DROPS / 142 / 37

Elize by DROPS Design

Tovade DROPS tofflor i “Eskimo”. Stl S - XXXL.

Tags: tofflor, tovat,
DROPS Design: Modell nr ee-445
Garngrupp E
----------------------------------------------------------
Skostl: 35/37 - 38/40 - 42/44
Fotlängd: 22 - 25 - 28 cm
Garnåtgång: DROPS ESKIMO från Garnstudio
Nr 77, ljus plommon: 250-250-300 g
Och använd: DROPS ESKIMO från Garnstudio
Nr 03, mörkbrun: 50 g i alla stl

DROPS ST NR 8 - eller det st.nr du måste ha för att få 11 m x 15 v slätst före tovning på 10 x 10 cm med Eskimo.
DROPS TRÄKNAPP COCONUT NR 516: 6 st i alla stl.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Ull
från 21.95 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 21.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 23.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 26.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 131.7kr. Läs mer.

Instruktioner

FÄRGBYTE:
Byt färg på samma v så här: Sticka de första 4 m på v med mörkbrun, sticka nästa m med ljus plommon - men först måste trådarna tvinnas på baksidan så att de två delarna hänger tills.
---------------------------------------------------------

VÄNSTER TOFFEL:
Toffeln stickas i ett stycke och man börjar överst på skaftet. Lägg löst upp 24-25-26 m på st 8 med mörkbrun. Sticka 5 räta v (1:a v = rätsidan, början av v sett från rätsidan = mitt bak, slutet av v sett från rätsidan = mitt fram). KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Byt till ljus plommon. Sedan stickas det slätst. SAMTIDIGT på 1:a v med ljus plommon minskas det 2 m (genom att sticka 2 m aviga tills) jämnt fördelat = 22-23-24 m. När arb mäter 17-17-19 cm läggs det upp m till fot i slutet på varje v från rätsidan så här: Lägg upp 2 m 3-4-6 ggr, 1 m 3-3-2 ggr = 31-34-38 m. När arb mäter 50-53-56 cm maskas det av till skaft i början på varje v från avigsidan så här: Maska av 1 m 3-3-2 ggr, 2 m 3-4-6 ggr = 22-23-24 m.
På nästa v från rätsidan stickas det så här: Sticka 13-13-14 m, vänd och sticka tillbaka från avigsidan (= 9-10-10 m kvar på vänster sida, sätt de m på en tråd). Fortsätt i slätst över de 13-13-14 m tills arb mäter 72-76-82 cm. Sticka 1 v avigt från avigsidan - SAMTIDIGT som det ökas 1 m = 14-14-15 m. Byt till mörkbrun och sticka 5 räta v. Maska av löst.
Nu stickas det framkant över resterande m på vänster sida så här: Med mörkbrun, lägg upp 4 m på st (= framkant), sedan byts det till ljus plommon - LÄS FÄRGBYTE - och sticka upp från rätsidan de 9-10-10 m på tråden med ljus plommon = totalt 13-14-14 m på st. Fortsätt sedan med mörkbrun över de första 4 m (= framkantsm) och ljus plommon över resterande m tills arb mäter 72-76-82 cm. Sticka 1 v avigt från avigsidan - SAMTIDIGT som det ökas 1 m över m i ljus plommon = 14-15-15 m. Byt till mörkbrun och sticka rm med mörkbrun över alla m på nästa v. Sticka 4 räta v till (= 5 räta v). Maska av löst.

MONTERING:
Vik toffeln dubbel med rätsida mot rätsida och sy tills mitt bak i de yttersta maskbågarna. Sy på samma sätt fram över foten och upp längs skaftet mitt fram. Vänd toffeln med rätsidan ut. Lägg framkanten i mörkbrun över andra sidan av toffeln och sy fast den så här: Börja från kortsidan av framkanten, och fortsätt längs hela långsidan av framkanten. Sy fast långsidan på andra sidan av toffeln på baksidan av framkanten. Sy i 3 knappar på framkanten genom alla lager.

HÖGER TOFFEL:
Lägg upp och sticka på samma sätt som vänster toffel, men motsatt.

TOVNING:
Lägg tofflorna i tvättmaskinen med ett tvättmedel utan enzymer och optiska blekmedel. Ställ in maskinen på 40 grader, vanlig centrifug och utan förtvätt. Efteråt tas tofflorna på foten och formas till rätt mått medan de ännu är våta.
Senare kan tofflorna tvättas som ett ullplagg.

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 142-37) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (45)

Tove Halvorsen 03.03.2020 - 15:30:

Hvordan strikke høyre tøffel motsatt?

Waldmädchen 16.01.2020 - 20:14:

Hallo, die Anleitung ist eigentlich echt toll erklärt, aber ich hänge nun fest und hoffe, ihr könnt mir weiterhelfen: "Nun für die Knopfleiste an der linken Seite wie folgt stricken: Mit Dunkelbraun 4 M neu anschlagen (= Leiste), dann zu Hellpflaume wechseln " Ich verstehe leider nicht, WO genau ich die 4 Maschen neu anschlagen muss. VOR den stillgelegten Maschen? Für Hilfe wäre ich wirklich dankbar :-)

DROPS Design 17.01.2020 kl. 08:31:

Liebe Waldmädchen, diese 4 Maschen schalgen Sie ganz neu mit Dunkelbraun an (= mit einer separaten Nadeln), aber nach dieser 4 Maschen stricken Sie mit Hellpflaume die 9 oder 10 (siehe Grösse) stillgelegten Maschen und jetzt stricken Sie über diesen 13 oder 14 Maschen mit 2 Färben - siehe FARBWECHSEL. Vile Spaß beim stricken!

Kiki 16.09.2019 - 00:25:

Hallo, Sorry für die vielleicht dumme frage: ich hänge bei dem Stück:"7-17-19 cm am Ende jeder Hin-R 3-4-6 x 2 M neu anschlagen und dann 3-3-2 x 1 M neu anschlagen (= 31-34-38 M)". Meint ihr mit anschlagen, dass man das macht wie beispielsweise bei einem Pulli? Ich hab immer die letzte Masche in einer Reihe abgehoben, wie mache ich es dann? Oder habt ihr vielleicht ein Bild für mich, wenn es noch nicht zusammen genäht ist? Dann ist es denk ich einfacher für mich. Vielen Dank

DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:35:

Liebe Kiki, dieses Video zeigt wie man neue Maschen am Ende einer Reihe anschlägt, bei diesem Modell schlagen Sie die neuen Maschen am Ende einer Hinreihe (im Video werden die Maschen am Ende einer Rückreihe angeschlagen, aber Technik ist die selbe). Viel Spaß beim stricken!

Elena 18.05.2019 - 15:50:

Sehr geehrte Damen und Herren, diese Anleitung verstehe ich nich: zu Beginn jeder Rück-R 3-3-2 x 1 M und 3-4-6 x 2 M abketten (= 22-23-24 M). Wie viele Machen muss ich abketten?

DROPS Design 20.05.2019 kl. 10:26:

Liebe Elena, Sie hatten 31-34-38 M und ketten insgesamt 9-11-14 Maschen ab = es bleiben 22-23-24 Maschen übrig. Viel Spaß beim stricken!

Elena 18.05.2019 - 15:49:

Ihr Lieben, ich verstehe diese Anleitung nicht: zu Beginn jeder Rück-R 3-3-2 x 1 M und 3-4-6 x 2 M abketten (= 22-23-24 M). Wie viel Machen muss ich abketten? Danke

Terrilynn Klassen 13.02.2019 - 22:58:

Could you supply me with the finished measurements of the slipper piece BEFORE felting? If the gauge is correct at 11 stitches per 4 inches, that would make the total circumference at the top of the bootie (ankle - start of knitting) of a medium size at just over 8 inches which seems very small. Thank you.

DROPS Design 14.02.2019 kl. 11:30:

Dear Mrs Klassen, the total length of finished foot will match the total number of sts for foot = 31-34-38 sts, ie with 11 sts = 10 cm before felting = approximately 29-31-35 cm for the length of foot. Happy knitting!

May-Lene 17.01.2019 - 13:17:

Hei nå har jeg kommet så langt som at jeg skal legge opp 4 masker med brunt. Skal den stolpen strikkes på midten av der man har delt dette eller på er det på kanten på venstre side?

DROPS Design 23.01.2019 kl. 14:59:

Hei May-Lene. Du legger opp de brune maskene på pinnen, og så strkker du opp de maskene du satte på en tråd. Du brune maskene er da på høyre side av de lilla maskene (sett fra rettsiden) og ca midt i arbeidet ditt. God fornøyelse.

Anique 03.11.2018 - 14:40:

Hallo, bij het aan elkaar naaien brak steeds de draad. Wat kan ik hier aan doen? Of had ik het met een andere draad dan Eskimo in elkaar moeten zetten? Mvg

DROPS Design 04.11.2018 kl. 20:09:

Dag Anique,

Eskimo is een garen dat niet getwijnd (gedraaid) is; het is een soort lontwol (waardoor het ook makkelijk vilt). Nadeel is dat je het inderdaad makkelijk stuk trekt. Bij het in elkaar naaien moet je dus heel voorzichtig zijn. Het is inderdaad ook een goed idee om een ander wolgaren te gebruiken in dezelfde kleur om in elkaar te naaien.

Angela 18.03.2018 - 00:48:

Do you have a similar bootie pattern for children and babies?

DROPS Design 18.03.2018 kl. 10:06:

Dear Angela, we do have several knitted or crocheted slippers for babies. If you particularly looking for a felted one, please see patterns Baby 17-12, 19-15 or DROPS extra 0-735. Happy Crafting!

Mia 19.02.2018 - 13:53:

Hei! etter at man har strikket til 17-17-19cm hva skal man da? klarer ikke å forstå den neste forklaringen. takk for svar:)

DROPS Design 20.02.2018 kl. 06:18:

Hei Mia, Når du har strikket til 17 cm, skal du legge opp nye masker på slutten av hver pinne fra retten til foten. Antall masker lagt opp er som forklart i oppskriften og etter det fortsetter du å strikke til arbeidet måler 50-53-56 cm. Håper det hjelper og god fornøyelse!

Kommentér oppskrift DROPS 142-37

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.