DROPS Cotton Viscose
DROPS Cotton Viscose
54% Bomull, 46% Viscose
Utgått
finn alternativer
DROPS Glitter
DROPS Glitter
60% Cupro, 40% Metall
fra 26.00 kr /10g
DROPS Super Sale

Christmas Morning

DROPS jul: Heklet DROPS rund duk i 1 tråd ”Cotton Viscose” og 1 tråd ”Glitter”

DROPS Extra 0-993
DROPS Design: Modell nr n-151
Garngruppe A
--------------------------------------------------------
Mål:
Liten duk: ca 30 cm i diameter
Stor duk: ca 60 cm i diameter
Materialer:
DROPS COTTON VISCOSE fra Garnstudio
50-200 g f.nr 05, rød
Og bruk:
DROPS GLITTER fra Garnstudio
1 spole i begge str f.nr 08, rød

DROPS HEKLENÅL NR 3,5 – eller den nålen du må bruke for å få 22 st i bredden og 10 rader i høyden med 1 tråd Cotton Viscose og 1 tråd Glitter på 10 x 10 cm (MØNSTER A.1 og A.2 tilsvarer 4 rader med st i høyden.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Cotton Viscose
DROPS Cotton Viscose
54% Bomull, 46% Viscose
Utgått
finn alternativer
DROPS Glitter
DROPS Glitter
60% Cupro, 40% Metall
fra 26.00 kr /10g

Instruksjoner

HEKLEINFO:
På hver omg med st erstattes første st med 3 lm. Omg avsluttes med 1 kjm i 3.lm på beg av omg (se egen forkl på omg med MØNSTER A.1 og A.2).

MØNSTER A.1 (delelig med 4 m):
Mønsteret består av 4 omg og diag A.1 viser 5. og 6.omg i mønsteret. Hekle slik:
5.OMG: 4 lm (tilsvarer 1 st + 1 lm), hopp over 1 st, i neste st hekles det 1 st + 7 lm + 1 st, 1 lm, hopp over 1 st, 1 st i neste st, deretter hekles det mønster etter diag A.1 slik: * 1 lm, hopp over 1 st, i neste st hekles det 1 st + 7 lm + 1 st, 1 lm, hopp over 1 st **, 1 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt, men siste repetisjon avsluttes etter **, deretter hekles det 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
6.OMG: Hekle etter diag A.1 slik * hekle 7 st om neste lm-bue, hekle 1 fm i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt og avslutt med 1 kjm i første st på beg av omg = 12 st-grupper.
7.OMG: Hekle 1 kjm i hver av de 2 neste st, 1 lm, 1 fm i 4.st i st-gruppen, * 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe *, gjenta fra *-* totalt 11 ganger, avslutt med 7 lm og 1 kjm i første fm på beg av omg = 12 lm-buer og totalt 96 m på omg.
8.OMG: 3 lm (tilsvarer 1 st), * 1 lm, hopp over 1 m, 1 st i neste m *, gjenta fra *-* omg rundt og avslutt med 1 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 48 st og 1 lm mellom hver st (= totalt 96 m på omg).

MØNSTER A.2 (delelig med 6 m):
Mønsteret består av 4 omg og diag A.2 viser 14. og 15.omg i mønsteret. Hekle slik:
14.OMG: 4 lm (tilsvarer 1 st + 1 lm), hopp over 2 st, i neste st hekles det 1 st + 7 lm + 1 st, 1 lm, hopp over 2 st, 1 st i neste st, deretter hekles det mønster etter diag A.2 slik: * 1 lm, hopp over 2 st, i neste st hekles det 1 st + 7 lm + 1 st, 1 lm, hopp over 2 st **, 1 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt, men siste repetisjon avsluttes etter **, deretter hekles det 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
15.OMG: Hekle etter diag A.2 slik: * hekle 7 st om neste lm-bue, hekle 1 fm i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt og avslutt med 1 kjm i første st på beg av omg = 26 st-grupper.
16.OMG: Hekle 1 kjm i hver av de 2 neste st, 1 lm, 1 fm i 4.st i st-gruppen, * 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe, 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe , 6 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe, 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe, 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe, 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe *, gjenta fra *-* totalt 4 ganger, 7 lm, 1 fm i 4.st på neste st-gruppe, 7 lm og 1 kjm i første fm på beg av omg = 26 lm-buer og totalt 204 m på omg.
17.OMG: 3 lm (tilsvarer 1 st), * 1 lm, hopp over 1 m, 1 st i neste m *, gjenta fra *-* omg rundt og avslutt med 1 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 102 st og 1 lm mellom hver st (= totalt 204 m på omg).
--------------------------------------------------------

LITEN OG STOR DUK:
Hekle 4 lm på nål 3,5 med 1 tråd Cotton Viscose og 1 tråd Glitter (= 2 tråder) og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: Les HEKLEINFO! Hekle 12 st om ringen.
2.OMG: Hekle 2 st i hver st = 24 st.
3.OMG: * 2 st i første st, 1 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 36 st.
4.OMG: * 2 st i første st, 1 st i hver av de 2 neste st *, gjenta fra *-* omg rundt = 48 st.
5.-8. OMG: Hekle MØNSTER A.1 – se forkl over.
9.OMG: Husk HEKLEINFO! Hekle * 2 st i første m, 1 st i hver av de 7 neste m *, gjenta fra *-* omg rundt = 108 st.
10.OMG: * 2 st i første m, 1 st i hver av de 8 neste m *, gjenta fra *-* omg rundt = 120 st.
11.-13.OMG: Fortsett økningen som på 9. og 10.omg (dvs at for hver omg hekles det 1 st mer mellom hver gang det hekles 2 st i samme m = 12 m økt pr omg). Etter 13.omg er det 156 st på omg.
14.-17.OMG: Hekle MØNSTER A.2 – se forkl over, men LITEN DUK avsluttes etter 15.omg.
18.OMG: * 2 st i første m, 1 st i hver av de neste 16 m *, gjenta fra *-* omg rundt = 216 st.
19.-28.OMG: Fortsett økningen som 18.omg, dvs at for hver omg hekles det 1 st mer mellom hver gang det hekles 2 st i samme m = 12 m økt pr omg. Etter 28.omg er det 336 st på omg.
29.-30.OMG: Hekle mønster etter diag A.2 (= 2 omg).
Klipp og fest trådene.

Diagram

symbols = 1 st om lm-buen under
symbols = 1 st i m under
symbols = 1 lm
symbols = 1 fm
symbols = viser omg før diag starter og hvordan
m skal plasseres i forhold til omg
under
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS Extra 0-993

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (11)

country flag Afra Grent wrote:

Als het haakwerk gaat omkrullen moet je dan een dikkere haaknaald gebruiken ?

28.01.2021 - 17:02

DROPS Design answered:

Dag Afra Grent,

Als het haakwerk om gaat krullen, dus als er a.h.w. een kommetje ontstaat in plaats van een platte cirkel, betekent dat dat de stekenverhouding (breedte/hoogte) niet overeenkomt met die van het patroon. Je moet in dat geval zorgen dat je meer herhalingen van het patroon in de rondte maakt. Als het werk gaat golven als het plat ligt, moet je juist minder herhalingen van het patroon in de rondte maken.

29.01.2021 - 12:55

country flag Laurie wrote:

Hello, why does pattern A1 end with round 8 and then pattern A2 begins with round 14? From the picture it looks like A1 (the smaller one) has at least 12 or 13 rounds. Thank you.

15.09.2020 - 20:11

DROPS Design answered:

Dear Laurie, the diagrams A.1 and A.2 are showing only one part of the pattern = the lace part with the fans. Work A.1 and A.2 either as shown in diagram or as explained at the beginning of the pattern. Happy crocheting!

16.09.2020 - 08:37

country flag Helle wrote:

In round 5 In pattern A1 this is between the first aterixs: ch 1, skip 1dc.. and it ends with ...ch1, skip 1dc. This is not an error? Can’t really get it to fit properly. Maybe doing it wrong. So actually it is: ch2, skip 2dc? Thank you to anyone who can help! :)

29.11.2019 - 13:43

DROPS Design answered:

Dear Helle, on round 5, you repeat: ch 1, skip 1 dc, in next dc work 1 dc + 7 ch + 1 dc, ch 1, skip 1 dc, 1 dc in next dc * (= as shown in A.1), but work last repetition on the round with: ch 1, skip 1 dc, in next dc work 1 dc + 7 ch + 1 dc, ch 1, skip 1 dc, then 1 sl st in 3rd ch from beg of round - see also video below. Happy crocheting!

29.11.2019 - 15:45

country flag Theresia. wrote:

Wel ervoor zorgen dat het aantal lossen na toer (17) deelbaar blijft door 6. die verandering doe je bij toer (16.)de boogjes met 6 lossen pas je aan. Dan weet je bij toer 18 hoeveel stokjes er moeten komen in de meerder toeren. (216-12):12=17.dus 1 meerdering+16stokjes ik hoop dat het duidelijk is

13.07.2016 - 12:45

country flag Theresia wrote:

Ik maak dit met garen10 en haaknaald 1.50 Het patroon is duidelijk,maar ik wil het met eenøvan 1 meter maken,moet ik het patroon dan steeds herhalen vanaf toer 9

10.07.2016 - 16:00

DROPS Design answered:

Hoi Theresia. Ja, dat zou ik doen denk ik - en dan steeds meerderen op dezelfde manier als in toer 9-10.

11.07.2016 - 13:48

country flag Elsa Rein wrote:

I would like to make a round. Tablecloth for my 90 years old mother. I Can knit but have never crochet. The table is 30 " in diameter. Can you please tell me what would be an easy way to do it?

08.09.2015 - 21:19

DROPS Design answered:

Dear Mrs Rein, you will find crochet lessons to start crochet, and videos related to the pattern under tab "videos" at the right side of the picture. For any personnal help & assistance, we recommand you to contact your DROPS store they will help you even per mail or telephone. Happy crocheting!

09.09.2015 - 10:05

country flag Pilar Marin Gonzalez wrote:

Envie pregunta que no entendia el patron,ahora lo he visto claro,lo siento Pero para mantel pequeño donde esta la vuelta 8? Gracias

18.02.2015 - 23:57

DROPS Design answered:

Hola Pilar, gracias por escribir. Parece que al publicar el patrón la vta 8 quedó sin añadirse. La añado ahora mismo y lamento las molestias.

23.02.2015 - 15:19

country flag Pilar Marin Gonzalez wrote:

Saludos!!! Me encanta este patron y me encantaria tejerlo,pero no entiendo las explicaciones,si quiero tejer el modelo pequeño,cuantas vueltas son? No entiendo sus explicaciones,me podrian ayudar por favor? Gracias

18.02.2015 - 23:48

country flag Pilar Buldain Perez wrote:

Serían tan amables de indicarme la vuelta n 8 por favor. Gracias

12.02.2015 - 12:22

country flag Kat wrote:

I didn't get it done this year but will make it in 2014 for sure. I made the Christmas tree rug/skirt pattern which looks similar to this, and that turned out beautifully, so I am sure this one will, too. Thank you, Drops, for another great crochet pattern. Happy New Year !

28.12.2013 - 16:59