DROPS / 176 / 23

To the Beach! by DROPS Design

Heklet veske/nett med hullmønster i 2 tråder DROPS Bomull-Lin.

Stikkord: hullmønster, vesker,
DROPS Design: Modell l-143
Garngruppe C + C eller E
-----------------------------------------------------------
Mål: Bredde: 30 cm. Høyde: 39 cm.
Materialer:
DROPS BOMULL-LIN fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
200 g f.nr 02, natur
200 g f.nr 11, beige

DROPS HEKLENÅL NR 6 – eller den nålen du må bruke for å få 12 fastmasker med 2 tråder på 10 cm i bredden.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

53% Bomull, 47% Lin
fra 33.00 kr /50g
DROPS Bomull-Lin uni colour DROPS Bomull-Lin uni colour 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 264kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. A.2 viser hvordan omgangene starter og avslutter.

HEKLEINFO:
Hver omgang med fastmasker starter med 1 luftmaske, avslutt med 1 kjedemaske i første luftmaske.
Hver omgang med staver starter med 3 luftmasker, avslutt med 1 kjedemaske i 3.luftmaske.

ØKETIPS:
Etter merke: Hekle 1 fastmaske i første fastmaske, 2 fastmasker i neste fastmaske.
Før merke: Hekle til det gjenstår 2 fastmasker før merket, hekle 2 fastmasker i første fastmaske, 1 fastmaske i neste fastmaske.
----------------------------------------------------------

VESKE:
Vesken hekles rundt fra bunnen og opp.
Hekle en luftmaskerad på 30 luftmasker på nål 6 med 2 tråder beige. Hekle 1 fastmaske i 2.luftmaske fra nåla, 1 fastmaske i hver av de neste 3 luftmaskene, * hopp over 1 luftmaske, 1 fastmaske i hver av de neste 4 luftmaskene *, gjenta fra *-* 4 ganger til = 24 fastmasker. Hekle videre rundt på motsatt side av luftmaskeraden - LES HEKLEINFO, hekle 1 fastmaske i hver luftmaske med fastmaske i (= 24 fastmasker), avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske på starten av omgangen = 48 fastmasker på omgangen. Sett 1 merke i første fastmaske, og 1 merke i 25.fastmaske.
Videre hekles det 6 omganger med 1 fastmaske i hver fastmaske SAMTIDIG som det økes 1 fastmaske på hver side av hvert merke (= 4 fastmasker økt hver omgang) - LES ØKETIPS og HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når økningen er ferdig er det 72 fastmasker på siste omgang.
Neste omgang hekles det mønster rundt etter A.1 (= 12 rapporter i bredden) - A.2 viser hvordan omgangene starter og avslutter. Hekle etter A.1 til A.y er heklet ferdig. Gjenta A.x og A.y 1 gang til i høyden. Deretter hekles 1.omgang i A.y. Bytt til 2 tråder natur og hekle 2.omgang av A.y, deretter hekles A.z totalt 3 ganger i høyden. Deretter hekles det 1 omgang med 1 fastmaske i hver stav = 72 fastmasker. Hekle 3 omganger til med 1 fastmaske i hver fastmaske. Arbeidet måler ca 35 cm. Klipp og fest trådene.

HANK:
Omgangens start forskyver seg med mønsteret, derfor legges vesken flatt slik at omgangen nå starter i siden. Start neste omgang i den ene siden av vesken, hekle neste omgang slik: Husk HEKLEINFO! Hekle 1 fastmaske i hver av de første 12 fastmaskene, hekle 58 luftmasker (= hank), hopp over 12 fastmasker, hekle 1 fastmaske i hver av de neste 24 fastmaskene, hekle 58 luftmasker (= hank), hopp over 12 fastmasker, hekle 1 fastmaske i hver av de siste 12 fastmaskene.
Hekle neste omgang slik: Hekle 1 fastmaske i hver av de første 12 fastmaskene, 58 fastmasker om hanken, hekle 1 fastmaske i hver av de neste 24 fastmaskene, hekle 58 fastmasker om hanken, hekle 1 fastmaske i hver av de siste 12 fastmaskene.
Hekle 3 omganger med 1 fastmaske i hver fastmaske, klipp og fest tråden.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 29.05.2018
Rettelse: Hekle etter A.1 til A.y er heklet ferdig. Gjenta A.x og A.y 1 gang til i høyden. A.1 skal IKKE hekles 1 gang i høyden

Diagram

= luftmaske
= kjedemaske
= fastmaske i maske
= stav i maske
= stav om luftmaske
= stav mellom 2 stavgrupper
= denne omgangen skal ikke hekles, den er allerede heklet, start på neste omgang

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (18)

Myriam 10.06.2020 - 15:26:

Bonjour, je ne comprends pas comment commencer le sac, est il possible d'avoir un schéma ? Merci

DROPS Design 10.06.2020 kl. 15:52:

Bonjour Myriam, le sac se commence par le fond, par une chaînette de 30 mailles en l'air, vous crochetez ensuite des 2 côtés de la chaînette, comme le montre cette vidéo - en même temps, vous allez sauter des mailles en l'air à intervalles réguliers (on monte plus de mailles en l'air que l'on aura de mailles serrées à la fin du 1er tour pour éviter que la chaînette de base ne soit trop serrée). Bon crochet!

Mai Laithy 26.07.2019 - 23:31:

Hi! I liked the design of the bag a lot. I am so interested in doing it but the thing is that I'm kind of a beginner and I couldn't figure out the diagram. Is it possible that to find a written pattern for the rest of the bag?? Thanks a lot, Mai

DROPS Design 06.08.2019 kl. 10:41:

Dear Mrs Laithy, you will find here how to read crochet diagrams. For any further individual assistance reading diagram please contact your DROPS store - even per mail or telephone. Happy crocheting!

Raquel 01.06.2019 - 23:30:

Después de completar el último aumento, no consigo entender cómo ir haciendo los patrones A1 y A2, no entiendo cómo realizar el resto del bolso.

DROPS Design 03.06.2019 kl. 22:49:

Hola Raquel. El diagrama A.2 se trabaja al inicio de la vuelta (= 3 puntos de cadeneta) y al finalizar la vuelta (= 1 punto enano en el tercer punto de cadeneta del inicio de la vuelta). El diagrama A.1 se repite 12 veces a lo largo de la vuelta.

Ylga 15.01.2019 - 07:06:

Jag har svårt att förstå mönstret. Börjar man nerifrån? Vad betyder 12 rapporter? Om jag börjar nerifrån kan ni med ord beskriva hur jag ska göra när jag börjar varv 1 på mönster samt gärna med ord förklara hela mönsterdelen. Tack

DROPS Design 23.01.2019 kl. 12:13:

Hei Ylga. Ja, denne vesken hekles fra bunnen og opp. 12 rapporter betyr at du skal gjenta mønsteret 12 ganger i bredden. Du leser fra høyre, mot venstre, nedenfra og opp. Og du hekler hvert symbol akkurat slik det står, i den masken det vises at den hekles i. Den første omgangen hekles slik: 3 luftmasker, 3 staver i første maske, hopp over de 2 neste maskene, 3 staver i neste maske. Gjenta ut omgangen, og avslutt med en kjedemaske i 3 luftmasken på omgangen. På neste omgang hekler du 3 luftasker, og videre 3 staver mellom hver av stavgruppene fra forrige omgang, fest med en kjedemaske. God fornøyelse

Ylga 04.01.2019 - 22:24:

Vad menas med virka 1 fastmaska i varje luftmaska med fastmaska när jag har 24 maskor som ska bli 48 maskor på varvet?

DROPS Design 07.01.2019 kl. 07:39:

Hei Ylga. Du har heklet en rad med 30 luftmasker, og videre har du heklet en rad med fastmasker i disse slik at du har 24 fastmasker. Du er nå i den motsatte enden av luftmaskeraden fra der du begynte omgangen. Du skal fortsette å hekle rundt de 30 luftmaskene, slik at du ender opp på samme sted som du begynte denne omgangen. Altså du heklet langs luftmaskeraden på den ene siden, og skal nå hekle tilbake på den andre siden slik at du har heklet 1 omgang rundt. Du hekler fastmasker i de samme luftmaskene som du gjorde på den første siden (altså, i hver luftmaske med fastmaske i). God fornøyelse

Melanie 04.11.2018 - 22:56:

Ich habe etwas Anfangsschwierigkeiten mit dem Diagramm176-23. Gibt es für den Anfang ein Tutorial Video? Ich fange mit 3 Luftmaschen an und häkel dann mit Stäbchen in die festen Machen weiter? Vielen Dank.

DROPS Design 05.11.2018 kl. 09:57:

Liebe Melanie, bei der 1. Reihe in A.1/A.2 häkeln Sie 3 Lm (= Begin der Runde = A.2), dann *3 Stb in das nächste Stb, 2 M überspringen, 3 Stb in das nächste Stb, 2 M überspringen* = A.1 und von *bis* wiederholen, der Runde schliessen Sie mit 1 Km in das 3. Lm am Anfang der Runde (= A.2). Viel Spaß beim häkeln!

Ann May Storebø 03.09.2018 - 23:02:

Hei. Jeg skjønner ikke diagram, og tenkte ikke over at det ikke var vanlig oppskrift hele veien da jeg startet på dette handlenettet. Har heklet bunnen, men aner ikke hva jeg skal gjøre nå. Finnes det en "oversettelse" for dette diagrammet et sted?

Jacqueline Franke 02.08.2018 - 15:56:

Hi, ich würde gerne die Tasche etwas größer machen wollen für meinen nächsten Strandurlaub. Kann ich einfach am Anfang die Luftmaschen auf 60 verdoppeln? Passt das dann noch mit dem Muster?

DROPS Design 02.08.2018 kl. 16:04:

Liebe Frau Franke, A.1 wird über 6 Maschen gehäkelt, dh nach den Runden mit festen Maschen, beachten Sie, daß die Maschenanzahl mit dem Muster anpasst - Garnmenge sollte auch angepasst werden. Viel Spaß beim häkeln!

Emelie 10.07.2018 - 22:08:

Hej! Det står \"Virka ett luftmasksvarv på 30 luftmaskor med nål 6 med 2 trådar beige\". Ska man alltså virka med dubbelt garn, dvs. två trådar samtidigt? \r\nTack och hälsning Emelie

Hanne 15.05.2018 - 09:12:

Jeg har heklet A.1, 1 gang i høyden. Men på bildet, så ser det ikke ut til at A.Z er med. Skal jeg hekle med A.z når jeg hekler A.1, 1 gang i høyden? Jeg ser A.Z er med på den hvite delen av vesken, men ikke på den mørkere delen :) (Stav i maske, 1 luftmaske, stav i maske) Vesken min har flere rader enn vesken på bildet, og jeg har gått tom for garn, før jeg er ferdig med A.X 3 ganger til i høyden. Så føler jeg gjør feil en plass :) Har riktig heklefasthet osv :)

DROPS Design 29.05.2018 kl. 15:02:

Hei Hanne. Du har rett i at her er det noe som ikke stemmer. Vi har nå gått gjennom oppskriften, og rettet den til følgende: «Hekle etter A.1 til A.y er heklet ferdig. Gjenta A.x og A.y 1 gang til i høyden.» Nå skal oppskriften stemme overens med bildet. Takk for beskjed og god fornøyelse.

Kommentér oppskrift DROPS 176-23

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.