DROPS design: Modell nr DE-006-by
--------------------------------------------------------
Størrelse:
1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2 - 3/4 - 5/6) år
Str i cm:
50/56-62/68-74/80 (86/92-96/104-110/116)
Materialer: DROPS DELIGHT fra Garnstudio
F.nr 04, lys blå mix:
150-150-200 (200-250-300) gr

DROPS RUNDP (80 cm) NR 3 – eller det p.nr du må ha for å få 24 m x 48 p rillestrikk på 10 x 10 cm.
DROPS TREKNAPP NR 511: 3-4-4 (5-5-5) stk.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 114kr. Les mer.

Instruksjoner

ØKETIPS:
Øk 1 m på hver side av m med merket ved å lage 1 kast. For å unngå hull strikkes kastet vridd rett på neste p (dvs at det strikkes i bakre del av m i stedet for i fremre).
--------------------------------------------------------

JAKKE:
Arb strikkes sidelengs. Det strikkes 2 stk som syes sammen i ryggen til slutt. Delene strikkes fra ermet og mot midten av jakken.

HØYRE HALVDEL:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp.
Legg opp 36-38-40 (40-42-44) m på rundp 3 med Delight. Strikk rett frem og tilbake på alle p til ferdig mål (= riller).
HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
SAMTIDIG når arb måler 6-6-5 (5-6-6) cm økes det 1 m i hver side, gjenta økningen på hver 8.p totalt 6-7-9 (11-13-14) ganger = 48-52-58 (62-68-72) m. Strikk til arb måler 17-19-20 (25-29-33) cm – avpass slik at siste p strikkes fra vrangen.

BOLEN:
Strikk 1 p rett (= retten), på slutten av p legges det opp 41-43-50 (53-58-60) m (= mot bakstk) = 89-95-108 (115-126-132) m.
HERFRA MÅLES ARB VIDERE!
Strikk 1 p tilbake, snu, sett 1 merke i den 2.m på p fra retten (= i høyre side). Strikk videre - SAMTIDIG økes det 1 m på hver side av m med merke på hver 2.p totalt 38-40-46 (48-50-52) ganger – SE ØKETIPS. SAMTIDIG når arb måler 8½-9-10½ (11-12-13) cm strikkes det videre over kun de siste 60-65-74 (79-86-91) m i venstre side sett fra retten (= bakstk), de resterende m settes på 1 tråd.

BAKSTK:
Strikk til arb måler 13-14-16 (17-18-19) cm (fra der m til bakstk ble lagt opp), fell av.

FORSTK:
Sett m fra tråden tilbake på p, men la 9-10-10 (10-12-12) m mot bakstk bli sittende på tråden til halsringning. Fortsett økningene på hver 2.p – SAMTIDIG felles det 1 m mot halsen (= mot m på tråden) på hver 4.p totalt 6-7-7 (7-7-7) ganger.
SAMTIDIG når arb måler 14-15-17 (18-19-20) cm (fra der økningen på forsk startet og mot midt foran) felles det til 3-4-4 (5-5-5) knapphull slik (fra halsen, dvs fra vrangen): Strikk 2 m, fell 2 m, * strikk 12-9-11 (9-10-10) m, fell 2 m *, gjenta fra *-* totalt 2-3-3 (4-4-4) ganger, strikk deretter rett ut p. På neste p legges det opp 2 nye m over alle de felte.
Etter alle fellinger og økninger er det 90-93-109 (115-121-126) m på p. Når økningene i høyre side er ferdige felles 51-52-62 (66-70-74) m fra halsringen og nedover stolpen av (fell fra vrangen) = 39-41-47 (49-51-52) m tilbake på p. Strikk rett videre frem og tilbake over disse m i ca 1-1-2 (2-3-3) cm (brett arb dobbelt ved skulderen og se at forstk er like langt som bakstk). Fell deretter av.

VENSTRE HALVDEL:
Strikk som høyre halvdel men uten knapphull - denne delen skal monteres med vrangen ut.

MONTERING:
Legg de 2 delene mot hverandre og sy sammen midt bak – sy kant i kant slik at det ikke blir en tykk søm. Brett jakken dobbelt og sy undererms- og sidesømmen i ytterste ledd av ytterste m. Sy i knappene.

HALSKANT:
Strikk opp 55 til 80 m (inkl m på trådene) rundt halsen på rundp 3 med Delight.
Strikk 3 p rett frem og tilbake, fell av.

Diagram

symbols = strikkeretning
diagram
signature-image

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (175)

country flag Eva Neuschl wrote:

Ich habe schon viel gestrickt und verstehe nicht die Zunahme. Rumpfteil ist Vorderteil oder? Der Ärmel ist mit der Maschenzahl 68 fertig und die cm stimmen auch. Nun mein Problem. Es steht bei dem Rumpfteil :am Ende der Reihe 58 Maschen anschlagen, für das Rückenteil 126 Maschen anschlagen. Das ist aber viel zu groß. Muss ich dann im Vorderteil - Rumpfteil da zunehmen wo die gestreichelt Linie ist bei der Skizze? Ich stricke die Größe 110

04.12.2021 - 13:19:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Neuschl, Rumpfteil steht für beides Rücken- und Vorderteil. Am Ende der Ärmel werden 58 neuen Maschen für das Rückenteil (= ca 24 cm zwischen untere Kante der Jacke und Anfang der Ärmel - siehe Maßskizze) angeschlagen, dann wird für das Vorderteil beidseitig der Masche mit der Markierung (siehe gestrichte Linie in der Skizze) zugenommen. kann das Ihnen helfen?

06.12.2021 kl. 07:52:

country flag Ellen Colville wrote:

Volgens het patroon en de werktekening zijn de 2 helften van het voorpand ieder 3 cm wijder dan de helften van het rugpand. Hoe werk je die extra cm's weg? Ik snap dat het gedeelte van de knoopsgaten over de andere helft valt maar totaal 6 cm.verschil is wel erg ruim.

02.11.2021 - 16:35:

country flag Demartin wrote:

Hourra j’ai compris pour les diminutions du col !!

19.09.2021 - 10:44:

country flag Demartin wrote:

Je ne comprends pas les diminutions pour l’encolure. Se font elles à part du devant ?

18.09.2021 - 17:27:

country flag Joanne Richards wrote:

How would I make this for an 8 year old?

25.07.2021 - 06:29:

DROPS Design answered:

Dear Joanne, please understand that we cannot modify our patterns for each individual request. This is a pattern for babies and small children, because this kind of cut suits their sizes the best. Having said that for one size bigger you can try using somewhat thicker yarn and needles, but you will have to recalculate the stitchnumbers. Happy Stitching!

25.07.2021 kl. 09:40:

country flag Grace wrote:

Tejer 1 fila del derecho, girar, insertar un MP en el 2º pt en la ag por el LD (=lado derecho). Continuar – AL MISMO TIEMPO aum 1 pt a cada lado del MP cada 2ª fila un total de 38-40-46 (48-50-52) vcs – VER TIP PARA LOS AUMENTOS. AL MISMO TIEMPO. Esta es la parte que no sé cómo se hace ni qué quiere decir, porque si aumento quedaría deformada la delantera. Traté pero no pude, no queda como debería. Gracias

25.06.2021 - 23:36:

DROPS Design answered:

Hola Grace, a continuación tienes un vídeo sobre el cuadrado domino. En el vídeo esta en el punto central y te explica como se trabajan los aumentos. En nuestro caso, estaría en el 2º punto y hay que aumentar a cada lado del marcapuntos: https://www.garnstudio.com/video.php?patternid=9250&lang=es

15.07.2021 kl. 00:46:

country flag Grace wrote:

Hi. La explicación no está clara. Cuando termino con la manga, mi sentido común dice que tengo que agregar la misma cantidad de puntos del lado derecho que del lado izquierdo pero eso no está claro en la explicación. Veo que del lado de la espalda debo seguir tejiendo como vienen los puntos pero en el delantero debo hacer esos aumentos que no son aumentos sino una vista. Debo ir desplazando esos "aumentos" hacia el exterior del sweater? No sé cómo hacer eso. Hay video de esa técnica?

24.06.2021 - 21:21:

DROPS Design answered:

Hola Grace, puedes ver nuestra respuesta arriba.

15.07.2021 kl. 00:46:

country flag Natasza Dimmock wrote:

I am not clear about the instructions following the cast on stitches for the back. It reads cast on sts at the end of right side row, then knit 1 row. if you knit back, this would still be on the Right Side of the work. It then says "turn" and place marker in 2nd stitch. This would make it on the wrong side of the work, but the instructions say RS. Please clarify. I don't know that it makes much difference, but I would like to know.

17.05.2021 - 18:06:

DROPS Design answered:

Hi Natasza, You cast on stitches at the end of the row from the right side, then you turn and knit back from the wrong side. Now you turn and insert the marker in the 2nd stitch on the right side. Happy knitting

18.05.2021 kl. 08:07:

country flag Christine wrote:

Good Morning, this jacket reminds very much of the surprise Jacket Elisabeth Zimmermann designed. Her way of knitting the jacket is much more comprehendable. Very sad, that there is no mentioning of her!

06.05.2021 - 12:23:

country flag Natasza Dimmock wrote:

I am knitting second size of this adorable sweater. I checked my gauge and it is correct; however like another knitter mentioned, at 9cm I have only had 22 increases. My question is do you continue working on the left side, putting the right side stitches, where the increases were made, on the holder and continue the increases after these stitches are picked up later? I have read the instructions many times and I am having trouble figuring this out.

04.05.2021 - 15:13:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Dimmock, when piece measures 9 cm (2nd size) you divide piece for neck, ie increasees on front piece are not finished yet but you first work the left side of piece (= back piece) and will finish the front piece later. Work only the 65 sts on the left side of piece (= the last 65 sts on needle, seen from RS) and put all remaining sts on a thread/stitch holder for front piece. Hope this will help. Happy knitting!

05.05.2021 kl. 08:19:

Kommentér oppskrift DROPS Baby 20-15

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

b20-15 Tamzyn

Wilmo, France

Baby jasje

Lineke, Netherlands

Tamzyn sweater

Randip, United States

Se mer