DROPS / 164 / 10

Winter Poppies Slippers by DROPS Design

Strikkede DROPS tøfler i ”Andes” med nordisk mønster og pongponger. Str 35-43.

Stikkord: nordisk, tøfler,
  • Winter Poppies Slippers / DROPS 164-10 - Strikkede DROPS tøfler i ”Andes” med nordisk mønster og pongponger. Str 35-43.
DROPS Design: Modell nr an-032
Garngruppe E eller C + C
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: ca 22 - 24 - 27 cm
Materialer:
DROPS ANDES fra Garnstudio
200-200-200 g f.nr 9020, lys grå
100-100-100 g f.nr 3755, cerise

DROPS PINNE NR 4 – eller det p.nr du må bruke for å få 15 m x 19 p glstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpakka
fra 39.00 kr /100g
DROPS Andes uni colour DROPS Andes uni colour 39.00 kr /100g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Andes mix DROPS Andes mix 39.00 kr /100g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 117kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diag A.1. Hele mønsteret strikkes i glstrikk.

ØKETIPS:
Det økes 1 m på hver side av de 2 midterste m ved å lage 1 kast, på neste p strikkes kastene vridd for å unngå hull.
----------------------------------------------------------

TØFFEL:
Arb strikkes frem og tilbake på p fra midt bak, det startes øverst og strikkes nedover.
Legg opp 40-40-52 m på p 4 med lys grå. Strikk 5 p glstrikk (1.p = vrang fra vrangen). Sett 1 merke midt i arb og 1 merke i den ene siden av p - ARB MÅLES VIDERE FRA MERKET I SIDEN!
Neste p strikkes slik fra retten: 1 kant-m i RILLE - se forkl over, strikk mønster etter diag A.1A til det gjenstår 1 m før merket midt på p (= 3-3-4 rapporter à 6 m), strikk 2 m glstrikk med lys grå (= midt foran på tøffelen), strikk mønster etter diag A.1B over de neste 18-18-24 m og avslutt med 1 kant-m i RILLE. Fortsett mønsteret slik (når A.1 er ferdig fortsettes det med lys grå til ferdig mål). HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
SAMTIDIG når arb måler 3-3-4 cm fra merket i siden økes det 1 m på hver side av de 2 midterste m på p – LES ØKETIPS (= 2 m økt). Gjenta økningen på hver p (dvs både fra retten og fra vrangen) totalt 17-19-18 ganger = 74-78-88 m – NB: De økte m strikkes fortløpende inn i mønsteret. Etter siste økning felles det av 5 m på beg av de 2 neste p = 64-68-78 m tilbake på p og arb måler ca 12-13-13 cm fra merket i siden.
Strikk 27-29-34 m, sett disse m på 1 tråd eller hjelpe-p, strikk de neste 10 m (= midt foran på tøffelen) og sett de resterende 27-29-34 m på 1 tråd eller hjelpe-p. Strikk riller frem og tilbake over de 10 m (= såle) SAMTIDIG som siste m på hver p (både fra retten og fra vrangen) strikkes rett sammen med første m på tråden/hjelpe-p. Gjenta til alle m på tråden/hjelpe-p i hver side er felt av. Fell av de 10 rille-m på sålen.

MONTERING:
Sy sømmen midt bak på tøffelen – sy kant i kant i ytterste ledd av ytterste rille-m slik at sømmen ikke blir tykk. Sy deretter avfellingskanten på sålen til tøffelen midt bak der det nå er åpning.

PONGPONG:
Lag en pongpong med cerise på ca 4-5 cm i diameter og sy den fast foran på tøffelen.
Strikk en tøffel til.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 13.10.2017
Rettelse:
100 gr mer av f.nr 9020, lys grå
DROPS ANDES fra Garnstudio
200-200-200 g f.nr 9020, lys grå

Diagram

symbols = lys grå
symbols = cerise
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (16)

country flag Irene 01.09.2019 - 23:02:

Zijn deze slofjes geschikt om te vilten?

user icon DROPS Design 08.09.2019 kl. 18:06:

Dag Irene,

Ja, dat zou je zeker kunnen doen. Het garen Andes is ook heel geschikt om mee te vilten. Houd er wel rekening mee dat er gemiddeld ongeveer 2/3 over blijft na het vilten, dus je zult de slofjes een stuk groter moeten breien.

country flag Karina 21.04.2018 - 00:06:

Bonjour, quand j'arrive à l'étape des augmentations, je suis perdue. J'arrive à suivre le motif sans soucis quand il n'y a pas d'augmentations à faire. J'ai réussi à les faire aux rangs 5 et 6 avec les augmentations car cette étape est présente dans le tutoriel vidéo. Mais après c'est le vide... Avez-vous une astuce pour faire les augmentations en jacquard, comment lire le motif dans ce cas là? Merci.

user icon DROPS Design 23.04.2018 kl. 08:27:

Bonjour Karina, vous augmentez après A.1A et avant A.1B en répétant les diagrammes: pour A.1A, les nouvelles mailles tricotées le seront en reprenant le diagramme à partir de la 1ère m à droite (dès que vous aurez augmenté 6 m = 1 motif complet) et pour A.1B, répétez le diagramme en le commençant par la dernière m de A.1B (puis l'avant-dernière et ainsi de suite jusqu'à ce que les 6 m augmentées vous donnent un motif complet). Bon tricot!

country flag Carole 10.12.2017 - 03:07:

I wrote in French a question but dont get an answer. In the pattern its written to place a marker in the middle and 1 any side... where is that? And also mesure from the side marker... I really dont understand can you please write it more clearly for me please Thanks

user icon DROPS Design 10.12.2017 kl. 06:55:

Hi Carole, The marker in the side is just for measuring purposes, so it doesn't matter which side, so at the start or end of the row and the length of the piece is measured from here. The marker in the middle is mid front of slipper and helps to make the two sides of the slipper match, I hope this helps and happy knitting!

country flag Carole 08.12.2017 - 17:49:

Bonjour Dans le patron ça demande de mettre un marqueur au milieu et sur le côté. Que voulez-vous dire sur le côté ... où exactement pour le côté. Ça dit également de mesurer à partir de ce marqueur à 3 cm je ne comprends vraiment pas comment faire. Pouvez-vous me dire plus clairement svp. Merci de m'aider

user icon DROPS Design 11.12.2017 kl. 08:36:

Bonjour Carole, mettez le marqueur en début ou en fin de rang (= sur le côté de l'ouvrage). On va désormais mesurer la hauteur le long de ce côté (au milieu devant, on va augmenter, la hauteur sera donc différente). Pour vous aider, regardez cette vidéo qui montre comment réaliser les chaussons en 35/37. Bon tricot!

country flag Sara 01.12.2017 - 19:36:

Når man skal strikke de nye masker ind i mønsteret, strikker man så gradvist en ny omgang af A.1A før midtermarkøren og tilføjer en ny omgang gradvist i A.1B når de første 3 omgange er strikket? Er det rigtigt forstået sådan? vh Sara

user icon DROPS Design 05.12.2017 kl. 15:32:

Sara, når du har en ny maske, skal den strikkes i den farve du er kommet til hvis du skulle fortsætte mønsteret. God fornøjelse!

country flag Jenny Bellamy 04.10.2017 - 11:32:

I ordered the yarn for these slippers, but thought there may not be enough to complete two slippers. Sure enough I finished knitting one slipper yesterday, and there is not enough of the light grey. I believe that the quantities at the beginning of the pattern are incorrect, and should read 200grams of grey and 100grams of cerise for the pair of slippers. I love your patterns and yarns and this is the first time in many years that there has been something wrong.

country flag Nataliya Hagen 29.11.2016 - 13:00:

Det er ikke nok 100 gr av hovedfaget å strikke disse.Ikke i det hele tatt.?

country flag Lacrose 21.10.2016 - 21:33:

Bonjour, vous annoncez un no d'aig 4 alors que la laine andes se tricote en 9, il y a erreur? une faute de frappe? merci

user icon DROPS Design 24.10.2016 kl. 09:04:

Bonjour Mme Lacrose, on tricote ici volontairement avec des aiguilles plus petites pour obtenir une texture plus serrée. Pensez à bien vérifier votre échantillon et ajustez la taille des aiguilles si besoin. Bon tricot!

country flag Cecilie 09.12.2015 - 12:04:

Jeg undrer mig over at opskriften siger pinde nr. 4, når der til Andes garn anbefales pinde nr. 9 og de andre garner i garngruppe E også ligger på pinde nr. 8 eller 9. Er dette en fejl?

user icon DROPS Design 09.12.2015 kl. 12:34:

Hej Cecilie. Nej, det er det ikke. Standard anbefales pinde 9 til Andes, men strikkefastheden til disse töfler er fastere (de strikkes strammere), saa du skal bruge en tyndere pind. Strik en pröve og brug den pind du skal bruge til den rette strikkefasthed: 15 m x 19 p glatstrik = 10 x 10 cm

Andreya 09.11.2015 - 11:55:

Can you post a video tutorial please? Thanks, have a nice day!

user icon DROPS Design 09.11.2015 kl. 13:22:

Dear Andreya, here it is below - You can find this video and more under tab "video" on the right side of the picture. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS 164-10

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.