DROPS / 124 / 20

Heart's Desire by DROPS Design

Strikket DROPS teppe i ”Delight” og ”Alpaca” med ruter i ulike strukturer.

Stikkord: hullmønster, pledd, rute,
  • Heart's Desire / DROPS 124-20 - Strikket DROPS teppe i ”Delight” og ”Alpaca” med ruter i ulike strukturer.
  • Heart's Desire / DROPS 124-20 - Strikket DROPS teppe i ”Delight” og ”Alpaca” med ruter i ulike strukturer.
DROPS design: Modell nr DE-036
--------------------------------------------------------
Mål: Ca 106 cm x 132 cm.
Materialer: DROPS DELIGHT fra Garnstudio
500 gr f.nr 02, plomme/beige/lyng mix
Og bruk: DROPS ALPACA fra Garnstudio
250 gr f.nr 3800, gammelrosa
150 gr f.nr 0618m eco, lys beige mix
150 gr f.nr 6736m, blålilla mix

DROPS PINNE og RUNDP (80 cm) nr 6 - eller det p.nr du må bruke for å få 16 m x 24 p med ulike mønster og 1 tråd av hver kvalitet på 10 x 10 cm. Hver rute skal være ca 23 cm bred x 24 cm høy.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

100% Alpakka
fra 35.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 765kr. Les mer.

Instruksjoner

GARNBYTTETIPS:
For at fargeovergangene i Delight skal bli pene når det byttes nøste, er det viktig og finne et nøste som starter med den fargen det forrige sluttet med.

FARGER PÅ RUTENE:
A = Delight + blålilla mix Alpaca
B = Delight + lys beige mix Alpaca
C = Delight + gammelrosa Alpaca
Se Fig 1 for hvordan rutene skal strikkes i forhold til hverandre.

MØNSTER:
Det strikkes 4 ulike mønster på rutene – se forkl under.

M.1 STRIKKES SLIK:
Strikk 5 p rett over alle m (1.p = retten). Neste p strikkes slik (fra vrangen): 3 r, 3 vr, 2 r, 4 vr, 2 r, 3 vr, 3 r, 3 vr, 2 r, 4 vr, 2 r, 3 vr og 3 r. På neste p økes det 16 m jevnt fordelt slik: * 3 r, strikk 2 r i hver av de 3 neste m, 2 r, strikk 2 r i neste m, 2 r, strikk 2 r i neste m, 2 r, strikk 2 r i hver av de 3 neste m *, gjenta fra *-* en gang til, avslutt med 3 r = 53 m. Fortsett med diag M.1 med 3 m riller i hver side (1.p = vrangen). På første p etter M.1 felles det 16 m jevnt fordelt slik: * 3 r, 2 r sm, 2 r sm, 2 r sm, 2 r, 2 r sm, 2 r, 2 r sm, 2 r, 2 r sm, 2 r sm, 2 r sm *, gjenta fra *-* en gang til, avslutt med 3 r = 37 m. Strikk 3 p rett.

M.2, M.3 og M.4 STRIKKES SLIK:
Strikk 4 p rett over alle m. Fortsett med M.2, M.3 eller M.4 med 3 m riller i hver side (1.p = retten). Når diagrammet er strikket ferdig strikkes 4 p rett over alle m.
--------------------------------------------------------

TEPPE:
Arb strikkes frem og tilbake på p i 4 remser som sys sammen etterpå.
Hver remse består av 5 ruter, rutene strikkes i 4 ulike strukturer og med 3 ulike fargekombinasjoner – se forkl på mønster og farger over. LES GARNBYTTETIPS!

REMSE 1:
Legg opp 37 m med 1 tråd Delight + 1 tråd blålillamix Alpaca. Strikk M.1 etter forkl over. Bytt Alpaca-tråden til lys beige mix, strikk M.2 etter forkl over. Bytt Alpaca-tråden til gammelrosa, strikk M.3 etter forkl over. Bytt Alpaca-tråden til blålillamix, strikk M.4 etter forkl over. Bytt Alpaca tråden til lys beige mix, strikk M.1 etter forkl over. Sett m på 1 tråd og legg arb tilside.

REMSE 2:
Strikk som remse 1, men med mønster og fargebytter som vist i Fig.1 – dvs at det startes med gammelrosa Alpaca og M.2.

REMSE 3:
Strikk som remse 1, men med mønster og fargebytter som vist i Fig.1 – dvs at det startes med beige mix Alpaca og M.3.

REMSE 4:
Strikk som remse 1, men med mønster og fargebytter som vist i Fig.1 – dvs at det startes med blålilla mix Alpaca og M.4.

MONTERING:
Sy sammen remsene kant i kant med Delight og 1 sting i hver rille.

AVSLUTNINGSKANT:
Det strikkes nå 1 kant ut fra hver side av teppet som sys sammen i hjørnene tilslutt.
Alle kantene strikkes i riller frem og tilbake på rundp 6 med Delight + gammelrosa Alpaca.
KORTSIDEN ØVERST:
Sett alle m fra trådene øverst på hver remse på rundp 6 = 148 m. Strikk riller frem og tilbake – start fra vrangen - SAMTIDIG på 2.p økes det 1 m i hver side til hjørne ved å lage 1 kast på innsiden av ytterste m – på neste p strikkes kastet vridd rett for å unngå hull (dvs at det strikkes i bakre m-bue istedenfor i fremre). Gjenta økningen på hver 2.p til det er strikket 10 riller. På neste p fra retten felles det løst av.
KORTSIDEN NEDERST:
Strikk opp (fra retten) 1 m i hver av m fra oppleggskanten på alle remsene = 148 m. Videre strikkes det som kortsiden øverst.
DEN ENE LANGSIDEN:
Strikk opp (fra retten) 1 m ytterst i hver rille oppover langs den ene langsiden = 150 m. Strikk 1 p rett tilbake SAMTIDIG som det økes 30 m jevnt fordelt ved å lage 1 kast for hver 5.m – på p tilbake strikkes kastene vridd rett for å unngå hull. Videre strikkes det som kortsidene med samme økning i hver side til hjørne.
Gjenta langs den andre langsiden.

MONTERING:
Sy alle hjørnene sammen kant i kant med 1 sting i hver rille.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen.
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen.
symbols = sett 3 m på hj.p bak arb, 3 r, 3 r fra hj.p
symbols = sett 3 m på hj.p foran arb, 3 r, 3 r fra hj.p
symbols = 2 r sm, 1 kast
symbols = 1 kast, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over
symbols = 1 kast, ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes r, 2 r sm, løft den løse m over, 1 kast
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (131)

country flag Celine 25.09.2020 - 17:41:

Bonjour, Je ne comprends pas bien M1. Doit -on alterner les rangs 16 augmentation puis 16 diminutions sur l’endroit et l’envers ? Si oui combien de fois ? Le carré doit mesurer combien en hauteur ? Merci

user icon DROPS Design 28.09.2020 kl. 08:00:

Bonjour Celine, Vous tricotez d'abord 5 rangs puis 1 rang sur l'endroit en côtes, 1 rang sur l'envers en augmentant 16 m, tricotez maintenant le diagramme M.1 avec 3 m point mousse de chaque côté, tricotez ensuite 1 rang de diminutions et 3 rangs endroit. Bon tricot!

country flag Jeanett 31.08.2020 - 11:35:

Hvad gør man på bagsiden med tråde fra mønster? eks.i M2 mønstret er der langt fra højre side af hjertet til venstre side - har man bare tråden 'hængende' på bagsiden?

user icon DROPS Design 02.09.2020 kl. 14:56:

Hej Jeanett, du strikker alle masker og pinde i mønsteret ifølge diagrammet, så du vil ikke få nogle løse tråde. God fornøjelse!

country flag Wigdis Gros 27.07.2020 - 14:02:

Hei. Jeg har strikket ca 25 stk av dette pleddet, i alle variasjoner farger, og gitt det til venner og kjente. Hyggelig arbeide og glade mottakere.

country flag Herdis Lindbom 04.07.2020 - 12:14:

Jeg ville bestille garn til dette teppet på nettbutikken deres. Men når det gjelder blå mix garnet, så må det være oppgitt feil garnnummer i oppskrifta. På nettbutikken kommer det nemlig opp en burgunderfarge istedet. Kan jeg få hjelp til å bestille korrekt? Ønsker fargetonene som er avbildet.

user icon DROPS Design 06.07.2020 kl. 12:01:

Hei Herdis. Her har fargen 6736m burgunder hatt et navneskifte. Tidligere het fargen 6736m blå mix, men burgunder stemmer bedre med hvilken farge det er. Det er iallefall farge nr 6736m som er brukt i teppet og som du ser avbildet. mvh DROPS design

country flag Ines Heistermann 11.05.2020 - 14:32:

Schema M1 besteht aus 47 Maschen..der Anfang der beschrieben wird aus 37 Maschen..was stimmt nun?

user icon DROPS Design 11.05.2020 kl. 16:41:

Liebe Frau Heistermann, stricken Sie M.1 wie beschrieben unter M.1 wie folgt: - es wird Maschen zugenommen (= 53 M) und wieder abgenommen (= 37 M). Viel Spaß beim stricken!

country flag Inger Johanne Aubert 09.05.2020 - 21:00:

Jeg har strikket dette pleddet, veldig fornøyd. Nå vil jeg strikke ett til, men i en annen fargekombinasjon . Har dere forslag om fargesammensetning . Tenker turkis. Delight 09 pluss hvilke tre andre farger?

user icon DROPS Design 11.05.2020 kl. 12:35:

Hei Inger. Så hyggelig å høre at du var fornøyd med det første teppet, og ja det er meget flott. Ang. farger er det veldig personlig. Jeg vil anbefale deg å se på andre tepper vi har, bruk vår søkemotor, skriv teppe + enter, så kan du velge farge. Da får du div tepper i f.eks turkis. God Fornøyelse!

country flag Britt Yman 29.01.2020 - 13:48:

Hej. I diagramförklaringen är strecket för am lutat åt ett håll medan det lutar åt andra hållet i diagrammen. Varför?

user icon DROPS Design 30.01.2020 kl. 13:47:

Hej. Det är bara att fel symbol har kommit in i den förklaringen, men vi menar samma sak även om strecket lutar åt andra hållet. Lycka till!

country flag Claire 17.01.2020 - 09:12:

Bonjour. Je souhaite faire ce modèle mais avec un seul fil. Lequel puis-je utiliser et en quelle quantité ? Merci.

user icon DROPS Design 17.01.2020 kl. 09:15:

Bonjour Claire, vous pouvez remplacer les 2 fils du groupe A tricotés ensemble (Delight et Alpaca) par 1 fil du groupe C - Vous trouverez plus d'infos sur les alternatives ici. Bon tricot!

country flag Nancy 24.12.2019 - 03:39:

Bonjour, je rencontre un problème au rang 43, à la fin du rang j'ai quelque maille de trop. Merci

user icon DROPS Design 02.01.2020 kl. 10:43:

Bonjour Nancy, il est difficile de pouvoir vous dire à quel niveau vient l'erreur, essayez de bien vérifier vos mailles par rapport au diagramme que vous tricotez (s'il s'agit de M.2 ou M.4, vérifiez bien que vous avez bien augmenté 1 m (= 1 jeté) pour chaque diminution pour que le nombre de maille reste toujours le même. Bon tricot!

country flag Inga Beck 27.10.2019 - 13:44:

Það vantar inn í ísl leiðbeiningar. "Prjónið M2 samkvæmt leiðbeiningum að ofan" en það eru engar. Sbr við enska þar sem leiðb fyrir M2-M4

Kommentér oppskrift DROPS 124-20

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.