Folie by DROPS Design

DROPS sjal med hulmønster i ”Snow”.

DROPS 112-2
DROPS design: Model nr EE-228
-------------------------------------------------------
Mål:
Længde midt bagpå: ca 85 cm
Bredde øverst: ca 170 cm
Materialer: DROPS SNOW fra Garnstudio
750 gr f.nr 01, natur

DROPS RUNDP NR 8 (80 cm) – eller den p du skal bruge for at få 11 m x 15 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS HÆKLENÅL NR 8 – til kant

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 13.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 13.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 15.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 195kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER: Se diag M.1, M.2 og M.3.
Diag viser mønsteret set fra retsiden.
Fig-1 viser hvordan begyndelsen af sjalet strikkes.

Retstrik: Strik ret både frem og tilbage på p.

UDTAGNINGSTIPS:
Alle udtagninger sker fra retsiden. Der tages 4 m ud på hver 2.p til færdig mål således:
Tag 1 m ud i beg af p således: 3 m retstrik, 1 dbl-omslag. På næste p strikkes dbl-omslaget som 1 vr (strik omslaget, slip det næste).
Tag 2 m ud midt på arb således: 1 dbl-omsl, 1 m glatstrik (= m med mærketråd), 1 dbl-omsl. På næste p strikkes dbl-omsl som 1 vr (strik omslaget, slip det næste).
Tag 1 m ud i slutningen af p således: 1 dbl-omsl, 3 m retstrik. På næste p strikkes dbl-omslaget som 1 vr (strik omslaget, slip det næste).
--------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp for at få plads til alle m. Sjalet strikkes fra nakken midt bagpå og nedad. OBS! Sørg for at begynde på et nyt nøgle i beg af omg og ikke midt i sjalet. Slå 7 m op på rundp
8 med Snow. Sæt 1 mærketråd i den 4.m (markerer midt på sjalet). Strik første p således (= retsiden): 3 m retstrik, 1 dbl-omsl, 1 ret, 1 dbl-omsl, 3 m retstrik = 9 m. Fortsæt i glatstrik med 3 m retstrik i hver side Samtidig med at der tages 4 m ud på hver 2.p (= hver p fra retsiden) – læs UDTAGNINGSTIPS! Fortsæt således til der er 17 m på p. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Fortsæt således – fra retsiden: 3 m retstrik, 1 dbl-omsl, M.1 A (= 3 m), M.1 C (= 2 m), 1 dbl-omsl, 1 m ret (= midtmaske),1 dbl-omsl, M.1 A, M.1 C og slut af med 1 dbl-omsl og 3 m retstrik. Fortsæt udtagningerne i siden og midt bagpå – se Fig 1. Når M.1 er strikket 1 gang i højden (= 37 m) fortsættes der således: 3 m retstrik, 1 dbl-omsl, M.1 A (= 3 m), M.1 B over de næste 10 m, M.1 C (= 2 m), 1 dbl-omsl, 1 m ret (= midtmaske), 1 dbl-omsl, M.1 A, M.1 B over de næste 10 m, M.1 C, 1 dbl-omsl, 3 m retstrik. Fortsæt med dette mønster, men for hver gang M.1 er strikket 1 gang i højden strikkes M.1 B en ekstra gang på hver side af midten. Når arb måler 70 cm, afpas efter en hel rapport med M.1, strikkes der glatstrik over alle m til arb måler 75 cm (fortsæt med udtagningerne på midten og i siderne), derefter strikkes M.2 over alle m – de nye m strikkes løbende ind i mønsteret. Luk løst af.

HÆKLEKANT:
Hækl en kant langs med aflukningskanten på sjalet (hækl langs med den ene kortside, ned til spidsen og op langs med den anden kortside: Hækl således på nål 8 med Snow: Hækl M.3 A, derefter gentages M.3 B og slut af med M.3 C. Sørg for at der kommer en hel rapport af M.3 B på hver side af spidsen af sjalet. Klip og hæft tråden.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = 2 r sammen
symbols = tag 1 m løst af p, 1 r, løft den løse
løse m over.
symbols = tag 1 m løst af p, 2 r sammen,
løft den løse m over.
symbols = 1 dobbeltomslag mellem 2 m, på næste
p strikkes kun det ene omslag,
det andet slippes ned
symbols = ret fra vrangen
symbols = 1 lm
symbols = 1 st
symbols = 1 fm
symbols = 1 picot (= 3 lm, hækl 1 fm i den
første af de 3 lm)
diagram
diagram

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 112-2) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

6) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

til toppen

8) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

9) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

11) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

15) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

16) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

17) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

18) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

19) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

20) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

21) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

23) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

24) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

25) Hvorfor fnuller mit tøj?

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (100)

country flag Diana wrote:

As well I want to add that my garter stitch boarder come out on the both sides of the shawl while in the image it’s at the top (the longest side) and M2 diagram was knitted in the image as a boarders. How this could happen?

05.03.2020 - 18:23

DROPS Design answered:

Dear Diana, this shawl is worked top down, ie the 3 sts in garter stitch on each side will be on the top of the shawl when finished, and M.2 will be worked over all increased stitches along both sides of shawl, just before the crocheted edge. Happy knitting!

06.03.2020 - 09:29

country flag Diana wrote:

I’ve knitted this shawl and it came out totally different than in picture. My leaves are facing up while in the image it’s facing down. Also the rows in the diagrams show WS and RS, but instruction for diagrams says it’s from the RS! M2 diagram shows 2ktog, double yo and K1, while in the image the ending is 2ktog, double yo. How is this possible. The shawl is really nice but the instructions are written very poorly and confusing.

05.03.2020 - 17:58

DROPS Design answered:

Dear Diana, remember your DROPS store will always provide you any individual assistance (even per mail or telephone) when you have worries with a pattern. And you can also ask your question there. Happy knitting!

06.03.2020 - 09:32

country flag Diana wrote:

Hello, I’ve got totally lost in the pattern. I have followed your description of 3 garter stitches, 1 double YO, M1 A, M1C, 1 double YO, K1, 1 double YO, M1C, M1A, 1 double YO, 3 garter stitches. Then the pattern says to continue in Fig 1, so it should be as follows 3 garter stitches, 1 double YO, K2 tog, 1 double YO, K1, 1 double YO, K2 tog, 1 double YO, K1, and so on. Can you please let me know if I have understood the pattern correctly.

26.02.2020 - 17:21

DROPS Design answered:

Dear Diana, Fig. 1 shows how to work the beginning of the shawl, this means you work as explained in the written pattern with M.1A, M.1C and double yos to increase and the 3 sts in garter st on each side. On 3rd row you will work as shown in fig: 3 sts in garterst, double yo, row 3 in M.1A, M1C, Double YO, K1, 3rd row in M.1A and M.1C, double YO, 3 sts in garter st. And so on. Happy knitting!

27.02.2020 - 08:56

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Bonjours c'est encore moi les explication que vous me donner ne fonctionne vraiment pas je suis très déçu car j'aime beaucoup ce modèle mais je bloque après la figure 1 quand je regarde le schéma m1 m1 b et m1c au troisième rang il y a 4 mailles ensuite au rang 5 il y a 5 mailles au rang 7 il y a 6 mailles et au rang 9 il y a 7 mailles !!!! Dommage je l'aimais beaucoup mais j'abandonne il est très très mal expliqué !!!!

10.05.2019 - 14:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, après fig. 1, vous avez tricoté de chaque côté de la m centrale: M.1A, 2 x M.1B en largeur, M.1C - au rang suivant, tricotez: M.1A, 3xM.1B en largeur, M.1C (de chaque côté de la m centrale, avec 3 m point mousse de chaque côté). On augm. comme avant 1 m à 3 m des bords + 1 m de chaque côté de la m centrale. Les modèles DROPS sont réalisés par des milliers de personnes du monde entier. Nous comprenons toutefois qu’en fonction du pays, les explications puissent être formulées différemment. Pour toute assistance individuelle complémentaire, n'hésitez pas à contacter votre magasin. Bon tricot!

10.05.2019 - 15:51

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Bonjour merci pour la réponse mais ce que vous me dites ça fonctionne pour la moitié du Chale après la maille centrale ca marche pas le nombre de mailles que vous dites n'arrive pas et aussi mon autre question est çe que le schéma m1A a toujours 3 mailles le m1C 2 mailles je le comprends vraiment pas SVP me mettre plus de détails merci !!!

09.05.2019 - 12:09

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, une erreur de calcul de ma part dans la 2ème moité (sur l'endroit), on répéète M.1B jusqu'à ce qu'il reste 5 m, puis on tricote M.1C (= 2 m), 1 double jeté et 3 m point mousse. Le nombre de mailles indiqué ici et précédemment se rapporte au 1er rang. Tous les rangs, on augmente d'1 m en plus dans chaque M.1A et M.1C (cf diagrammes) = le double jeté avant M.1A/Après M.1C à 3 m point mousse des bords et de chaque côté de la m centrale. Bon tricot!

09.05.2019 - 14:13

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Bonjour je trouve çe Chale super beau mais je comprend pas le schéma pour le diagramme fig 1 pas de problème mais après je ne sais plus quoi faire j'aurais besoin de votre aide pour le continuer le diagramme m1 je le comprend vraiment pas !!! Merci

09.05.2019 - 01:10

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, quand vous avez fini la fig. 1 vous continuez comme avant: 3 m point mousse, 1 double jeté, M1A (= 3 m), répétez M1B jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant la maille centrale, M1C (= 2m), 1 double jeté, 1 m jersey end (= m centrale), 1 double jeté, M1A, répétez M1B jusqu'àu ce qu'il reste 6 m, M1C (= 2 m), 1 double jeté, 3 m point mousse. À chaque fois que vous tricotez 1 fois les diagrammes M.1A à M.1C en hauteur, vous avez suffisamment de mailles pour tricoter 1 motif de plus de M.1B entre M.1A et M.1C de chaque côté de la m centrale. Bon tricot!

09.05.2019 - 10:47

country flag Hélène wrote:

Bonjour, au moment où je dois tricoter un motif de M1B en plus de chaque côté de la maille centrale, je me retrouve avec 2 doubles jetés à la suite (celui qui vient après la maille centrale et celui du début de M1B). Au rang suivant, les tricote-t-on de la même façon que les autres ?

24.01.2019 - 16:33

DROPS Design answered:

Bonjour Hélène, tricotez les augmentations au milieu comme la Fig. 1 le montre: vous terminez la 1ère moitié du châle par 1 jeté, puis vous tricotez la maille centrale, et commencez la 2ème moitié du châle par 1 jeté, 1 m end. Vous ne devez pas avoir 2 jetés à suivre au milieu du châle. Bon tricot!

25.01.2019 - 08:34

country flag Hélène wrote:

Bonjour, est-ce que les jetés entre 2 mailles qui se trouvent à la fin de M1A et au début de M1C font partie de ces diagrammes ou de M1B ?

11.01.2019 - 12:27

DROPS Design answered:

Bonjour Hélène, le jeté au début de M.1B appartient à M.1B et compense la diminutions, le jeté au début de M.1C appartient à M.1C et vient compenser la diminution également. Regardez dans Fig.1 comme se tricote M.1 et le début du châle pour mieux comprendre les motifs. Bon tricot!

11.01.2019 - 12:34

country flag Monica wrote:

Buongiorno, non capisco cosa vuol dire "incorporare gli aumenti" quando sto lavorando M2. Non li devo fare? Dalla figura non si capisce molto ... Grazie per una risposta - Monica

24.11.2018 - 16:37

DROPS Design answered:

Buongiorno Monica. Continua ad aumentare anche quando lavora M2. Lavora poi le nuove maglie come indicato nella riga del diagramma M2 che sta lavorando. Buon lavoro!

24.11.2018 - 16:49

country flag Marechal wrote:

Je comprend pas tres bien dois je suivre la fig1 ou les diagramme fait les augmentations jusqu a 17 m au total puis il faut passer au M1A et M1C et la je bloque cela ne corresponds pas a la fig 1 je pense que M1A correspond donc au rang 3 de la fig 1 est ce bien cela ? svp au secours aider moi rapidement car c 'est pour un mariage et rapidement merci merci cordialement annick en francais svp

12.02.2017 - 21:36

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Marechal, quand vous avez les 17 m, tricotez ainsi: 3 m point mousse, 1 double jeté, M1A (= 3 m), M1C (= 2 m), 1 double jeté, 1 m jersey end (= m centrale), 1 double jeté, M1A, M1C et terminer par 1 double jeté, 3 m point mousse, c'est-à-dire comme indiqué dans fig. 1 où les jetés sont représentés après les 3 m point mousse, de chaque côté de la m centrale et avant les 3 m point mousse. Bon tricot!

13.02.2017 - 12:02

Kommentere opskrift DROPS 112-2

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.