Folie by DROPS Design

DROPS sjal med hullmønster i ”Snow”.

DROPS 112-2
DROPS design: Modell nr EE-228
-------------------------------------------------------
Mål:
Lengde midt bak: ca 85 cm
Bredde øverst: ca 170 cm
Materialer: DROPS SNOW fra Garnstudio
750 gr f.nr 01, natur

DROPS RUNDP NR 8 (80 cm) – eller den p du må ha for å få 11 m x 15 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS HEKLENÅL NR 8 – til kant

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 20.95 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 20.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 23.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 25.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 314.25kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER: Se diag M.1, M.2 og M.3.
Diag viser mønsteret sett fra retten.
Fig-1 viser hvordan begynnelsen av sjalet strikkes.

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 p rett.

ØKETIPS: Alle økninger gjøres fra retten. Det økes 4 m på hver 2.p til ferdig mål slik:
Øk 1 m slik på beg av p: 3 m rille, 1 dbl-kast. På neste p strikkes dbl-kastet som 1 vr (strikk 1 kast, slipp ned det neste).
Øk 2 m slik midt på arb: 1 dbl-kast, 1 m glstrikk (= m med merketråd), 1 dbl-kast. På neste p strikkes dbl-kastene som 1 vr (strikk 1 kast, slipp ned det neste).
Øk 1 m slik på slutten av p: 1 dbl-kast, 3 m rille. På neste p strikkes dbl-kastet som 1 vr (strikk 1 kast, slipp ned det neste).
--------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp for å få plass til alle m. Sjalet strikkes fra nakken midt bak og nedover. NB! Pass på å begynne på et nytt nøste på beg av omg og ikke midt i sjalet. Legg opp 7 m på rundp
8 med Snow. Sett 1 merketråd i den 4.m (markerer midt på sjalet). Strikk første p slik (= retten): 3 m rille, 1 dbl-kast, 1 rett, 1 dbl-kast, 3 m rille = 9 m. Videre strikkes det glstrikk med 3 m rille i hver side SAMTIDIG som det økes 4 m på hver 2.p (= hver p fra retten) – LES ØKETIPS! Fortsett slik til det er 17 m på p. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Videre strikkes det slik – fra retten: 3 m rille, 1 dbl-kast, M.1 A (= 3 m), M.1 C (= 2 m), 1 dbl-kast, 1 m rett (= midtmaske),1 dbl-kast, M.1 A, M.1 C og avslutt med 1 dbl-kast og 3 m rille. Fortsett økningene i siden og midt bak – se Fig 1. Når M.1 er strikket 1 gang i høyden (= 37 m) strikkes det videre slik: 3 m rille, 1 dbl-kast, M.1 A (= 3 m), M.1 B over de neste 10 m, M.1 C (= 2 m), 1 dbl-kast, 1 m rett (= midtmaske), 1 dbl-kast, M.1 A, M.1 B over de neste 10 m, M.1 C, 1 dbl-kast, 3 m rille. Fortsett med dette mønsteret, men for hver gang M.1 er strikket 1 gang i høyden strikkes M.1 B en ekstra gang på hver side av midten. Når arb måler 70 cm, avpass etter en hel rapport med M.1, strikkes det glstrikk over alle m til arb måler 75 cm (fortsett med økningene på midten og i sidene), deretter strikkes M.2 over alle m – de økte m strikkes fortløpende inn i mønsteret. Fell løst av.

HEKLEKANT:
Hekle en kant langs avfellingskanten på sjalet (hekle langs den ene kortsiden, ned til spissen og opp langs den andre kortsiden: Hekle slik på nål 8 med Snow: Hekle M.3 A, deretter gjentas M.3 B og avslutt med M.3 C. Pass på at det kommer en hel rapport av M.3 B på hver side av spissen av sjalet. Klipp og fest tråden.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = 2 r sammen
symbols = ta 1 m løst av p, 1 r, løft den løse
løse m over.
symbols = ta 1 m løst av p, 2 r sammen,
løft den løse m over.
symbols = 1 dobbeltkast mellom 2 m, på neste
p strikkes bare det ene kastet,
det andre slippes ned
symbols = rett fra vrangen
symbols = 1 lm
symbols = 1 st
symbols = 1 fm
symbols = 1 picot (= 3 lm, hekle 1 fm i den
første av de 3 lm)
diagram
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (100)

country flag Diana wrote:

As well I want to add that my garter stitch boarder come out on the both sides of the shawl while in the image it’s at the top (the longest side) and M2 diagram was knitted in the image as a boarders. How this could happen?

05.03.2020 - 18:23

DROPS Design answered:

Dear Diana, this shawl is worked top down, ie the 3 sts in garter stitch on each side will be on the top of the shawl when finished, and M.2 will be worked over all increased stitches along both sides of shawl, just before the crocheted edge. Happy knitting!

06.03.2020 kl. 09:29

country flag Diana wrote:

I’ve knitted this shawl and it came out totally different than in picture. My leaves are facing up while in the image it’s facing down. Also the rows in the diagrams show WS and RS, but instruction for diagrams says it’s from the RS! M2 diagram shows 2ktog, double yo and K1, while in the image the ending is 2ktog, double yo. How is this possible. The shawl is really nice but the instructions are written very poorly and confusing.

05.03.2020 - 17:58

DROPS Design answered:

Dear Diana, remember your DROPS store will always provide you any individual assistance (even per mail or telephone) when you have worries with a pattern. And you can also ask your question there. Happy knitting!

06.03.2020 kl. 09:32

country flag Diana wrote:

Hello, I’ve got totally lost in the pattern. I have followed your description of 3 garter stitches, 1 double YO, M1 A, M1C, 1 double YO, K1, 1 double YO, M1C, M1A, 1 double YO, 3 garter stitches. Then the pattern says to continue in Fig 1, so it should be as follows 3 garter stitches, 1 double YO, K2 tog, 1 double YO, K1, 1 double YO, K2 tog, 1 double YO, K1, and so on. Can you please let me know if I have understood the pattern correctly.

26.02.2020 - 17:21

DROPS Design answered:

Dear Diana, Fig. 1 shows how to work the beginning of the shawl, this means you work as explained in the written pattern with M.1A, M.1C and double yos to increase and the 3 sts in garter st on each side. On 3rd row you will work as shown in fig: 3 sts in garterst, double yo, row 3 in M.1A, M1C, Double YO, K1, 3rd row in M.1A and M.1C, double YO, 3 sts in garter st. And so on. Happy knitting!

27.02.2020 kl. 08:56

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Bonjours c'est encore moi les explication que vous me donner ne fonctionne vraiment pas je suis très déçu car j'aime beaucoup ce modèle mais je bloque après la figure 1 quand je regarde le schéma m1 m1 b et m1c au troisième rang il y a 4 mailles ensuite au rang 5 il y a 5 mailles au rang 7 il y a 6 mailles et au rang 9 il y a 7 mailles !!!! Dommage je l'aimais beaucoup mais j'abandonne il est très très mal expliqué !!!!

10.05.2019 - 14:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, après fig. 1, vous avez tricoté de chaque côté de la m centrale: M.1A, 2 x M.1B en largeur, M.1C - au rang suivant, tricotez: M.1A, 3xM.1B en largeur, M.1C (de chaque côté de la m centrale, avec 3 m point mousse de chaque côté). On augm. comme avant 1 m à 3 m des bords + 1 m de chaque côté de la m centrale. Les modèles DROPS sont réalisés par des milliers de personnes du monde entier. Nous comprenons toutefois qu’en fonction du pays, les explications puissent être formulées différemment. Pour toute assistance individuelle complémentaire, n'hésitez pas à contacter votre magasin. Bon tricot!

10.05.2019 kl. 15:51

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Bonjour merci pour la réponse mais ce que vous me dites ça fonctionne pour la moitié du Chale après la maille centrale ca marche pas le nombre de mailles que vous dites n'arrive pas et aussi mon autre question est çe que le schéma m1A a toujours 3 mailles le m1C 2 mailles je le comprends vraiment pas SVP me mettre plus de détails merci !!!

09.05.2019 - 12:09

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, une erreur de calcul de ma part dans la 2ème moité (sur l'endroit), on répéète M.1B jusqu'à ce qu'il reste 5 m, puis on tricote M.1C (= 2 m), 1 double jeté et 3 m point mousse. Le nombre de mailles indiqué ici et précédemment se rapporte au 1er rang. Tous les rangs, on augmente d'1 m en plus dans chaque M.1A et M.1C (cf diagrammes) = le double jeté avant M.1A/Après M.1C à 3 m point mousse des bords et de chaque côté de la m centrale. Bon tricot!

09.05.2019 kl. 14:13

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Bonjour je trouve çe Chale super beau mais je comprend pas le schéma pour le diagramme fig 1 pas de problème mais après je ne sais plus quoi faire j'aurais besoin de votre aide pour le continuer le diagramme m1 je le comprend vraiment pas !!! Merci

09.05.2019 - 01:10

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, quand vous avez fini la fig. 1 vous continuez comme avant: 3 m point mousse, 1 double jeté, M1A (= 3 m), répétez M1B jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant la maille centrale, M1C (= 2m), 1 double jeté, 1 m jersey end (= m centrale), 1 double jeté, M1A, répétez M1B jusqu'àu ce qu'il reste 6 m, M1C (= 2 m), 1 double jeté, 3 m point mousse. À chaque fois que vous tricotez 1 fois les diagrammes M.1A à M.1C en hauteur, vous avez suffisamment de mailles pour tricoter 1 motif de plus de M.1B entre M.1A et M.1C de chaque côté de la m centrale. Bon tricot!

09.05.2019 kl. 10:47

country flag Hélène wrote:

Bonjour, au moment où je dois tricoter un motif de M1B en plus de chaque côté de la maille centrale, je me retrouve avec 2 doubles jetés à la suite (celui qui vient après la maille centrale et celui du début de M1B). Au rang suivant, les tricote-t-on de la même façon que les autres ?

24.01.2019 - 16:33

DROPS Design answered:

Bonjour Hélène, tricotez les augmentations au milieu comme la Fig. 1 le montre: vous terminez la 1ère moitié du châle par 1 jeté, puis vous tricotez la maille centrale, et commencez la 2ème moitié du châle par 1 jeté, 1 m end. Vous ne devez pas avoir 2 jetés à suivre au milieu du châle. Bon tricot!

25.01.2019 kl. 08:34

country flag Hélène wrote:

Bonjour, est-ce que les jetés entre 2 mailles qui se trouvent à la fin de M1A et au début de M1C font partie de ces diagrammes ou de M1B ?

11.01.2019 - 12:27

DROPS Design answered:

Bonjour Hélène, le jeté au début de M.1B appartient à M.1B et compense la diminutions, le jeté au début de M.1C appartient à M.1C et vient compenser la diminution également. Regardez dans Fig.1 comme se tricote M.1 et le début du châle pour mieux comprendre les motifs. Bon tricot!

11.01.2019 kl. 12:34

country flag Monica wrote:

Buongiorno, non capisco cosa vuol dire "incorporare gli aumenti" quando sto lavorando M2. Non li devo fare? Dalla figura non si capisce molto ... Grazie per una risposta - Monica

24.11.2018 - 16:37

DROPS Design answered:

Buongiorno Monica. Continua ad aumentare anche quando lavora M2. Lavora poi le nuove maglie come indicato nella riga del diagramma M2 che sta lavorando. Buon lavoro!

24.11.2018 kl. 16:49

country flag Marechal wrote:

Je comprend pas tres bien dois je suivre la fig1 ou les diagramme fait les augmentations jusqu a 17 m au total puis il faut passer au M1A et M1C et la je bloque cela ne corresponds pas a la fig 1 je pense que M1A correspond donc au rang 3 de la fig 1 est ce bien cela ? svp au secours aider moi rapidement car c 'est pour un mariage et rapidement merci merci cordialement annick en francais svp

12.02.2017 - 21:36

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Marechal, quand vous avez les 17 m, tricotez ainsi: 3 m point mousse, 1 double jeté, M1A (= 3 m), M1C (= 2 m), 1 double jeté, 1 m jersey end (= m centrale), 1 double jeté, M1A, M1C et terminer par 1 double jeté, 3 m point mousse, c'est-à-dire comme indiqué dans fig. 1 où les jetés sont représentés après les 3 m point mousse, de chaque côté de la m centrale et avant les 3 m point mousse. Bon tricot!

13.02.2017 kl. 12:02

Kommentér oppskrift DROPS 112-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.