DROPS / 160 / 10

Summer Diamond Shawl by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Cotton Merino” med hulmønster.

DROPS Design: Model nr cm-022
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
Mål: ca 82 cm målt langs midt-m og ca 164 cm langs kanten øverst.
Materialer:
DROPS COTTON MERINO fra Garnstudio
450 g f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (80 cm) nr 3,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 22 m x 30 p glatstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

50% Uld, 50% Bomuld
fra 22.95 kr /50g
DROPS Cotton Merino uni colour DROPS Cotton Merino uni colour 22.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 206.55kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diag A.1-A.11. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

3 KANTM:
1.P(= retsiden): 1 ret, tag 1 m løst af p som om den strikkes vr med tråden bag arb, slå om, 1 ret. Strik til der er 3 m tilbage, 1 ret, slå om, 1 m løst af p som om den strikkes vr med tråden bag arb, 1 ret.
2.P(= vrangen): 1 ret, 1 vr, slip omslaget af p, 1 vr. Strik til der er 3 m tilbage, 1 vr, slip omslaget af p, 1 vr og 1 ret.

----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp for at få plads til alle m. Sjalet strikkes fra midt bagpå og nedad.
Slå 9 m op på rundp 3,5 med Cotton Merino. Sæt 1 mærke i den 5.m (= midt-m) og lad det følge med i midt-m gennem arb. Midt-m strikkes hele tiden i glatstrik. Der strikkes og tages ud som vist i diag A.1 og A.2 således: Strik 3 KANTM - se forkl over, A.1 strikkes frem til midt-m, 1 m glatstrik, A.2 strikkes frem til der er 3 kantm tilbage og strik 3 kantm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når diag er strikket 1 gang i højden gentages udtagningerne som vist i A.z og A.x (dvs der strikkes glatstrik samtidig med at der tages 1 m ud på hver side af midt-m, samt indenfor de 3 kantm i hver side, hvor der tages skiftevis; 2, 2, 2, 2 og 3 m ud som i diag (skiftevis 6, 6, 6, 6 og 8 udtagninger på hver ret pind i A.z-A.x)). Når udtagningerne i A.z-A.x er strikket 3 gange, strikkes A.z-A.x 1 gang til MEN på sidste p fra retsiden (se stjerne i diag) tages der kun 1 m ud (i stedet for 3 m) i hver side, udtagningerne i midten gøres som i diag = 177 m på p. På næste p fra retsiden tages der 1 m ud indenfor de 3 kantm i hver side og 1 m på hver side af midt-m (= 4 m taget ud) = 181 m på p (dvs 90 m på hver side af midt-m). Strik 1 p fra vr fra vrangen.

Fortsæt efter A.3-A.5 således:
Strik 3 kantm, diag A.3 over 1 m, A.4 gentages over de næste 84 m (= 3 gange), A.5 over 2 m, 1 m glatstrik (= midt-m), A.3 over 1 m, A.4 gentages over de næste 84 m (= 3 gange), A.5 over 2 m og strik 3 kantm. Når diag A.3-A.5 er strikket 1 gang i højden er der 293 m på p (dvs 146 m på hver side af midt-m).
Strik 3 kantm, diag A.6 over 1 m, A.7 gentages over de næste 140 m (= 5 gange) og A.8 over 2 m, 1 m glatstrik (= midt-m), A.6 over 1 m, A.7 gentages over de næste 140 m (= 5 gange), A.8 over 2 m og strik 3 kantm. Når diag A.6-A.8 er strikket 1 gang i højden er der 373 m på p (dvs 186 m på hver side af midt-m).
Strik 3 kantm, A.9 over 20 m, A.10 gentages over de næste 140 m (= 5 gange), A.11 over 23 m, 1 m glatstrik (= midt-m), A.9 over 20 m, A.10 over de næste 140 m (= 5 gange), A.11 over 23 m og strik 3 kantm. Når diag A.9-A.11 er strikket 1 gang i højden er der 401 m på p (= 200 m på hver side af midt-m).
Nu strikkes der hulkant.

HULKANT:
1.P(1.p = retsiden): Strik 3 kantm, slå om, ret frem til midt-m, slå om, 1 m glatstrik (= midt-m), slå om, ret frem til der er 3 m tilbage, slå om og 3 kantm.
2.P: Strik ret.
3.P: Strik som 1.p.
4.P: Strik 3 kantm, vrang fra vrangen frem til der er 3 m tilbage, 3 kantm.
5.P: Strik 3 kantm, slå om, 1 r, * 2 r sammen, slå om *, gentag fra *-* frem til 2 m før midt-m, 2 r, slå om, 1 m glatstrik (= midt-m), slå om, 2 r, * slå om, 2 r sammen *, gentag fra *-* frem til der er 4 m tilbage, 1 r, slå om og strik 3 kantm.
6.P: Strik 3 kantm, vr til der er 3 m tilbage og 3 kantm.
Gentag 1.-2.p, 2 gange til.
Luk løst af med ret på næste p.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 23.02.2015
Nyt diagram A.1 og A.2, der mangler 1 omslag.
Opdateret online: 06.10.2015
Pind 3,5 (ikke 4) under SJAL:
....Slå 9 m op på rundp 3,5 med Cotton Merino.
Opdateret online: 13.04.2018
Rettelse: Antal gange A.z-A.x skal gentages er blevet rettet fra 4 til 3. Den 4 gang skal der kun tages ud med 1 maske i hver ende på omgangen med stjerne

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= tag 1 m løst af p, 1 r, løft den løse m over
= 2 r sammen
= slå om mellem 2 m, strikkes vr på næste p
= slå om mellem 2 m, strikkes drejet vr på næste p
= tag 1 m løst af p, 2 r sammen, løft den løse m over

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 160-10) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (23)

Ann-Catrin Hansson 10.04.2018 - 12:09:

Svårt mönster att förstå. Får inte ihop 177 maskor. Finns det en bättre förklaring på HUR man ska sticka?

DROPS Design 13.04.2018 kl. 11:52:

Hei Ann-Cathrin. Du har helt rett i at det ikke blir 177 masker, det var en feil i oppskriften som nå er blitt rettet. A.z-A.x skal gjentas 3 ganger (ikke 4), så en gang til hvor det på siste pinne fra retten økes kun 1 maske i hver side =177. Altså, A.z-A.x skal strikkes totalt 4 ganger, inkludert den siste gangen med kun 1 maske økt i hver side. God fornøyelse

IOANA DETESAN 25.09.2015 - 20:48:

"DROPS CIRCULAR NEEDLE (80 cm) SIZE 3.5 mm" or "Cast on 9 sts on circular needle size 4 mm with Cotton Merino". How is it right? Best regards, Ioana

DROPS Design 06.10.2015 kl. 13:04:

Dear Mrs Detesan, shawl is worked with needle size 3,5 mm, pattern has been updated, thank you. Happy knitting!

Gavanesch 17.09.2015 - 09:21:

Est ce que le modèle n'est pas trop difficile à faire je tricote pas mal mais avec tous ces diagrammes ca me fait peur Merci

DROPS Design 17.09.2015 kl. 11:43:

Bonjour Mme Gavanesch, pour vous aider à la réalisation de ce modèle, vous trouverez à droite de la photo un onglet "vidéos" qui reprend toutes les vidéos utilisées dans ce modèle. Pour toute assistance complémentaire, vous pouvez vous adresser à votre magasin DROPS, il pourra vous répondre par mail ou téléphone, ou au forum DROPS. Bon tricot!

Sylvia Kuehm 31.07.2015 - 21:27:

Ik heb na alle meerderingen meer dan 177 steken ik begrijp de duitse en andere talige uitleg niet. Kan ik deze uitleg in het nederlands kriigen? alvast bedankt

DROPS Design 03.08.2015 kl. 13:44:

Hoi Sylvia. Je kan ook kijken op het Nederlandse patroon - zie hier Of kies Nederlands in het Change Language menu onder de foto.

Joke Dolsma 21.07.2015 - 19:59:

Fout in vertaling. Er staat als a.z -a.x 4 x......... HAAK Het is een brei patroon

DROPS Design 28.07.2015 kl. 16:09:

Hoi Joke. Bedankt voor het melden, het is aangepast.

Joke Dolsma 14.07.2015 - 17:24:

Bij benodigdheden staat rondbreinaald 3,5 maar het patroon begint met zet 9 steken op met naald 4. Op de cotton merino staat ook naald 4. Welke dikte naald wordt nu gebruikt voor het breien? Vriendelijke groet, Joke

DROPS Design 06.10.2015 kl. 12:49:

Hoi Joke. Je moet 3,5 mm gebruiken. Excuses voor de wachttijd!

DROPS Design 05.06.2015 - 09:44:

Hej Sonja. Her er forklaring: Start med 9 m. M som strikkes i a.1 og a.2 er i starten 1 m. Etter a.1 1 x = 23 m. Så økes det 16 m 4 x og siste gang økes bare 14 m: 1 m blir til 23 (1 x A1) +16 = 39 ( 2 x) +16 = 55 ( 3 x) +16 = 71 ( 4 x) +16 = 87 - 2 økninger som ikke gjøres siste gang = 85 m (siste x). Dette er kun A.1, altså bare halve sjalet uten kant-m og midt m. Så da blir det 85 + 85 + kant-m og midt m = 7 = 177. Haaber det er tydeligt nu :-)

Corinne LECLERCQ SERRATRICE 11.05.2015 - 14:23:

Bonjour, J'ai un peu de mal à voir sur la photo les positions des dessins vers la maille centrale. Avez-vous une vue de l'ensemble du châle ? Merci beaucoup, il est magnifique Corinne

DROPS Design 11.05.2015 kl. 17:42:

Bonjour Mme Leclerq-Serratrice, nous n'avons pas d'autres photos, pour les motifs, on tricote de chaque côté de la m centrale: 1x A.3, puis A.4 et on termine par A.5, ensuite 1x A.6, puis on répète A.7 et on termine par A.8 et enfin, 1 x A.9, on répète A.10 et 1 x A.11. Bon tricot!

Madeleine 13.04.2015 - 11:09:

Jag har stickat a.2 och a.1 4 ggr och nu har jag 177 maskor på stickan och då skall jag egentligen göra 1 omgång till med ökningar med det kan ju aldrig stämma. Även när jag räknar i mönstret kan ja inte få det att stämma. Är mönstret korrekt?

DROPS Design 13.05.2015 kl. 15:01:

Hej Madeleine, Vi skal lade Design se på det og så kommer vi tilbage her på bloggen.

DROPS Design 20.03.2015 - 14:39:

Hej Sonja. Jeg er enig med dig i at det ser ud til ikke at stemme. Jeg har nu sendt spörgsmaalet videre. Naar jeg ved mere, skal jeg svare paa dit spörgsmaal.

Kommentere opskrift DROPS 160-10

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.