Mr. Kringle's Stocking by DROPS Design

DROPS Jul: Strikket DROPS julestrømpe i ”Karisma” med norsk mønster

DROPS Extra 0-986
DROPS Design: Modell nr u-721
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Sokkens høyde: ca 35 cm
Fotens lengde: ca 25 cm
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio
150 g f.nr 48, vinrød
100 g f.nr 01, naturhvit

DROPS SETTP NR 3,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 23 m x 32 p mønsterstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (40 cm) NR 2,5 - til brettekant.
TILBEHØR: 1 meter rødt silkebånd til oppheng
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 28.00 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 28.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 28.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 140kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se mønster A-1 til A-3. Mønsteret strikkes i glstrikk.

HÆL:
Det strikkes frem og tilbake i glstrikk.
1.P (= retten): Strikk til det gjenstår 1 m, snu arb.
2.P (= vrangen): Ta første m løs av p som om den skulle strikkes vrang, stram tråden og strikk til det gjenstår 1 m, snu arb.
3.P (= retten): Ta første m løs av p som om den skulle strikkes rett, stram tråden og strikk til det gjenstår 2 m, snu arb.
4.P (= vrangen): Ta første m løs av p som om den skulle strikkes vrang, stram tråden og strikk til det gjenstår 2 m, snu arb.
Fortsett slik til det gjenstår 18 m midt på p. Fortsett frem og tilbake, men nå strikkes det 1 m mer for hver p over hælen. For å unngå hull i overgangene løftes tråden før den m som strikkes mer opp og settes vridd på p. Strikk tråden sammen med m. Strikk slik til det er strikket over alle m på hælen.

FELLETIPS:
Fell slik 3 m før merket: 2 rett sammen, 1 rett.
Fell slik etter merket: 1 rett, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over.
----------------------------------------------------------

JULESTRØMPE:
Arb strikkes rundt på p.
Legg opp 80 m på rundp 2,5 med vinrød. Strikk glstrikk i 3 cm. Bytt til settp 3,5 og strikk 1 omg slik: 2 r sammen og 1 kast. Strikk 3 omg r. Fordel m slik at det er 20 m på hver av de 4 settp. Strikk A-1, deretter strikkes det videre med A-2. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når A-2 er strikket totalt 3 ganger i høyden (arb måler ca 29 cm), klippes trådene. Nå strikkes det hæl over m fra 1. og 4.p (= 40 m), de øvrige 40 m (= oppå foten) settes på 1 tråd. Med start fra retten strikkes 1 p med vinrød og 1 p med naturhvit over de 40 hæl-m SAMTIDIG som det strikkes HÆL - se forkl over. Fortsett med glstrikk frem og tilbake med vinrød SAMTIDIG som det strikkes hæl. Strikk til det gjenstår 2 p av hælen. Deretter strikkes 1 p naturhvit og 1 p vinrød. Deretter settes de 40 m fra tråden tilbake på p og det strikkes videre rundt over alle 80 m med vinrød slik (start omg på den 2. settp, dvs etter hælen): Strikk A-2 som før over de 40 m midt oppå foten, strikk 1 m vinrød, 1 m naturhvit, strikk A-3 (= 6 m) over de neste 36 m SAMTIDIG som det økes 1 m (etter de første 18 m) slik at mønsteret starter og slutter likt i hver side og avslutt med 1 m naturhvit og 1 m vinrød. Strikk mønster A.2 2 ganger i høyden etter hælen og avslutt med nest siste p i mønster A.2 (det gjenstår ca 4,5 cm til ferdig mål). Sett 1 merke i hver side slik at det blir 40 m oppå foten og 41 m under foten. Fortsett med 1 omg vinrød og 1 omg naturhvit videre strikkes det glstrikk i vinrød SAMTIDIG som det felles til tå på hver side av hvert merke slik - LES FELLETIPS: Fell på hver 2.omg totalt 6 ganger og deretter på hver omg totalt 4 ganger. Legg sokken flatt og sy sammen m på oversiden av tåen med m på undersiden med maskesting. Klipp og fest tråden. Oppleggskanten brettes innover ved hullraden, sy fast med små sting på innsiden uten å stramme. Tre et silkebånd inn og ut øverst på baksiden av strømpen, dette brukes når strømpen skal henges opp.

Denne oppskriften har blitt rettet.

Oppdatert online: 18.12.2013
Nytt diagram A.3

Diagram

symbols = vinrød
symbols = naturhvit
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (20)

country flag Sandy Petterson wrote:

Hi, I love this pattern but have a question concerning the A-3 pattern section. This section originally has 40 stitches which seems to work out fine in theory when you are starting this section with 1 st red and 1 st white, then 6 repeats of A-3 (36 stitches) and then ending it with 1 st white and 1 stitch red. When I increase a an extra stitch after the 18th stitch I end up with an extra stitch at the end of this section. What do I do with it? What color should it be? Thanks for your help.

02.11.2021 - 01:26

DROPS Design answered:

Dear Mrs Petterson, work the 40 sts as follows: 1 st red, 1 st off white, A.3 over the next 36 sts increasing 1 st = repeat 6 times the 6 sts in A.3 and increase 1 st worked as the first st in A.3 so that the pattern starts and ends the same way (= there are now 37 sts), 1 st off white, 1 st red = 2+37+2=41 sts for under foot. Happy knitting!

03.11.2021 - 07:57

country flag Sandrine wrote:

Bonjour, Aurait-on le même modèle avec des aiguilles circulaires au lieu des doubles pointes ? Eventuellement pourrait-on la faire avec 2 aiguilles normales ? Merci de me répondre à ces deux questions

22.08.2021 - 16:46

DROPS Design answered:

Bonjour Sandrine, vous pouvez tricoter ce modele avec des aiguilles circulaires en utilisant la technique MAGIC LOOP (a voir ICI). Deuxieme question: la reponse est non. Bon tricot!

22.08.2021 - 20:17

country flag Amy Lee wrote:

I was struggling with the video for the heel and my first attempt was a disaster - but found this one was great: chilly dog yarn over short row heels video

26.01.2021 - 14:52

country flag Amy wrote:

Hi, I am really confused about the increased stitch to the underside foot after 18 stitches as this makes it 41 stitches. I can't work out what the extra stitch should be. There is a stitch of white and a stitch of red either side of the 6 stitch repeat, which makes 40 stitches, what do I do with the additional stitch each round - sorry if I am missing the obvious.

03.01.2021 - 20:52

DROPS Design answered:

Dear Amy, when working heel you are supposed to get back to the 40 sts after 2nd part of heel (see the technique for this heel in video there), so that there are again a total of 80 stitches on needle. Happy knitting!

05.01.2021 - 09:35

country flag Renee wrote:

For the heel after the 4th needle, should I repeat needles 3 and 4. Or needle 1-4. And in the exemplary video, the first stitches are knitted. While the pattern states you have to slip them. Is that correct? After reaching the 18 stitches in the middle and going back, do you then knit the first stitch of each needles or do you slip that first stitch

07.10.2020 - 20:37

DROPS Design answered:

Dear Renee, heel is worked over stitches which are on 4th + on 1st needle - the stitches on 2nd and 3rd needles won't be worked until heel is done. Work heel as explained in the pattern - video shows the technique but there always might be some variations. You first work 1 st less at the end of every row until 18 sts remain on needle, then work 1 st more at the end of every row until all the 40 sts have been worked again. Happy knitting!

08.10.2020 - 10:20

country flag Veronika wrote:

Forstår jeg det riktig at denne strikkes ovenfra og ned?

21.01.2020 - 09:16

DROPS Design answered:

Hei Veronika, Ja det er strikket ovenfra og ned. God fornøyelse!

22.01.2020 - 07:49

country flag Guillermina Bejarano wrote:

Buenas tardes. Es posible tejerlo todo con agujas circulares sin usar las de doble punta? Gracias

20.08.2017 - 18:59

DROPS Design answered:

Hola Guillermina. Puedes trabajar el patrón con una aguja circular corta o con dos agujas circulares

22.08.2017 - 20:26

country flag Emily wrote:

After working the first 1" in red, I am confused by the next set of instructions. Is it Row 1: K2tog, YO Row 2-4: K Or is it K2tog, YO, K I'm a newbie to fair isle and reading patterns like this.

16.01.2016 - 23:31

DROPS Design answered:

Dear Emily, on 1st round after the 1" stocking, change to larger needle size and work (K2 tog, YO), then work 3 rounds K - see video below for this picot edge. Happy knitting!

18.01.2016 - 14:08

country flag Katharina Louise Williamsen wrote:

Ser her flere som sliter me hælen, det gjør nå også jeg... Har kommet dit hvor jeg skal begynne å strikke flere masker igjen, og ser at oppskrifta og videoen dere har lagt ut her viser to forskjellige ting.. har prøvd begge, plukke opp to masker før den nye, for så å strikke 3 sammen og løfte tråden før masken, sette den vridd på pinnen og strikke 2 sammen...men får hull uansett....hva gjør æ galt?

03.10.2015 - 19:00

DROPS Design answered:

Hej, Jo men det er helt rigtigt som du gør, men sørg for at stramme tråden. God fornøjelse!

06.10.2015 - 14:44

country flag Katharina Louise Williamsen wrote:

Hei! Lurer på hullmønsteret... Om det strikkes på settp, og annenhver 2r sm, 1 kast, ender jeg opp med at siste maske på pinnen er ei kast maske? den holder seg jo ikke der uten at det strikkes ei maske utafor? Jeg får det i allefall ikke til. Gjør jeg noe feil? Enkleste ville jo vært å strikke det på rundpinner, hadde jeg hatt det, men har brukt settp hele veien.. Men dette kan ikke være feilen heller, for oppskriften sier jo at man skal bytte fra rundp til settp FØR hullene..

28.09.2015 - 05:11

DROPS Design answered:

Jo men du strikker også rundt på settp, så du fortsætter bare rundt rundt, så stemmer det! God fornøjelse!

01.10.2015 - 17:00

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-986

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Another Stocking

Victoria, United States

Christmas stockings for us

Elizabeth, United States