann 2 Lm, 2 M überspringen, 1 fM in die nächste M, usw... Viel Spaß beim häkeln!

Karin Kook 08.10.2017 - 12:11:

Tekkis selline küsimus selle mustri kohta, et kui jõuan 3nda rea juurde siis on vaja alguses teha 4 ahelsilmust ja peale seda tekib segadus. Selle tumeda ovaalse selgitus on, et "heegelda 4 ühekordset sammas kokku: tee 1 kahekordne sammas..." jne. Et siis kas peab tegema kahekordsed samabad või ühekordsed sambad?

DROPS Design 15.05.2018 kl. 12:45:

Tere Karin! Tegemist on kahekordsete sammastega. Viga parandatud! Tänan. Head heegeldamist!

Sara 17.09.2017 - 20:07:

Hallo, wäre es möglich ein Foto mit einer Nahaufnahme der Quadrate einzustellen? Ich würde mir gerne das hübsche Blumenmuster von nahem ansehen. Danke und Grüße Sara

DROPS Design 18.09.2017 kl. 09:19:

Liebe Sarah, dieses Video zeigt der Quadrat und wie man ihn häkelt. Viel Spaß beim häkeln!

Tracey 30.06.2017 - 16:44:

The motifs look like snowflakes falling from a grey winter sky. Very pretty!

Marita 03.06.2017 - 17:12:

So schön und so viele möglichkeiten Farben zu kombinieren

Laat een opmerking achter voor DROPS 179-5

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.