DROPS / 124 / 20

Heart's Desire by DROPS Design

Strikket DROPS teppe i ”Delight” og ”Alpaca” med ruter i ulike strukturer.

Stikkord: hullmønster, pledd, rute,

DROPS design: Modell nr DE-036
--------------------------------------------------------
Mål: Ca 106 cm x 132 cm.
Materialer: DROPS DELIGHT fra Garnstudio
500 gr f.nr 02, plomme/beige/lyng mix
Og bruk: DROPS ALPACA fra Garnstudio
250 gr f.nr 3800, gammelrosa
150 gr f.nr 0618m eco, lys beige mix
150 gr f.nr 6736m, blålilla mix

DROPS PINNE og RUNDP (80 cm) nr 6 - eller det p.nr du må bruke for å få 16 m x 24 p med ulike mønster og 1 tråd av hver kvalitet på 10 x 10 cm. Hver rute skal være ca 23 cm bred x 24 cm høy.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.50 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 29.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

100% Alpakka
fra 23.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 23.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 548kr. Les mer.

Instruksjoner

GARNBYTTETIPS:
For at fargeovergangene i Delight skal bli pene når det byttes nøste, er det viktig og finne et nøste som starter med den fargen det forrige sluttet med.

FARGER PÅ RUTENE:
A = Delight + blålilla mix Alpaca
B = Delight + lys beige mix Alpaca
C = Delight + gammelrosa Alpaca
Se Fig 1 for hvordan rutene skal strikkes i forhold til hverandre.

MØNSTER:
Det strikkes 4 ulike mønster på rutene – se forkl under.

M.1 STRIKKES SLIK:
Strikk 5 p rett over alle m (1.p = retten). Neste p strikkes slik (fra vrangen): 3 r, 3 vr, 2 r, 4 vr, 2 r, 3 vr, 3 r, 3 vr, 2 r, 4 vr, 2 r, 3 vr og 3 r. På neste p økes det 16 m jevnt fordelt slik: * 3 r, strikk 2 r i hver av de 3 neste m, 2 r, strikk 2 r i neste m, 2 r, strikk 2 r i neste m, 2 r, strikk 2 r i hver av de 3 neste m *, gjenta fra *-* en gang til, avslutt med 3 r = 53 m. Fortsett med diag M.1 med 3 m riller i hver side (1.p = vrangen). På første p etter M.1 felles det 16 m jevnt fordelt slik: * 3 r, 2 r sm, 2 r sm, 2 r sm, 2 r, 2 r sm, 2 r, 2 r sm, 2 r, 2 r sm, 2 r sm, 2 r sm *, gjenta fra *-* en gang til, avslutt med 3 r = 37 m. Strikk 3 p rett.

M.2, M.3 og M.4 STRIKKES SLIK:
Strikk 4 p rett over alle m. Fortsett med M.2, M.3 eller M.4 med 3 m riller i hver side (1.p = retten). Når diagrammet er strikket ferdig strikkes 4 p rett over alle m.
--------------------------------------------------------

TEPPE:
Arb strikkes frem og tilbake på p i 4 remser som sys sammen etterpå.
Hver remse består av 5 ruter, rutene strikkes i 4 ulike strukturer og med 3 ulike fargekombinasjoner – se forkl på mønster og farger over. LES GARNBYTTETIPS!

REMSE 1:
Legg opp 37 m med 1 tråd Delight + 1 tråd blålillamix Alpaca. Strikk M.1 etter forkl over. Bytt Alpaca-tråden til lys beige mix, strikk M.2 etter forkl over. Bytt Alpaca-tråden til gammelrosa, strikk M.3 etter forkl over. Bytt Alpaca-tråden til blålillamix, strikk M.4 etter forkl over. Bytt Alpaca tråden til lys beige mix, strikk M.1 etter forkl over. Sett m på 1 tråd og legg arb tilside.

REMSE 2:
Strikk som remse 1, men med mønster og fargebytter som vist i Fig.1 – dvs at det startes med gammelrosa Alpaca og M.2.

REMSE 3:
Strikk som remse 1, men med mønster og fargebytter som vist i Fig.1 – dvs at det startes med beige mix Alpaca og M.3.

REMSE 4:
Strikk som remse 1, men med mønster og fargebytter som vist i Fig.1 – dvs at det startes med blålilla mix Alpaca og M.4.

MONTERING:
Sy sammen remsene kant i kant med Delight og 1 sting i hver rille.

AVSLUTNINGSKANT:
Det strikkes nå 1 kant ut fra hver side av teppet som sys sammen i hjørnene tilslutt.
Alle kantene strikkes i riller frem og tilbake på rundp 6 med Delight + gammelrosa Alpaca.
KORTSIDEN ØVERST:
Sett alle m fra trådene øverst på hver remse på rundp 6 = 148 m. Strikk riller frem og tilbake – start fra vrangen - SAMTIDIG på 2.p økes det 1 m i hver side til hjørne ved å lage 1 kast på innsiden av ytterste m – på neste p strikkes kastet vridd rett for å unngå hull (dvs at det strikkes i bakre m-bue istedenfor i fremre). Gjenta økningen på hver 2.p til det er strikket 10 riller. På neste p fra retten felles det løst av.
KORTSIDEN NEDERST:
Strikk opp (fra retten) 1 m i hver av m fra oppleggskanten på alle remsene = 148 m. Videre strikkes det som kortsiden øverst.
DEN ENE LANGSIDEN:
Strikk opp (fra retten) 1 m ytterst i hver rille oppover langs den ene langsiden = 150 m. Strikk 1 p rett tilbake SAMTIDIG som det økes 30 m jevnt fordelt ved å lage 1 kast for hver 5.m – på p tilbake strikkes kastene vridd rett for å unngå hull. Videre strikkes det som kortsidene med samme økning i hver side til hjørne.
Gjenta langs den andre langsiden.

MONTERING:
Sy alle hjørnene sammen kant i kant med 1 sting i hver rille.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen.
= vrang fra retten, rett fra vrangen.
= sett 3 m på hj.p bak arb, 3 r, 3 r fra hj.p
= sett 3 m på hj.p foran arb, 3 r, 3 r fra hj.p
= 2 r sm, 1 kast
= 1 kast, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over
= 1 kast, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes r, 2 r sm, løft den løse m over, 1 kast


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (121)

Simonetta Foresti 16.09.2019 - 10:08:

Buongiorno,mi piacerebbe realizzare questa coperta ma non amo il sintetico.Ho visto che potrei sostituire il "delight" con Kid silk ma non avrebbe i colori sfumati.Riuscirà altrettanto bene?Grazie

DROPS Design 16.09.2019 kl. 21:42:

Buonasera Simonetta, sicuramente la coperta risulterà molto soffice usando Kid-Silk, ma perderebbe l'effetto sfumato. Può rivolgersi al suo rivenditore DROPS per un consiglio più personalizzato. Buon lavoro!

Tone Ihasee 26.04.2019 - 11:05:

Hei, Jeg lurer på om dere kunne lage et fargeforslag til dette vakre teppet som heller mer mot blåtoner? Mvh, Tone Ihasee

DROPS Design 26.04.2019 kl. 13:54:

Hei Tone. Dette blir litt det samme svaret som ditt forrige spørsmål: det er vanskelig å komme med alternativer for dette har veldig mye med smak og behag å gjøre. I Delight blir feks farge 04 en jevnere blåfarge enn farge 19, 09 eller 03 (som alle har innspill av andre farger), men den er også relativt mørk. Når det gjelder Alpacaen, kommer det an på hvor kraftig eller mørk blå du vil ha rutene, men vi har mange fine blåfarger i Alpaca, både lyse og mørke. Eller kanskje du vil ha en gråfarge som et av alternativene. Om du har mulighet er det lurt å besøke en butikk så du kan se garnene sammen. God fornøyelse

Katrine 18.02.2019 - 21:43:

Jeg forstår ikke det å strikke 2 rett i de neste 3 m osv, i M1. Altså å legge ut slik at det blir 53 masker. Vil det da si at jeg skal legge ut mellom de 3 maskene? Så var det dette med to rett i neste maske?

DROPS Design 19.02.2019 kl. 08:07:

Hei Katrine, Du strikker 2 masker i hver av de 3 neste maskene slik: Strikke 1 rett i begge løkkene på hver maske - dvs både foran og bak; dermed øker 1 maske. Gjør det samme i neste 2 masken (øker 3 masker totalt). Håper dette hjelper og god fornøyelse!

Helena 06.02.2019 - 22:04:

Hej! Har lite problem med M1. Har gjort de ökningar man ska och har 53m och ska börja med själva diagrammet men tycker det saknas 11 maskor. Vad är det som är fel? Tack på förhand! /Helena

DROPS Design 11.02.2019 kl. 09:53:

Hei Helena. Du har altså lagt opp 37 masker, som har økt til 53 masker. Når du så skal strikke etter M.1, strikker du slik: 3 masker rille, M.1 etter diagram (dette går over 47 masker), 3 masker rille = 53 masker. God fornøyelse

Katrine 06.12.2018 - 20:11:

Hei. Skal begynne på teppe nå. Lurer på den første setningen, skal det strikkes 5 riller, eller strikke rett den en veien og vrang den andre?

DROPS Design 07.12.2018 kl. 08:17:

Hei Katrine. Du skal strikke 2,5 riller (1 rille = 2 omganger). Altså fra rettsiden ser det sånn ut: 1 omg rett, 1 omg vrang, 1 omg rett, 1 omg vrang, 1 omg rett. God fornøyelse.

Pia 26.11.2018 - 23:01:

Fel av mig, hade missat att läsa alla diagram förklaringar. Sorry

Pia 26.11.2018 - 22:38:

På M4 på rad 9, 26 och 40 måste det vara fel. På alla andra rader där det är hålmönster är varje litet "tecken" över 2 rutor, alltså över 2 maskor. Men på dom raderna (9,26 o 40) är dom bara över 1,5 ruta. Då stämmer det ju inte.

DROPS Design 03.12.2018 kl. 10:12:

Hei Pia. Så bra at du fant ut av det. God fornøyelse

Nicola Overton 21.07.2018 - 03:51:

This pattern is gorgeous. Does it come as crochet as I can not knit.

DROPS Design 23.07.2018 kl. 01:15:

Dear Nicola, this blanket utilizes special kint stitches, to makeup different lace patterns, so the pattern cannot be transferred to crochet. However we do have a lot of pattern fr crocheted blankets, if you just search the database a little bit. Happy Crafting!

Marie-france 28.04.2018 - 18:10:

Bonjour je voudrais ajouter 2 autres bandes en largeur, combien de balle de laine de chaque couleur faut-il que je rachète. J’ai déjà acheter ce qu’il faut pour la couverture?

DROPS Design 30.04.2018 kl. 10:02:

Bonjour Marie-France, vous pouvez calculer la quantité nécessaire pour 1 bande et la multiplier par 2 pour savoir la quantité supplémentaire nécessaire. Pensez à bien arrondir car il vous faudra plus de laine également pour la bordure. Votre magasin DROPS saura vous renseigner, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Helga Eikerling 27.04.2018 - 11:32:

Sehr geehrte Damen und Herren, mit der Anleitung Drops 124-20 habe ich ein Problem. Muster M1 finde ich dort 2x. Ein M1 hat Zu- und abnahmen und steht gleich am Amfang der Anleitung und das zweite M1 hat Zöpfe. Nun kann ich nur ein M1 Muster einordnen. Wo kommt das zweite M1 Muster hin. Für Ihre Bemühungen bedanke ich mich im Voraus Mit freunlichen Grüssen Helga Eikerling

DROPS Design 27.04.2018 kl. 12:28:

Liebe Frau Eikerling, M.1 wird wie im "M1 wie folgt" gestrickt: dh zuerst 5 Re über alle M, dann 1 Reihe mit Zunahmen, dann diagram M.1 stricken (1. Reihe = Rückreihe), dann 1 Reihe mit Abnahme und 3 R rechts stricken. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS 124-20

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.