DROPS / 168 / 14

Lilia by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Brushed Alpaca Silk” med picot

  • Lilia / DROPS 168-14 - Strikket DROPS sjal i ”Brushed Alpaca Silk” med picot
DROPS Design: Model nr as-058
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Mål: Længde øverst: ca 160 cm. Højde midt på: ca 40 cm.
Materialer:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK fra Garnstudio
50 g f.nr 14, lys grågrøn
25 g f.nr 01, natur
25 g f.nr 17, lys lavendel

OBS: Hvis sjalet strikkes ensfarvet vil der gå 75 g Brushed Alpaca Silk.

DROPS RUNDP (80 cm) nr 5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 17 m x 24 p glatstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


77% Alpaca, 23% Silke
fra 24.00 kr /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 24.00 kr /25g
Strikkes.dk
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 96kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

HULKANT:
1.P (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, 1 ret, slå om, strik ret frem til første mærketråd, slå om, strik 34 m ret, slå om efter anden mærketråd, strik ret til der er 2 m tilbage på p, slå om, 1 ret, slå om, 1 ret.
2.P (= vrangen): Strik 1 ret, slip omslaget af p, 1 ret, slå om, strik ret til der er 2 m tilbage på p, slå om, 1 ret, slip omslaget af p, 1 ret.
3.P (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, 1 ret, slå om, * strik 2 ret sammen, slå om *, gentag fra *-* til der er 1 eller 2 m tilbage før første mærketråd, strik 1 eller 2 ret, slå om, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage før anden mærketråd, 2 ret, slå om, gentag fra *-* til der er 3 eller 4 m tilbage på p, strik 1 eller 2 ret, slå om, 1 ret, slå om, 1 ret.
4.P (= vrangen): Strik 1 ret, slip omslaget af p, 1 ret, slå om, strik ret til der er 2 m tilbage på p, slå om, 1 ret, slip omslaget af p, 1 ret.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp ovenfra og ned.
Slå 40 m op på rundp 5 med lys grågrøn. Strik 2 p retstrik – se forkl over. Sæt 2 mærketråde i arb således: Første mærketråd sættes efter de 3 første m, den anden sættes når der er 3 m tilbage på p. Fortsæt i glatstrik således:
1.P (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, 1 ret, slå om, strik ret frem til første mærketråd, slå om, strik 34 m ret, slå om efter anden mærketråd, strik ret til der er 2 m tilbage på p, slå om, 1 ret, slå om, 1 ret.
2.P (= vrangen): Strik 1 ret, slip omslaget af p, 1 ret, slå om, strik vrang til der er 2 m tilbage på p, slå om, 1 ret, slip omslaget af p, 1 ret.
Efter de 2 første p er der taget 6 m ud (4 m fra retsiden og 2 m fra vrangen) og der er totalt 46 m på p. Fortsæt at tage ud på samme måde 37 gange til = 268 m på p (der skal være 38 huller langs hver af de 2 mærketråde og arb måler ca 32 cm målt midt i arb). HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Skift til natur og strik HULKANT – se forkl over. Efter hulkanten skiftes der til lys lavendel og der strikkes retstrik frem og tilbage Samtidig med at der tages 4 m ud på hver p fra retsiden og 2 m på hver p fra vrangen som før. Når arb måler 38 cm (målt midt i arb), skiftes der tilbage til natur igen og der strikkes HULKANT på samme måde som sidst.

AFLUKNINGSKANT MED PICOT:
Efter hulkanten lukkes der af med en picot fra retsiden således: Strik 1 m ret, (* stik højre pind ind mellem de 2 første m på venstre p (dvs mellem maskerne på p, ikke gennem maskerne), slå om højre p, træk omslaget frem mellem maskerne og sæt omslaget på venstre p *, gentag fra *-* 2 gange til (= 3 nye m på venstre p). ** Strik første m på venstre p ret, løft første m på højre p over sidste m som blev strikket **), gentag fra **-** totalt 5 gange og gentag fra (-) langs med hele sjalet til der er 1 m tilbage. Klip tråden og træk den gennem sidste m.
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 168-14) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (17)

country flag Hanne 30.03.2020 - 00:31:

Den danske opskrift er ikke rigtig. På vrang pindene skal man strikke til der er 3 masker tilbage - ikke 2 - ellers går det ikke op med 1 omslag, en ret, løft masken af pinden og en ret! Ligesom det heller ikke er korrekt at der tages 4 ud på retsiden og 2 på vrangen - alle 6 tages ud på retsiden og ingen på vrangen. På vrangen tages en ud og en slippes af pinden i hver ende.

country flag Levy 31.12.2019 - 14:20:

Je ne comprends pas comment garder 34m si on doit faire 1 jeté après le 1er marqueur comme indiqué dans vos instructions ci dessous dans le RANG1. Et au début du RANG2, j'ai recommencé 2 fois, je me retrouve toujours avec 35m entre les 2 marqueurs (logique puisquil y a eu un jeté apres le 1er marqueur au RANG1...) et à la fin, comment tricoter *1 jeté, 1m end, lâcher le jeté, 1m end. * si on a plus que 2m restantes?? lacher quel jeté?

user icon DROPS Design 02.01.2020 kl. 17:09:

Bonjour Mme Levy, vous devez augmenter avant le 1er marqueur et après le 2ème marqueur, ainsi, vous avez toujours les 34 m au milieu, entre les 2 marqueurs. À la fin du 1er rang, on termine par: 1 m end, 1 jeté, 1 m end, au début du 2ème rang, on lâche ce premier jeté (et le tout dernier jeté tricoté au début du 1er rang). Bon tricot!

country flag Patricia 04.11.2019 - 13:43:

Kan Lilia ook gebreid worden in tricotsteek?

user icon DROPS Design 05.11.2019 kl. 10:10:

Dag Patricia,

Ja, dat kan. In het patroon staat dat je dit gedeelte in ribbelsteek breit, maar je bent natuurlijk vrij om dit naar eigen smaak aan te passen.

country flag Maja Van Gompel 29.10.2018 - 11:37:

Hoe kan ik dit patroon downloaden? zie nergens een link daarvoor. Vriendelijke groeten, Maja

user icon DROPS Design 31.10.2018 kl. 14:30:

Dag Maja,

Je klikt (vlak boven 'Instructies voor het patroon') op de knop 'Patroon' (die met het print-pictogrammetje erbij). Dan opent een nieuw venster in de browser en je klikt bovenaan op de link 'Het patroon afdrukken'. Je kunt er dan voor kiezen om hem af te drukken of als pdf op te slaan (bij je printerinstellingen)

country flag Sarah 07.08.2018 - 12:59:

Bonjour, j'ai recommencé mon chale en tenant compte de vos indications et ça ne va toujours pas, je suis au 20ème rang, j'ai le bon nombre de maille par contre j'ai 21 mailles avant le premier marqueur et 39 mailles après le deuxième marqueur et les jours après le deuxième marqueurs ne sont pas droits mais en biais alors je ne sais plus quoi faire! est ce qu'il n'y a pas une erreur dans le modèle? Merci

user icon DROPS Design 07.08.2018 kl. 15:14:

Bonjour Sarah, les marqueurs doivent bien rester en place, de chaque côté des 34 m endroit, à chaque fois que vous augmentez vous devez procéder ainsi au milieu: 1 jeté, marqueur, 34 m end, marqueur, 1 jeté. Le nombre de mailles avant et après le marqueur va augmenter et le nombre de mailles entre les 2 marqueurs va toujours rester à 34 m. Bon tricot!

country flag Sarah 05.08.2018 - 13:32:

Bonjour, j'ai bien avancé dans la réalisation de ce chale mais je viens de voir que j'ai un problème, les jours qui sont de chaque coté des marqueurs ne sont pas symétriques, d'un coté ils sont droits et de l'autre ils partent en biais. Est ce qu'ils faut bouger les marqueurs ou pas ? Sinon les 34 mailles centrales seront plus nombreuses? Je n'ai respecté les 34 mailles centrales que pour le premier rang, pour les autres j'ai tricoter jusqu'au marqueur suivant. Merci

user icon DROPS Design 06.08.2018 kl. 09:27:

Bonjour Sarah, les augmentations (jetés) se font de part et d'autres des 34 m, on doit toujours avoir: 1 jeté, 34 m, 1 jeté, ainsi les jours seront droits. Bon tricot!

country flag Sarah 31.07.2018 - 15:09:

Bonjour, J'ai commencé ce chale mais je me pose une question sur les jetés, à part ceux que l'on lache, les autres doivent être tricotés normalement pour faire un jour ou alors ils faut les tricoter torse pour éviter le jour? Merci

user icon DROPS Design 31.07.2018 kl. 15:27:

Bonjour Sarah, les jetés sont tricotés "normalement" pour qu'ils forment des trous. Bon tricot!

Mónica Ferreyra 01.09.2017 - 12:37:

Hola, quisiera saber qué significa MP en el punto musgo, en la tercera vuelta del chal. Gracias, desde Buenos Aires, Argentina

country flag Annica Bruce 27.08.2017 - 22:24:

Hej jag undrar då man stickar rätstickningen mellan hålvarven ska man göra omslagen, ökningen, vid stickmarkören som tidigare eller ska man hoppa över den Mvh Annica

user icon DROPS Design 29.08.2017 kl. 14:22:

Hej, du ska fortsätta ökningarna med omslag som förut.

country flag Silvana 03.05.2016 - 01:28:

Non mi ritrovo con gli aumenti: quando si dice che la maglia gettata del primo ferro va fatta cadere dal ferro nel secondo, se si fa in realtà non c'è un aumento. Ma se si lavora si formano due occhielli e un terzo con la maglia gettata sul rovescio. Dalla foto sembrerebbe che ce ne sia uno solo. grazie per l'aiuto.

user icon DROPS Design 03.05.2016 kl. 06:55:

Buongiorno Silvana. Le indicazioni sono corrette. Nel primo ferro vengono fatte 6 gettate (2 da ciascun lato del lavoro, 1 prima e 1 dopo le m centrali). Al secondo ferro fa cadere 2 gettate del ferro precedente (quindi ci sono 4 m in più rispetto al ferro 1: 1 m da ciascun lato, e 1 m prima/dopo le m centrali) e aggiunge 2 gettate, quindi altri 2 aumenti. Le m gettate che vengono fatte cadere servono perchè il bordo non tiri troppo. Buon lavoro!

Kommentere opskrift DROPS 168-14

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.