DROPS Extra / 0-1308

Cornerpiece by DROPS Design

DROPS poncho hæklet ovenfra og ned i ”Merino Extra Fine” med viftemønster, Str S - XL

DROPS Design: Model nr me-096
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
PONCHO:
Størrelse: S - M - L - XL
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio
550-600-650-700 g f.nr 05, lys grå

DROPS HÆKLENÅL nr 4,5 – eller den nål du skal bruge for at få 16 dbl-st x 5,5 rækker på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 21.95 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 21.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 21.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 241.45kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.6. Se diag for rigtig str.

HÆKLEINFO:
Hver omg med dbl-st beg med 4 lm (erstatter første dbl-st) og slutter med 1 km i 4.lm i beg af omg.
Hver omg med fm beg med 1 lm (erstatter første fm) og slutter med 1 km i 1.lm i beg af omg.
----------------------------------------------------------

PONCHO:
Arb hækles rundt, ovenfra og ned. Hækl 120-120-134-134 lm på nål 4,5 med Merino Extra Fine og sæt dem sammen til en ring med 1 km i første lm. Hækl 1 lm (= 1 fm) – læs HÆKLEINFO, 1 fm i næste lm, * spring over 1 lm, 1 fm i hver af de næste 6 lm *, gentag fra *-* rundt om hele omg = 104-104-116-116 fm. Derefter hækles der mønster således: Hækl * A.1a over de første 13-13-15-15 fm, A.2 over de næste 17-17-18-18 fm, A.3 over de næste 2-2-3-3 fm, A.4 over næste fm, A.5 over de næste 2-2-3-3 fm, A.6 over de næste 17-17-18-18 fm *, gentag fra *-* totalt 2 gange. Fortsæt mønsteret således. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når A.1a er hæklet 1 gang i højden repeteres A.1b over A.1a i højden til færdig mål. Når A.3, A.4 og A.5 er hæklet 1 gang i højden, hækles A.2 over A.3 til der er 2-2-3-3 fm tilbage, derefter hækles A.3 over de næste 2-2-3-3 fm, A.4 repeteres i højden, hækl A.5 over de første 2-2-3-3 fm i A.5, derefter hækles A.6. Fortsæt mønsteret og udtagningen således. For hver gang A.3 og A.5 er hæklet 1 gang i højden repeteres A.2 og A.6 2 gange mere i bredden (totalt 4 gange mere af A.2/A.6 i bredden på ponchoen). Når arb måler 45-47-49-51 cm, sørg for at der afsluttes med 1 omg fm/lm, klippes og hæftes tråden.

KANT:
Hækl en kant rundt i halsen på ponchoen. Hækl 1 fm i hver lm der blev hæklet fm i på første omg = 104-104-116-116 fm. Klip og hæft tråden.

Diagram

= lm
= dbl-st i m
= fm i m
= fm om lm-bue
= Boble: Hækl 1 dbl-st i næste fm, men vent med sidste gennemtræk (= 2 m på nålen), hækl 3 dbl-st til i samme fm på samme måde, træk derefter tråden gennem alle 5 m på nålen
Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1308) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (14)

Wendy 19.06.2019 - 12:01:

Wanneer ik de a1 tot a6 volledig in de hoogte heb gedaan, 12 rijen bovenop de ring losse. Snap ik niet zo goed hoe het dan verder moet? Moet op de a1a dan de a1b, op de A2 gewoon terug een A2,A3 op A3 ,...? Dan zijn we rijen verder. Dan weet ik het niet meer.

DROPS Design 23.06.2019 kl. 20:27:

Dag Wendy,Als A.1a één keer in de hoogte is gebreid, ga je verder met A.1b boven A.1a en deze A.1b herhaal je tot het werk klaar is. Als A.3 t/m A.5 één keer in de hoogte zijn gehaakt (deze zijn 2 toeren later klaar als A.1a haak je A.2 boven A.3.....lees verder in patroon hoe je verder haakt.

Kathrine Sund 15.10.2018 - 21:15:

Skal det være 2 bobler med 4 luftmasker mellom? Eller er det en boble som er delt i 2?

DROPS Design 23.10.2018 kl. 14:34:

Hei Kathrine. Dette skal være 2 bobler med 4 luftmasker mellom ja, dette har blitt rettet i symbolforklaringen. Takk for beskjed og god fornøyelse.

Eva De Rooy 04.04.2017 - 22:51:

Hallo, moet je bij het lezen van het patroon elke rij rechts beginnen? omdat je in een ronde haakt? grtjes eva

DROPS Design 05.04.2017 kl. 12:44:

Hoi Eva, Als je van rechts naar links haakt (wat meestal het geval is, tenzij je linkshandig bent met haken), lees je het patroon inderdaad ook van rechts naar links. Als je in de rondte haakt begin je bij de volgende ronde dus opnieuw aan de rechterkant met lezen. Dus je leest het patroon altijd in dezelfde richting als waarin je werkt.

Ulrike Auer 15.03.2017 - 20:19:

Hallo, ich komme mit der Häkelanleitung nicht zurecht, wie ist sie zu lesen, von links nach rechts ? Vielen Dank für eine Antwort.

DROPS Design 16.03.2017 kl. 08:44:

Liebe Frau Auer, jeder Diagram wird von unten nach oben, und in jede Runde rechts nach links gehäkelt. Viel Spaß beim häkeln!

Laura 01.10.2016 - 11:17:

Buon giorno..scusi sempre io..dopo aver gatto le prime due righe della ripetizione di a1b...aumwntando come da voi detto dopo il giro a p.b. ripeto 1 volta a1b poi due volte a2 e faccio subito aumenti con a 3 e poi a4 e prime due a5 .ma poi mi restano piu m.a d. Del a6..intendo dure gli aumebtu vanno fatti sopra gli aumentj? Grazie di tutto laura

DROPS Design 01.10.2016 kl. 19:40:

Buongiorno Laura. Quando lavora la riga che ha indicato, l'importante è che le noccioline siano allineate. Se riesce ad ingrandire la fotografia, le può essere di aiuto. Buon lavoro!

Laura 30.09.2016 - 23:27:

Buona sera. Non ho ben chiaro come continuare terminato a1 in verticale. Sulle maglia a1 su ripete sempre le due righe di a1b. Poi a2 su a2. Su a3 ripete a2 tranne sulle ultime 2 maglie dove si fanno le ultime 2 di a3. Quindi a4. Poi a5 sulle prime 2 maglie e poi 2 volte a 6. E corretto? Grazie

DROPS Design 01.10.2016 kl. 06:51:

Buongiorno Laura. Finito a1a, su queste m lavora a1b fino alla fine. Lavora a2 su a2. Quando ha finito i diagrammi a3, a4, e a5 in verticale, lavora a2 su tutte le m su cui stava lavorando a3 tranne le ultime 2 m. Su queste m lavora come indicato nella prima riga di a3. Poi lavora a4, poi sulle prime 2 m di a5 la prima riga di a5 poi a6. Buon lavoro!

Deborah 30.09.2016 - 18:03:

Though the Note specifies that the pattern is written in American English, the instructions indicate "tr" (treble crochet) as the main stitch, but the charts show symbols for "dc" (double crochet). Which shall I use? Thank you in advance for your help!

DROPS Design 03.10.2016 kl. 08:41:

Dear Deborah, diagram text has been updated, you can find now American English terminology. Happy crocheting!

Laura 29.09.2016 - 14:00:

Buon giorno. Mi scusi..ma alla terza riga non capisco ...i diagrammi 2 e 6 hanno solo due righe questo significa che alla terza riga ripeto la prima dei due diagrammi? Grazie infinite laura

DROPS Design 29.09.2016 kl. 14:15:

Buongiorno Laura. Sì è corretto: alla terza riga ripete la prima di riga dei diagrammi. Buon lavoro!

Laura 29.09.2016 - 13:50:

Buon giorno. Mi scusi..ma alla terza riga non capisco ...i diagrammi 2 e 6 hanno solo due righe questo significa che alla terza riga ripeto la prima dei due diagrammi? Grazie infinite laura

DROPS Design 29.09.2016 kl. 13:54:

Buongiorno Laura. Sì esatto: alla terza riga ripete la prima di riga dei diagrammi. Buon lavoro!

Laura 28.09.2016 - 22:48:

Buona sera. Mi scusi ma i diagrammi si leggono sempre da dx a sx ? Grazie! Laura

DROPS Design 28.09.2016 kl. 22:53:

Buonasera Laura. Lavorando In tondo, i diagrammi si leggono sempre da destra verso sinistra. Buon lavoro!

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1308

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.