DROPS Extra / 0-946

Big Billy by DROPS Design

Heklet DROPS bukk i ”Big Merino” med løkkemasker

Stikkord: dyr, leker,

DROPS Design: Modell nr mb-009
Garngruppe C
-----------------------------------------------------------
BUKK:
Størrelse: ca 14 cm høy
Materialer:
DROPS BIG MERINO fra Garnstudio
100 g f.nr 02, grå
En rest av sort, lys grå og rosa til dekorasjon.

GRESSPLEN:
Størrelse: ca 60 x 35 cm
Materialer:
DROPS BIG MERINO fra Garnstudio
400 g f.nr 13, oliven

DROPS HEKLENÅL NR 5.
TILBEHØR: Vatt til fyll.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Kommentarer (2) FAQ

100% Ull
fra 27.00 kr /50g
DROPS Big Merino mix DROPS Big Merino mix 27.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Big Merino uni colour DROPS Big Merino uni colour 27.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 54kr. Les mer.
HEKLEINFO:
Hver omg med fm og løkke-m starter med 1 lm (denne erstatter ikke først m, men kommer i tillegg). Avslutt med 1 kjm i første fm/løkke-m på beg av omg.

FELLETIPS:
Det felles 1 fm ved å hekle 2 fm sammen slik: * Stikk nålen inn i neste fm, hent tråden *, gjenta fra *-* en gang til, lag 1 kast og dra tråden gjennom alle 3 m på nålen.

LØKKEMASKER:
Hekle slik: * dra ut garnet et stykke med din venstre finger, stikk nålen gjennom masken, hent den tråden som ligger bak på fingeren, trekk den gjennom masken, nå er det 2 m igjen på nålen og en løkke på fingeren. Dra i trådende slik at løkken blir passe stor. Hent trådenden og trekke den gjennom begge m på nålen på vanlig måte *, gjenta fra *-*.

MAGISK SIRKEL:
Arb startes med denne teknikk for å unngå hull i midten (i stedet for en lm-ring): Hold i garn enden og surr garnet en gang rundt venstre pekefinger for å danne en løkke. Hold i løkken med venstre tommel og langfinger, tråden legges over venstre pekefinger. Stikk nålen gjennom løkken, lag ett kast med tråden og trekk tråden gjennom løkken, hekle 1 lm, deretter hekles det fm rundt løkken. Når du har ønsket antall fm, dra i garn enden slik at du snører sammen løkken.
----------------------------------------------------------

BUKK:
Arb hekles neden fra og opp til hodet, det hekles fra innsiden av arb, slik at løkkemaskene kommer på utsiden av arb. Det hekles en bunn som skal være under bukken, denne hekles fast på bukken til slutt.

KROPP OG HODE:
Hekle 50 lm med grå Big Merino på nål 5. Sett de sammen til en ring med 1 kjm i 1.lm.
1.OMG: LES HEKLEINFO! Hekle 1 fm i hver lm omg rundt.
2.OMG: Hekle LØKKEMASKER - les forkl over, i alle fm på omg = 50 løkke-m.
3.-12.OMG: Hekle som 2.OMG.
13.OMG: Hekle 1 løkke-m i først m, * hopp over 1 m, hekle 1 løkke-m i neste m *, gjenta fra *-* omg rundt = 25 løkke-m.
14.OMG: Hekle løkke-m i hver løkke-m på omg = 25 løkke-m.
15.OMG: * Hekle 1 løkke-m i hver av de 3 første m, hopp over 1 m, hekle 1 løkke-m i hver av de 2 neste m, hopp over 1 m *, gjenta fra *-* 2 ganger til og avslutt med 1 løkke-m i hver av de siste 4 m = 19 løkke-m.
16.OMG: Hekle løkke-m i hver løkke-m på omg = 19 løkke-m.

Herfra hekles det frem og tilbake for å lage nakken på bukken.
17.RAD: (= innsiden) Hekle 12 løkke-m videre fra der forrige omg sluttet, snu arb.
18.RAD: (= utsiden) Hekle 12 løkke-m. Legg løkkene mot deg slik at løkkene kommer på utsiden. Evt hekle som før og trekk løkkene frem til utsiden med en heklenål i etterkant. Snu arb.
19.RAD: (= innsiden) Hekle 12 løkke-m, snu arb.
20.RAD: (= utsiden) Hekle 12 løkke-m. Legg løkkene mot deg slik at løkkene kommer på utsiden. Evt hekle som før og trekk løkkene frem til utsiden med en heklenål i etterkant. Snu arb.
21.RAD: (= innsiden) Hekle 12 løkke-m, snu arb.
22.RAD: (= utsiden) Hekle 1 løkke-m i først m, * hopp over 1 m, hekle 1 løkke-m i neste m *, gjenta fra *-* raden ut = 6 løkke-m. Klipp og fest tråden.

Herfra hekles det rundt for å lage hodet til bukken. Det hekles videre med grå fra innsiden, start på venstre side av nakken.
23.OMG: * Hekle løkke-m i siden av løkke-m som ble heklet frem og tilbake i nakken (= 6 løkke-m) *. Hekle 1 kjm i hver av løkke-m foran på halsen (= 7 kjm). Gjenta fra *-* opp langs den andre siden av nakken og avslutt med 1 løkke-m i hver av de 6 løkke-m fra 22.OMG = 25 m rundt hodet.
24.OMG: Hekle løkke-m i alle løkke-m og kjm i alle kjm omg rundt.
25.-26.OMG: Hekle løkke-m i alle m omg rundt = 25 løkke-m.

Herfra hekles snuten i fm slik:
27.OMG: LES FELLETIPS! Hekle 1 fm i hver av de neste 4 fm, fell 1 fm, hekle 1 fm i hver av de neste 7 fm, fell 1 fm, hekle 1 fm i hver av de neste 10 fm = 23 fm på omg.
28.-30.OMG: Hekle 1 fm i hver fm omg rundt.
31.OMG: Hekle 1 fm i hver av de neste 4 fm, fell 1 fm, hekle 5 fm, fell 1 fm, hekle 1 fm i hver av de neste 10 fm = 21 fm på omg.
32.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 3, fell 1 fm *, gjenta fra *-* 3 ganger til, hekle 1 fm siste fm = 17 fm.
33.OMG: Hekle 1 fm i hver fm omg rundt.
34.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 3 fm, fell 1 fm *, gjenta fra *-* 2 ganger til og avslutt med 1 fm i hver av de siste 2 fm = 14 fm.
35.OMG: Hekle 2 og 2 fm sammen omg rundt = 7 fm.
36.OMG: Hekle 1 fm i hver fm omg rundt. Klipp tråden, tråkle den rundt åpningen foran på snuten og snurp sammen. Fest trådene og broder øyne, nese og munn med sort.

BUNNEN:
Arb hekles rundt i sirkel med grå på nål 5. Løkke-m blir løsere enn vanlige fm og for at bunnen skal passe må det derfor ikke strammes for mye når bunnen hekles.
1.OMG: Start med å lage en MAGISK SIRKEL – se forkl over, med 6 fm om ringen.
2.OMG: Hekle 2 fm i hver fm omg rundt = 12 fm.
3.OMG: * Hekle 1 fm i neste fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 18 fm.
4.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 2 fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 24 fm.
5.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 3 fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 30 fm.
6.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 4 fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 36 fm.
7.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 5 fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 42 fm.
8.OMG: * Hekle 1 fm i hver av de neste 6 fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 48 fm.
9.OMG: Hekle 1 fm i hver fm – SAMTIDIG som det økes 2 m på omg = 50 fm.
Fyll bukken med vatt. Legg bunnen mot undersiden av bukken. Hekle delene sammen med kjm gjennom fm fra bunnen og lm på undersiden av bukken. Klipp og fest tråden. Om bunnen din blir for liten, kan du fortsette å øke jevnt fordelt på samme måte som tidligere etter 8.OMG, men da må bunnen sys fast på undersiden.

ØRE:
Hekle 4 lm på nål 5 med grå Big Merino, sett de sammen til en ring med 1 kjm i først lm. Hekle 3 lm og 13 st om ringen og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg. Broder små sting inne i øret med rosa. Fest trådene og sy øret fast på siden av hodet. Lag 1 øre til på samme måte.

HORN:
Hekle 12 lm med dobbel tråd av en rest i lys grå på nål 5. Snu, start å hekle i 2.lm fra nålen, hekle 1 fm i hver av de neste 9 lm, avslutt med 1 kjm i siste lm. Klipp tråden og dra den gjennom, sy fast hornet på oversiden av ørene på hodet. Lag et horn til på samme måte.

GRESSPLEN:
Hekle 66 lm på nål 5 med dobbel tråd oliven Big Merino, snu arb. Hekle 1 fm i hver lm ut raden. LES LØKKEMASKER! Videre hekles det løkke-m frem og tilbake. NB! Pass på å legge løkkene mot samme side hele tiden. Evt hekle vanlig og trekk løkkene frem på den enen siden med en heklenål i etterkant. Hekle til arb måler ca 35 cm eller ønsket mål. Klipp og fest tråden.

Micheline 17.07.2019 - 14:50:

Ce modèle est très joli et relativement simple une fois qu'on a compris les bouclettes. Merci beaucoup!!!!

Célié 23.05.2018 - 09:39:

Ce modele peut il etre tricoté aux aiguilles

DROPS Design 23.05.2018 kl. 14:32:

Bonjour Mme Célié, ce modèle peut être probablement adapté pour être tricoté au lieu d'être crocheté, mais nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir ajuster chaque modèle à chaque demande individuelle. Pour toute assistance complémentaire, merci de bien vouloir vous adresser au magasin où vous avez acheté votre laine. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-946

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.