DROPS / 127 / 30

Good Morning by DROPS Design

DROPS sjal med hullmønster i ”Alpaca”

DROPS design: Modell nr Z-552
--------------------------------------------------------
Bredde (øverst): ca 114 cm
Høyde (målt ned til spissen): ca 40 cm
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
150 gr f.nr 3112, støvrosa

DROPS RUNDP NR 2,5 (60 cm) - eller det p.nr du må bruke for å få ca 24 m hullmønster på 10 cm i bredden.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: sidelengs, sjal, tapte masker,
Garntype
Deals fra
35.00 NOK
32.00 NOK

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 p rett.
HULLMØNSTER:
1.P (= retten): * 4 r, 1 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 3 kast om p, 1 r, 3 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 1 kast om p, 3 r *, gjenta fra *-*.
2.P: Rett over alle m fra forrige p. Kastene strikkes ikke, men slippes av p slik at det blir hull.
3.-4.P: Alle m strikkes rett.
5.P: * 1 r, 3 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 1 kast om p, 7 r, 1 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 3 kast om p *, gjenta fra *-*.
6.P: Strikkes som 2.p.
7.-8.P: Alle m strikkes rett.
Gjenta 1.-8.p.
ØKETIPS:
Det økes 1 m ved å strikke 2 m i ytterste m.
FELLETIPS:
Det felles 1 m ved å strikke de 2 første m på p rett sm.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes fra side til side, frem og tilbake på rundp (pga m-antallet etter økningene strikkes sjalet på rundp).
Legg opp 13 m på p 2,5 med Alpaca. Strikk 4 p rett. På neste p fra retten strikkes det HULLMØNSTER - se forkl over - til det gjenstår 1 m, avslutt med 1 m rett. Fortsett med hullmønster i høyden, SAMTIDIG som det økes 1 m på slutten av p 3 og p 7 av hullmønsteret (= fra retten) – LES ØKETIPS! De økte m strikkes fortløpende inn i hullmønsteret og den siste m på hver p strikkes alltid rett. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fortsett med hullmønster og økninger i siden som før til det er totalt 85 m på p (= 7 mønsterrapporter i bredden + 1 m rett) og avslutt etter p 3 eller p 7 av hullmønsteret (= fra retten). Videre strikkes det RILLER - se forkl over - og det fortsettes å øke i siden på hver 4.p som før, SAMTIDIG som det strikkes forkortede p slik (1.p = vrangen): Strikk til det gjenstår 4 m, snu og strikk tilbake. Strikk til det gjenstår 8 m, snu og strikk tilbake. Fortsett de forkortede p ved å strikke 4 m mindre for hver gang før det strikkes tilbake. Når det gjenstår 72 m etter siste vending av de forkortede p og det er økt totalt 9 m i siden i løpet av disse p (= totalt 94 m på p) strikkes det 4 p rett over alle m uten økning (= midt på sjalet). Videre felles det 1 m på beg av neste p fra vrangen – LES FELLETIPS! Gjenta fellingen på hver 4.p SAMTIDIG som det strikkes forkortede p slik (1.p = vrangen): strikk til det gjenstår 76 m, snu og strikk tilbake. Strikk til det gjenstår 72 m, snu og strikk tilbake. Fortsett fellingene i siden og de forkortede p ved å strikke til det gjenstår 4 m mindre for hver gang til det er totalt 85 m på p. Videre strikkes det hullmønster (1.p = fra retten). Fortsett frem og tilbake over alle m og fell i siden som før, på beg av p 4 og p 8 av hullmønsteret (= fra vrangen). Når det er 13 m igjen på p (avslutt etter p 2 eller p 6 av hullmønsteret) strikkes det 4 p rett over alle m. Fell av.

Trenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.