DROPS Extra / 0-854

Black Widow by DROPS Design

Heklet DROPS Spindelvev med edderkopp og flue til Halloween i ”Eskimo”

DROPS Design: ee-452
Garngruppe E
-----------------------------------------------------------
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio
50 g f.nr 01, natur
50 g f.nr 02, sort
50 gr f.nr 53, lys grå

Og bruk rester av gul og rødt garn til detaljene på edderkoppen

DROPS HEKLENÅL NR 7
----------------------------------------------------------

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: dekorasjon, dyr, halloween,
Garntype
Deals fra
23.00 NOK
21.00 NOK
25.00 NOK
22.00 NOK

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

SPINDELVEV:

Hekle 4 lm på nål 7 med natur og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 1 lm, 12 fm om ringen og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
2.OMG: 4 lm, 1 dbl-st i neste fm, * 5 lm, 1 dbl-st i hver av de 2 neste fm - men vent med siste gjennom trekning på begge to, ta et kast på nålen og trekk gjennom alle 3 maskene på nålen *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 5 lm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 6 spisser.
3.OMG: 14 lm, * 1 dbl-st i neste spiss fra forrige omg, 10 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger, avslutt med 1 kjm i 4.lm på beg av omg.
4.OMG: 19 lm, * 1 trippel-st i neste dbl-st fra forrige omg, 14 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 1 kjm i 5.lm på beg av omg.
5.OMG: 25 lm, * 1 trippel-st i neste trippel-st fra forrige omg, 20 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 1 kjm i 5.lm på beg av omg.
6.OMG: 32 lm, * 1 firedbl-st i neste trippel-st fra forrige omg, 26 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 1 kjm i 6.lm på beg av omg.
7.OMG: 38 lm, * 1 firedbl-st i neste firedbl-st fra forrige omg, 20 lm og hekle tilbake i lm-raden med 1 kjm i hver lm, 32 lm *, gjenta fra *-* totalt 5 ganger og avslutt med 1 kjm i 6.lm på beg av omg, hekle 20 lm og hekle tilbake i lm-raden med 1 kjm i hver lm. Avslutt med 1 kjm i den 6.lm på beg av omg. Klipp og fest tråden.

EDDERKOPP:
Edderkoppen hekles i rader. Arb roteres underveis og det hekles hele tiden fra retten.

1.RAD: Hekle 7 lm på nål 7 med sort.
2.RAD: Hekle tilbake i lm-raden slik: 1 fm i 2.lm fra nålen, videre hekles 1 halv-st i neste lm, 1 st i neste lm, 1 dbl-st i neste lm, 1 trippel-st i neste lm og 1 trippel-st i den siste lm (= første m på lm-raden fra starten) og hekle 4 lm. Roter arb og hekle 1 kjm i undersiden av siste trippel-st (= 1.lm på lm-raden fra 1.rad). Kroppen og hode til edderkoppen er ferdig og det hekles videre for å lage 8 ben.
3.RAD: Fortsett å hekle bortover i undersiden av lm-raden fra 1.rad slik: 1 kjm i hver av de 2 neste m, * 6 lm, hekle tilbake i lm-raden, start i 2.lm fra nålen og hekle 1 kjm i hver av de neste 5 lm. Hekle 5 lm og hekle tilbake i lm-raden, start i 2.lm fra nålen og hekle 1 kjm i hver av de neste 4 lm * = ben 1 og 2. Videre hekles det 1 fm i hver av de neste 2 m og gjenta fra *-* 1 gang = ben 3 og 4. Hekle 1 kjm i neste m, roter arb og hekle 2 fm om neste m (= 7.lm fra 1.rad og midt foran på edderkoppen).
4.RAD: Roter arb og hekle 1 kjm i neste m (= 1.fm fra 2.rad), * 5 lm og hekle tilbake i lm-raden, start i 2.lm fra nålen og hekle 1 kjm i hver av de neste 4 lm. Fortsett med 6 lm og hekle tilbake i lm-raden, start i 2.lm fra nålen og hekle 1 kjm i hver av de neste 5 lm * = ben 5 og 6. Videre hekles det 1 fm i hver av de 2 neste m og gjenta fra *-* 1 gang = ben 7 og 8. Deretter hekles det 1 kjm i samme m som siste fm og 1 kjm i hver av de neste 2 m. Klipp tråden, trekk enden gjennom og fest godt.
Sy øyne med små sting i gult foran på hodet og sy et rødt kryss på bakenden.

FLUE:
1.RAD: Hekle 7 lm på nål 7 med sort.
2.RAD: Hekle tilbake i lm-raden slik: 1 halv-st i 3.lm fra nålen, 1 halv-st i hver av de neste 2 lm, 1 st i hver av de neste 2 lm, hekle 3 lm, roter arb og hekle 1 kjm i undersiden av siste st (= 1.lm på lm-raden fra 1.rad). Kroppen og hode til fluen er ferdig og det hekles videre for å lage vinger.
3.RAD: Fortsett å hekle bortover på undersiden av lm-raden fra 1.rad slik: hekle 1 kjm i neste st, bytt til lys grå og hekle 1 kjm i neste halv-st. Videre hekles vingene slik: * 3 lm, 1 st i samme halv-st, 1 st i neste halv-st, 3 lm, 1 kjm i samme halv-st *, hekle 3 lm, roter arb å la lm-raden følge med rundt på baksiden av fluen.
4.RAD: Hekle 1 kjm i undersiden av den siste halv-st det ble heklet i på 3.rad og gjenta fra *-* 1 gang. Klipp og fest trådene.

Trenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.