Mable's Cables by DROPS Design

Strikket DROPS sokker i ”Fabel” med fletter. Str. 35-43.

Søkeord: flette, sokker
  • Mable's Cables / DROPS 154-28 - Strikket DROPS sokker i ”Fabel” med fletter. Str. 35-43.
DROPS Design: Modell nr fa-268
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: 22 - 24 - 27 cm.
Skaftets lengde: 19 - 21 - 23 cm.

Materialer: DROPS FABEL fra Garnstudio
100 g i alle str i f.nr 623, rosa tåke

DROPS SETTP NR 2,5 - eller den p du må ha for å få 26 m x 34 p glstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 58kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag A.1 (= 5 m). Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.

ØKETIPS:
Når det økes med kast strikkes kastet vridd rett (dvs det strikkes i bakre del av m i stedet for fremre del) på neste omg for å unngå hull.

HÆLFELLING (strikkes i glattstrikk):
1.p (= retten): Strikk til det gjenstår 10-11-11 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over, snu arb.
2.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 10-11-11 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes vr, 1 vr, løft den løse m over, snu arb.
3.p (= retten): Strikk til det gjenstår 9-10-10 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over, snu arb.
4.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 9-10-10 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes vr, 1 vr, løft den løse m over, snu arb.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 m mindre før det tas 1 m løs av til det gjenstår 15-15-17 m på p.

FELLETIPS:
Det felles på hver side av foten slik:
Start 3 m før mønster: Strikk 3 m vridd r sm, dvs ta høyre p gjennom bakre m-ledd på alle de 3 neste m = 2 m felt.
Rett etter mønster: Strikk 3 r sm = 2 m felt.
----------------------------------------------------------

SOKK:
Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 70-70-70 m på settp 2,5 med Fabel. Strikk 1 omg rett. Neste omg strikkes slik: * 1 vr, 3 r, 1 vr *, gjenta fra *-* rundt omg. Fortsett sånn til arb måler 2 cm. Deretter strikkes A.1 14 ganger. Strikk A.1 til arb måler 13-14-15 cm. Deretter økes det 1 m mellom 7. og 8.rapport av A.1 og 1 m mellom 14. og 1.rapport av A.1 - se ØKETIPS = 72-72-72 m. De økte m strikkes videre i glstrikk. Strikk 1 omg mønster som før SAMTIDIG settes de første 37-37-37 m på en tråd (= 1 økt m, 35-35-35 m = A.1 7 ganger, 1 økt m) = 35-35-35 m tilbake på p (= 7 ganger A.1). Sett 1 merketråd her, herfra måles arb videre! Det strikkes frem og tilbake over de resterende 35 m (= hæl) SAMTIDIG som det fortsettes med A.1. Når hælen måler 8-9-10 cm (avpass at neste p er fra retten) strikkes det rett over alle m SAMTIDIG som det felles 2 m jevnt fordelt i str 35-37, 0 m i str 38/40 og det økes 2 m jevnt fordelt i str 41/43 = 33-35-37 m på hælen. Strikk 1 p vrang SAMTIDIG som det settes 1 merke, herfra måles arb videre! Strikk HÆLFELLING - se forkl over - alle hæl-m strikkes i glstrikk. Etter hælfellingen strikkes det opp 21-23-26 m på hver side av hælen - det strikkes opp m innenfor den ytterste maske på hver side av hæl-m og de 37-37-37 m fra tråden settes tilbake på p = 94-98-106 m. Fortsett rundt med mønsteret oppå foten - maskene under foten strikkes i glstrikk - SAMTIDIG på 1.omg strikkes de 3 m før mønsteret vridd rett sammen og de 3 m etter mønsteret strikkes rett sammen (= 4 m felt pr omg) – se FELLETIPS - gjenta denne fellingen på hver 2.omg totalt 6-6-7 ganger, deretter fortsettes fellingene på hver side av foten ved å strikke de 2 m før mønsteret vridd rett sammen og de 2 m etter mønsteret strikkes rett sammen (= 2 m felt pr omg) - gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 6-7-8 ganger = 58-60-62 m.
Strikk A.1 og glstrikk til arb måler 18-20-22 cm fra merket på hælen (avslutt pent i forhold til mønsteret) = ca 4-4-5 cm igjen til tå. Arb strikkes videre i glstrikk. Deretter på neste omg felles det 8-6-2 m jevnt fordelt oppe på foten = 50-54-60 m. Sett 1 merke på hver side så det er 25-27-30 m oppe på foten og 25-27-30 m under foten. Nå felles det til tå på hver side av begge merketrådene slik: Strikk til det gjenstår 2-2-2 m før merketråden, strikk 2 rett sammen, (merke), 2 vridd rett sammen - gjenta fellingen i hver side på hver 2.omg totalt 4 ganger og deretter på hver omg totalt 6-7-8 ganger = 10-10-12 m tilbake på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 07.10.2016
Rettelse av tå.

Diagram

symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = 1 kast mellom 2 m
symbols = ta 1 m løst av p som om den strikkes rett, 2 rett, ta den løse m over de 2 rett
symbols = m er ikke med denne omg
diagram
signature-image signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (18)

country flag Britt-Marie Philip wrote:

Upplägg 70 m, men mönstret är över 4 m. Borde lägga upp 68? Eller

28.11.2020 - 17:33

DROPS Design answered:

Hei Britt-Marie. Nei, både vrangborden og diagram A.1 er over 5 masker, og da stemmer det med 70 masker. mvh DROPS design

30.11.2020 kl. 13:03

country flag Edith wrote:

Hallo! Ich glaube dass sich in der deutschen Anleitung bei den Abnahmen für die Spitze ein Fehler eingeschlichen hat, ich bezweifle dass tatsächlich vier Maschen zwischen den Abnahmen gestrickt werden sollen. In der englischen Fassung werden symmetrisch Abnahmen um die Markierung gestrickt, ich denke das ist die korrekte Anleitung. Viele Grüße

09.10.2020 - 19:26

DROPS Design answered:

Liebe Edith, vielen Dank für Ihren Hinweis! Sie haben Recht, es wird direkt vor und nach der Markierung abgenommen, ohne dazwischen noch Maschen zu stricken. Die Anleitung wurde soeben korrigiert. Viel Spaß mit diesen schönen Socken!

12.10.2020 kl. 09:24

country flag Brugere wrote:

Bonjour je ne comprends toujours pas vos explications , ces augmentations se font bien avant de monter les 10 cm de talons et non pas après ? Pouvez vous me l expliquer pas à pas merci cordialement

20.08.2020 - 09:20

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Brugere, quand vous avez augmenté et 72 m sur les aiguilles, vous tricotez 1 tour en glissant les 37 premières mailles en attente et tricotez les 35 mailles restant sur les aiguilles pendant 10 cm pour le talon (= continuez les torsades comme avant). Quand le talon mesure 10 cm, tricotez 1 rang endroit en augmentant 2 mailles = 37 m. Tournez, tricotez les 37 m à l'envers sur l'envers, tournez et tricotez maintenant les diminutions du talon (en jersey) sur les 37 m. Dites moi si c'est plus clair ainsi :) Bon tricot!

20.08.2020 kl. 10:13

country flag Brugere wrote:

Bonjour, SVP je ne comprends pas le rang d augmentations avant le talon. je dois travailler le rang avec un motif ou tous en jersey ? Merci de votre aide Cordialement

18.08.2020 - 18:43

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Brugere, vous tricotez le point fantaisie sur les 35 mailles du talon, puis, quand le talon mesure 10 cm, tricotez le rang suivant à l'endroit sur l'endroit en augmentant en même temps 2 m = 37 m (vous ne tricotez plus le point fantaisie mais maintenant en jersey), tricotez 1 rang envers sur l'envers, tournez et commencez les diminutions du talon. Bon tricot!

19.08.2020 kl. 07:50

country flag Évelyne wrote:

Bonjour, je ne comprends pas le second rang du diagramme (pas de maille sur ce tour). Merci de m'apporter l'explication.

06.03.2019 - 19:44

DROPS Design answered:

Bonjour Évelyne, au 1er rang de A.1, on diminue 1 maille (= on glisse 1 maille à l'end, on tricote 2 mailles et on passe la maille glissée par-dessus les 2 mailles tricotées = il reste 2 m end au milieu de A.1). Au rang suivant, on tricote ces 2 m ainsi: 1 m end, 1 jeté, 1 m end. Cette vidéo explique comment tricoter ce type de petites torsades. Bon tricot!

07.03.2019 kl. 10:09

country flag Louise wrote:

Hej, jeg kan ikke få det til at passe i slutningen når der er 70 masker. Jeg har én ret tilbage. Hvordan skal jeg få det til at passe?

13.08.2018 - 11:25

DROPS Design answered:

Hej Louise, jo om du strikker ifølge opskriften * 1 vr, 3 r, 1 vr * så vil du kunne strikke det 14 gange, det vil sige du strikker 2vr, 3 ret hele vejen rundt. God fornøjelse!

14.08.2018 kl. 15:01

country flag Luise wrote:

Hallo ich habe eine Frage. Ganz am Anfang der Anleitung sind ja die zwei cm Rippenmuster (1li,3re,1li...). Wenn ich 70 Maschen aufgenommen habe geht das Muster bei mir nicht glatt auf am Ende der vierten Nadel. Ich Ende mit:1li,1re. Ich denke ich müsste normalerweise mit 3re enden. Mache ich was falsch, oder stimmt das so? Wenn ich 72 statt 70 M nehme könnte das Rippenmuster aufgehen, aber passt das dann noch mit dem Muster von A1. Ich wäre sehr dankbar um schnelle Hilfe!

25.05.2018 - 02:07

DROPS Design answered:

Liebe Luise, Rippenmuster wird so gestrickt: (1 li, 3 re, 1 li) x 14 M = 5 M x 14 = 70 M, am Ende der Runde enden Sie mit einem vollen Rapport (1 li, 3 re, 1 li). Viel Spaß beim stricken!

25.05.2018 kl. 09:25

country flag Andrea Raute wrote:

Ein tolles Muster, leicht zu stricken mit einem tollen Effekt!

02.01.2017 - 10:20

country flag Kareng wrote:

Hallo, ich habe leider ein Problem mit dem Diagramm in der zweiten Reihe: wenn ich die erste Reihe stricke, habe ich ja am Ende 3 Maschen. In der zweiten Reihe soll ich dann eine links, eine "keine" Masche, dann eine Masche rechts, einen Umschlag, eine Masche rechts und eine Masche links stricken...aber ich weiß nicht, wo ich die zweite Masche rechts herhaben soll! Denn es sind ja sozusagen nur 3 Maschen da! Kann mir da jemand helfen? Vielen liebenDank!

27.07.2016 - 10:24

DROPS Design answered:

Liebe Kareng, haben Sie vielelicht übersehen, dass bei dem mittleren Symbol in der ersten R nur 1 Masche abgenommen wird? Sie haben also nach der ersten Reihe noch 4 Maschen auf der Nadel.

28.07.2016 kl. 15:32

country flag Annica Bengtsson Ejdestig wrote:

Jag har problem med tåpartiet. Jag förstår inte avmaskningsdelen. Är den felaktigt skriven, eller är det jag som totalt missuppfattar?

13.11.2015 - 15:29

DROPS Design answered:

Hej Annica, Du minskar på varje sida om markören i varje sida av foten såhär: Sticka tills det återstår 6-6-7 m före markören, sticka 2 m räta tills, 4-4-5 rm, 2 m vridet räta tills - på vartannat v totalt 4 ggr och sedan på varje v totalt 6-7-8 ggr = 10-10-12 m kvar på st. Lycka till!

25.11.2015 kl. 15:53

Kommentér oppskrift DROPS 154-28

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.