DROPS / 151 / 18

Madeleine by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Kid-Silk” med hullmønster

DROPS Design: Modell nr ks-079
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Bredde (øverst): 200 cm
Lengde midt på: 85 cm
Materialer:
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
125 g f.nr 13, cerise

DROPS RUNDP (80 cm) NR 3 – eller det p.nr du må bruke for å få 24 m x 32 p glstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

75% Mohair, 25% Silke
fra 59.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 295kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diag A.1-A.9. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.

ØKETIPS:
Alle økninger gjøres fra retten. Kastene strikkes som vanlige m på neste p (ikke vridd) så det blir hull. Det økes 4 m på hver 2.p slik:
Øk 1 m slik på beg av p: 1 m rille, 1 kast.
Øk 2 m slik midt på arb: 1 kast, 1 m glstrikk (= m med merketråd), 1 kast.
Øk 1 m slik på slutten av p: 1 kast, 1 m rille.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes frem og tilbake på rundp fra nakken og ned med 1 m RILLE - se forkl over - i hver side. Legg opp 3 m på rundp 3 med Kid-Silk. Strikk 6 p rett. Etter 6.p vendes ikke arb, men roter arb 90 grader med klokken, strikk opp 3 m langs kanten (dvs 1 m i hver rille), roter arb igjen med klokken og strikk opp 3 m langs oppleggskanten (dvs 1 m i hver m) = 9 m på p.
Sett 1 merketråd i den 5.m (m markerer midt på sjalet).
Strikk videre i glstrikk med 1 m rille i hver side SAMTIDIG som det økes 4 m på hver p fra retten - les ØKETIPS! Fortsett slik til det er 29 m på p. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Videre strikkes det slik – fra retten: 1 m rille, A.3 (= 2 m), A.2 (= 6 m), A.1 (= 5 m), 1 glstrikk (= midt masken, strikkes i glstrikk til ferdig mål), A.3, A.2, A.1 og avslutt med 1 m rille. Når A.2 er strikket 1 gang i høyden (= 24 p) er det 101 m på p.

Fortsett mønsteret slik – NB: for hver gang A.2 er strikket 1 gang i høyden blir det 6 rapporter mer av A.2 på hver side av midt-m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Strikk A.2 totalt 7 ganger (arb måler ca 58 cm målt langs midt-m) = 605 m på p.
Neste p fra retten strikkes slik: 1 m rille, A.9 (= 5 m) og deretter A.8 (= 12 m) til det gjenstår 2 m før midtmasken, strikk A.7 (= 2 m), 1 m glstrikk, A.6 (= 2 m), gjenta A.5 (= 12 m) til det gjenstår 6 m, strikk A.4 (= 5 m) og avslutt med 1 m rille.
Strikk 1 rapport av mønsteret i høyden. Fell LØST av.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 03.12.2013
under SJAL:
Videre strikkes det slik – fra retten: 1 m rille, A.3 (= 2 m), A.2 (= 6 m), A.1 (= 5 m), 1 glstrikk (= midt masken, strikkes i glstrikk til ferdig mål), A.3, A.2, A.1 og avslutt med 1 m rille. Når A.2 er strikket 1 gang i høyden (= 24 p) er det 101 m på p.

Fortsett mønsteret slik – NB: for hver gang A.2 er strikket 1 gang i høyden blir det 6 rapporter mer av A.2 på hver side av midt-m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Strikk A.2 totalt 7 ganger (arb måler ca 58 cm målt langs midt-m) = 533 m på p - SAMTIDIG på siste p av A.1, A.2, A.3 (=vrangen) økes det jevnt fordelt 6 m på hver side av midt masken (= totalt 12 m) = 545 m på p.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= 1 kast mellom 2 m
= ta 1 m løst av p, strikk 2 r sm, løft den løse m over
= 2 r sm
= ta 1 m løst av, 1 r og løft den løse m over
= boble - strikk slik fra retten: 1 r, 1 kast, 1 r i samme m (= 3 m), snu arb, strikk 4 p glstrikk over disse 3 m. Deretter løftes 2.m på høyre p over 1.m og deretter løftes 3.m over 1.m (= 1 m tilbake)Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (31)

Emmy 29.01.2020 - 16:51:

Hej, verkar som att maskantalet för varven med mönster stämmer inte med nästa varv. t.ex A3 borde vara 4 maskor efter första varvet men på diagrammet står att det blir bara 3 maskor.. hjälp!

DROPS Design 30.01.2020 kl. 13:43:

Hej Jag förstår att det ser lite konstigt ut men ser man på alla 3 diagram tillsammans så stämmer det. Ökningarna på varje sida av minskningarna hör ihop (även om det inte blir så tydligt när de är i olika diagram) och ökningarna längst ut på sidorna blir de ökade maskorna. Lycka till!

Tamar Terpstra 29.10.2019 - 19:07:

Ik begrijp niet goed waarom er staat dat er staat dat A.3 uit twee steken bestaat. Ik tel in totaal 4 steken, namelijk 1omslag, 1recht, 1omslag en nog 1recht=4steken (toch?) Hierdoor klopt de derde naald volgens mij niet, waar staat 1omslag 3recht,1omslag ...ik heb vier steken op nodig staan...hoe moet ik dit oplossen? Met vr.groet, T.Terpstra

DROPS Design 30.10.2019 kl. 10:31:

Dag Tamar,

In dit geval kun je het feit dat het aantal steken van A.3 op zichzelf niet klopt negeren en gewoon de derde naald breien zoals aangegeven, omdat A.3, A.2 en A.1 bij elkaar horen waarbij de steken in totaal wel weer kloppen. Ik heb een klein proefje gebreid en het patroon zou goed uit moeten komen.

DONATELLA PIETRAPERTOSA 12.07.2018 - 09:23:

Buongiorno,La balza del bordo è a parte o compresa nello schema?

DROPS Design 12.07.2018 kl. 09:43:

Buongiorno Donatella, nelle spiegazioni è indicata tutta la lavorazione, balza compresa. Buon lavoro!

Irène 16.03.2018 - 08:18:

Bonjour, le modèle est superbe, mais comment faites vous après avoir obtenu les 545 mailles ? il faut continuer avec les diagramme A4 A5 A6 A7 A8 A9 mais nous sommes sur la partie supérieure du châle et non sur les côtés, or sur la photo la partie volantée sur trouve sur le côté. Faut-il relever des mailles sur les côtés ? si je travaille selon vos explications le volant se trouve sur le haut du châle et non sur les côtés. Merci pour votre réponse. Cordialement

DROPS Design 16.03.2018 kl. 09:29:

Bonjour Irène, le châle se tricote de haut en bas, en forme de triangle: on augmente sur les côtés et au milieu tout du long. Après les 545 m on termine ainsi: 1 m point mousse, A.9, 22 fois A.8, , A.7, 1 m jersey (m centrale), A.6, 22 fois A.5, A.4 et 1 m point mousse = 1+ (5+22x12+2) + 1 + (2+22x12+5) + 1 = 545 m. Bon tricot!

Monbellet Odette 07.11.2014 - 20:29:

Je suis bloquée après le rang où l'on obtient 101 mailles. J'ai lu les réponses des 26/5/2014 et 19/9/2014 à cette question,mais elles ne disent pas la meme chose! 2 fois A2 de chaque coté de la maille centrale ou 2 fois A2 à chaque motif? Le modèle est très beau mais les explications et les diagrammes ne sont pas clairs du tout! J'ai essayé un autre modèle et ai été confrontée au meme problème, j'ai abandonné!

DROPS Design 08.11.2014 kl. 10:03:

Bonjour Mme Monbellet, quand vous avez tricoté 1 fois A1,A2 et A3, vous avez 101 m et répétez les diagrammes à nouveau de la même façon, mais vous avez alors suffisamment de mailles pour tricoter 6 fois de plus A.2 entre A.1 et A.3 de chaque côté de la m centrale. Voir aussi ici. Bon tricot!

Alylla 19.09.2014 - 18:53:

Merci pour votre réponse rapide ! Mais en procédant ainsi, je n'obtiens que 81 m au total, au lieu de 101 ?!

DROPS Design 20.09.2014 kl. 10:26:

Bonjour Alylla, après avoir tricoté 1 fois les diagrammes A.3, 1 x A.2 et A.5 de chaque côté de la m centrale (avec 1 m point mousse de chaque côté), vous avez 101 m. À chaque fois que l'on tricote ces 3 diagrammes en hauteur, on augmente de 72 m, on avait 29 m + 72 = 101. Après avoir tricoté 2 fois les diagrammes en hauteur, vous aurez 101+ 72 = 173 m et ainsi de suite jusqu'à ce que vous ayez tricoté 7 fois les diag. en hauteur = 533 m. Bon tricot!

Alylla 19.09.2014 - 12:49:

Bonjour ! Superbe modèle, mais je bloque au niveau des explications. J'ai tricoté 1 fois A3A2A1 en hauteur, et j'ai bien obtenu 101 mailles ; mais je ne sais pas comment continuer ! Pour le 25ème rang, cela donnerait donc 49 mailles de chaque ôté de la maille centrale, + 2 mailles extérieures au point mousse. Mais je ne comprends pas comment se répartissent les diagrammes le long du rang ! Pouvez vous me dire, maille par maille, comment je dois tricoter le 25ème rang ? Merci :)

DROPS Design 19.09.2014 kl. 16:28:

Bonjour Alylla, quand vous avez tricoté 1 fois les diagrammes A.1, A.2 et A.3 en hauteur, recommencez comme avant, c'est-à-dire A.1 sur les premières m, répétez A.2 une fois de plus que la dernière fois en hauteur, puis A.3 sur les dernières m. Ainsi, on tricote 2 fois A.2 entre A.1 et A.3 la 2ème fois, puis 3 fois A.2 entre A.1 et A.3 la 3ème fois et ainsi de suite. Bon tricot!

Sahut 29.08.2014 - 11:14:

Bonjour, les explications de ce modèle débutent par "Se tricole en allers et retours sur l'aiguille circulaire de HAUT EN BAS à partir de l'encolure....". Ne serait-ce pas plutôt de BAS EN HAUT ? On doit monter 3 mailles en tout début et ensuite augmenter au fur et à mesure de l'avancement, ce qui fait que c'est de bas en haut ? Cordialement,

DROPS Design 29.08.2014 kl. 13:31:

Bonjour Mme Sahut, le châle se tricote à partir de l'encolure, avec des augm. de chaque côté et au milieu pour créer la pointe du bas. La vidéo ci-dessous vous montre comment démarrer. Bon tricot!

Datiche 01.06.2014 - 22:53:

Bonsoir, je vous remercie d avoir repondu a mon dernier message.Par ailleurs, j aurais voulu savoir si vous aviez une video qui montre l explication du point noir dans le diagramme A4 A5 A6 A7 A8 A9 car je ne comprends pas ( 1 m end 1 jete tricoter 1 m end dans la meme m tourner l ouvrage...).Merci beaucoup pour votre reponse

DROPS Design 03.06.2014 kl. 09:56:

Bonjour Mme Datiche, les nopes se font comme dans la vidéo ci-dessous mais sur la base de 3 m comme pour ce châle - suivez bien la légende du diagramme en même temps que la vidéo. Bon tricot!

Hanna 26.05.2014 - 22:52:

Hej! Vad är åtgången räknat i Drops lace för det här mönstret?

DROPS Design 27.05.2014 kl. 15:42:

Hej Hanna. Du kan se her hvordan du skal udregne åtgången i DROPS Lace i forhold til DROPS Kid-Silk

Kommentér oppskrift DROPS 151-18

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.