Cuddle Me by DROPS Design

Strikket DROPS teppe i ”Polaris” med fletter.

Søkeord: flette, pledd, tykke pinner
DROPS 117-55
DROPS design: Modell nr PO-004
--------------------------------------------------------
Lengde: ca 160 cm.
Bredde: ca 100 cm.
Materialer: DROPS POLARIS fra Garnstudio
1900 gr f.nr 01, natur

DROPS RUNDP NR 15 (80 cm) – eller den p du må ha for å få 7 m x 8 p glstrikk på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 38.00 kr /100g
DROPS Polaris uni colour DROPS Polaris uni colour 38.00 kr /100g
LindeHobby
Bestill
DROPS Polaris mix DROPS Polaris mix 44.00 kr /100g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 722kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 p rett.
MØNSTER: Se diag M.1 og M.2. Diag viser mønsteret fra retten.
TRÅDBYTTETIPS: Når det byttes nøste deles trådene, legg de over hverandre, fukt de og tvinn de sammen.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
TEPPE:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp. Legg opp 72 m på rundp 15 med Polaris. Strikk 3 riller, deretter strikkes det slik fra retten: 2 m rille, 2 vr, 2 r, 4 vr, M.1 (= 4 m), 4 vr, 2 r, 4 vr, 2 r, 4 vr, M.1, 4 vr, M.2 (= 4 m), 4 vr, 2 r, 4 vr, 2 r, 4 vr, M.2, 4 vr, 2 r, 2 vr, 2 m rille. Når de 2 første p i M.1/M.2 er strikket er det 80 m på p. Fortsett med dette mønsteret men gjenta kun de 10 øverste p i M.1/ M.2. Når arb måler 157 cm strikkes de 2 ytterste m i hver side av M.1/M.2 rett sammen fra retten = 72 m på p. Strikk 3 riller over alle m og fell av, arb måler ca 160 cm.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 08.12.2016
Rettelse: Nytt diagram M.1 og M.2 (flettene skal være på rettsiden)

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = sett 3 m på hj.p bak arb, strikk 3
rett, strikk 3 rett fra hj.p
symbols = sett 3 m på hj.p foran arb, strikk 3
rett, strikk 3 rett fra hj.p
symbols = 1 kast mellom 2 m
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (32)

country flag Nadine wrote:

Hallo, wie stricke ich denn die Rückreihen ausserhalb von M1 und M2 ? Danke vorab für Hilfe! VG Nadine

08.11.2022 - 08:09

DROPS Design answered:

Liebe Nadine, bei den Rückreihen stricken Sie rechts über rechts und links über links (= die Maschen wie sie erscheinen) mit je 2 kraus rechte Maschen beidseitig. Viel Spaß beim stricken!

08.11.2022 kl. 09:14

country flag Liliana wrote:

I want to make a queen size blanket can it be done? If so how many stitches should I cast?

01.10.2022 - 01:39

DROPS Design answered:

Dear Liliana, we don't make custom patterns. If you have the same gauge as stated in the pattern, you can see how many stitches you have in 10 cm. You can then use the rule of three to see how many stitches you would need in the cm/inches desired. For the repeats of the pattern, you will need to work more repeats of M.1 and M.2, with knitted and purled stitches between them, but continue knitting 2 stitches in garter stitch on each side of the blanket. Happy knitting!

03.10.2022 kl. 01:18

country flag Stella Galea wrote:

I’m following the pattern but i have difficulty in the 7th row. I cannot understand M1 (4sts) and M2 (4 sts). Could you pls explain. I know that M1 (4 sts) and M2 (4sts) x2 make 80 stiches, but i don’t know how to work it out! Thanks!

30.10.2020 - 17:08

DROPS Design answered:

Dear Mrs Galea, work the stitches as explained ie either K or P and work the 4 sts in M.2 as shown in diagram on first row= K1, YO, K2, YO, K1 (you increase 2 sts in each diagram). Turn and work next row from WS: K over K and P over P and P the stitches in diagrams. then continue diagram - read more about diagrams here. When the diagrams are done in height, repeat the last 10 rows only = cross stitches every 10th row). Happy knitting!

02.11.2020 kl. 07:25

country flag Kerstin Lundkvist wrote:

Hej! Jag har en fråga om stickfastheten. Jag stickar med 12 mm sticka (stickar rätt fasthet enligt provlapp, stickar ganska fast, tycker jag). När jag stickat fram till flätorna mäter kudden ca 52 cm. Vilken sticka ska jag välja föreslår ni?

01.03.2020 - 14:44

DROPS Design answered:

Hej Kerstin, Flätorna vill dra ihop måttet på kudden, men om du tycker det blir för löst får du prova med en mindre sticka. Lycka till :)

03.03.2020 kl. 14:45

country flag Tina Brødløs wrote:

Får i garn til denne opskrift i andre farver? Det er utrolig smukt. Hvilken garn kan man evt. bruge i stedet for?

21.09.2019 - 10:59

DROPS Design answered:

Hej Tina, du kan også strikke den i dobbelt tråd DROPS Eskimo :)

25.09.2019 kl. 08:20

country flag Simone wrote:

Guten Abend , ich habe 2 Fragen zum Diagramm. wann sollen die Umschläge zwischen 2 Maschen gemacht werden? Wie viele Musterrunden und ab wann sollen die Musterrunden gearbeitet werden? In der 1. Musterunde wird beschrieben, dass M1 und M2 übe 4 Maschen gearbeitet werden , hab ich das richtig gelesen. VG und einen schönen Abend -Simone

31.03.2019 - 20:24

DROPS Design answered:

Liebe Simone, die 2 Umschläge bei der 1. Reihe in M.1 und M.2 sollen nur bei der 1. Reihe im Muster gestrickt werden. Wenn M.1 und M.2 einmal in der Höhe gestrickt sind, wiederholen Sie nur die 10 letzen Reihen. Viel Spaß beim stricken!

01.04.2019 kl. 14:10

country flag Jan Kolenda wrote:

Has the previous comment been corrected? I think you mention that you have a correction and new M1 and M2 charts? Can you share the updated pattern please? I am going to try this for my daughter's birthday gift!

07.02.2018 - 22:40

DROPS Design answered:

Dear Jan, yes, pattern and charts are correct, you can use it whitout doubt. Happy knitting!

08.02.2018 kl. 07:46

country flag Sandy wrote:

I am unclear when to repeat the cable pattern. Is it every 10th row? I love the blanket but am having difficulty with the directions. I am adding 8 stitches when I begin the cable but continue the cable pattern with the 6 stitches every ??? Row?

02.12.2017 - 18:14

DROPS Design answered:

Hi Sandy, The diagrams of M1 and M2 are helpful in combination with the text. After repeating rows 1 and 2, you only work the top 10 rows in M1 and M2. Reading from the bottom, you knit 6 rows then work a row with the cable needle then knit 3 rows then begin at bottom again and knit 6 rows before using the cable needle again. I hope this helps and happy knitting!

03.12.2017 kl. 06:28

country flag Lone Lyngbo wrote:

Hej:) kan man godt strikke det her tæppe i 100 % bomuldsgarn og stadig bruge pinde nr. 15 ?

25.02.2017 - 16:33

DROPS Design answered:

Hej Lone. Ja, det kan du godt, men i og med du skal bruge flere traade og bomuld er tungere end uld (mindre löbelaengde per nögle), skal du bruge mere garn og jeg tror det bliver en rigtig tung sag :) Men det er muligt.

27.02.2017 kl. 14:58

country flag MARIA wrote:

Hasta la vuelata 6 salen 72 puntos pero en la vuelta 7 me salen 80 puntos .( Al tejer el M1 y M2 en la primera vuela en cada uno salen 6 puntos) ¿como se interpreta el M1 y M2 ? se empieza de derecha a izquierda y de abajo a arriba? No entiendo lo de: continuar el patron de esta manera, mas solamente repetir las 10 vueltas superiores en M1/M2, ¿me podrias expicar un poco esto? GRACIAS

17.11.2016 - 09:14

DROPS Design answered:

Hola Maria. Según el patrón en la primera vta de M.1 trabajamos los aumentos que son necesarios para hacer las trenzas. Una vez trabajado el patrón entero se repiten solo las 10 filas superiores del patrón (es decir que no se trabajan ni la primera ni la segunda fila) Los patrones se leen, para la fila de ida, de derecha a izquierda y para la fila de vta de izquierda a derecha (hay que tener en cuenta que todos los pts se muestran por el LD)

19.11.2016 kl. 18:45

Kommentér oppskrift DROPS 117-55

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.