DROPS design: Model nr KS-041
---------------------------------------------------------
Mål:
Længde midt bagpå:ca 90 cm
Bredde øverst: ca 180 cm
Materialer: DROPS KID-SILK fra Garnstudio
125 gr f.nr 11, lilla

DROPS RUNDP (80 cm) nr 3,5 -
eller det p.nr du skal bruge for at få 23 m x 30 p glatstrik på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


75% Mohair, 25% Silke
fra 33.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 33.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 33.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 169.75kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diag M.1. Diag viser mønsteret set fra retsiden.
RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.
UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 4 m ud på hver p fra retsiden til færdig mål således:
Tag 1 m ud således i beg af p: 3 m retstrik, slå om. På næste p strikkes omslaget vr.
Tag 2 m ud således midt på arb: slå om, midtmasken, slå om. På næste p strikkes omslagen vr.
Tag 1 m ud således i slutningen af p: slå om, 3 m retstrik. På næste p strikkes omslaget vr.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp for at få plads til alle m. Sjalet strikkes fra midt bagpå i nakken og nedad. OBS! Sørg for at begynde på nyt nøgle i beg af p og ikke midt i sjalet.
Slå 7 m op på rundp 3,5 med Kid-Silk. Sæt 1 mærketråd i den 4.m (markerer midten bagpå sjalet). Strik første p således (= retsiden): 3 m RETSTRIK - se forkl over -, slå om, 1 m Retstrik, slå om og 3 m Retstrik = 9 m. Fortsæt frem og tilbage i Retstrik Samtidig med at der tages 4 m ud på hver 2.p - læs UDTAGNINGSTIPS! Fortsæt således til der er 149 m på p (arb måler ca 18 cm målt i strikkeretningen). Fortsæt således (fra retsiden): 3 m Retstrik, M.1A, M.1B over de næste 70 m, M.1C, 1 m glatstrik (= midtmaske), M.1A, M.1B over de næste 70 m, M.1C og 3 m Retstrik. Fortsæt dette mønster, men for hver gang M.1 er strikket 1 gang i højden strikkes M.1B to ekstra gange på hver side af midten. Strik M.1 totalt 4½ gange i højden = 401 m. Fortsæt i Retstrik over alle m Samtidig med at der tages 4 m ud på hver 2.p som før. Fortsæt således til der er strikket ca 11 cm Retstrik. Luk LØST af med dobbelt tråd.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = slå om mellem 2 m
symbols = tag 1 m løst af p, 2 r sammen, løft den løse m over.
symbols = ret fra vrangen
symbols = 2 ret sammen
symbols = tag 1 m løst af p, 1 r, løft den løse m over
diagram
signature-image

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 121-30) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (58)

country flag Katja wrote:

Ich nehme meine Frage zurück. Das Musterdiagramm ist plötzlich aufgetaucht, als ich meine Frage gesendet habe...

01.04.2021 - 13:21:

country flag Katja wrote:

Ich finde das Musterdiagramm nicht (nur die Zeichenerklärung)...?

01.04.2021 - 13:20:

country flag MICHELE wrote:

Ca y est c'est parti!! Merci

25.12.2020 - 10:42:

country flag MICHELE wrote:

Désolé mais je ne comprends pas votre explication. Je commence mon rang de 149 mailles par 3 mailles endroit , 1 jeté et ensuite????

21.12.2020 - 17:44:

DROPS Design answered:

Bonjour Michele, tricotez vos 149 m ainsi: 3 m point mosuse, M.1A (= 1 m), M.1B = 14 m x 5 = 70 m, M.1C (pas de maille au 1er rang, mais on fait 1 jeté), 1 m centrale, M.1A (= 1 m), M.1B (= 14 m x 5 = 70 m), M.1C (= pas de maille mais on fait 1 jeté au 1er rang), 3 m point mousse = 3+1+70+1+1+70+3= 149m. À la fin de ce rang, vous avez augmenté 1 m dans chaque M.1A (= 1 jeté au début du diagramme) et 1 m dans chaque M.1C (= 1 jeté) vous aurez donc 149 + 4 = 153 m. Quand vous aurez terminé les diagrammes, vous pourrez tricoter 7 x M.1B entre M.1A et M.1C. Bon tricot!

22.12.2020 kl. 09:26:

country flag Michèle wrote:

Je ne comprends pas à quoi correspond M1A et M1c c'est la bordure au point mousse? Et combien de mailles à cette bordure, si c'est 70 mailles, comment obtenez vous les 13 mailles deM1B? Merci

21.12.2020 - 14:18:

DROPS Design answered:

Bonjour Michèle, M.1A montre le début du motif sur l'endroit (et la fin, vu sur l'envers) et M.1C la fin du motif sur l'endroit (et le début, vu sur l'envers). Vous allez répéter 2 fois les diagrammes de chaque côté de la maille centrale: 3 m point mousse, M.1A, M.1B, M.1C, 1 m centrale, M.1A, M.1B, M.1C, 3 m point mousse (vu sur l'endroit). À chaque fois que l'on tricote les diagrammes en hauteur, on augmente 13 m dans M.1A et 13 m dans M.1B = on va pouvoir tricoter 2 motifs en plus de M.1B entre le M.1A et le M.1C suivant. Bon tricot!

21.12.2020 kl. 14:24:

country flag Andrea wrote:

Hello, I have 149 sts on my needle and can't work out the first row of the diamond pattern. It seems to be worked in 2 halfs. 5.5 repetition in each half, if I worked it out correctly. How many sts should I have on my needle after the 1st row of diamond pattern? ( get 163 sts and end up with 5 garter sts instead of 3 at the end of the first row of the diamond pattern. Thank you.

11.10.2019 - 15:02:

DROPS Design answered:

Dear Andrea, you increase 4 sts on each row, so that after 1st row M.1A,B and C you should have 149-4= 153 sts. Work as follows; 3 sts in garter st, M.1A (= 1 YO =1 inc, K1), M.1B (= 14 sts x 5), M.1C (= 1 YO = 1 inc), K1 (middle stitch), M.1A (= 1 YO =1 inc, K1), M.1B (= 14 sts x 5), M.1C (= 1 YO = 1 inc), 3 sts in garter stitch. You can add markers between each diagram so that you will be sure the number of stitches will be correct. When diagrams have been worked 1 time in height you have increased 14 sts x 4 (1 st in each M.1A+C) = 4 sts in each row x 14 RS rows. Happy knitting!

11.10.2019 kl. 16:05:

country flag Andrea wrote:

Hello, it's a beautiful design but the instructions are confusing. I'm stuck on the first row of pattern and can't figure out what I'm doing wrong? How many stitches are on the needle after the first row of pattern? Are the YO Sts counted in the 70 or are they increases? What do you mean by "for each vertical repeat of M.1 work an extra repeat of M.1B each side of the middle." - is it on the diagram or is it a separate instruction? Thank you.

11.10.2019 - 08:52:

DROPS Design answered:

Dear Andrea, you cast on 7 sts and work first row as follows: 3 sts in garter st, YO, 1 st in garter st (= middle stitch), YO, 3 sts in garter st = 9 sts (2 sts inc). Now continue to increase 4 sts every RS row: 3 sts in garter st, YO, work to the middle st, YO, middle st, YO, work until 3 sts remain on needle, YO, 3 sts in garter st = you have now increased 4 sts. Continue like this until there are 149 sts on needle. When you have worked diagrams in height, you have increased enough stitches to work one more repeat of M.1B between M.1A and M.1C. Happy knitting!

11.10.2019 kl. 09:32:

country flag Maria wrote:

Piękny wzór właśnie jestem w trakcie jego realizacji. Pierwszy raz robię taką chustę. Na początku miałam trochę problemów ale po trzykrotnym pruciu w końcu powstaje. Jestem bardzo zadowolona. Bardzo dziękuję.

03.05.2019 - 10:39:

country flag Silvia wrote:

Intrecciare SENZA STRINGERE a 2 capi.cosa vuol dire intrecciare a due capi? grazie

02.08.2018 - 18:24:

DROPS Design answered:

Buonasera Silvia, deve chiudere le maglie usando due fili. Buon lavoro!

02.08.2018 kl. 22:23:

country flag Alex wrote:

Ich möchte das Modell mit dem Originalgarn oder Drops Lace nacharbeiten. Die angegebenen 125g erscheinen mir knapp. Kann das ausreichend sein? Dann interessiert mich, was für das eine oder das andere Garn spricht und wie es mit der Lieferbarkeit des Originals aussieht - wie verbindlich sind die 14 Tage? Danke im voraus.

08.05.2018 - 23:05:

DROPS Design answered:

Liebe Alex, Kid-Silk ist etwa 200 M für 25 g (siehe Farbkarte, mit 125 g sind dann 5 Knäuel x 200 m verbraucht. Für alle Frage über Lieferbarkeit nehmen Sie bitte Kontackt mit Ihrem DROPS laden auf (auch telefonisch oder per mail). Viel Spaß beim stricken!

09.05.2018 kl. 08:51:

Kommentere opskrift DROPS 121-30

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Dreaming Diamonds

Dominique Van Der Kaa, Belgium