DROPS / 127 / 30

Good Morning by DROPS Design

DROPS sjal med hullmønster i ”Alpaca”

Stikkord: sidelengs, sjal, tapte masker,
DROPS design: Modell nr Z-552
--------------------------------------------------------
Bredde (øverst): ca 114 cm
Høyde (målt ned til spissen): ca 40 cm
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
150 gr f.nr 3112, støvrosa

DROPS RUNDP NR 2,5 (60 cm) - eller det p.nr du må bruke for å få ca 24 m hullmønster på 10 cm i bredden.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Alpakka
fra 35.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 105kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 p rett.
HULLMØNSTER:
1.P (= retten): * 4 r, 1 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 3 kast om p, 1 r, 3 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 1 kast om p, 3 r *, gjenta fra *-*.
2.P: Rett over alle m fra forrige p. Kastene strikkes ikke, men slippes av p slik at det blir hull.
3.-4.P: Alle m strikkes rett.
5.P: * 1 r, 3 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 1 kast om p, 7 r, 1 kast om p, 1 r, 2 kast om p, 1 r, 3 kast om p *, gjenta fra *-*.
6.P: Strikkes som 2.p.
7.-8.P: Alle m strikkes rett.
Gjenta 1.-8.p.
ØKETIPS:
Det økes 1 m ved å strikke 2 m i ytterste m.
FELLETIPS:
Det felles 1 m ved å strikke de 2 første m på p rett sm.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes fra side til side, frem og tilbake på rundp (pga m-antallet etter økningene strikkes sjalet på rundp).
Legg opp 13 m på p 2,5 med Alpaca. Strikk 4 p rett. På neste p fra retten strikkes det HULLMØNSTER - se forkl over - til det gjenstår 1 m, avslutt med 1 m rett. Fortsett med hullmønster i høyden, SAMTIDIG som det økes 1 m på slutten av p 3 og p 7 av hullmønsteret (= fra retten) – LES ØKETIPS! De økte m strikkes fortløpende inn i hullmønsteret og den siste m på hver p strikkes alltid rett. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fortsett med hullmønster og økninger i siden som før til det er totalt 85 m på p (= 7 mønsterrapporter i bredden + 1 m rett) og avslutt etter p 3 eller p 7 av hullmønsteret (= fra retten). Videre strikkes det RILLER - se forkl over - og det fortsettes å øke i siden på hver 4.p som før, SAMTIDIG som det strikkes forkortede p slik (1.p = vrangen): Strikk til det gjenstår 4 m, snu og strikk tilbake. Strikk til det gjenstår 8 m, snu og strikk tilbake. Fortsett de forkortede p ved å strikke 4 m mindre for hver gang før det strikkes tilbake. Når det gjenstår 72 m etter siste vending av de forkortede p og det er økt totalt 9 m i siden i løpet av disse p (= totalt 94 m på p) strikkes det 4 p rett over alle m uten økning (= midt på sjalet). Videre felles det 1 m på beg av neste p fra vrangen – LES FELLETIPS! Gjenta fellingen på hver 4.p SAMTIDIG som det strikkes forkortede p slik (1.p = vrangen): strikk til det gjenstår 76 m, snu og strikk tilbake. Strikk til det gjenstår 72 m, snu og strikk tilbake. Fortsett fellingene i siden og de forkortede p ved å strikke til det gjenstår 4 m mindre for hver gang til det er totalt 85 m på p. Videre strikkes det hullmønster (1.p = fra retten). Fortsett frem og tilbake over alle m og fell i siden som før, på beg av p 4 og p 8 av hullmønsteret (= fra vrangen). Når det er 13 m igjen på p (avslutt etter p 2 eller p 6 av hullmønsteret) strikkes det 4 p rett over alle m. Fell av.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

Brugere 26.05.2020 - 19:15:

Bonjour, Pouvez vous me dire pour les augmentations du début , c est sur l avant dernière maille que l on fait cette augmentation pour finir toujours avec une maille endroit,? Merci cordialement

Brugere 26.05.2020 - 17:02:

Bonjour, Pouvez vous me dire pour les augmentations du début , c est sur l avant dernière maille que l on fait cette augmentation pour finir toujours avec une maille endroit,? Merci cordialement

DROPS Design 27.05.2020 kl. 08:30:

Bonjour Mme Brugere, pour augmenter, tricoter 2 fois à l'endroit (une fois dans le brin avant et une fois dans le brin arrière) la dernière maille des rangs 3 et 7 . Bon tricot!

Gde Groot 15.07.2016 - 15:14:

Wat wordt bedoeld met verkorte toeren

DROPS Design 15.07.2016 kl. 16:02:

Hoi. Je breit kortere naalden heen en weer over x aantal st (is vermeld in het patroon). Bekijk ook deze video:

Eva 21.07.2013 - 22:04:

Vielen Dank für die schnelle Antwort! Wenn ich es also richtig verstanden habe, fange ich gleich in der nächsten Reihe nach Beendigung des Lochmusters mit den verkürzten Reihen an. Wie ist die Beschreibung "zurück stricken" zu verstehen? Stricke ich die Reihe bis zum Ende oder lass ich auch dort 4M stehen? Sollen die verkürzten Reihen mit Umschlag oder ohne Umschlag gestrickt werden?

DROPS Design 22.07.2013 kl. 13:32:

Liebe Eva, wir haben dieses Tuch ohne Umschläge gestrickt, aber sie können sich beide Videos in unserer Videodatenbank anschauen. Zu Ihrer anderen Frage: Sie stricken die Reihe ganz zurück, denn die verkürzte Reihe wird ja nur an einer Seite durchgeführt, so entsteht das keilförmige Stück.

Eva 19.07.2013 - 10:18:

Ich habe eine Frage bezüglich der verkürzten Reihen. Ich glaube, ich habe verstanden wie ich sie stricken soll. Einfach immer die letzten Maschen gar nicht stricken und umdrehen. Aber bei welchen Reihen sind "die verkürzten" Reihen?

DROPS Design 19.07.2013 kl. 12:01:

Liebe Eva, die verkürzten Reihen sind in dem Krausrippen-Teil in der hinteren Mitte. Auf dem zweiten Foto können Sie das gut erkennen.

Christelle 04.01.2013 - 06:53:

Bonjour, je ne comprends pas la partie au point mousse qui combine augmentation et rangs raccourcis... pourriez vous m'expliquer de manière un peu plus détaillée SVP ??? Merci d'avance

DROPS Design 04.01.2013 kl. 10:32:

Bonjour Christelle, les rangs raccourcis se tricotent au point mousse, les augmentations sont les mêmes qu'avant. Pour les rangs raccourcis, on commence sur l'envers : 2 rangs jusqu'à ce qu'il reste 4 m (il reste 4 m sur l'aiguille de gauche au 1er rang), puis 2 rangs jusqu'à ce qu'il reste 8 m et ainsi de suite, en tricotant toujours 4 m en moins jusqu'à ce qu'il reste 72 m non tricotées sur l'aiguille, à ce moment là, vous avez augmenté 9 m et donc un total de 94 m. Tricotez 4 rangs sur toutes les mailles et continuez les rangs raccourcis dans l'autre sens comme indiqué. Bon tricot !

Jeannette A Murphy 04.03.2012 - 20:41:

I am having difficulty with the short rows. When I have increased 9 stitches to 94 total, the numbers don't total up for making short rows by working "4 sts less for every time before working back". To get 72 st remaining it would have to be knitting 8 sts less with each row (8x9=72)! What am I doing wrong?

DROPS Design 06.03.2012 kl. 02:02:

You start working short rows turning 4 sts earlier each time, to get to 72 sts left on row you have to work a total of 36 rows back and forth. If you inc 1 st on every 4th of these 36 rows, you will inc a total of 9 sts. 4x9 = 36.

DROPS Design NL 24.05.2011 - 16:35:

Om het gaatje in de overgang kleiner te maken kan je: trek stevig aan de draad bij het breien van de st net voor en net na de overgang. Bij het wassen / spannen verdwijnt de gaatjes meestal. Of je kan 1 extra st opnemen in de overgang en samenbreien met de eerstvolgende st. Ik hoop dat je hiermee verder kan. Veel plezier mee!

DROPS Design NL 24.05.2011 - 16:33:

Hoi Mieke. Je moet keren als er 76 st over zijn, dan 72, dan 68 enz. Tegelijkertijd mindert je ook in elke 4e nld. Ga zo door met minderingen + 4 st minder voor het keren tot er in totaal 85 st op de nld staan.

Mieke 24.05.2011 - 16:30:

Mijn vraag is: Als ik door ga met de verkorte toeren tijdens het meerderen aan de schuine kant komt er wel een lengteverschil tussen het linker en rechtergedeelte. Dit veroorzaakt straks als ik de hele pen weer ga breien een gat. Hoe los ik het op? Of is het zo dat als er eenmaal 72 steken op de pen staan ik weer de hele pen kan gaan breien ook al is het meerderen naar 94 st. nog niet klaar. Ik hoop dat U mijn vraag begrijpt. Het is lastig een vraag te stellen op schrift.

Kommentér oppskrift DROPS 127-30

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.