DROPS / 156 / 15

Paula by DROPS Design

Strikket DROPS lue / hipsterlue og fingerløse hansker i ”Karisma” med vrbord.

  • Paula / DROPS 156-15 - Strikket DROPS lue / hipsterlue og fingerløse hansker i ”Karisma” med vrbord.
  • Paula / DROPS 156-15 - Strikket DROPS lue / hipsterlue og fingerløse hansker i ”Karisma” med vrbord.
  • Paula / DROPS 156-15 - Strikket DROPS lue / hipsterlue og fingerløse hansker i ”Karisma” med vrbord.
DROPS Design: Modell nr u-749
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
LUE:
Størrelse: S/M – M/L
Passer hodemål: 54/56 – 56/58
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio
100-150 g f.nr 69, lys grågrønn

DROPS SETTP OG RUNDP (40 cm) NR 3,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 32 m x 30 p vrbord på 10 x 10 cm.

FINGERLØSE HANSKER:
Størrelse: S/M - M/L - L/XL
Mål: omkrets: 16-17-18 cm. Lengde: 17-18-19 cm.
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio
100 g i alle str i f.nr 69, lys grågrønn

DROPS SETTP NR 3,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 32 m x 30 p vrbord på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 22.00 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 22.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 22.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 88kr. Les mer.

Instruksjoner

VRBORD:
* 1 rett, 1 vrang *, gjenta *-*.

ØKETIPS:
Det økes 1 m med å lage 1 kast, på neste omg strikkes kastet vridd rett (dvs i bakre del av m istedenfor i fremre) for å unngå hull.
----------------------------------------------------------

LUE:
Legg opp 132-144 m på rundp 3,5 med Karisma. Strikk VRBORD - se forkl over - til arb måler 19-20 cm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! På neste omg strikkes det slik: * Vrbord over de neste 22-24 m, SAMTIDIG settes det et merke i den første m (= rett m) *, gjenta fra *-* 5 ganger til = 6 merker.
Neste omg strikkes slik: Strikk frem til 2 m før det 1.merket, strikk 2 m vr sammen, * fortsett videre med vrbord frem til 2 m før neste merke, strikk 2 m vr sammen *, gjenta fra *-* rundt omg = 126-138 m tilbake. Fortsett videre med r over r og vr over vr, SAMTIDIG som det felles på hver 2.omg 12-14 ganger til og på hver omg 7-7 ganger = 12 m tilbake. NB: Det strikke alltid 1 m vr før m med merke i! M med merke i vil forskyve seg over vrborden.
Klipp tråden, trekk den igjennom de siste 12 m og fest godt. Brett opp en kant på 5 cm nederst på luen.
----------------------------------------------------------

HØYRE HANSKE:
Arb strikkes rundt på settp.
Legg opp 52-54-58 m på settp 3,5 med Karisma. Strikk VRBORD - se forkl over - til arb måler 7 cm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! På neste omg fortsettes det med vrbord som før, SAMTIDIG som det økes til tommel på hver side av den siste rett-m på omg – LES ØKETIPS!
Øk på hver 2.omg totalt 9-10-12 ganger = 19-21-25 tommel-m - de økte m strikkes inn i vrbord. Når arb måler 12½-13½-14 cm settes disse 19-21-25 m på 1 sikkerhetsnål. Videre legges det opp 1 nye m over m på sikkerhetsnålen på neste omg = 52-54-58 m. Fortsett videre med vrbord til arb måler 17-18-19 cm. Fell av i vrbord.

TOMMEL:
Sett de 19-21-25 m fra sikkerhetsnålen på p og strikk opp 1 m bak disse m = 20-22-26 m på p. Fordel m på 3 settp og strikk i ca 1 cm, fell av i vrbord.

Strikk en hanske til på samme måte.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

country flag Nadine Dujardin 05.01.2021 - 16:31:

Lieve Paula, ik ben een beginnende breister en had een uileg gekregen van hoe je een muts ? brei op 2 gewone naalden ( geen rondbreien) ?

user icon DROPS Design 09.01.2021 kl. 17:01:

Dag Nadine,

De meeste patronen van mutsen worden met rondbreinaalden gebreid, maar er staan ook een aantal op die je met rechte naalden kunt breien. Mocht je wel willen leren met rondbreinaalden te breien, bekijk dan deze video.

country flag Annita Fjord Pedersen 17.03.2020 - 12:35:

Kære Drops Design. I opskriften til fingervanterne, er jeres udtagningstips, at man tager masker ud via omslag. Hvordan gør man det før en vrangmaske? Skal man slå garnet om en gang for at tage en maske ud og derefter slå garnet om strikkepinden igen, for så at kunne strikke vrangmasken? Tak for hjælpen.

user icon DROPS Design 19.03.2020 kl. 14:00:

Hej Annita, Ja det stemmer, omslaget gør du på samme måde uanset om du skal strikke en ret eller en vrangmaske bagefter. God fornøjelse!

Jas 14.10.2018 - 10:51:

Continue with K over K and P over P AT THE SAME TIME dec every other round 12-14 more times and every round 7-7 times = 12 sts remain. NOTE: Always work 1 P st before st with marker. St with marker will displace over rib. \r\nWill appreciate the above in details. Thanks.

user icon DROPS Design 15.10.2018 kl. 11:30:

Dear Jas, after 1st dec, work K over K and P over P (= rib as before, but there will be P2 before the K st with marker), then after next dec round, you will have rib K1/P1 around again. Repeat the decreases and continue working K over K and P over P like this. Happy knitting!

country flag Angelika 12.09.2018 - 22:49:

Hallo, ich brauche einen Tipp. Ich habe leider nicht so eine kurze Rundstricknadel oder 3,5 er Nadelspiel. Daher habe ich die Mütze in Reihen gestrickt. Jetzt funktioniert das aber nicht so mit der Abnahme. Habe schon verschiedenes ausprobiert und bekomme es nicht hin. Aber es müsste doch auch in Reihen gehen, oder? Vielen Dank schon vorab.

user icon DROPS Design 13.09.2018 kl. 08:36:

Liebe Angelika, die Abnahmen sind zuerst jede 2. Reihe = jede Hin-Reihe gestrickt, dann nehmen Sie jede Reihe ab, also wie zuvor für die Hinreihen und ben den Rückreihen können Sie die Abnahmen einfach mit den Bündchen anpassen. Für nächstes Mal, wenn Sie eine längere Rundnadel haben, können Sie dann Magic Loop stricken. Viel Spaß beim stricken!

country flag Ann Beaty 01.08.2018 - 16:07:

How could I change this pattern so I could make a pair of gloves that do have fingers?

user icon DROPS Design 02.08.2018 kl. 08:46:

Dear Mrs Beaty, we are unfortunately not able to adjust every pattern to every individual request, you can take inspiration from similar pattern with fingers - for any further individual assistance you are welcome to contact the store where you bought your yarn. Happy knitting!

Francesca 16.12.2016 - 17:10:

Buongiorno; nella confezione del cappello con la misura più" grande, sono arrivata alla diminuzione: ho lasciato 24 maglie e messo il segno e cos' via, ma quando diminuisco prima del segno le due maglie a rovescio, mi capitano dopo un rovescio cosicché al giro successivo ho due rovesci di seguito....non mi pare sia giusto! Cosa sbaglio? Grazie!

user icon DROPS Design 19.12.2016 kl. 12:41:

Buongiorno Francesca. Le indicazioni sono corrette. Le dovrebbe risultare lo stesso effetto (maglia più marcata dove diminuisce) che vede nella fotografia. Buon lavoro!

Francesca 16.12.2016 - 16:37:

Buonasera, avrei bisogno di capire: quando faccio la prima diminuzione sulle ultime due maglie mi capita di fare le due maglie prese a rovescio dopo un rovescio quindi al giro successivo, quello senza diminuzione ho due rovesci di seguito. E' corretto, o sbaglio qualcosa? Grazie

user icon DROPS Design 19.12.2016 kl. 12:41:

Buongiorno Francesca. Le indicazioni sono corrette. Le dovrebbe risultare lo stesso effetto (maglia più marcata dove diminuisce) che vede nella fotografia. Buon lavoro!

country flag Madelene 04.01.2016 - 16:28:

Ska det verkligen ökas till 25 tum maskor? Tummen blir ju enormt stor.

user icon DROPS Design 05.01.2016 kl. 08:13:

Hej. Ja i den största storleken ska det ökas till 25 tummaskor (tycker du att det blir för stort kan du ju alltid öka några maskor mindre). Lycka till!

country flag Koch 05.10.2015 - 18:48:

Bonjour, je souhaite tricoter ce joli modèle avec une aiguille circulaire, mais je ne sais pas comment procéder quand le nombre de maille diminue : le tour de l'aiguille est toujours le même, il doit y avoir une grosse tension ? Merci de bien vouloir l'éclairer !

user icon DROPS Design 06.10.2015 kl. 09:01:

Bonjour Mme Koch, quand le nombre de mailles va diminuer, et qu'il n'y en aura plus suffisamment pour l'aiguille circulaire de 40 cm, on va terminer avec les aiguilles doubles pointes. Vous pouvez également tricoter le bonnet entièrement avec une longue aiguille circulaire (minimum 80 cm) en utilisant la technique du magic loop. Bon tricot!

country flag Lone Jelle Nielsen 22.07.2014 - 08:55:

I strikkefastheden står der P 3 og i opskriften står der P 4. Hvilken P er rigtige?

user icon DROPS Design 22.07.2014 kl. 20:13:

Hej Lone. Jeg vil mene du skal bruge pinde 3,5 til både huen og handskerne, men jeg kan desværre først få rettet når Design er tilbage fra sommerferie. Så prøv at strikke en prøve og brug den pind som passer til strikkefastheden.

Kommentér oppskrift DROPS 156-15

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.