DROPS / 170 / 21

Sweet Apples by DROPS Design

Heklet DROPS eplegrytekluter i ”Paris”

Stikkord: grytekluter, kjøkken,
  • Sweet Apples / DROPS 170-21 - Heklet DROPS eplegrytekluter i ”Paris”
DROPS Design: Modell nr w-606
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
STØRRELSE:
Arbeidet måler ca 20 cm i diameter.

Materialer (til 2 stk grytekluter):
DROPS PARIS fra Garnstudio
100 g f.nr 17, naturhvit
100 g f.nr 12, rød
50 g f.nr 43, grønn
En rest f.nr 44, brun

En gryteklut veier 78 gr.

DROPS HEKLENÅL NR 3,5 – eller den nålen du må bruke for å få 18 st på 10 cm i bredden
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 14.50 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 14.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 14.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 72.5kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLETIPS:
På hver omg med st erstattes første st med 3 lm, avslutt med 1 kjm i tredje lm.
----------------------------------------------------------

GRYTEKLUT:
Hekle 4 lm på nål 3,5 med naturhvit og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: Hekle * 1 halv-st, 2 st * gjenta fra *-* totalt 4 ganger om lm-ringen – LES HEKLETIPS! = 4 halv-st og 8 st.
2.OMG: Hekle 2 halv-st i hver halv-st og 2 st i hver st = 8 halv-st og 16 st. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
3.OMG: Hekle * 1 halv-st i første halv-st, 2 halv-st i neste halv-st, 1 st i neste st, 2 st i neste st, 1 st i neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* totalt 4 ganger = 12 halv-st og 24 st.
4.OMG: Hekle * 1 halv-st i hver av de 2 første halv-st, 2 halv-st i neste halv-st, 1 st i hver av de 2 neste st, 2 st i neste st, 1 st i hver av de 2 neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* totalt 4 ganger = 16 halv-st og 32 st.
5.-8.:OMG: Fortsett med økningen som før, for hver omg hekles det 1 halv-st/st mer mellom økningene = 32 halv-st og 64 st
9.OMG: Fortsett med økningene som før, for hver omg hekles det 1 m mer mellom økningene, MEN nå hekles det slik over de 96 m fra forrige omg: 1 fm i hver av de 9 første m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 dbl-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 fm i hver av de 12 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 dbl-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 fm i hver av de 2 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 dbl-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 fm i hver av de 12 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 dbl-st i hver av de 3 neste m, 1 st i hver av de 3 neste m, 1 halv-st i hver av de 3 neste m, 1 fm i den siste m = 108 m.
10.OMG: Bytt til rød, hekle 1 fm i hver fm og 1 halv-st i hver halv-st, 1 st i hver st, og hekle 2 dbl-st i hver dbl-st og 2 st i hver st på hver side av dbl-st.

Broder på to frø midt på forsiden av grytekluten med brun - se bilde.

Hekle en gryteklut til, men nå hekles hele grytekluten i rød.

SAMMENHEKLING:
Legg de 2 gryteklutene oppå hverandre med vrangen mot vrangen, og hekle de sammen slik med rød: Hekle gjennom begge lag: Hekle 1 fm i hver m, men i hver av de midterste 4 dbl-st i hvert hjørne hekles det 2 fm.

BLAD:
Hekle 14 lm med grønn, snu og hekle 1 fm i den andre lm fra nålen, 1 fm i neste lm, 1 halv-st i hver av de 2 neste lm, 1 st i hver av de 2 neste lm, 1 dbl-st i neste lm, 1 st i hver av de 2 neste lm, 1 halv-st i hver av de 2 neste lm, 1 fm i neste lm, 2 fm i neste lm, videre hekles det på undersiden av lm slik:
1 fm i neste lm,
1 halv-st i hver av de 2 neste lm,
1 st i hver av de 2 neste lm,
1 dbl-st i neste lm,
1 st i hver av de 2 neste lm,
1 halv-st i hver av de 2 neste lm,
1 fm i hver av de 2 siste lm, klipp og fest tråden. Hekle 2 blader.

HEMPE OG STILK:
Hekle 27 lm med brun, 1 fm i 2.lm fra nålen, 1 fm i hver av de 2 neste lm, hekle 1 blad fast til stilken med 1 fm gjennom 1 m på bladet og 1 lm på stilken, gjenta en gang til. Gjør det samme med neste blad, hekle 1 fm i hver av de gjenværende lm, legg stilken til en ring og fest med 1 kjm gjennom alle lag (både gryteklut og hempe). Klipp og fest tråden.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (26)

country flag Marie Diamond 16.12.2020 - 00:50:

I’m totally failing. Looking at the questions people are sending it seems that round 9 is creating a big problem. Please confirm the following: first I have 96 stitches where the increase are in the 7th stich of every section. Please explain which stitch I have to add in the 7th stitch prior to increasing. If you have a document showing all the stitches I have to follow it would be great otherwise I’m abandonning and will have to find another pattern to use all the yarn I ordered.

user icon DROPS Design 16.12.2020 kl. 07:07:

Dear Mrs Diamond, you started to increase on round 4 with always 1 more stitch between each increase as on round 5 to 8: there were 1 stitch between 2 increases on round 4, there were 5 sts between 2 increases on round 8 and now you will have 6 sts between 2 increases on round 9, but at the same time, you will work all stitches as decribed under round 9, and not only with hdc and dc as before. Happy crocheting!

country flag Marie Diamond 15.12.2020 - 02:52:

Round 9-can you give me the correct way to do it: the inc should be as follows: 7 sc 2 sc in eight stitch, 3 hdc 4 dc 2 tr in same stitch 1tr, 3 dc 3 hdc 2 sc in same stitch 7 sc 2 sc in same stitch 1 sc 3 hdc 3 dc etc.

user icon DROPS Design 15.12.2020 kl. 08:43:

Dear Mrs Diamond, continue to increase on same places as before (in the corners = 1 stitch more between each increase), but instead of working only hdc and dc you will crochet also sc and trebles, ie as explained under row 9. Happy crocheting!

country flag Gabriela Lomelín 22.11.2020 - 02:57:

Hola, se teje en espiral o en círculo? Y si es en círculo se cierra con punto enano?

user icon DROPS Design 22.11.2020 kl. 11:23:

Hola Gabriela, se trabaja en círculo y se termina con 1 punto enano en el 1º/2º/3º punto de cadeneta, dependiendo del punto de inicio de la vuelta.

country flag Gwenaël 14.08.2020 - 16:05:

Juste pour dire que j'ai compris en crochettant; souvenirs de granny. 😉 Merci. 🙂

user icon DROPS Design 17.08.2020 kl. 07:53:

Bonjour Gwenaël et merci :) N'hésitez pas à partager vos photos avec nous via notre groupe DROPS Workshop ou bien notre galerie #dropsfan - Bonne continuation!

country flag Gwenaël 14.08.2020 - 13:09:

J'ai beau retourner le problème dans tous les sens; je ne vois pas d'augmentation/où les mettre, ou intercaler de nouvelles mailles...; dommage que ce ne soit pas plus précis pour celles qui ne sont pas habituées au crochet ou qu'il n'y ait pas une grille, cela aurait été plus clair. 😉

user icon DROPS Design 14.08.2020 kl. 13:33:

Bonjour Gwenaël, vous continuez les augmentations commencées au tour 4, avec toujours 1 maille en plus entre chaque augmentation comme aux tours 5 à 8, autrement dit, quand vous aviez 1 maille entre 2 augmentations au tour 4, vous en aviez 5 au tour 8 et donc maintenant vous en aurez 6 au tour 9, en même temps, vous crochetez les mailles comme décrit au rang 9 et donc pas en dB et B uniquement comme avant. Bonne continuation!

country flag Gwenaël 14.08.2020 - 10:16:

Bonjour, comme beaucoup je coince au rang 9; doit-on rajouter des augmentations 2dB et 2B à intervalle régulier (12 au total)? Merci. 🙂

user icon DROPS Design 14.08.2020 kl. 11:12:

Bonjour Gwenaël, les augmentations se font comme avant (vous avez 1 maille en plus entre chaque augmentation du tour précédent), mais au lieu de ne crocheter que des demi-brides et des brides, vous allez également crocheter des mailles serrées et des double-brides. Alignez les augmentations comme avant tout simplement, et crochetez les mailles comme indiqué sur le 9ème tour pour former le carré. Bon crochet!

country flag May Jorun Hammer 14.07.2019 - 17:23:

Hei! Ble usikker når jeg kom til omg 9. Har nå 96 masker, men hvordan øke i denne omg?

user icon DROPS Design 26.08.2019 kl. 13:29:

Hei May Jorun. Du øker som før, men samtidig følger du beskrivelsen (av hvilken masker som det skal hekles) som står under 9. omgang. God Fornøyelse.

country flag House 19.05.2019 - 16:27:

Bonjour! il y a une erreur de frappe probablement dans les instructions en Français: au rand numero 9, il est dit , pour les mailles serrées d'en faire 2 (la deuxième fois!)alors que c'est 12 ! Je me suis cassé la tête un moment avant d'aller vérifier dans les instructions anglaises! merci de corriger.,

user icon DROPS Design 20.05.2019 kl. 13:58:

Bonjour Mme House, les explications en français sont bien conformes - tout comme celles en anglais - au modèle original en norvégien. Bon crochet!

country flag House 18.05.2019 - 09:45:

Bonjour vous dites: consulter les astuces crochet mais je ne les trouve nulle part!!! Pouvez vous m'aider svp?

user icon DROPS Design 20.05.2019 kl. 09:58:

Bonjour Mme House, l'astuce crochet a été ajoutée - elle concerne le début/la fin des tours. Bon crochet!

country flag Yvonne 21.11.2018 - 18:33:

Hallo, hat schon jemand diesen Topflappen gehäkelt und kann mir Runde 9 verständlich erklären? Dankeschön

Kommentér oppskrift DROPS 170-21

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Sweet Apples

A. Froma, Netherlands