Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp
Disse steg-for-steg leksjonene kan hjelpe deg:
Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?
Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.
Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..
Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?
Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.
Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?
Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.
Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.
Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?
Hva er garngrupper?
Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.
Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?
Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).
Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.
Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?
Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator
Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.
Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.
Hvilken størrelse skal jeg velge?
Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.
Du finner målskissen nederst i oppskriften.
See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse
Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?
Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.
Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?
Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.
Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.
Hvordan strikker man etter diagram?
Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.
Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv
Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).
Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams
Hvordan hekler man etter et heklediagram?
Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.
Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).
Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.
Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover
Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.
Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams
Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?
Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).
Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer
Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?
I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.
Hvor på plagget måles lengden?
Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.
På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.
Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse
Hva er 1 rapport?
Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .
Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?
Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.
Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?
Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.
Hvorfor økes det i avfellingskanten?
Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.
Se DROPS video: Hvordan felle av med kast
Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?
For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.
Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne
Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?
Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.
Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull
Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?
Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.
Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?
Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?
Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.
Følg oppskrift og diagram for din størrelse!
Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?
Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).
Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.
Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?
Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.
Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.
Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:
1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.
2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.
3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.
Hvorfor nupper plagget mitt?
Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.
Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.
First Impression Pants |
|
|
|
Ribbestrikket bukse til baby i DROPS BabyMerino. Str prematur – 4 år.
DROPS Baby 25-27 |
|
ØKETIPS: Det økes på hver side av 2 m rett ved å lage 1 kast, på neste omg strikkes kastene vridd (dvs strikk i bakre m-bue) slik at det ikke blir hull. De økte m strikkes fortløpende inn i vrborden, dvs at de 2 første m som økes strikkes rett, de 2 neste vrang osv. FELLETIPS: Strikk til det gjenstår 3 m før merket, strikk deretter 2 m sammen (i vrbord), strikk 2 m (merketråden sitter midt mellom disse 2 m) og strikk deretter 2 m vridd sammen (i vrbord). --------------------------------------------------------- BUKSE: Arb strikkes rundt, ovenfra og ned. Omg starter midt bak. Legg opp (88) 96-104-120-128 (136-144) m på rundp 2,5 med Baby Merino. Sett 1 merke på beg av omg (= midt bak) og 1 merke etter (44) 48-52-60-64 (68-72) m (= midt foran). Strikk vrbord slik fra midt bak: 1 r, * 2 vr, 2 r *, gjenta fra *-*, avslutt med 2 vr, 1 r. Når vrborden måler 3 cm byttes det til rundp 3. Nå strikkes det forhøyning bak slik: Strikk (7) 7-9-9-9 (9-9) m vrbord, snu, stram tråden, strikk (14) 14-18-18-18 (18-18) m vrbord tilbake, snu, stram tråden, strikk (20) 20-26-26-26 (26-26) m vrbord, snu, stram tråden, strikk (26) 26-34-34-34 (34-34) m vrbord tilbake. Fortsett slik ved å strikke (6) 6-8-8-8 (8-8) m mer for hver gang det snus til det er strikket over totalt (50) 50-66-66-82 (82-82) m. Snu, videre strikkes det vrbord rundt over alle m igjen. Når arb måler (10) 12-13-16-15 (16-17) cm midt foran økes det 1 m på hver side av de 2 midterste m foran og bak – LES ØKETIPS (= 4 m økt). Gjenta økningen på hver 2.omg, (7) 7-7-7-11 (11-11) ganger til (= totalt (8) 8-8-8-12 (12-12) økninger) = (120) 128-136-152-176 (184-192) m. Når arb måler (15) 17-18-21-22 (23-24) cm (økningene skal nå være avsluttet), felles det (12) 12-12-12-16 (16-16) m midt foran og midt bak. Hvert ben strikkes ferdig for seg, sett m over det ene benet på 1 tråd. BEN: = (48) 52-56-64-72 (76-80) m. Fordel m på 4 settp nr 3 og fortsett vrborden rundt - sett 1 merke på innsiden av benet. Når benet måler 2 cm, felles det 1 m på hver side av merket – LES FELLETIPS. Gjenta fellingen på hver (4.) 6.-6.-4.-4. (6.-6.) omg, (3) 3-3-7-7 (7-7) ganger til (= totalt (4) 4-4-8-8 (8-8) fellinger) = (40) 44-48-48-56 (60-64) m. Når benet måler ca (13) 17-20-23-26 (31-36) cm (evt ved ønsket lengde), felles det løst av med r over r og vr over vr. Sett m fra det andre benet tilbake på p og strikk som det første benet. MONTERING: Sy de (12) 12-12-12-16 (16-16) m som ble felt av mellom bena, mot hverandre. |
|
Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem! Trenger du hjelp med denne oppskriften?Du finner instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside. |
Med over 40 år i strikke- og heklebransjen, tilbyr DROPS Design en av de mest omfattende samlingene av gratis oppskrifter på internett - oversatt til 17 språk. Per i dag har vi 309 kataloger og 11571 oppskrifter på Norsk.
Vi jobber hardt for å tilby det beste innen strikking og hekling, inspirasjon og gode råd, men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruke våre oppskrifter til annet enn personlig bruk? Du kan lese om hvilke regler som gjelder i teksten Copyright nederst på siden i alle våre oppskrifter. God fornøyelse!
Kommentarer / Spørsmål (23)
Katharina skrev:
Gerade von der Nadel gehüpft. Wenn man nicht zu viel nachdenkt, stricken sich auch die Zunahmen quasi von alleine. Durch das ziemlich elastische Muster verzeiht dieses Modell auch moderate Abweichungen in der Maschenprobe. Sockenwolle funktioniert auch gut.
08.04.2022 - 13:26Dieuwertje skrev:
Meet ik steeds de hoogte van het werk bij de markeerder middenachter? Na het breien van de ronding is de hoogte van het breiwerk bij middenvoor en middenachter namelijk niet meer gelijk.
28.01.2022 - 18:50DROPS Design answered:
Dag Dieuwertje,
Je meet het werk vanaf midden voor, dus exclusief de verhoging aan de achterkant.
30.01.2022 - 12:42Hanny skrev:
Dank je wel. Na de 1ste keer heb je in het midden dan toch 4 rechte steken?
22.10.2021 - 14:50DROPS Design answered:
Dag Hanny,
Ja, inderdaad 4 rechte steken, excuses.
22.10.2021 - 15:23Hanny skrev:
“Meerder aan elke kant van 2 rechte st door 1 omsl te maken. Brei in de volgende nld de omsl gedraaid (dus brei achter in de st) om gaatjes te voorkomen. Brei de gemeerderde st in boordsteek, dus brei de eerste 2 st die gemeerderd zijn recht en de volgende 2 st averecht, etc. “ Wanneer ik de 1ste 2 steken ( 1 omslag en 1 recht ) recht brei en de volgende averecht ( 1 recht en 1 omslag ), kom ik bij averecht uit en brei ik dus niet meer in boordsteek. Wat doe ik niet goed?
21.10.2021 - 23:58DROPS Design answered:
Dag Hanny,
Wanneer je voor de eerste keer aan beide kanten van de middelste 2 steken hebt gemeerderd, brei je deze op de volgende naald recht. Je hebt dan in het midden 2 rechte steken. Bij de volgende keer dat je meerdert, brei je de gemeerderde steken ook weer recht, zodat 6 recht naast elkaar hebt. De keer daarop brei je de gemeerde steken averecht en zo verder. Bekijk ook even goed de foto, daarop is duidelijk te zien hoe de gemeerderde steken zijn gebreid.
22.10.2021 - 14:46Siv skrev:
«Når arb måler (15) 17-18-21-22 (23-24) cm (økningene skal nå være avsluttet), felles det (12) 12-12-12-16 (16-16) m midt foran og midt bak. » Jeg forstår ikke fellingen til ben. Skal alt felles på en gang eller i runder?
09.09.2021 - 12:03Hanne Sollund skrev:
Mangler det en størrelse her? Er det ikke 3-6 mnd str? Noe forslag til hvordan jeg skal løse det?
12.02.2021 - 18:29DROPS Design answered:
Hei Hanne, Da er det best at du strikker 6/9 måneder størrelse. Du kan bruke en størrelse mindre pinne, hvis du mener den størrelsen blir for stor. God fornøyelse!
15.02.2021 - 08:03Margarida Almeida skrev:
Boa tarde, será que este modelo tem video tutorial? Estou com dificuldade em seguir a explicação. Muito Obrigada
05.01.2021 - 17:17DROPS Design answered:
Bom dia, O modelo apresenta vários vídeos de pontos e técnicas usados neste modelo. O link directo para os vídeos é este: https://www.garnstudio.com/video.php?patternid=6608&lang=pt No entanto, se continuar a ter dúvidas, pode sempre enviar-nos uma mensagem. Bons tricôs!
21.01.2021 - 10:39Friederike Hahn skrev:
Ich verstehe Ihre Grössenangaben nicht ????01= 40/44, was ist 48/52 dann für,eine Größe ? 1/3= 56/62 6/9= 68/74 12/ 18= 80/86 ? Stimmt das so........Und wie erklären sich die Maschenaufnahmen dazu ??????ich finde das sehr unübersichtlich......... bitte helfen sie mir ! Herzlichsten Dank! die entsprechenden Maschenaufnahmen erklären sich mir nicht mit den vielen Schräglinien ????????
08.12.2020 - 09:44DROPS Design answered:
Liebe Frau Hahn, die Größe sind jeweils in Monaten/Jahre oder eben Frühchen und die Angaben in cm sind für die jeweiligen Körperhöhe/Statur. Ich verstehe Ihre andere Frage leider nicht, können Sie bitte Ihre Frage etwas anders stellen? Danke im voraus für Ihr Verständnis.
08.12.2020 - 16:35Michele skrev:
I am very confused as to how to do the increases so that the ribbing continues in pattern. If I add a stitch before the middle two stitches does that stitch then become a purl or a knit on the next round? Do the knit ribs grow or do the purl ribs grow? And then the round after that? Cannot figure out how to make the math work.
27.04.2020 - 14:05DROPS Design answered:
Dear Michelle, the rib should continue over the new stitches until all increases are all done the rib won't fit on mid front/back on every round. There are K2 on mid front/back, the first 2 sts will be worked knitted: P2, K1, K1 (new), K2 (mid), K1 (new), P2, then purl the next2 sts on next 2 rounds: P2, K2, first P1 then P2, K2 (mid), P1 then P2, K2, P2 and so on. Hope this helps, happy knitting!
27.04.2020 - 14:32Elin skrev:
Jeg strikker i str 12/18. Etter økning 12 ganger skal jeg ifølge oppskrift stå igjen med 176 masker, men jeg står igjen med 152? Hva er riktig? Mønsteret vil jo ikke stemme videre når jeg skal begynne på bena.
14.11.2019 - 12:48DROPS Design answered:
Hei Elin! Om du øker 4 masker hver 2. omgang 12 ganger vil du ende opp med 176 masker til slutt. Lykke til!
14.11.2019 - 13:53